Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
van Basten

#17101 Re: Gdje u Sa......

Post by van Basten »

gdje je najbolje kupiti svjezu pastrmku?
Neka ribarnica? Samoposluge gdje dodju upakovane (ribnjak Zepa npr)? Otici maksuz do nekog obliznjeg ribnjaka?
Irm@

#17102 Re: Gdje u Sa......

Post by Irm@ »

van Basten wrote:gdje je najbolje kupiti svjezu pastrmku?
Neka ribarnica? Samoposluge gdje dodju upakovane (ribnjak Zepa npr)? Otici maksuz do nekog obliznjeg ribnjaka?
otvorena je prije nekoliko mjeseci Ribarnica na Skenderiji, kod Raiffeisen banke, u ulici Hiseta..ja sam nedavno uzela friske odreske tune i stvarno je bila odlicna.. svi koji su uzimali su zadovoljni izborom ribe i svjezinom :)
malamirha

#17103 Re: Gdje u Sa......

Post by malamirha »

van Basten wrote:gdje je najbolje kupiti svjezu pastrmku?
imas dvije ribarnice na pijaci grbavica. u ponudi su obicna pastrmka i potocarka
Last edited by malamirha on 15/12/2016 17:21, edited 1 time in total.
mali_balon

#17104 Re: Gdje u Sa......

Post by mali_balon »

Jel ko jeo pecenje iz pecenjare kod zelje na carsiji, znam da se neko raspitivao gdje ima mesine pa rekose da ima gore, e sad mene interesira kako je meso i koliko para.....blagodarim ....
van Basten

#17105 Re: Gdje u Sa......

Post by van Basten »

hvala na odgovorima za pastrmku... Znaci bude dobrih potocnih po ribarnicama... A hoce li oni ocistiti ribu koju kupim?
malamirha

#17106 Re: Gdje u Sa......

Post by malamirha »

van Basten wrote:hvala na odgovorima za pastrmku... Znaci bude dobrih potocnih po ribarnicama... A hoce li oni ocistiti ribu koju kupim?
hoce,meni uvijek ociste.
Nepass

#17107 Re: Gdje u Sa......

Post by Nepass »

mali_balon wrote:Jel ko jeo pecenje iz pecenjare kod zelje na carsiji, znam da se neko raspitivao gdje ima mesine pa rekose da ima gore, e sad mene interesira kako je meso i koliko para.....blagodarim ....
30KM/kg meni se svidjelo
mali_balon

#17108 Re: Gdje u Sa......

Post by mali_balon »

Nepass wrote:
mali_balon wrote:Jel ko jeo pecenje iz pecenjare kod zelje na carsiji, znam da se neko raspitivao gdje ima mesine pa rekose da ima gore, e sad mene interesira kako je meso i koliko para.....blagodarim ....
30KM/kg meni se svidjelo

tenks :thumbup:
JanuaryJones

#17109 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

Koja je sad razlika između Sarajevo Holiday Marketa i Winter Marketa?
Bullet Tooth Tony

#17110 Re: Gdje u Sa......

Post by Bullet Tooth Tony »

JanuaryJones wrote:Koja je sad razlika između Sarajevo Holiday Marketa i Winter Marketa?
Jedan u opstini centar a jedan u starom gradu .. if you know what i mean ;-) ;-) :-D :-D
avetinja

#17111 Re: Gdje u Sa......

Post by avetinja »

Ćafirska posla. :mrgreen:
JanuaryJones

#17112 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

Bullet Tooth Tony wrote:
JanuaryJones wrote:Koja je sad razlika između Sarajevo Holiday Marketa i Winter Marketa?
Jedan u opstini centar a jedan u starom gradu .. if you know what i mean ;-) ;-) :-D :-D
Hajd da su osmislili nešto novo, neki drugačiji koncept al jok...hajmo iskopirati pub, kućice, deda mraza i furati istu bezveznu furku. Hodaju li ti ljudi van Sarajeva uopšte?
Bullet Tooth Tony

#17113 Re: Gdje u Sa......

JanuaryJones wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
Hajd da su osmislili nešto novo, neki drugačiji koncept al jok...hajmo iskopirati pub, kućice, deda mraza i furati istu bezveznu furku. Hodaju li ti ljudi van Sarajeva uopšte?
Ne kontam ... ja u nedjelju bio u Strasburu ( po mnogima najljepsi winter market u evropi ) ... i isto kao kod nas ... kucice , kuhano vino i palacinici ... samo sto ima puno vise osvjetljenja po gradu , bas bas ... a marketi isti fazon sve ...

btw nisi skontala poentu , nacelnici , stranke, strukture .... :D :D
CherryLips

#17114 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

Gdje su najpovoljnije maske za mobitele?
JanuaryJones

#17115 Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

Skontala sam ja poantu a ti nisi skontao mene. Bilo da je sajam eko hrane ili holiday market, uvijek je jedna te ista ponuda. Vani se marketi temelje na hrani i piću i zabavi a ovdje na proizvodima koje, ruku na srce, niko ne kupuje (handmade, preskupi suveniri, med, domaća kozmetika/sapuni, fan shopovi klubova).

Fali hrane: štandovi gdje se sve i svašta peče i pravi na licu mjesta, od kobasica, krofni, burritosa, street food hrane, karameliziranih lješnjaka i badama do štandova sa bombonama, lizalicama i sličnim džidžama. Da kad prođeš privuče te mirisom i jednostavno moraš stati i probati.

