Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- Neelix
#201 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
kriminalci i budale....
- kurty
#202 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Koliko je N8 po radnjama... Jel moguce da mi je onaj na ulazu u Bezistan rekao 1030KM???
- cappy_tempo
#203 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
univerzalno je 790KM,ima ona jos jedna radnja na skenderiji cini mi se ali zaboravio ime ali koliko sam inace gledao cjene vjerujem da je i kod njih kao i univerzalno.ovo govorim za radnje sto imaju stranice. na stranici imamexa nema cijene.kurty wrote:Koliko je N8 po radnjama... Jel moguce da mi je onaj na ulazu u Bezistan rekao 1030KM???
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#204 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Gdje se moze uzeti mobitel na rate... 
- cappy_tempo
#205 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
to je moje pitanje vec mjesecima i dosad sam samo telekom upratio da daje na rate,ostale radnje kes ili fakturarashtiman wrote:Gdje se moze uzeti mobitel na rate...
- Neelix
#206 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
www.svenakredit.bacappy_tempo wrote:to je moje pitanje vec mjesecima i dosad sam samo telekom upratio da daje na rate,ostale radnje kes ili fakturarashtiman wrote:Gdje se moze uzeti mobitel na rate...
- hakazvaka
#207 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
firma koja ima stranicu koja tako izgleda mora biti jako neozbiljnaNeelix wrote:http://www.svenakredit.bacappy_tempo wrote:to je moje pitanje vec mjesecima i dosad sam samo telekom upratio da daje na rate,ostale radnje kes ili fakturarashtiman wrote:Gdje se moze uzeti mobitel na rate...
- Neelix
#208 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
makar ima stranicu 
- hakazvaka
#209 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
doduseNeelix wrote:makar ima stranicu
- Ostri_Mac
#210 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Slozio bih se sa Qlerom za fontele...
Uzeli prije otpr 9mj 2x Samsung Jet, nisam kupio na prvu, obisao sve...zaletio se prvo (prije citanja ove teme
) i bio u hiTji, odem u Imamex i kupim 2 LG Arene (900KM obje tada), vidio da su baterija i slusalice prepakovane+ sa kamarom orange softwarea i dosta mogucnosti koje su bile iskljucene na nasoj mrezi- zato sam i vratio...baterija katastrofa na oba tel..., otisao poslije 2 dana u radnju, malo se nagovarali, spomenuo im "par stvari" kulturno, poslali me u radnju na stupu i dobio pare nazad minus nesto love preko koje sam pregrmio samo da vratim ostatak love nazad...i dobro, sto jes jes, poskidao sam sve folije i zastite...
Helem, nisam mogao vjerovati da su mi tako lako vratili pare... Barem za to imaju pohvalu od mene, ostalo truba.
Nego, da se vratim na fontele.ba, znaci kupili smo kod njih 2x samsung jet, tada su bili 450KM svaki; prevrnuo sam sve zivo na googlu, cijena je bila manje-vise ista i vani (bez ugovora). Imamo prijatelje u Slo- platili 200eur.
Nejse, ovi Jetovi su bili fakat novi i origigi zapakovani uklj i kutiju, serijski, imei i sve origigi zastite, folije i sitnice su bile na mjestu- precesljao sam sve na netu prije i uporedio sa tel, cak su i kutije bile zapecacene samsungovim origigi naljepnicama- ne znam je li lako falshirati te naljepnice, al' nebitno...nema znakova da su skinuti sa mreze (cak i ako jesu evo rade jos uvijek k'o doxa, sve opcije uklj, tako da mi nije ni bitno, citam po stranim forumima, normala stvar, treba se malo samo zaroviti i uraditi kako treba, sve bude bez prob)... baterija na svakom traje 3-5 dana, zavisi kako se koriste...ugl. pohvala, barem za ova dva tel. Usluga je na nivou, garancija 1god- uklj sve, cak su rekli i za bateriju da mogu zamijenti ako ne bude ok u prvih 30 dana...eh sad, ne ulazim u njihove kanale nabave i profita- ne interesuje me
...dobio sam ok tel koji rade bez greske i koji su bili novi...
