Gdje u Sa......
-
miss v
- amiliana
#6852 Re: Gdje u Sa......
Mozes naruciti http://drgabriels.info/lijecimo_prirodom.phpde facto. wrote:Gdje nabasati na štand Dr Gabrielsa?
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#6853 Re: Gdje u Sa......
Hvala amiliana,ali bih da prođem bez poštarine,pa me zanima mogu li gdje direktno da se tuspasim?Bio je prije čiko u starom Robotu,ali ne dolazi više...amiliana wrote:Mozes naruciti http://drgabriels.info/lijecimo_prirodom.phpde facto. wrote:Gdje nabasati na štand Dr Gabrielsa?
-
kojeime
#6854 Re: Gdje u Sa......
U Intersportu u Mercatorima sam vidjao Mizuno po cijenama od oko 70 KM pa navise, Salomon na snizenjima za oko 100 KM pa navise, pa otidji do Mercatora na Socijalnom i u Intersportu pogledaj. Mozda naidjes na neko snizenje Salomona ili Aesics ili slicno. I manja je vjerovatnoca da ces u Intersportu naici na kinesku kopiju, prije ce ti se to desiti u Skenderiji.amina_bl wrote:Gdje kupiti dobre, ali ne preksupe i prenapucane, jer ne patim od etikete, patike za trčanje?
Mizuno nije nepoznata firma, imaju cak i vrhunske modele tena za trcanje i od svih brendiranih tena Mizuno su bile najjeftinije koliko sam ja vidio. Vise na: http://www.mizunousa.com/running
Usput, mnogo skuplje su na primjer Nike sminkerske tene nego profesionalne tene za trcanje. Fantasticne tene za trcanje se mogu naci za cak i manje od 100 USD, za nekih 150 KM, dok sminkerske Nike kostaju i vise od 300 KM.
-
dragonz
#6855 Re: Gdje u Sa......
pogledaj u borovu bilo je neko sniženje starih modela adidaski i nike(daski)amina_bl wrote:Gdje kupiti dobre, ali ne preksupe i prenapucane, jer ne patim od etikete, patike za trčanje?
-
kojeime
#6856 Re: Gdje u Sa......
Gdje ima kupiti "olovaka" za ove nove kapacitivne ekrane kao sto su na tabletima i smartphoneima. Kupio sam danas u Targetu jedan komplet od 3 olovke, ali ne rade na novim uredjajima, rade na starim uredjajima koji su bili osjetljivi na blagi pritisak, ne na samo dodir.
- DiA 2005
#6857 Re: Gdje u Sa......
I mene ovo zanima...kojeime wrote:Gdje ima kupiti "olovaka" za ove nove kapacitivne ekrane kao sto su na tabletima i smartphoneima. Kupio sam danas u Targetu jedan komplet od 3 olovke, ali ne rade na novim uredjajima, rade na starim uredjajima koji su bili osjetljivi na blagi pritisak, ne na samo dodir.
- seoBIH
#6858 Re: Gdje u Sa......
Prvo utvrditi koji je zaista displaj (sistem izrade) kod vas na tabletu. Onda je jednostavno naci odgovarajucu olovku, rukavice i sta vec ne 
-
kojeime
#6859 Re: Gdje u Sa......
Da, ali gdje kupiti123456789 wrote:Prvo utvrditi koji je zaista displaj (sistem izrade) kod vas na tabletu. Onda je jednostavno naci odgovarajucu olovku, rukavice i sta vec ne
Ne kontam rukavice, pa onda cu koristiti prste normalno bez icega
- seoBIH
#6860 Re: Gdje u Sa......
Koji je tablet tacno, moze i na pp ?
-
kojeime
#6861 Re: Gdje u Sa......
Jeftini Prestigio Multipad 7.0 Ultra+ (PMP3570C).
- seoBIH
#6862 Re: Gdje u Sa......
http://www.instar-informatika.hr/presti ... ail/PTP01B
To bi trebalo da je to
Inace, moje skromno misljenje je da su prestigo tableti jako nekvalitetni. Da li mi ti mozes dati svoje objektivno misljenje o njima jer ga ti korsitis svakodnenvo a ja sam imao par dana mogucnsot da ga isprobam ?
