Gdje su zavrsile donacije za BiH

CAKAL

#1 Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by CAKAL »

Pošto ima dosta osoba ovdje koje su dobro informisane molio bi ih da mi kažu gdje je su nestale donacije u novcu koje su dolazile u republiku BiH za vrjeme rata u pitanju su bili ogromna sredstva,čak je državnom paralamentu postavljeno to pitanje ali su državni birokrati vješto izbjegli odgovor.
Eborg

#2 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Eborg »

Eh...Ko je jamio jamio! :D

Elem,rodica mi je u ratu bila u Libiji.Al-Gadaffi je ugostio poprilichan broj BH gradjana tokom rata i kada su trebali nazad svako je trebao dobiti jednokratnu novchanu pomoc.Pare nikad nisu vidjeli a navodno je lovinu klepio Ganic...I eto kapital za privatni univerzitet! :D
Eborg

#3 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Eborg »

BTW,SDP vec nekoliko godina predlazhe zakon o oduzimanju ilegalno stechene imovine (shto bi vjerovatno ukljuchivalo i ovakve stvari) no nazhalost nishta od toga,nece poslanici da glasaju protiv sebe... :roll:
ek

#4 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by ek »

Izgleda da BPS dobro plača, jer ti neumoran u pokretanju tema u svrhu predizborne kampanje. Moram ti i reći da ovde nisi baš najsvježiji da si pokrenuo search vidio bi mnogo sličnih tema.
CAKAL

#5 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by CAKAL »

Dabogda tebe platili ko mene hahahah obogatičeš se brzo.Nisam ja ko ti da gledam sve kroz marke,da igram za lovu sigurno bi odabrao jači tim što se tiče para.Neke se stvari nemogu kupiti novcem. :thumbup: :bih:
Topla voda

#6 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Topla voda »

gledam ova konferencija donatorska za kosovo..pa ono dadose im milijardu eura,tako nesto, i onda se sjetim da je na donatorskoj za bih,skupljeno 5,5-6milijardi dojch maraka...i kontam...pa dje je lova ..nije valjda sve otislo u staklo za prozore sarajevskih stanova
amrica

#7 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by amrica »

Treba krenuti od donacija za Srebrenicu, prije par godina NTV Hayat imala anketu medju vladama, ambasadama, humanitarnim organizacijama, pojedincima.... objavljena cifra je bila UZASNO velika, ne sjecam se tacno, a i to su samo podaci onih koji su zeljeli to javno reci, ima onih koji nisu zeljeli odgovoriti, a ima i onih do kojih to pitanje nikad nije doslo, ili vlada ili pojedinaca, suma je najmanje 3x veca.
I to ako se radi o novcu koji je skupljen pa dosao u BiH, a sta sa novcem koji su raznorazni likovi skupljali privatno po dijaspori i zadrzali, da im budu izbjeglicke muke lakse?
A tek novac dat za "odbranu i naoruzanje"????? To se davalo u koferima.
zgembo_sa

#8 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by zgembo_sa »

Ja samo znam da su sve pare namijenjene za Zenicu, zavrsile u Sarajevu :D
amrica

#9 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by amrica »

hahahahaha, a ja znam da su paketi poslati meni iz Engleske zavrsili u Zenici, jos nazvala zenska da pita hoce li da nam procita pismo od rodice koje je bilo u paketu... I bilo je ukupno 14 paketa, za citavu familiju, jaooooo
1gorstak

#10 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by 1gorstak »

CAKAL wrote:Pošto ima dosta osoba ovdje koje su dobro informisane molio bi ih da mi kažu gdje je su nestale donacije u novcu koje su dolazile u republiku BiH....
I meni da kazu gdje sam ostavio makaze, one vrtne iz OBI-a.
Topla voda

#11 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Topla voda »