Ja sam krajem decembra uzeo u fontele Samsung Wave S8500, tad je bio 600KM- na ebayu, amazonu i bilo gdje drugo mu je bila haman ista cijena/ nije mi se isplatilo prolaziti kroz svu muku da narucujem, a garanciju i ostale zahebancije da i ne spominjem (provjerite ebay i amazon); imao stari SE k810i, nije nesto ni ocuvan bio- dali mi ljudi staro za novo, dobio 120KM za njega i doplatio 480 za Wave, sto mi je bilo xtra jer mi se nije kesiralo jos xtra 120KM vani za Wave...elem, telefon je isto kao Jetovi, sve fabricki oznaceno, sve opcije otkljucane, nisam nista dirao na tel...al' jesam primjetio odmah logo Swisscom-a prilikom bootanja, iskreno, aps mi ne smeta jer sve ostalo fercera xtra i tel je ocigledno bio nedirnut...evo ne skidam ruke mjesec dana, sve radi super... Ako cemo kuditi, jedini minus im je sto nisu otvoreno rekli za Swisscom, al' sam dobio fer ponudu i vidio sam logo na restartu jer sam detaljno testirao sve prije kupovine, rekli su fino izvolite tel, ako nesto fali u roku od 24h donesite, dobijete svoj tel i lovu nazad... Ne znam kakva su iskustva ostalih, po meni su skroz ok za ovih godinu dana...
U njemackoj i negdje drugo vani se moze pravo jeftino uzeti xtra telefon...Sad je radni kolega uzeo sebi u njemackoj ugovor na 2god po 30eur mjesecno, dobio je flat internet i tonu smsova i razgovora ukljucenih u cijenu pretplate i dobio galaxy s bez doplate...
Eto, my 2 cents
nadam se da ce pomoci nekome...
Uzeli prije otpr 9mj 2x Samsung Jet, nisam kupio na prvu, obisao sve...zaletio se prvo (prije citanja ove teme
Helem, nisam mogao vjerovati da su mi tako lako vratili pare... Barem za to imaju pohvalu od mene, ostalo truba.
Nego, da se vratim na fontele.ba, znaci kupili smo kod njih 2x samsung jet, tada su bili 450KM svaki; prevrnuo sam sve zivo na googlu, cijena je bila manje-vise ista i vani (bez ugovora). Imamo prijatelje u Slo- platili 200eur.
Nejse, ovi Jetovi su bili fakat novi i origigi zapakovani uklj i kutiju, serijski, imei i sve origigi zastite, folije i sitnice su bile na mjestu- precesljao sam sve na netu prije i uporedio sa tel, cak su i kutije bile zapecacene samsungovim origigi naljepnicama- ne znam je li lako falshirati te naljepnice, al' nebitno...nema znakova da su skinuti sa mreze (cak i ako jesu evo rade jos uvijek k'o doxa, sve opcije uklj, tako da mi nije ni bitno, citam po stranim forumima, normala stvar, treba se malo samo zaroviti i uraditi kako treba, sve bude bez prob)... baterija na svakom traje 3-5 dana, zavisi kako se koriste...ugl. pohvala, barem za ova dva tel. Usluga je na nivou, garancija 1god- uklj sve, cak su rekli i za bateriju da mogu zamijenti ako ne bude ok u prvih 30 dana...eh sad, ne ulazim u njihove kanale nabave i profita- ne interesuje me
Ja sam krajem decembra uzeo u fontele Samsung Wave S8500, tad je bio 600KM- na ebayu, amazonu i bilo gdje drugo mu je bila haman ista cijena/ nije mi se isplatilo prolaziti kroz svu muku da narucujem, a garanciju i ostale zahebancije da i ne spominjem (provjerite ebay i amazon); imao stari SE k810i, nije nesto ni ocuvan bio- dali mi ljudi staro za novo, dobio 120KM za njega i doplatio 480 za Wave, sto mi je bilo xtra jer mi se nije kesiralo jos xtra 120KM vani za Wave...elem, telefon je isto kao Jetovi, sve fabricki oznaceno, sve opcije otkljucane, nisam nista dirao na tel...al' jesam primjetio odmah logo Swisscom-a prilikom bootanja, iskreno, aps mi ne smeta jer sve ostalo fercera xtra i tel je ocigledno bio nedirnut...evo ne skidam ruke mjesec dana, sve radi super... Ako cemo kuditi, jedini minus im je sto nisu otvoreno rekli za Swisscom, al' sam dobio fer ponudu i vidio sam logo na restartu jer sam detaljno testirao sve prije kupovine, rekli su fino izvolite tel, ako nesto fali u roku od 24h donesite, dobijete svoj tel i lovu nazad... Ne znam kakva su iskustva ostalih, po meni su skroz ok za ovih godinu dana...
U njemackoj i negdje drugo vani se moze pravo jeftino uzeti xtra telefon...Sad je radni kolega uzeo sebi u njemackoj ugovor na 2god po 30eur mjesecno, dobio je flat internet i tonu smsova i razgovora ukljucenih u cijenu pretplate i dobio galaxy s bez doplate...
