Gdje su se smjestili potomci "Srba ubijenih i protjeranih u Oluji", tko im je to dozvolio, prema kojem zakonu BiH, kad je parlament BiH odlucivao o njihovom smjestaju u BiH, da li su ti potomci postivali BiH zakon i kad ce kuci?Dnevni Avaz
Nova polemika među članovima Predsjedništva BiH
Paravca i Jovića posvađala "Oluja"
Primjedba da je čestitka povodom "Oluje" politički kontraproduktivna i neumjesna * Komentar iz Jovićevog kabineta
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović jučer nije komentirao optužbu Borislava Paravca da je čestitka povodom desetogodišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" politički kontraproduktivna i neumjesna.
Paravac je ovu akciju Hrvatske nazvao etničkim čišćenjem Srba.
- Sve što je predsjedavajući Jović imao reći, već je rekao u čestitki predsjedniku i premijeru Hrvatske Stjepanu Mesiću i Ivi Sanaderu - bio je jedini komentar iz Jovićevog kabineta.
Podsjećamo, Jović je u čestitki naveo da je oslobađanje velikog prostora suverene Hrvatske kolosalna vojna pobjeda koja je doprinijela konačnom porazu agresora, te zajednički ubrzala završetak vojnih operacija i u BiH. Dodao je da je ponosan što je i znatan broj građana iz BiH učestvovao u toj operaciji koja je za sva vremena onemogućila Miloševićev projekat stvaranja Srbije na liniji Karlobag - Virovitica.
S druge strane, Paravac je istaknuo kako je neumjesno da šef države BiH, u koju su se smjestili potomci Srba ubijenih i protjeranih u "Oluji", čestita tu akciju, te da bi Jović trebao znati o kakvoj se akciji radi.
Gdje su se smjestili Srbi "protjerani" u Oluji?
-
RTX
#1 Gdje su se smjestili Srbi "protjerani" u Oluji?
-
praznina
#4 Re: Gdje su se smjestili Srbi "protjerani" u Oluji
Što se neko na jugu odjednom brine o BiH.RTX wrote:Gdje su se smjestili potomci "Srba ubijenih i protjeranih u Oluji", tko im je to dozvolio, prema kojem zakonu BiH, kad je parlament BiH odlucivao o njihovom smjestaju u BiH, da li su ti potomci postivali BiH zakon i kad ce kuci?Dnevni Avaz
Nova polemika među članovima Predsjedništva BiH
Paravca i Jovića posvađala "Oluja"
Primjedba da je čestitka povodom "Oluje" politički kontraproduktivna i neumjesna * Komentar iz Jovićevog kabineta
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović jučer nije komentirao optužbu Borislava Paravca da je čestitka povodom desetogodišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" politički kontraproduktivna i neumjesna.
Paravac je ovu akciju Hrvatske nazvao etničkim čišćenjem Srba.
- Sve što je predsjedavajući Jović imao reći, već je rekao u čestitki predsjedniku i premijeru Hrvatske Stjepanu Mesiću i Ivi Sanaderu - bio je jedini komentar iz Jovićevog kabineta.
Podsjećamo, Jović je u čestitki naveo da je oslobađanje velikog prostora suverene Hrvatske kolosalna vojna pobjeda koja je doprinijela konačnom porazu agresora, te zajednički ubrzala završetak vojnih operacija i u BiH. Dodao je da je ponosan što je i znatan broj građana iz BiH učestvovao u toj operaciji koja je za sva vremena onemogućila Miloševićev projekat stvaranja Srbije na liniji Karlobag - Virovitica.
S druge strane, Paravac je istaknuo kako je neumjesno da šef države BiH, u koju su se smjestili potomci Srba ubijenih i protjeranih u "Oluji", čestita tu akciju, te da bi Jović trebao znati o kakvoj se akciji radi.
Može i obrnuto!
Ko je dozvolio "protjeranim" Hrvatima iz BiH da uđu na teritoriju Hrvatske i da zauzmu tuđe stanove i kada će kući.
- Poglavica
Nesto vruca tema. Stvarno gdje su se smjestili ti ljudi?Gdje su se smjestili potomci "Srba ubijenih i protjeranih u Oluji", tko im je to dozvolio, prema kojem zakonu BiH, kad je parlament BiH odlucivao o njihovom smjestaju u BiH, da li su ti potomci postivali BiH zakon i kad ce kuci?
- pike
Vecina ih je u Srbiji a mali broj ih je i u BiH.
Da se ja licno pitam svi bi oni kucama, i hrvatski srbi i sandzaklije i arapi.
I ako hrvatski srbi ne zele da se vrate u Hrvatsku imaju brate maticu pa nek tamo idu uglvnom u Bosni stvarno nemaju sta trazit.
Da se ja licno pitam svi bi oni kucama, i hrvatski srbi i sandzaklije i arapi.
I ako hrvatski srbi ne zele da se vrate u Hrvatsku imaju brate maticu pa nek tamo idu uglvnom u Bosni stvarno nemaju sta trazit.
