Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑13/07/2021 10:50
Krompir, paradajz, grah, kukuruz, puretina itd su takodjer tradicije perua i susjednih mu zemalja. I to treba prestat jesti
Ni ljudi nisu porijeklom iz Evrope nego iz Afrike, pa se ne ganja afrička hrana, nego peruanska
Svakako je to moda, kao i razne aronije i slično, godinu - dvije svi ludi za tim, a onda ih zamijeni nešto novo, neka nova "čudotvorna" biljka koja bolesti liječi, potenciju povećava, stvara besmrtnost.
Svasta ljudi jedu sto je zdravo, prije se nije jelo, ja slucajno znam jos kao dijete, moja stara je ganjala makrobiotiku i tada su se ljekari smijali na spomen crnog brasna, smedjeg secera, morske soli, kao nekakve zdravije alternative. Bukvalno su se smijali, posebno onkolozi. Danas 30 godina kasnije, onkolozi posjecuju makrobioticke seminare, a raja masovno trazi peciva i kruh od zdravijih vrsta brasna, kad sam ja bio dijete pojam je bio banatski bijeli, danas to malo ko bi jeo. Eno poceli i burek od heljde praviti.
ja je koristim kao prilog, a odlicna je u salatama, u Bowl barovima se koristi kao zamjena za rizu. Zdravija varijanta bez glutena i puna proteina. trebalo bi da ti bude ok za stomak.
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑13/07/2021 11:45
Pa nek jede ko šta hoće, u tome je poenta. Izvlačiti sad argumente "Jel ti baba to jela" je u najmanju ruku glupo
VenomousV wrote: ↑13/07/2021 12:55
Jarane, zamisli da se ogranicis samo na ono sto su nana i dedo jeli i nikad nista drugo ne probas da ti se, ne daj Boze, ne bi svidjelo
Da Bog'do bar jedemo tako, bili bismo kolektivno mnogo zdraviji i ne bismo bili najbolesnija nacija u Evropi (ok, bez sampita i hurmasica ). Ove "egzoticne" stvari koje nana i dedo nisu jeli samo zapravo pomazu da covjek jede puno raznovrsnije (automatski i zdravije) i da mu takva ishrana ne dosadi.
ja je koristim kao prilog, a odlicna je u salatama, u Bowl barovima se koristi kao zamjena za rizu. Zdravija varijanta bez glutena i puna proteina. trebalo bi da ti bude ok za stomak.
VenomousV wrote: ↑13/07/2021 12:55
Jarane, zamisli da se ogranicis samo na ono sto su nana i dedo jeli i nikad nista drugo ne probas da ti se, ne daj Boze, ne bi svidjelo
Da Bog'do bar jedemo tako, bili bismo kolektivno mnogo zdraviji i ne bismo bili najbolesnija nacija u Evropi (ok, bez sampita i hurmasica ). Ove "egzoticne" stvari koje nana i dedo nisu jeli samo zapravo pomazu da covjek jede puno raznovrsnije (automatski i zdravije) i da mu takva ishrana ne dosadi.
Aha, dedo i nana mahnu tepsiju maslenice one prave seljacke pa onda pokose 10 dunuma zemlje. A ja pojedem maslenicu pa se zavalim igrati ps i zaljevati pivama.
Dedo nana baka jeli domace meso mlijeko a i kupovno nije bilo otrov kao danas, bez pasteta kokakola hrenovki, danas je i krastavac ili zelena salata nezdravo, prskano, pojedem kupovni krastavac sve mi se vraca kiselina, pojedem domaci iz baste nikakvih posljedica nema.
Dovoljno sam star da se sjecam vremena kad su i hrenovke mirisale na meso, a nisam nesto prestar.
Sad kupis domaca jaja, kofol domaca, ona i dalje dismr na galofag. Ko jos danas hrani koke i pilice travom i kukuruzom, kad se od umjetne hrane pile u mjesec dana pretvori u pileceg ramba.
nepass1 wrote: ↑13/07/2021 13:11
Aha, dedo i nana mahnu tepsiju maslenice one prave seljacke pa onda pokose 10 dunuma zemlje. A ja pojedem maslenicu pa se zavalim igrati ps i zaljevati pivama.
nepass1 wrote: ↑13/07/2021 13:11