Ako mozes reci koliko si platio/la jer malo istrazujem tablete i njhove ponude
To bi trebalo da je to
Inace, moje skromno misljenje je da su prestigo tableti jako nekvalitetni. Da li mi ti mozes dati svoje objektivno misljenje o njima jer ga ti korsitis svakodnenvo a ja sam imao par dana mogucnsot da ga isprobam ?
Ako mozes reci koliko si platio/la jer malo istrazujem tablete i njhove ponude
-
kojeime
#6863 Re: Gdje u Sa......
Hvala na informaciji, ali meni treba kupovina u Sarajevu 
Tablet je spor, ali to sam i ocekivao obzirom da sam namjerno kupio najjeftiniji koji sam nasao. Kostao me je 200 KM (oko 700-800 kuna) i ima 2 godine garanciju. Za sada nemam problema sa njim. Nema ispadanja sa mreze, gasenja iili smrzavanja iz cista mira, baterija traje skoro 4 sata na WiFi. Kucanje teksta ne zapinje, ali ispravljanje pogresno ukucanog negdje u srediti teksta moze biti prava patnja. S tim sto tastatura ne dozvoljava udobno kucanje vise od nekoliko recenica. Najbolje ga je koristiti da se vidi vremenska prognoza, neka informacija, koristi Skype. Dobar je za procitati eMail, ali za odgovarati, narocito ako treba duzi odgovor, to ne biih radio sa tabletom. Radije bih odgovdio odgovor dok sjednem za pravu mehanicku tastaturu. Tablet skromnih performansi koje rade kako treba sa obzirom na cijenu.
Kupio sam ga samo da mogu na brzinu nesto vidjeti na internetu kada sam negdje gdje imam WiFi i za to sluzi dobro. Ni za sta drugo nije.
Znam da bih bolje prosao da sam dao 500 ili 800 KM za tablet, ali nikada ne bih toliko platio za tablet, za taj novac bih radije kupio netbook ili laptop. Mislim da tableti ne vrijede toliko.
Medjutim, ja i inace mislim da su tableti nekorisni za bilo koji ozbiljniji rad.
Tablet je spor, ali to sam i ocekivao obzirom da sam namjerno kupio najjeftiniji koji sam nasao. Kostao me je 200 KM (oko 700-800 kuna) i ima 2 godine garanciju. Za sada nemam problema sa njim. Nema ispadanja sa mreze, gasenja iili smrzavanja iz cista mira, baterija traje skoro 4 sata na WiFi. Kucanje teksta ne zapinje, ali ispravljanje pogresno ukucanog negdje u srediti teksta moze biti prava patnja. S tim sto tastatura ne dozvoljava udobno kucanje vise od nekoliko recenica. Najbolje ga je koristiti da se vidi vremenska prognoza, neka informacija, koristi Skype. Dobar je za procitati eMail, ali za odgovarati, narocito ako treba duzi odgovor, to ne biih radio sa tabletom. Radije bih odgovdio odgovor dok sjednem za pravu mehanicku tastaturu. Tablet skromnih performansi koje rade kako treba sa obzirom na cijenu.
Kupio sam ga samo da mogu na brzinu nesto vidjeti na internetu kada sam negdje gdje imam WiFi i za to sluzi dobro. Ni za sta drugo nije.
Znam da bih bolje prosao da sam dao 500 ili 800 KM za tablet, ali nikada ne bih toliko platio za tablet, za taj novac bih radije kupio netbook ili laptop. Mislim da tableti ne vrijede toliko.
Medjutim, ja i inace mislim da su tableti nekorisni za bilo koji ozbiljniji rad.
- seoBIH
#6864 Re: Gdje u Sa......
Upravo radi ovoga i pitam, jer mi je jako zao da si dao 200KM na jako los tablet a to su SVI TABLETI CJENOVNOG RANGA do 250KM marke prestigo i 2look2padZnam da bih bolje prosao da sam dao 500 ili 800 KM za tablet, ali nikada ne bih toliko platio za tablet, za taj novac bih radije kupio netbook ili laptop. Mislim da tableti ne vrijede toliko.