-
Krivokapic
a šta ćemo sa EUFOR-om?pike wrote:Vecina ih je u Srbiji a mali broj ih je i u BiH.
Da se ja licno pitam svi bi oni kucama, i hrvatski srbi i sandzaklije i arapi.![]()
a sa avlijanerima, mačkama lutalicama, paucima, i svim drugim životinjama?
- pike
Krivokapic wrote:a šta ćemo sa EUFOR-om?pike wrote:Vecina ih je u Srbiji a mali broj ih je i u BiH.
Da se ja licno pitam svi bi oni kucama, i hrvatski srbi i sandzaklije i arapi.![]()
a sa avlijanerima, mačkama lutalicama, paucima, i svim drugim životinjama?
Ja sam samo nabrojo parazite koji haraju nasom zemljom i puno su opasniji od EUFORA, a sa avlijanerima, lutalicama i ostalim ce mo lako.
Evo tebe predlazem da ti to uzmes u svoje ruke.
-
praznina
Da se mogu vratiti u Hrvatsku vratili bi se. Kada bi Hrvatska izmijenila neke svoje zakone i kada ne bi ni 10 godina od završetka rata sprovodila diskriminacija nad Srbima možda bi se i vratili. Jedno je vratiti se i preživljavati a drugo je živjeti. Dotad biće tamo gdje i jesu.Da li se žele vratiti ili ne to je njihova stvar( ovo važi za sve izbjeglice).pike wrote:Vecina ih je u Srbiji a mali broj ih je i u BiH.
- pike
Normalno da je njihova stvar da li se zele vratit zato sam i reko ako ne zele da se vrate imaju maticu Srbiju. A da izbjeglice mogu bit gdje jesu koliko je njima cejf to ne vjerujem (sjetimo se njemacke i izbjeglica iz Bosne).praznina wrote:Da se mogu vratiti u Hrvatsku vratili bi se. Kada bi Hrvatska izmijenila neke svoje zakone i kada ne bi ni 10 godina od završetka rata sprovodila diskriminacija nad Srbima možda bi se i vratili. Jedno je vratiti se i preživljavati a drugo je živjeti. Dotad biće tamo gdje i jesu.Da li se žele vratiti ili ne to je njihova stvar( ovo važi za sve izbjeglice).pike wrote:Vecina ih je u Srbiji a mali broj ih je i u BiH.
-
List
Svako ima svoju istinu. Svjestan sam toga. Ali ako odes u Bocinju kod Maglaja vidjet ces da je tamo svega 15-tak muslimanskih domacinstava i 70-tak srpskih. I da vece probleme imaju ovi koji su manjina. Jer vecina provocira i maltretira manjinu.gavrilo wrote:isto pitanje kao ko je dao arapima bh drzavljanstvo... ili pogledaj maglaj
A ljudi su legalno kupili kuce od Srba. I susrecu se sa svakodnevnim provokacijama.
-
gavrilo
list ne znam kakva je sada situacija...sjecam se da su u maglaju arapi (po srpskim medijama mudzahedini) zaposjeli srpske kuce.List wrote:Svako ima svoju istinu. Svjestan sam toga. Ali ako odes u Bocinju kod Maglaja vidjet ces da je tamo svega 15-tak muslimanskih domacinstava i 70-tak srpskih. I da vece probleme imaju ovi koji su manjina. Jer vecina provocira i maltretira manjinu.gavrilo wrote:isto pitanje kao ko je dao arapima bh drzavljanstvo... ili pogledaj maglaj
A ljudi su legalno kupili kuce od Srba. I susrecu se sa svakodnevnim provokacijama.
inace optuzujem bilo kakvo maltretiranje manjine ...
-
List
Gavro, ne znam da su zaposjeli srpske kuce. Imam daidzu u Maglaju koji je tamo sticajem okolnosti vec 18 godina (otiso trbuhom za hljebom).
On je isto tako ogorcen na te mudzahedine al svi ti ljudi koji su bili u srpskim kucama na kraju su izasli i otisli. Kroz proces povrata imovine. Kao sto je izasao i Srbin iz moje vikendice na Romaniji. Regularan proces. Ostali su samo oni koji su kupili kuce.
I provociraju jedni druge.
A Daisy, sto se izgleda tice....meni mudzahedini ne izgledaju nista strasnije od cetnika sa bradama......al cisto sto se izgleda tice......po tebi mudzahedini ispadose vanzemaljci.....jer kazes.....problem njihovog izgleda.....
....ljudi nose brade.....pa sta....?
.......i u Sarajevu ih ima.....vehabije......veliki broj njih sasvim normalno zivi i radi......iako pojavom neki malo odudaraju od ostalih......zbog brade......
On je isto tako ogorcen na te mudzahedine al svi ti ljudi koji su bili u srpskim kucama na kraju su izasli i otisli. Kroz proces povrata imovine. Kao sto je izasao i Srbin iz moje vikendice na Romaniji. Regularan proces. Ostali su samo oni koji su kupili kuce.
I provociraju jedni druge.