1gorstak wrote:
CAKAL wrote:Pošto ima dosta osoba ovdje koje su dobro informisane molio bi ih da mi kažu gdje je su nestale donacije u novcu koje su dolazile u republiku BiH....
I meni da kazu gdje sam ostavio makaze, one vrtne iz OBI-a.
eto ih iza one zardinjere s macuhicama
Umjetnik a

#12 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Umjetnik a »

kratko i ajsno u džepovima
kockica_kockica

#13 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by kockica_kockica »

CAKAL wrote:Pošto ima dosta osoba ovdje koje su dobro informisane molio bi ih da mi kažu gdje je su nestale donacije u novcu koje su dolazile u republiku BiH za vrjeme rata u pitanju su bili ogromna sredstva,čak je državnom paralamentu postavljeno to pitanje ali su državni birokrati vješto izbjegli odgovor.

zavrsile u dzepovima onih koji su tada vladali kad su stizale donacije... mozes vidjeti lijepe vile od kuca u Turskoj i sirom svijeta koje su napravili da osiguraju svojoj djeci bolju buducnost mimo BiH :mrgreen:
Deleter

#14 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Deleter »

Po zvanicnim informacijama MIP-a BiH iz 2006, u BiH je na ime donacija uslo oko 15.000.000.000 (milijardi) KM. E sada se dolazi do stravicne zalosti jer taj isti MIP, koji ima ove informacije, ima podatke o utrosku za samo 8 milijardi, dok je 7 milijardi pojela maca i oni nemaju blage veze gdje su te pare. Naravno, ni za ovih 8 nikada nisu predocili zvanicne dokumente koji pokazuju u sta su potrosene.

S druge strane, po informacijama koje se dodaju na ove i dolaze iz nevladinog sektora, te raznih stranih organizacija koje su donirale ogromne iznose mimo MIP-a, u BiH je u ratnom i bliskom poslijeratnom periodu uslo blizu 40 milijardi KM donacija. Od ove cifre se jedan dio, ali vrlo mali, mozda nekih 20% odbija na kredite, ali tada i dalje ostaje pitanje gdje je potroseno i na sta oko 32 milijarde KM?

Uzmimo da "znamo" gdje je ovih MIP-ovih 8, onda nam idalje fali neka sica od 24 milijardice...
Idun

#15 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Idun »

amrica wrote:Treba krenuti od donacija za Srebrenicu, prije par godina NTV Hayat imala anketu medju vladama, ambasadama, humanitarnim organizacijama, pojedincima.... objavljena cifra je bila UZASNO velika, ne sjecam se tacno, a i to su samo podaci onih koji su zeljeli to javno reci, ima onih koji nisu zeljeli odgovoriti, a ima i onih do kojih to pitanje nikad nije doslo, ili vlada ili pojedinaca, suma je najmanje 3x veca.
I to ako se radi o novcu koji je skupljen pa dosao u BiH, a sta sa novcem koji su raznorazni likovi skupljali privatno po dijaspori i zadrzali, da im budu izbjeglicke muke lakse?
A tek novac dat za "odbranu i naoruzanje"????? To se davalo u koferima.
Hehehhe...zato sad imamo hacijende u fazonu iz meksickih sapunica, o kojima i meksikanci mogu samo sanjati... dve klase u zemlji, bogate i bijedu(ne samo siromasne)....prije par godina sam gledala neki americki dokumentarac...cini mi se da bila rijec o Havajima(nisam sigurna da li su Havaji ili neki drugi raj na zemlji)....kazu, dosta bosanaca ima kuce.... :mrgreen:
afrikanac

#16 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by afrikanac »

Deleter wrote:Po zvanicnim informacijama MIP-a BiH iz 2006, u BiH je na ime donacija uslo oko 15.000.000.000 (milijardi) KM. E sada se dolazi do stravicne zalosti jer taj isti MIP, koji ima ove informacije, ima podatke o utrosku za samo 8 milijardi, dok je 7 milijardi pojela maca i oni nemaju blage veze gdje su te pare. Naravno, ni za ovih 8 nikada nisu predocili zvanicne dokumente koji pokazuju u sta su potrosene.

