Gdje sve imaju biciklisticke staze u Sarajevu?
-
neshto
ne bi vala ova brda i planine oko sarajeva mijenjao ni za kakvu biciklističku stazu. meni muka prolaziti kroz vils il slične "rekreativne" lokacije kada idem negdje.
a što se tiče pravog biciklizma (brdskog) tu bi nam 90% onih sa gradskim stazicama pozavidjelo, vjeruj te mi.
meni najdraza destinacija je čavljak , preko sedrenika i barica a kad ste u formi može se produžiti i za skakavac pa spustiti na nahorevo, ko to jednom napravi nikad mu više neće pasti na pamet stazica po gradu.
a što se tiče pravog biciklizma (brdskog) tu bi nam 90% onih sa gradskim stazicama pozavidjelo, vjeruj te mi.
meni najdraza destinacija je čavljak , preko sedrenika i barica a kad ste u formi može se produžiti i za skakavac pa spustiti na nahorevo, ko to jednom napravi nikad mu više neće pasti na pamet stazica po gradu.
- bmx
da ne otvaram novu temu, zanima me gdje u sa ima kupiti biciklisticke opreme? od bocica za vodu, preko kaciga, pa do guma i slicno
jednom davno mi je neko cak dao web adresu jedne ovakve prodavnice na ilidzi, ali niti se mogu sjetiti adrese niti znam da li radnja jos uvije postoji 
- bpsang
CikloCentarbmx wrote:da ne otvaram novu temu, zanima me gdje u sa ima kupiti biciklisticke opreme? od bocica za vodu, preko kaciga, pa do guma i slicnojednom davno mi je neko cak dao web adresu jedne ovakve prodavnice na ilidzi, ali niti se mogu sjetiti adrese niti znam da li radnja jos uvije postoji
tel. 033 625243
ili http://www.ciklocentar.com
-
meki
Eeeee... ljudi moji!
Neznate sta propustate neodlaskom iz grada, u prirodu. Evo danas smo se vratili sa voznje na Golo Brdo (Igman) i prvi nam je dojam bio da grad fakat smrdi uzasno!!! Jednostavno, osjetio sam svaki gram CO2 i chadzi koju izbaci mali milion Golfova i slicnih 20godina mladih "limuzina".
Raja, poslusajte savjet, idite iz grada cim imate priliku. Nemora to biti brdski biciklizam. Imate kombi do Trebevica, Bjelasnice, Barica... Otidjite i nadisite se zraka!
A za one koje interesuje biciklizam, i to brdski, evo link na dio naseg foruma sa izvjestajima sa voznji. Tu se nalaze i teme sa danasnje DVIJE voznje na Igmanu. Malo freeridea i cross-countrya, ponesto za svaciji ukus.
Ev dakle link: http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?board=7.0
PS. Na ovom forumu je takodje moguce saznat kako nam se pridruziti.
PPS. Nemojte samo poceti sa opravdanjima "ma nebih ja mogao/mogla pedalat uzbdo..." jer nismo ni mi nikakavi "fantomi". Bitna je volja i iole solidan bajk.
Toliko od mene
Neznate sta propustate neodlaskom iz grada, u prirodu. Evo danas smo se vratili sa voznje na Golo Brdo (Igman) i prvi nam je dojam bio da grad fakat smrdi uzasno!!! Jednostavno, osjetio sam svaki gram CO2 i chadzi koju izbaci mali milion Golfova i slicnih 20godina mladih "limuzina".
Raja, poslusajte savjet, idite iz grada cim imate priliku. Nemora to biti brdski biciklizam. Imate kombi do Trebevica, Bjelasnice, Barica... Otidjite i nadisite se zraka!
A za one koje interesuje biciklizam, i to brdski, evo link na dio naseg foruma sa izvjestajima sa voznji. Tu se nalaze i teme sa danasnje DVIJE voznje na Igmanu. Malo freeridea i cross-countrya, ponesto za svaciji ukus.
Ev dakle link: http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?board=7.0
PS. Na ovom forumu je takodje moguce saznat kako nam se pridruziti.
PPS. Nemojte samo poceti sa opravdanjima "ma nebih ja mogao/mogla pedalat uzbdo..." jer nismo ni mi nikakavi "fantomi". Bitna je volja i iole solidan bajk.
Toliko od mene
-
meki
Ne da je merak, nego udara u guzicu kako je dobro!
Skontaj samo kako izgleda spustat se 40tak (negdje i 50tak) km/h makadamom i pritom se borit da se ne polomis jer znas da si "donji" ako padnes. Loodnica. Golo prezivljavanje! Al te zato puca adrenalin sve u 16
Poredjenja radi, malo preko ljeta znam penjat na Darivi, i jedini osjecaj koji je blizu nekim zajebanim situacijama pri spustu na bajku, jeste kad ti se oklizne i kad padas na uzetu
. Pa sad skontajte 
Skontaj samo kako izgleda spustat se 40tak (negdje i 50tak) km/h makadamom i pritom se borit da se ne polomis jer znas da si "donji" ako padnes. Loodnica. Golo prezivljavanje! Al te zato puca adrenalin sve u 16
Poredjenja radi, malo preko ljeta znam penjat na Darivi, i jedini osjecaj koji je blizu nekim zajebanim situacijama pri spustu na bajku, jeste kad ti se oklizne i kad padas na uzetu
- bpsang
prvi put kad sam kupio petobrzinac neke tamo davne 1980 god. i to u R.K. Sarajka.
sjecam se voznje niz A fazu od Svrakina prema TV i u onoj brzini mi pukne prednja osovina na tocku, da li padam letim ili klizem,
sad vrlo oprezno niz brdo koci naizmjenicno samo stigni u ravnicu citav.
Zbog svega toga, volio bih krenuti u izazov prirodi ali niz brdo sto lakse..
sjecam se voznje niz A fazu od Svrakina prema TV i u onoj brzini mi pukne prednja osovina na tocku, da li padam letim ili klizem,
sad vrlo oprezno niz brdo koci naizmjenicno samo stigni u ravnicu citav.
Zbog svega toga, volio bih krenuti u izazov prirodi ali niz brdo sto lakse..
- loka.sa
#37 Re: Gdje sve imaju biciklisticke staze u Sarajevu?
Kako doći do te biciklističke staze na Betaniji, gdje je tačno...?
-
RahatHurmašica
#38 Re: Gdje sve imaju biciklisticke staze u Sarajevu?
nino je uvijek nagodan za popricati ali mu je radnja poskupa, mozda i najskuplja u gradu.