Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...
Moderator: anex
- Ivy
Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...
Znaci ja normalno nosim 39 cipelu iako su Marte malo krute i uske, koji UK broj da uzmem ... 7?
Znaci ja normalno nosim 39 cipelu iako su Marte malo krute i uske, koji UK broj da uzmem ... 7?
-
Leonid Breznjev
6,5 Ivy.Ivy wrote:Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...
-
Leonid Breznjev
Arslan wrote:6,5 Ivy.Ivy wrote:Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...
http://www.fashionseller.de/schuhe_tabelle.htm
- Ivy
pa 7 znaci da mogu komotne biti i na deblju carapu jer ne nose se bas na najlonke!Arslan wrote:6,5 Ivy.Ivy wrote:Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...
- DobroJutroKolumbo
Ja toplo preporucujem GORE-TEX ako ima gdje u SA da se kupi...Sto se tice udobnosti i samog materijala koji ne propusta vodu nema boljih...Ova firma inace je i izmislila materijal poznat kao Goretex i takodje radi obucu za Americku vojsku...Ja mislim da je Planika imala nesto od Gore-texa e sad da li su Original njihove to ne znam...
Evo link pa malo pogledaj imaju svasta...
GORE-TEX CIZME
GORE-TEX CIZME
- Ivy
ZNA LI KO?Ivy wrote:Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...
- Amazonka27
*ebi ga, i ja nosim 39 i ev sad isla da vidim koji broj pise..al izlizao se...Ivy wrote:ZNA LI KO?Ivy wrote:Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...
- Amazonka27
bljakDobroJutroKolumbo wrote:Ja toplo preporucujem GORE-TEX ako ima gdje u SA da se kupi...Sto se tice udobnosti i samog materijala koji ne propusta vodu nema boljih...Ova firma inace je i izmislila materijal poznat kao Goretex i takodje radi obucu za Americku vojsku...Ja mislim da je Planika imala nesto od Gore-texa e sad da li su Original njihove to ne znam...
GORE-TEX CIZME

- DobroJutroKolumbo
Ti od 289 razlicitih pari , nadjes neke ruzne i kazes ne valja...Amazonka27 wrote:bljakDobroJutroKolumbo wrote:Ja toplo preporucujem GORE-TEX ako ima gdje u SA da se kupi...Sto se tice udobnosti i samog materijala koji ne propusta vodu nema boljih...Ova firma inace je i izmislila materijal poznat kao Goretex i takodje radi obucu za Americku vojsku...Ja mislim da je Planika imala nesto od Gore-texa e sad da li su Original njihove to ne znam...
GORE-TEX CIZME
Valjaju li ove??

- DobroJutroKolumbo
Moze...placanje u naturi...amrica wrote:a gdje se ovo moze kupiti? kod Kolumba?
- zhera
- Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a
Hej Omladinci, hvala puno na informacijama i danas bash idem after bizz da vidim sto nude i sto imaju od marti u staklenom gradu... naime u Bosni koliko ja znam imaju 2 vrste marti
(smijesno ali cinjenica) mislim mozda su iste ali kvalitet djon.-a uopste nije isti....imaju jedne sa lafo ko zuti djon (pravljene u GB) i neki kineski shit (crni djon) koji je toliko klizav i materijalom nekvalitetan da gines u njima.
a marte ko Sladja (puska ih ubila) sto je vise deres bolje su
, jedine su od obuce koji ja znam da ne daju garanciju na propustanje vode al im i ona ipak ne moze nista
a jedini razlog sto marte da kupim i sto se odlucujem za njih je samo taj sto su fakat ebeno neunistive!
nadam se da svi imamo ista iskustva
hvala puno jos jednom na informacijama....
o yE!
a marte ko Sladja (puska ih ubila) sto je vise deres bolje su
a jedini razlog sto marte da kupim i sto se odlucujem za njih je samo taj sto su fakat ebeno neunistive!
o yE!
- Ivy
...od 2003. sve marte se prave u Kini nazalostzhera wrote:Hej Omladinci, hvala puno na informacijama i danas bash idem after bizz da vidim sto nude i sto imaju od marti u staklenom gradu... naime u Bosni koliko ja znam imaju 2 vrste marti(smijesno ali cinjenica) mislim mozda su iste ali kvalitet djon.-a uopste nije isti....imaju jedne sa lafo ko zuti djon (pravljene u GB) i neki kineski shit (crni djon) koji je toliko klizav i materijalom nekvalitetan da gines u njima.
a marte ko Sladja (puska ih ubila) sto je vise deres bolje su, jedine su od obuce koji ja znam da ne daju garanciju na propustanje vode al im i ona ipak ne moze nista
o yE!
- 2407
Kupih danas Martensice( iako sam se bio odlucio da ih necu kupovati
)
Evo slika Marta broj 46:

