Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
miss v

#6851 Re: Gdje u Sa......

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 20:54, edited 1 time in total.
amiliana

#6852 Re: Gdje u Sa......

Post by amiliana »

de facto. wrote:Gdje nabasati na štand Dr Gabrielsa?
Mozes naruciti http://drgabriels.info/lijecimo_prirodom.php
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#6853 Re: Gdje u Sa......

Post by de facto. »

amiliana wrote:
de facto. wrote:Gdje nabasati na štand Dr Gabrielsa?
Mozes naruciti http://drgabriels.info/lijecimo_prirodom.php
Hvala amiliana,ali bih da prođem bez poštarine,pa me zanima mogu li gdje direktno da se tuspasim?Bio je prije čiko u starom Robotu,ali ne dolazi više...
kojeime

#6854 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

amina_bl wrote:Gdje kupiti dobre, ali ne preksupe i prenapucane, jer ne patim od etikete, patike za trčanje?
U Intersportu u Mercatorima sam vidjao Mizuno po cijenama od oko 70 KM pa navise, Salomon na snizenjima za oko 100 KM pa navise, pa otidji do Mercatora na Socijalnom i u Intersportu pogledaj. Mozda naidjes na neko snizenje Salomona ili Aesics ili slicno. I manja je vjerovatnoca da ces u Intersportu naici na kinesku kopiju, prije ce ti se to desiti u Skenderiji.

Mizuno nije nepoznata firma, imaju cak i vrhunske modele tena za trcanje i od svih brendiranih tena Mizuno su bile najjeftinije koliko sam ja vidio. Vise na: http://www.mizunousa.com/running

Usput, mnogo skuplje su na primjer Nike sminkerske tene nego profesionalne tene za trcanje. Fantasticne tene za trcanje se mogu naci za cak i manje od 100 USD, za nekih 150 KM, dok sminkerske Nike kostaju i vise od 300 KM.
dragonz

#6855 Re: Gdje u Sa......

Post by dragonz »

amina_bl wrote:Gdje kupiti dobre, ali ne preksupe i prenapucane, jer ne patim od etikete, patike za trčanje?
pogledaj u borovu bilo je neko sniženje starih modela adidaski i nike(daski) :-D ispod 100 KM
kojeime

#6856 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

Gdje ima kupiti "olovaka" za ove nove kapacitivne ekrane kao sto su na tabletima i smartphoneima. Kupio sam danas u Targetu jedan komplet od 3 olovke, ali ne rade na novim uredjajima, rade na starim uredjajima koji su bili osjetljivi na blagi pritisak, ne na samo dodir.
DiA 2005

#6857 Re: Gdje u Sa......

Post by DiA 2005 »

kojeime wrote:Gdje ima kupiti "olovaka" za ove nove kapacitivne ekrane kao sto su na tabletima i smartphoneima. Kupio sam danas u Targetu jedan komplet od 3 olovke, ali ne rade na novim uredjajima, rade na starim uredjajima koji su bili osjetljivi na blagi pritisak, ne na samo dodir.
I mene ovo zanima...
seoBIH

#6858 Re: Gdje u Sa......

Post by seoBIH »

Prvo utvrditi koji je zaista displaj (sistem izrade) kod vas na tabletu. Onda je jednostavno naci odgovarajucu olovku, rukavice i sta vec ne :)
kojeime

#6859 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

123456789 wrote:Prvo utvrditi koji je zaista displaj (sistem izrade) kod vas na tabletu. Onda je jednostavno naci odgovarajucu olovku, rukavice i sta vec ne :)
Da, ali gdje kupiti :)

Ne kontam rukavice, pa onda cu koristiti prste normalno bez icega :) Treba mi bas olovka, dakle nesto preciznije, nesto sa manjom povrsinom dodira od prsta.
seoBIH

#6860 Re: Gdje u Sa......

Post by seoBIH »

Koji je tablet tacno, moze i na pp ?
kojeime

#6861 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

Jeftini Prestigio Multipad 7.0 Ultra+ (PMP3570C).
seoBIH

#6862 Re: Gdje u Sa......

Post by seoBIH »

http://www.instar-informatika.hr/presti ... ail/PTP01B

To bi trebalo da je to :)

Inace, moje skromno misljenje je da su prestigo tableti jako nekvalitetni. Da li mi ti mozes dati svoje objektivno misljenje o njima jer ga ti korsitis svakodnenvo a ja sam imao par dana mogucnsot da ga isprobam ?

Ako mozes reci koliko si platio/la jer malo istrazujem tablete i njhove ponude :)
kojeime

#6863 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

Hvala na informaciji, ali meni treba kupovina u Sarajevu :)

Tablet je spor, ali to sam i ocekivao obzirom da sam namjerno kupio najjeftiniji koji sam nasao. Kostao me je 200 KM (oko 700-800 kuna) i ima 2 godine garanciju. Za sada nemam problema sa njim. Nema ispadanja sa mreze, gasenja iili smrzavanja iz cista mira, baterija traje skoro 4 sata na WiFi. Kucanje teksta ne zapinje, ali ispravljanje pogresno ukucanog negdje u srediti teksta moze biti prava patnja. S tim sto tastatura ne dozvoljava udobno kucanje vise od nekoliko recenica. Najbolje ga je koristiti da se vidi vremenska prognoza, neka informacija, koristi Skype. Dobar je za procitati eMail, ali za odgovarati, narocito ako treba duzi odgovor, to ne biih radio sa tabletom. Radije bih odgovdio odgovor dok sjednem za pravu mehanicku tastaturu. Tablet skromnih performansi koje rade kako treba sa obzirom na cijenu.