S druge strane, po informacijama koje se dodaju na ove i dolaze iz nevladinog sektora, te raznih stranih organizacija koje su donirale ogromne iznose mimo MIP-a, u BiH je u ratnom i bliskom poslijeratnom periodu uslo blizu 40 milijardi KM donacija. Od ove cifre se jedan dio, ali vrlo mali, mozda nekih 20% odbija na kredite, ali tada i dalje ostaje pitanje gdje je potroseno i na sta oko 32 milijarde KM?

Uzmimo da "znamo" gdje je ovih MIP-ovih 8, onda nam idalje fali neka sica od 24 milijardice...

Zbog ovih podataka, ako su istinite, treba odmah dizati revoluciju u BiH !!!
Sve odgovorne u zatvor na dugogodišnju robiju, a svu imovinu konfiskovati ! Bilo bi dobro kad bi neko ko dobro poznaje materiju ovdje na forumu prikazao dodatne podatke o dobijenim donacijama i načinu trošenja novca ili dobara, neko ko može dati vjerodostojne informacije.
Alkos

#17 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Alkos »

Eborg wrote:Eh...Ko je jamio jamio! :D

Elem,rodica mi je u ratu bila u Libiji.Al-Gadaffi je ugostio poprilichan broj BH gradjana tokom rata i kada su trebali nazad svako je trebao dobiti jednokratnu novchanu pomoc.Pare nikad nisu vidjeli a navodno je lovinu klepio Ganic...I eto kapital za privatni univerzitet! :D
Najmrze mi je kada mi neko kaze "pa on je prije rata bio poznati profesor, prodao je milionske primjerke knjige, on uopste nije krao". A prije rata zivio u stancicu, sada ima viletinu i Boga zna sta sve ne...

A gdje su zavrsile silne donacije?! Hm!! Na privatnim racunima svih onih koje je Alija zgotivio i koji su ga mogli obrlatiti, a medju takve svakako spadaju razni Cengici, Cerici, Siljadzici, Bakiri, Delimustafici, Alispahici, Ganici, Sacerbegovici, Brankovici i jos pun kurac nepoznatih imena koja su se vrtila tu i baratala tim parama, koje su u BiH dolazile u crnim vrecama, u konvojima!!!!!
I gdje su sada te pare - bice vam jasno kada pogledate razne ASA-e, BBI banke, Sam shopove, Hece, Bosmale, Robote, Vila Parkove i koje sve ne firmetine koje u ime tih politickih mocnika drze pijuni i ljudi koji su do prije 20-ak godina u ovom gradu vazili za anonimuse i obicne kokuze. Eto odgovora, gdje se nalaze pare koje su pokradene od naroda i cija primarna svrha je trebala pomoci odbrani BiH.
uvjek dobar gost

#18 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by uvjek dobar gost »

Škola u Popovom Mostu prazna, škola u Godijenu prazna, škola u Strgačini prazna sve je prazno kao što su neobrađene oranice, kao što voće propada... kao što čitava sela venu i nestaju... gdje su donacije, gdje je povratak... gdje smo mi kao ljudi u svemu tome...?
Ja pošto radim posao koji ima veze sa povratkom, ostankom, zapošljavanjem.... razvojem... sa prve linije vidim da su pare sprcane, pokradene... da je Njemačka poslije II Svjetskog rata dobila manje para nego mi... i da su se oni na osnovu istih razvili i digli iz pepela.-....
Sad zar ne vidite oko sebe skupa auta, velike vikendice ,kuće i imanja... zar ne vidite na šta su sprcane donacije dok ljudi pravi povratnici i danas žive ispod ploče (alio ne gramofonske) , da starci rove po kantama i gledaju odakle sunce grije... zar se mi fakat toliko baš pravimo budale i spremni smo za rad nezamjeranja sa lopovima ,kriminalcima i izdajnicima šutiti i praktično založiti budućnost djece koja se još ni rodila nisu...
Nek nam je na obraz svima, pa znamo li danas zašto smo onoliko plaćali namjernice tokom agresije.... zar smo fakat spremni sve potisnuti duboko u sebi i kao zaboraviti.....