Radi usporedbe velicine(s desne strane je jedna moja "shuza", takodje br. 46, a s lijeve strane je jedna cipelica br. 38
):

Pozz
Evo slika Marta broj 46:

Radi usporedbe velicine(s desne strane je jedna moja "shuza", takodje br. 46, a s lijeve strane je jedna cipelica br. 38

Pozz
- Baby
#117 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...
Gdje imam kupiti martinke baš ovakvog izgleda kao što su marte od 2407 ,užasno mi se sviđaju ali nigdje ne mogu naći takve 
-
kween
#119 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...
Bbi centar, 3sprat shoe be do radnja ima super modela, ja sam bas u dilemi imaju crne s bijelim nekim dezenom i bijele total s crnim dezenom nove bijele su super sve sam probala jos samo da padne odluka
..a imas i ove obicne crne ,bordo, imaju neke karo crvene , karo zelene itd..sretno i javi koje si kupila 
- Kraljica_Suza
#120 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...
Imam ti ih ja, skoro nove, br.41...pa ako si zaBaby wrote:Gdje imam kupiti martinke baš ovakvog izgleda kao što su marte od 2407 ,užasno mi se sviđaju ali nigdje ne mogu naći takve
-
*mima*
#121 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...
Kraljica_Suza wrote:Imam ti ih ja, skoro nove, br.41...pa ako si zaBaby wrote:Gdje imam kupiti martinke baš ovakvog izgleda kao što su marte od 2407 ,užasno mi se sviđaju ali nigdje ne mogu naći takve
Koliko novaca?
-
Hasharijast
#122 Re:
ja sam prije 2 godine kupio muske cipele Dr. Martens u radnji u Staklenom gradu ali sam se pravo razocarao. Iako lijepo izgledaju, iako su napravljene od cvrste koze i jako su udobne, nisam mogao vjerovati da prokvase i kod najmanje kishice ... jednostavno voda ulazi na sastavnim shavovima. Pokusavao sam ih mazati nekim najboljim kremama za cipele (mazo od zene nekakvu kremu od foke koju ona koristi za svoje cizme), ali nista nije pomoglo. Cak sam se zapitao jesu li uopste original ili su neka dobra kopija...amrica wrote:danas ih probala u Staklenom gradu, nikad prije nisam imala martinke. Katastrofa, teske, tvrde, neudobne, kuku, dok sam prohodala par koraka do ogledala, zaboljela me noga. I treba ti oruzani list da ih imas i dobra kondicija da nosas par kg na nogama i noge od kamena.
A da su lijepe i super izggledaju na nozi, to stoji 100% (isti br kao upon dawn)
-
hali gali halid
#123 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...
Ima li ovdje jos uvijek da se kupe martinke te obicne crne (klasika), ako nema ima li negdje drugo u Sarajevu, pošto, neko mi rece da nema vise one radnje u staklenom gradu Dr. Martens?kween wrote:Bbi centar, 3sprat shoe be do radnja ima super modela, ja sam bas u dilemi imaju crne s bijelim nekim dezenom i bijele total s crnim dezenom nove bijele su super sve sam probala jos samo da padne odluka..a imas i ove obicne crne ,bordo, imaju neke karo crvene , karo zelene itd..sretno i javi koje si kupila
-
sa2101
#124 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...
imam martinke iste kao kod 2407, kupljene bas u BBI-ju, dakle ima tih crnih, klasicnih.
-
zijancer
#125 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...
jeste u BBi, stanes pred zgradu pa Look up
izgleda da je to ona radnja iz staklenog grada