Kupio sam ga samo da mogu na brzinu nesto vidjeti na internetu kada sam negdje gdje imam WiFi i za to sluzi dobro. Ni za sta drugo nije.

Znam da bih bolje prosao da sam dao 500 ili 800 KM za tablet, ali nikada ne bih toliko platio za tablet, za taj novac bih radije kupio netbook ili laptop. Mislim da tableti ne vrijede toliko.

Medjutim, ja i inace mislim da su tableti nekorisni za bilo koji ozbiljniji rad.
seoBIH

#6864 Re: Gdje u Sa......

Post by seoBIH »

Znam da bih bolje prosao da sam dao 500 ili 800 KM za tablet, ali nikada ne bih toliko platio za tablet, za taj novac bih radije kupio netbook ili laptop. Mislim da tableti ne vrijede toliko.
Upravo radi ovoga i pitam, jer mi je jako zao da si dao 200KM na jako los tablet a to su SVI TABLETI CJENOVNOG RANGA do 250KM marke prestigo i 2look2pad :)

Dosta pricam s ljudima i pokusavam im reci da su za te novce mogli kupiti daleko bolji kod kineza. Inace, i taj prestigo je kinez koji vjerovao ili ne na njihovim stranicama kosta 50$ :)

Za 200KM si mogao kupiti tablet s dual core, 1gb rama, pa i modele za 220-230KM koji u sebi imaju mogucnost za sim karticu i mobilne pozive, sa LCD displejom i slicno.

Tableti se rijetko kvare to ces sam uvidjeti kroz koristenje :)

Sto se tice olovke, trebalo bi da ista ili slicna ima u malo bolje opremljenim racunarskim radnjama ili na piku.

Izvinjavam se na oftopicu samo smjernica ukoliko neko kupuje tablet :)
kojeime

#6865 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

Hvala. Nije frka, ne vrijedi razbijati glavu oko gluposti kao sto je tablet. A novci su da se trose :)
Vitezanin

#6866 Re: Gdje u Sa......

Post by Vitezanin »

Je li itko od vas slučajno igdje u SA vidio veća pakiranja kikiriki namaza, npr 500 gr ili čak i više? Ja sam lud za tim, a imaju ona mala bezobrazno skupa pakiranja od možda 100-200 grama koja koštaju po fucking 5 KM. :run: :run: :run:

Eto fala. :D
BIONA

#6867 Re: Gdje u Sa......

Post by BIONA »

Cula sam da je otvoren Bingo na Otoci, gdje se tacno nalazi? :D
sema911s

#6868 Re: Gdje u Sa......

Post by sema911s »

Vitezanin wrote:Je li itko od vas slučajno igdje u SA vidio veća pakiranja kikiriki namaza, npr 500 gr ili čak i više? Ja sam lud za tim, a imaju ona mala bezobrazno skupa pakiranja od možda 100-200 grama koja koštaju po fucking 5 KM. :run: :run: :run:

Eto fala. :D
ako nadjete javite mi,. gratis ide polakilee,.,,

sve mala pakovanja 150gr 2,5km sto je puno punoo a kada pravim ne ispadne mi ni slican okuss

pozz
kojeime

#6869 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

DiA 2005 wrote:
kojeime wrote:Gdje ima kupiti "olovaka" za ove nove kapacitivne ekrane kao sto su na tabletima i smartphoneima. Kupio sam danas u Targetu jedan komplet od 3 olovke, ali ne rade na novim uredjajima, rade na starim uredjajima koji su bili osjetljivi na blagi pritisak, ne na samo dodir.
I mene ovo zanima...
Upravo kupio olovku. Alta, na 1. spratu stand pored stepenica gdje prodaju tablete, mobitele i ostalo. Radi na mom tabletu.
O'zone
Globalni moderator

#6870 Re: Gdje u Sa......

Post by O'zone »

BIONA wrote:Cula sam da je otvoren Bingo na Otoci, gdje se tacno nalazi? :D
Ako se ne varam nalazi se gdje je bio Konzum pored doma zdravlja Kumunovec gdje je onja salon namještaja (Šipad ili šta je već)
Ambrozija

#6871 Re: Gdje u Sa......

Post by Ambrozija »

Audaces fortuna iuva wrote:
O'zone wrote:
BIONA wrote:Cula sam da je otvoren Bingo na Otoci, gdje se tacno nalazi? :D
Ako se ne varam nalazi se gdje je bio Konzum pored doma zdravlja Kumunovec gdje je onja salon namještaja (Šipad ili šta je već)
Nije valjda zatvoren Konzum?
Salon namjestaja je Dallsa. A Konzum nije zatvoren, samo je prebacen na drugo mjesto, iza Binga :)
amiliana

#6872 Re: Gdje u Sa......

Post by amiliana »

Gdje u Sa..ima kupiti kacketa ???
Secondary

#6873 Re: Gdje u Sa......

Post by Secondary »

Da li igdje u Sarajevu ima Krkina apoteka ili makar da u nekoj ima veca ponuda njihovih lijekova??
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#6874 Re: Gdje u Sa......

Post by de facto. »

Gdje im dođe ta Nostalgija?Negdje preko puta DM-a u Ferhadiji.Nije valjda umjesto Bambusa? :-?
pakica_

#6875 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

de facto. wrote:Gdje im dođe ta Nostalgija?Negdje preko puta DM-a u Ferhadiji.Nije valjda umjesto Bambusa? :-?
kol'ko ja znam, to je u istom prolazu gdje i cheers :D
Post Reply