Lopove, prodavače, kriminalce, ratne profitere i zločince... u zatvore... za primjer svima...

Ko je jamio jamio je... light motiv života u Bih, a ko nije jamio ispade budala je....

Nedime sine šta nam ovo rade ?????
afrikanac

#19 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by afrikanac »

CAKAL wrote:Pošto ima dosta osoba ovdje koje su dobro informisane molio bi ih da mi kažu gdje je su nestale donacije u novcu koje su dolazile u republiku BiH za vrjeme rata u pitanju su bili ogromna sredstva,čak je državnom paralamentu postavljeno to pitanje ali su državni birokrati vješto izbjegli odgovor.

Gdje su nestale one 3.000.000.000 donacija nakon rata?
sammo

#20 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by sammo »

Bezveze je pitati gdje je taj novac zavrsio, mozda nikad necemo saznati. Radije ukljucimo mastu i zapitamo se gdje bi bila BIH da se taj novac pametno potrosio. Mozda najrazvijenija zemlja na Balkanu kao sto je to postala Njemacka nakon 2. sv. rata u Europi...
Klodovik

#21 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Klodovik »

Malo se ovdje spustilo u džepove, malo odnijeli stranci natrag sa sobom. Najviše se pojelo i popilo.
Trebam te

#22 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by Trebam te »

Jah tako je Ganic osnovao fondaciju za bosanske studente vani dok je iskolovao kcerku i sina po svjetskim univerzitetima, nakon cega se fondacija ugasila ali Emina kcerka i dalje nosi Chanel torbu od $5000 koja se ponarudzbi ceka... a takvih je bilo mnogo u Bosni :dance: :mrgreen:

. :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by JoseMujica »

uh jarane...to ni CIA u saradnji sa FSB-om ne bi provalila...pogotovu ako misliš na lovu koja je prikupljana u ratu, od našilj ljudi po svijetu, za odbranu.

Pričao mi je jaran, koji je rat proveo u Njemačkoj, da su haman svako veče u drugom mjestu organizovana okupljanja za skupljanje priloga. Da odmah kažem ovaj jaran mi nije neki lik koji se voli hvaliti ili lagati, niti smo u tome da ga ja mezim što je bio vani, pa da se mora pravdat..ko radio nešto. I on je par takvih okupljanja organizaovao i kaže da je stalno krcato našom rajom bilo i da su ljudi davali nako lovu, jebiga ko da se na muziku baca. Nit je ko šta pito niti kakve potvrde tražio. Uglavnom, kaže mi on da su se pare u vrećama odnosile i da niko nikada nije ni pitao gdje su završile.

Tako je to išlo i moja je pretpostavka, da je dobar dio skončao na privatnim računima diljem svijeta. A tome niko nikada u trag neće ući....možemo samo naslutiti po ovim pojavnim oblicima tipa chanell torbi, vila, vikendica i bijesnih kola.

Vidim ovdje odmah Ganija spomenuste, a vjerujte ima i 10x gorih. Gani je bar bio neko prije politike(profa u Americi) pa je možda i imao nekih para (a nije ovoliko garant), a šta ima predratnih golja, KV radnika koji su danas milioneri, tipa Senahida Memića.
VjecitiStudent

#24 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by VjecitiStudent »

U Sarajevu je vidljivo, dobili smo BBI, a gradi se i SCC koji su lafo finansirani arapskim novcem.
addy_sa

#25 Re: Gdje su zavrsile donacije za BiH

Post by addy_sa »

gdje su pare treba pitati "vicepresidenta" Ganića
Post Reply