Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

nausnica

Post by nausnica »

Jesi ih našla? Ja sam svoje tamo kupila (Stakleni grad).
Ivy

Post by Ivy »

Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...

Znaci ja normalno nosim 39 cipelu iako su Marte malo krute i uske, koji UK broj da uzmem ... 7?
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Ivy wrote:Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...

Znaci ja normalno nosim 39 cipelu iako su Marte malo krute i uske, koji UK broj da uzmem ... 7?
6,5 Ivy.
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Arslan wrote:
Ivy wrote:Sto se tice brojeva koji UK size odgovara nasem broju 39? Vi sto se nedavno kupili Marte (cizme) koji ste UK broj uzeli... na internetu ta konverzija je malo konfuzna, svaki sajt kaze drugacije...

6,5 Ivy.

http://www.fashionseller.de/schuhe_tabelle.htm
Ivy

Post by Ivy »

Arslan wrote:

6,5 Ivy.
pa 7 znaci da mogu komotne biti i na deblju carapu jer ne nose se bas na najlonke!
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ja toplo preporucujem GORE-TEX ako ima gdje u SA da se kupi...Sto se tice udobnosti i samog materijala koji ne propusta vodu nema boljih...Ova firma inace je i izmislila materijal poznat kao Goretex i takodje radi obucu za Americku vojsku...Ja mislim da je Planika imala nesto od Gore-texa e sad da li su Original njihove to ne znam...

Evo link pa malo pogledaj imaju svasta...

GORE-TEX CIZME
Ivy

Post by Ivy »

ZNA LI KO? :?
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Ivy wrote:

ZNA LI KO? :?
*ebi ga, i ja nosim 39 i ev sad isla da vidim koji broj pise..al izlizao se... :sad:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

DobroJutroKolumbo wrote:Ja toplo preporucujem GORE-TEX ako ima gdje u SA da se kupi...Sto se tice udobnosti i samog materijala koji ne propusta vodu nema boljih...Ova firma inace je i izmislila materijal poznat kao Goretex i takodje radi obucu za Americku vojsku...Ja mislim da je Planika imala nesto od Gore-texa e sad da li su Original njihove to ne znam...

GORE-TEX CIZME
bljak :D

Image
DobroJutroKolumbo

Amazonka27 wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ja toplo preporucujem GORE-TEX ako ima gdje u SA da se kupi...Sto se tice udobnosti i samog materijala koji ne propusta vodu nema boljih...Ova firma inace je i izmislila materijal poznat kao Goretex i takodje radi obucu za Americku vojsku...Ja mislim da je Planika imala nesto od Gore-texa e sad da li su Original njihove to ne znam...

GORE-TEX CIZME
bljak :D

Image
Ti od 289 razlicitih pari , nadjes neke ruzne i kazes ne valja...

Valjaju li ove??

Image

Image

Image

Image
amrica

Post by amrica »

a gdje se ovo moze kupiti? kod Kolumba?
DobroJutroKolumbo

amrica wrote:a gdje se ovo moze kupiti? kod Kolumba?
Moze...placanje u naturi... :D :D :lol:
zhera
Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a

Post by zhera »

Hej Omladinci, hvala puno na informacijama i danas bash idem after bizz da vidim sto nude i sto imaju od marti u staklenom gradu... naime u Bosni koliko ja znam imaju 2 vrste marti :) (smijesno ali cinjenica) mislim mozda su iste ali kvalitet djon.-a uopste nije isti....imaju jedne sa lafo ko zuti djon (pravljene u GB) i neki kineski shit (crni djon) koji je toliko klizav i materijalom nekvalitetan da gines u njima.
a marte ko Sladja (puska ih ubila) sto je vise deres bolje su :) , jedine su od obuce koji ja znam da ne daju garanciju na propustanje vode al im i ona ipak ne moze nista
a jedini razlog sto marte da kupim i sto se odlucujem za njih je samo taj sto su fakat ebeno neunistive!
nadam se da svi imamo ista iskustva

hvala puno jos jednom na informacijama....
o yE!
Ivy

Post by Ivy »

zhera wrote:Hej Omladinci, hvala puno na informacijama i danas bash idem after bizz da vidim sto nude i sto imaju od marti u staklenom gradu... naime u Bosni koliko ja znam imaju 2 vrste marti :) (smijesno ali cinjenica) mislim mozda su iste ali kvalitet djon.-a uopste nije isti....imaju jedne sa lafo ko zuti djon (pravljene u GB) i neki kineski shit (crni djon) koji je toliko klizav i materijalom nekvalitetan da gines u njima.
a marte ko Sladja (puska ih ubila) sto je vise deres bolje su :) , jedine su od obuce koji ja znam da ne daju garanciju na propustanje vode al im i ona ipak ne moze nista
a jedini razlog sto marte da kupim i sto se odlucujem za njih je samo taj sto su fakat ebeno neunistive!
nadam se da svi imamo ista iskustva

hvala puno jos jednom na informacijama....
o yE!
...od 2003. sve marte se prave u Kini nazalost :( ukljucujuci i one sa zutim djonom! :(
2407