Eto, my 2 cents
- bordo gandalf
#211 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pa dobro jesu li ozbiljni ili nehakazvaka wrote:firma koja ima stranicu koja tako izgleda mora biti jako neozbiljnaNeelix wrote:http://www.svenakredit.bacappy_tempo wrote:
to je moje pitanje vec mjesecima i dosad sam samo telekom upratio da daje na rate,ostale radnje kes ili faktura
- Ostri_Mac
#212 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
update:
Evo je ovaj Wave dosao u BHTel, na pretplatu od 15km dodje 17.nesto +pdv na 420km koliko kosta na ugovor od 2god...
Evo je ovaj Wave dosao u BHTel, na pretplatu od 15km dodje 17.nesto +pdv na 420km koliko kosta na ugovor od 2god...
- Neelix
#213 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
nazovi, pitaj, nece te zabolit glava...nesto su skuplji, ali zato sve moze na raterashtiman wrote: Pa dobro jesu li ozbiljni ili nezna li neko koliko su pouzdani
- bordo gandalf
#214 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
bitno je da nisi imao problemaNeelix wrote:nazovi, pitaj, nece te zabolit glava...nesto su skuplji, ali zato sve moze na raterashtiman wrote: Pa dobro jesu li ozbiljni ili nezna li neko koliko su pouzdani
ja sam uzimao stvari, nisam imao problema.
-
fed
#215 Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pozdrav svim forumašima.
Zanima me gdje kupiti telefon u Sarajevu. Gledao sam na stranici http://www.univerzalno.com imaju veliki izbor i piše da uz sve kupljene mobitele garancija je 6 mjeseci, imaju mogućnost zamjene i otkupa te vrše dostavu. Vidio sam da imaju prodavnicu na Grbavici ali se nikad nisam raspitivao. A na njihovoj web stranici cijene su i do 50 KM niže od drugih prodavnica mobitela (na Baščaršiji, Ferhadiji, Čengić Vili i dr.). Je li iko bio kod njih i uzimao mobitel, zanima me da li su pouzdani i kvalitetni (da li su stvarno novi neraspakovani mobiteli s full opremom - RETAIL PACK ili su nabavljeni na nekom crnom tržištu ili pijaci pa upakovani u kutiju bez opreme - BULK PACK tj. samo mobitel i punjač), da ne bude kupim mobitel i nakon 1-2 mjeseca odmah ga nosim na popravku (čuo sam da u Imamexu su neljubazni i imaju jako loše mobitele koji se brzo kvare).
Namjeravam kupiti HTC Wildfire (cijena mu je kod Univerzalno.com 420 KM i stoji da je FULL paket tj. da uz mobitel dođe punjač i slušalice s CD-om i uputstvom). Zanima me kakve su cijene u drugim prodavnicama mobitela u Sarajevu, pretpostavljam da su skuplji.
Zanima me gdje kupiti telefon u Sarajevu. Gledao sam na stranici http://www.univerzalno.com imaju veliki izbor i piše da uz sve kupljene mobitele garancija je 6 mjeseci, imaju mogućnost zamjene i otkupa te vrše dostavu. Vidio sam da imaju prodavnicu na Grbavici ali se nikad nisam raspitivao. A na njihovoj web stranici cijene su i do 50 KM niže od drugih prodavnica mobitela (na Baščaršiji, Ferhadiji, Čengić Vili i dr.). Je li iko bio kod njih i uzimao mobitel, zanima me da li su pouzdani i kvalitetni (da li su stvarno novi neraspakovani mobiteli s full opremom - RETAIL PACK ili su nabavljeni na nekom crnom tržištu ili pijaci pa upakovani u kutiju bez opreme - BULK PACK tj. samo mobitel i punjač), da ne bude kupim mobitel i nakon 1-2 mjeseca odmah ga nosim na popravku (čuo sam da u Imamexu su neljubazni i imaju jako loše mobitele koji se brzo kvare).
Namjeravam kupiti HTC Wildfire (cijena mu je kod Univerzalno.com 420 KM i stoji da je FULL paket tj. da uz mobitel dođe punjač i slušalice s CD-om i uputstvom). Zanima me kakve su cijene u drugim prodavnicama mobitela u Sarajevu, pretpostavljam da su skuplji.
-
AmoK
#216 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Na web stranici super ponuda nema dalje, al kad nazoveš slabo bgm. Ja zvao nedavno iz E serije nijedan nisu imali :-( trebalo mi za firmu.fed wrote:Pozdrav svim forumašima.
