Od kojeg huaweia, da nisi nešto pobrkao?citroen xm wrote:J5 ima čak i kameru lošiju od Huaweija. Dakle ni jedna prednost.
Kamera na j 2017 seriji je bolja od svih nabrojanih.
Moderator: Benq
Od kojeg huaweia, da nisi nešto pobrkao?citroen xm wrote:J5 ima čak i kameru lošiju od Huaweija. Dakle ni jedna prednost.
Očigledno nisi dobre testove gledao, a niti imao prilike da probaš oba, kao ja.citroen xm wrote:Pogledaj testove i sve ćeš vidjeti.
a5 .... jel bio sa domod garancijom slucajno ? ja sam prije mjesec bio dogovorio da kupim takav od njih, i sreca predomislio seroki wrote:Definitivno ne kupovati na ciglanama u mobitel shopu.
Uzimao kod njih nekoliko mobitela.
Prvi sony Z5, na ekranu iznutra bilo nekoliko tačkica prašine.
Drugi z5, citac otiska prsta malo smaknut i tesko hvatao. Tek sam skontao kad sam kod prijatelja vidio poziciju i kako zapravo uvijek radi.
Samsung a5, sve ok sto se rada tice ali nakon nekoliko dana na suncu primjetim oko home dugmeta nekakvo zaprljanje, kao masno. Ok reko odo krpom od naocala skinuti, masne mi ruke bile. Al jok, nemoze.To se samo na suncu vidjelo al mene nerviralo.
Jos jedan samsung, skidan sa mreže, sa Tcom logom pri paljenju. Rijesih se toga preko odin updatea ali bezveze pravo šta prodaju.
Rekoh nikad vise kod njih hvala.
Jedino me vuklo sto su nagodni sa zamjenom staro za novo ali to sad rade u svim piljarama.
Hvala za inforoki wrote:Definitivno ne kupovati na ciglanama u mobitel shopu.
Uzimao kod njih nekoliko mobitela.
Prvi sony Z5, na ekranu iznutra bilo nekoliko tačkica prašine.
Drugi z5, citac otiska prsta malo smaknut i tesko hvatao. Tek sam skontao kad sam kod prijatelja vidio poziciju i kako zapravo uvijek radi.
Samsung a5, sve ok sto se rada tice ali nakon nekoliko dana na suncu primjetim oko home dugmeta nekakvo zaprljanje, kao masno. Ok reko odo krpom od naocala skinuti, masne mi ruke bile. Al jok, nemoze.To se samo na suncu vidjelo al mene nerviralo.
Jos jedan samsung, skidan sa mreže, sa Tcom logom pri paljenju. Rijesih se toga preko odin updatea ali bezveze pravo šta prodaju.
Rekoh nikad vise kod njih hvala.
Jedino me vuklo sto su nagodni sa zamjenom staro za novo ali to sad rade u svim piljarama.
Hajde mi, molim te, pojasni kako se to provjerava imei za iPhone posto sam i ja uzeo SE model u jednoj piljari ali je ovaj bio i celofanuexampLe. wrote:Ma sve te piljare tipa Univerzalno, Mobil shop i slicno treba izbjegavati.
Ja sam tako u jednoj od tih piljara uzeo "nov" Iphone 6s plus. Dodjem kuci, provjerim IMEI kad ono telefon aktiviran prije 4 mjeseca. Nazovem piljaru i njihov odgovor je bio "buraaazeru otvaran je u Sloveniji samo da se garancija provjeri, takav nam je dos'o".
Sreca je sto ja cesto mijenjam telefone pa mi to i nije nesto smetalo jer sam znao da ce mi izdrzat maksimalno 3 mjeseca i da cu ga se rijesit.
Poslije jos jedne zavale na piku gdje sam dobio mobitel koji je ocito bio pokvasen i repariran rekao sam samo novo, bolje je u telecomu/Domodu dati malo vise love i znas da je telefon 100% nov i imas pravu garanciju.
https://checkcoverage.apple.com/zateznistub wrote:Hajde mi, molim te, pojasni kako se to provjerava imei za iPhone posto sam i ja uzeo SE model u jednoj piljari ali je ovaj bio i celofanuexampLe. wrote:Ma sve te piljare tipa Univerzalno, Mobil shop i slicno treba izbjegavati.
Ja sam tako u jednoj od tih piljara uzeo "nov" Iphone 6s plus. Dodjem kuci, provjerim IMEI kad ono telefon aktiviran prije 4 mjeseca. Nazovem piljaru i njihov odgovor je bio "buraaazeru otvaran je u Sloveniji samo da se garancija provjeri, takav nam je dos'o".
Sreca je sto ja cesto mijenjam telefone pa mi to i nije nesto smetalo jer sam znao da ce mi izdrzat maksimalno 3 mjeseca i da cu ga se rijesit.
Poslije jos jedne zavale na piku gdje sam dobio mobitel koji je ocito bio pokvasen i repariran rekao sam samo novo, bolje je u telecomu/Domodu dati malo vise love i znas da je telefon 100% nov i imas pravu garanciju.
https://checkcoverage.apple.com/[/quote]exampLe. wrote: Hajde mi, molim te, pojasni kako se to provjerava imei za iPhone posto sam i ja uzeo SE model u jednoj piljari ali je ovaj bio i celofanu
Pa ako zelis pravu radnju, gledas domod i slicne. Ako hoces bez garancije, univerzalno i slicne. Nema puno filozofije.Begler beg wrote:gdje mi je najbolje kupiti honor 9 ili p10 plus. Gledao sam u bh telekomu ali se nekako dvoumim ali sam bar sigurad kod njih da je 100% sve ok sa mobitelom. Da li ima jos neka radnja koja je sigurica.
ok hvalaskafiskafsnjak wrote:Pa ako zelis pravu radnju, gledas domod i slicne. Ako hoces bez garancije, univerzalno i slicne. Nema puno filozofije.Begler beg wrote:gdje mi je najbolje kupiti honor 9 ili p10 plus. Gledao sam u bh telekomu ali se nekako dvoumim ali sam bar sigurad kod njih da je 100% sve ok sa mobitelom. Da li ima jos neka radnja koja je sigurica.
Zdravo i ja sam u slicnoj dilemi. Koliko sam ja upoznata u domodu je jako mali izbor huawei modela. Ima li jos neka "prava" radnja da se moze kupiti ali da je telefon sa "normala" garancijom?Begler beg wrote:ok hvalaskafiskafsnjak wrote:Pa ako zelis pravu radnju, gledas domod i slicne. Ako hoces bez garancije, univerzalno i slicne. Nema puno filozofije.Begler beg wrote:gdje mi je najbolje kupiti honor 9 ili p10 plus. Gledao sam u bh telekomu ali se nekako dvoumim ali sam bar sigurad kod njih da je 100% sve ok sa mobitelom. Da li ima jos neka radnja koja je sigurica.
Cijene u telecom i recimo domodu su tu negdje, a garancija je ista.skafiskafsnjak wrote:Pa ja mislim da po istim cijenama mozete u BhTelecomu kupiti.
Mozes i tamo bez ugovora kupiti telefon ... a ako imas ugovor, onda i jeftinije prodjes
Iz tog razloga i govorim, ako vec nema u Domodu Huaweija koji hoce, ima u Bht , moze tamokonektovan wrote:Cijene u telecom i recimo domodu su tu negdje, a garancija je ista.skafiskafsnjak wrote:Pa ja mislim da po istim cijenama mozete u BhTelecomu kupiti.
Mozes i tamo bez ugovora kupiti telefon ... a ako imas ugovor, onda i jeftinije prodjes