Post by 2407 »

Kupih danas Martensice( iako sam se bio odlucio da ih necu kupovati :D )
Evo slika Marta broj 46:
Image
Radi usporedbe velicine(s desne strane je jedna moja "shuza", takodje br. 46, a s lijeve strane je jedna cipelica br. 38 :) ):
Image
Image

Pozz
sulesavic

Post by sulesavic »

U zdravlju poderane bile!
Baby

#117 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Post by Baby »

Gdje imam kupiti martinke baš ovakvog izgleda kao što su marte od 2407 ,užasno mi se sviđaju ali nigdje ne mogu naći takve :(
Baby

#118 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Post by Baby »

..
kween

#119 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Post by kween »

Bbi centar, 3sprat shoe be do radnja ima super modela, ja sam bas u dilemi imaju crne s bijelim nekim dezenom i bijele total s crnim dezenom nove bijele su super sve sam probala jos samo da padne odluka :D ..a imas i ove obicne crne ,bordo, imaju neke karo crvene , karo zelene itd..sretno i javi koje si kupila 8-)
Kraljica_Suza

#120 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Post by Kraljica_Suza »

Baby wrote:Gdje imam kupiti martinke baš ovakvog izgleda kao što su marte od 2407 ,užasno mi se sviđaju ali nigdje ne mogu naći takve :(
Imam ti ih ja, skoro nove, br.41...pa ako si za :-D
*mima*

#121 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Post by *mima* »

Kraljica_Suza wrote:
Baby wrote:Gdje imam kupiti martinke baš ovakvog izgleda kao što su marte od 2407 ,užasno mi se sviđaju ali nigdje ne mogu naći takve :(
Imam ti ih ja, skoro nove, br.41...pa ako si za :-D

Koliko novaca?
Hasharijast

#122 Re:

Post by Hasharijast »

amrica wrote:danas ih probala u Staklenom gradu, nikad prije nisam imala martinke. Katastrofa, teske, tvrde, neudobne, kuku, dok sam prohodala par koraka do ogledala, zaboljela me noga. I treba ti oruzani list da ih imas i dobra kondicija da nosas par kg na nogama i noge od kamena.
A da su lijepe i super izggledaju na nozi, to stoji 100% (isti br kao upon dawn)
ja sam prije 2 godine kupio muske cipele Dr. Martens u radnji u Staklenom gradu ali sam se pravo razocarao. Iako lijepo izgledaju, iako su napravljene od cvrste koze i jako su udobne, nisam mogao vjerovati da prokvase i kod najmanje kishice ... jednostavno voda ulazi na sastavnim shavovima. Pokusavao sam ih mazati nekim najboljim kremama za cipele (mazo od zene nekakvu kremu od foke koju ona koristi za svoje cizme), ali nista nije pomoglo. Cak sam se zapitao jesu li uopste original ili su neka dobra kopija...
hali gali halid

#123 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Post by hali gali halid »

kween wrote:Bbi centar, 3sprat shoe be do radnja ima super modela, ja sam bas u dilemi imaju crne s bijelim nekim dezenom i bijele total s crnim dezenom nove bijele su super sve sam probala jos samo da padne odluka :D ..a imas i ove obicne crne ,bordo, imaju neke karo crvene , karo zelene itd..sretno i javi koje si kupila 8-)
Ima li ovdje jos uvijek da se kupe martinke te obicne crne (klasika), ako nema ima li negdje drugo u Sarajevu, pošto, neko mi rece da nema vise one radnje u staklenom gradu Dr. Martens?
sa2101

#124 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Post by sa2101 »

imam martinke iste kao kod 2407, kupljene bas u BBI-ju, dakle ima tih crnih, klasicnih.
zijancer

#125 Re: Gdje u Sarajevu ima Dr. Martens shop...

Post by zijancer »

jeste u BBi, stanes pred zgradu pa Look up :-) izgleda da je to ona radnja iz staklenog grada
Post Reply