-
fed
#217 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Uredu s tim, možda nisu u tom trenutku imali NOKIA telefone, možda su dosta traženi.AmoK wrote:
Na web stranici super ponuda nema dalje, al kad nazoveš slabo bgm. Ja zvao nedavno iz E serije nijedan nisu imali :-( trebalo mi za firmu.
Mene interesuje da li je iko kupovao kod njih mobitele, jel dolaze u full paketu (mobitel, punjač, slušalice, CD, uputstvo), da li su kvalitetni mislim kad kupiš mobitel da radi bez problema duže vrijeme, da ljudi ne nose mobitele na popravku odmah poslije mjesec dana?
Kakve su cijene HTC Wildfire mobitela u drugim prodavnicama mobitela u Sarajevu, u kojem rasponu idu cijene (OD-DO XXX KM).
-
udrch
#218 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam sinoć gledao njihovu ponudu i ono što me je odmah otjeralo sa njihove stranice jeste da preferiraju dostavu na adresu, kontakt telefoni mobilni brojevi..
Nisam siguran da je ova firma registrovana uopšte..u PDV bazi je nema uopće..
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#219 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Firma se zove ZM Mobile. Možeš otići u Šoping na Grbavici i kupiti tamo ako neces dostavu.udrch wrote:Ja sam sinoć gledao njihovu ponudu i ono što me je odmah otjeralo sa njihove stranice jeste da preferiraju dostavu na adresu, kontakt telefoni mobilni brojevi..
Ja sam do sad uzeo 3-4 telefona kod njih i nisam imao nikakvih problema.
-
drekalica28
#220 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Svoj trenutni sam dobila na na nagradnoj igri.
A ostale sam kupovala u Imamexu, i svi su bili skroz ok, nikad nikakav kvar.
Dok recimo ovaj jedna što sam bila kupila preko BH telekoma.....nakon 2 godine, iz čista mira se pojavila crna čiza na ekranu (Nokia slide 6500). Ništa strašno, ali eto, znalo se potrefiti nekad da pokrije red pri čitanju poruke.
A ostale sam kupovala u Imamexu, i svi su bili skroz ok, nikad nikakav kvar.
Dok recimo ovaj jedna što sam bila kupila preko BH telekoma.....nakon 2 godine, iz čista mira se pojavila crna čiza na ekranu (Nokia slide 6500). Ništa strašno, ali eto, znalo se potrefiti nekad da pokrije red pri čitanju poruke.
- mavcs
#221 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
bh telecomrashtiman wrote:Gdje se moze uzeti mobitel na rate...
- mavcs
#222 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da, to je obicno tako.hakazvaka wrote:firma koja ima stranicu koja tako izgleda mora biti jako neozbiljna
Malo Offtopica Da li je ikad proradilo kod nas online placanje, zna li iko u koje doba je pik?
-
AmoK
#223 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pod "mobile" na uino.gov.ba nema ih ni 15. Registrovana sigurno nije, a da nisu u PDV sistemu čisto sumnjam (prosjek 300 KM dnevno * 300 dana = 90.000 KM).udrch wrote:Ja sam sinoć gledao njihovu ponudu i ono što me je odmah otjeralo sa njihove stranice jeste da preferiraju dostavu na adresu, kontakt telefoni mobilni brojevi..
-
slatka_sa
#224 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kod ovih univerzalno.com cijene na stranici i u prodavnici se uglavnom razlikuju za 20-30 KM. Znaci u prodavnici su vece. Oni bar imaju cijene istaknute a onaj lik kod ulaza u bezistan odredjuje cijenu onako kako mu se svidis plus sto izgleda kao da je u sukobu sa zakonom.fed wrote:Pozdrav svim forumašima.
-
fed
#225 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Niko da odgovori na moje pitanje. Zanima me da li stvarno uz kupljen mobitel (upakovan u kutiju, naravno) dođe punjač s USB-om, CD-om, slušalicama i uputstvom? I da li izdaju račune za kupljene mobitele, jer nije mala para 400 i više KM izvojiti za mobitel, a bez računa ne vrijedi ni garancija ni servis.slatka_sa wrote:
Kod ovih univerzalno.com cijene na stranici i u prodavnici se uglavnom razlikuju za 20-30 KM. Znaci u prodavnici su vece. Oni bar imaju cijene istaknute a onaj lik kod ulaza u bezistan odredjuje cijenu onako kako mu se svidis plus sto izgleda kao da je u sukobu sa zakonom.