Fali pića: toplih napitaka za ponijeti, topla čokolada, čajevi, aromatizirane kafe, kuhano vino, topla limunada. I sve naravno po normalnim cijenama a ne 3 KM za fišek kokica (btw somun i pileće meso sa grila kod Muje/Banjalučki bazar košta 3 KM koliko i kokice u Sarajevu)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Bullet Tooth Tony

#17116 Re: Gdje u Sa......

Slazem se da treba mnogo vise hrane i pica ... :thumbup: po meni

Ali kazem ti ... nije neki izbor ni vani stvarno .... barem sto sam ja vidio evo vec u tri drzave ... bio na najstarijem bozicnom marketu u evropi , prijestolnicom marketa ( ukucaj na googlu capital of noel) i puno sam vise vidio bizuterije nego ikakve hrane ... sapuni od magareceg mlijeka , one ko vunene carape i cuda ....

Hamburger nisam nasao i na kraju jeo u Vapianu :-) :-) :-) :-)

Imas pretzele, kobasice i palacinke .... vecinom se pica prodaju , eh tu imas izbora ali hrana nula bodova.

Mozda je razlog sto u vecini tih gradova imas street food markete jednom godisnje ... eh to je ludnica samo takva :izet: :izet:

Ali si u pravu ... recimo dobar hot doog , pa to je sitnica napravit , a najbolja stvar je sto te kobasice mogu stajati u vrucoj vodi citav dan i da budu sasvim ok i tople za sluzenje :D
spree

#17117 Re: Gdje u Sa......

Post by spree »

Gdje ima kupiti solidan pedometar?

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
wewa

#17118 Re: Gdje u Sa......

Post by wewa »

malamirha wrote:
van Basten wrote:hvala na odgovorima za pastrmku... Znaci bude dobrih potocnih po ribarnicama... A hoce li oni ocistiti ribu koju kupim?
hoce,meni uvijek ociste.
ociste oni iznutrice i eventualno skrge, ali pastrmku niko ne cisti od krljusti, to imaj na umu

ima odlicna ribarnica kod pijace markale, na mjestu birvaktilske ribarnice. momci imaju svega.
dobra je i na cosku cemaluse.

prije par godina je dobro opremljena bila ribarnica u konzumu u bbi, imali su zivu ribu. da li je tako jos uvijek, ne znam.

na grbavici je isto super ribarnica, a ima i solidna mala u pijaci u a fazi
bumboo

#17119 Re: Gdje u Sa......

Post by bumboo »

Za Holiday Market, kako se već zove onaj kod Opće bolnice, uz dužno poštovanje prema proizvođačima meda, prirodne kozmetike i rukotvorina... i ja smatram da akcenat treba biti na hrani i piću koje se direktno priprema i služi, kao što je navedeno u nekom od prethodnih postova. I eventualno ručno rađeni božićni / novogodišnji ukrasi. Tamo sam lizalicu djetetu platila 3,5 KM, a sitni kolačići - breskvice se prodaju za 1 KM po komadu! Vrteška i vozić kao na seoskom vašaru, gužva u redu za slikanje s Deda Mrazom, djeca se smrzaju samo za tu jednu fotku koja ne znam koliko košta. Fali i muzika koja bi upotpunila ugođaj preko dana, animatori itd.
Neka se organizatori ugledaju na Zagreb ili Split, ne trebaju ići dalje.
Filter

#17120 Re: Gdje u Sa......

Post by Filter »

popraviti router, tj odnijeti da se ispita kvar i zamijeniti pokvareni dio?
JanuaryJones

#17121 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

bumboo wrote:Za Holiday Market, kako se već zove onaj kod Opće bolnice, uz dužno poštovanje prema proizvođačima meda, prirodne kozmetike i rukotvorina... i ja smatram da akcenat treba biti na hrani i piću koje se direktno priprema i služi, kao što je navedeno u nekom od prethodnih postova. I eventualno ručno rađeni božićni / novogodišnji ukrasi. Tamo sam lizalicu djetetu platila 3,5 KM, a sitni kolačići - breskvice se prodaju za 1 KM po komadu! Vrteška i vozić kao na seoskom vašaru, gužva u redu za slikanje s Deda Mrazom, djeca se smrzaju samo za tu jednu fotku koja ne znam koliko košta. Fali i muzika koja bi upotpunila ugođaj preko dana, animatori itd.
Neka se organizatori ugledaju na Zagreb ili Split, ne trebaju ići dalje.
One kućice izgledaju toliko siromašno i prazno (što i jesu) da čovjeku bude žao onih prodavača. Cijeli dan se smrzavaju a ne prodaju ništa ili vrlo malo. Kad imaš štand sa hranom/pićem/traženom robom nemaš vremena sjediti i cupkati od zime, konstantno se radi, poslužuju mušterije. Ali organizatori to još nisu skontali ni nakon 6 godina.
JanuaryJones

#17122 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

Tražim ovakve ili slične cipele/patike:

Image

(osim Office Shoes). Hvala.
muha_sa

#17123 Re: Gdje u Sa......

Post by muha_sa »

JanuaryJones wrote:Tražim ovakve ili slične cipele/patike:

Image

(osim Office Shoes). Hvala.

Office Shoes :D
anonimus03

#17124 Re: Gdje u Sa......

Post by anonimus03 »

Gdje kupiti psenicu koja vec narasla za Bozic? Bilo je nekad u Mercatoru u Alti, ali sad nema u Konzumu, a moja jadna narasla 0,5 cm i osusila se :D
nedims

#17125 Re: Gdje u Sa......

Post by nedims »

Trazim ugodnu fotelju za rad na kompjuteru...
Post Reply