Dosta pricam s ljudima i pokusavam im reci da su za te novce mogli kupiti daleko bolji kod kineza. Inace, i taj prestigo je kinez koji vjerovao ili ne na njihovim stranicama kosta 50$
Za 200KM si mogao kupiti tablet s dual core, 1gb rama, pa i modele za 220-230KM koji u sebi imaju mogucnost za sim karticu i mobilne pozive, sa LCD displejom i slicno.
Tableti se rijetko kvare to ces sam uvidjeti kroz koristenje
Sto se tice olovke, trebalo bi da ista ili slicna ima u malo bolje opremljenim racunarskim radnjama ili na piku.
Izvinjavam se na oftopicu samo smjernica ukoliko neko kupuje tablet
-
kojeime
#6865 Re: Gdje u Sa......
Hvala. Nije frka, ne vrijedi razbijati glavu oko gluposti kao sto je tablet. A novci su da se trose 
- Vitezanin
#6866 Re: Gdje u Sa......
Je li itko od vas slučajno igdje u SA vidio veća pakiranja kikiriki namaza, npr 500 gr ili čak i više? Ja sam lud za tim, a imaju ona mala bezobrazno skupa pakiranja od možda 100-200 grama koja koštaju po fucking 5 KM.
Eto fala.
Eto fala.
-
BIONA
#6867 Re: Gdje u Sa......
Cula sam da je otvoren Bingo na Otoci, gdje se tacno nalazi? 
- sema911s
#6868 Re: Gdje u Sa......
ako nadjete javite mi,. gratis ide polakilee,.,,Vitezanin wrote:Je li itko od vas slučajno igdje u SA vidio veća pakiranja kikiriki namaza, npr 500 gr ili čak i više? Ja sam lud za tim, a imaju ona mala bezobrazno skupa pakiranja od možda 100-200 grama koja koštaju po fucking 5 KM.![]()
![]()
![]()
Eto fala.
sve mala pakovanja 150gr 2,5km sto je puno punoo a kada pravim ne ispadne mi ni slican okuss
pozz
-
kojeime
#6869 Re: Gdje u Sa......
Upravo kupio olovku. Alta, na 1. spratu stand pored stepenica gdje prodaju tablete, mobitele i ostalo. Radi na mom tabletu.DiA 2005 wrote:I mene ovo zanima...kojeime wrote:Gdje ima kupiti "olovaka" za ove nove kapacitivne ekrane kao sto su na tabletima i smartphoneima. Kupio sam danas u Targetu jedan komplet od 3 olovke, ali ne rade na novim uredjajima, rade na starim uredjajima koji su bili osjetljivi na blagi pritisak, ne na samo dodir.
- O'zone
- Globalni moderator
#6870 Re: Gdje u Sa......
Ako se ne varam nalazi se gdje je bio Konzum pored doma zdravlja Kumunovec gdje je onja salon namještaja (Šipad ili šta je već)BIONA wrote:Cula sam da je otvoren Bingo na Otoci, gdje se tacno nalazi?
-
Ambrozija
#6871 Re: Gdje u Sa......
Salon namjestaja je Dallsa. A Konzum nije zatvoren, samo je prebacen na drugo mjesto, iza BingaAudaces fortuna iuva wrote:Nije valjda zatvoren Konzum?O'zone wrote:Ako se ne varam nalazi se gdje je bio Konzum pored doma zdravlja Kumunovec gdje je onja salon namještaja (Šipad ili šta je već)BIONA wrote:Cula sam da je otvoren Bingo na Otoci, gdje se tacno nalazi?
- amiliana
#6872 Re: Gdje u Sa......
Gdje u Sa..ima kupiti kacketa ???
- Secondary
#6873 Re: Gdje u Sa......
Da li igdje u Sarajevu ima Krkina apoteka ili makar da u nekoj ima veca ponuda njihovih lijekova??
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#6874 Re: Gdje u Sa......
Gdje im dođe ta Nostalgija?Negdje preko puta DM-a u Ferhadiji.Nije valjda umjesto Bambusa? 
-
pakica_
#6875 Re: Gdje u Sa......
kol'ko ja znam, to je u istom prolazu gdje i cheersde facto. wrote:Gdje im dođe ta Nostalgija?Negdje preko puta DM-a u Ferhadiji.Nije valjda umjesto Bambusa?