A Daisy, sto se izgleda tice....meni mudzahedini ne izgledaju nista strasnije od cetnika sa bradama......al cisto sto se izgleda tice......po tebi mudzahedini ispadose vanzemaljci.....jer kazes.....problem njihovog izgleda.....
-
RTX
Vecina ih nije u Srbiji nego ih je stotinjak hiljada ako ne i vise i u BiH i to ti clan predsjednistva Paravac jasno kaze u poruci Jovicu. Paravac ih je vec proglasio drzavljanima BiH i ako oni nemaju nikakvo pravo biti drzavljani BIH ne samo zbog toga sto nemaju nikakve uslove za BiH drzavljanstvo nego zato sto su otimali tudju imovinu kad su nasilno usli u BIH 1995 godine. E sad mozda Paravac zna vise nego mi i mozda su Srbi iz Hrvatske dobili naravno protiv zakona drzavljanstvo BiH (ako jesu to im treba biti oduzeto). Ono sto je bitno je to da su Srbi iz Hrvatske u BIH nezvani i oni nece diktirati nikakve uslove nego ce raditi onako kako im se kaze. Sto se tice BiH ona nema nikakvih obaveza prema njima iz prostog razloga sto je vecina tih napadala BiH i sto je vecina prekrsila BiH zakone tako sto je otimala tudju imovinu i ubijala gradjane BiH. Takvi trebaju biti pronadjeni u BiH i takvi trebaju biti isporuceni Hrvatskoj ako se nisu ogrijesili o BiH zakone. Ako su zaposjeli tudju imovinu i ubijali BiH gradjane i jos godinama koristili tudju imovinu onda ih se zakonskim putem treba prisliti da to i plate po trzisnoj cijeni za svo vrijeme dok su koristili tu otudjenu imovinu u BiH bilo to novcano ili nekim radnim zatvorom. Nakon toga ih treba isporuciti Hrvatskoj da ih ona provjeri da li su se ogrijesili o njene zakone. Znaci samim nasilnim ulaskom u BiH otudjivanjem imovine od BiH gradjana za Srbe iz Hrvatske u BiH ne vazi povelja UN i zakon o azilu i izbjeglistvu sto daje BiH velike manevarske mogucnosti i moze s njima raditi sto je volja.praznina wrote:Da se mogu vratiti u Hrvatsku vratili bi se. Kada bi Hrvatska izmijenila neke svoje zakone i kada ne bi ni 10 godina od završetka rata sprovodila diskriminacija nad Srbima možda bi se i vratili. Jedno je vratiti se i preživljavati a drugo je živjeti. Dotad biće tamo gdje i jesu.Da li se žele vratiti ili ne to je njihova stvar( ovo važi za sve izbjeglice).pike wrote:Vecina ih je u Srbiji a mali broj ih je i u BiH.
-
praznina
Kažem ti sve gore pomenuto preslikaj na svoje Hrvate. Dobićeš potpuno istu sliku samo drugo pakovanje. Što se tiče izručenja nešto se ne sjećam da je Hrvatska bila voljna izručiti Ivana Andabaka zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Joze Leutara. Takav je zakon u Hr da se ne izručuju dražavljani ali i oni koji to nisu bili ali su u međuvremenu postali.RTX wrote:Vecina ih nije u Srbiji nego ih je stotinjak hiljada ako ne i vise i u BiH i to ti clan predsjednistva Paravac jasno kaze u poruci Jovicu. Paravac ih je vec proglasio drzavljanima BiH i ako oni nemaju nikakvo pravo biti drzavljani BIH ne samo zbog toga sto nemaju nikakve uslove za BiH drzavljanstvo nego zato sto su otimali tudju imovinu kad su nasilno usli u BIH 1995 godine. E sad mozda Paravac zna vise nego mi i mozda su Srbi iz Hrvatske dobili naravno protiv zakona drzavljanstvo BiH (ako jesu to im treba biti oduzeto). Ono sto je bitno je to da su Srbi iz Hrvatske u BIH nezvani i oni nece diktirati nikakve uslove nego ce raditi onako kako im se kaze. Sto se tice BiH ona nema nikakvih obaveza prema njima iz prostog razloga sto je vecina tih napadala BiH i sto je vecina prekrsila BiH zakone tako sto je otimala tudju imovinu i ubijala gradjane BiH. Takvi trebaju biti pronadjeni u BiH i takvi trebaju biti isporuceni Hrvatskoj ako se nisu ogrijesili o BiH zakone. Ako su zaposjeli tudju imovinu i ubijali BiH gradjane i jos godinama koristili tudju imovinu onda ih se zakonskim putem treba prisliti da to i plate po trzisnoj cijeni za svo vrijeme dok su koristili tu otudjenu imovinu u BiH bilo to novcano ili nekim radnim zatvorom. Nakon toga ih treba isporuciti Hrvatskoj da ih ona provjeri da li su se ogrijesili o njene zakone. Znaci samim nasilnim ulaskom u BiH otudjivanjem imovine od BiH gradjana za Srbe iz Hrvatske u BiH ne vazi povelja UN i zakon o azilu i izbjeglistvu sto daje BiH velike manevarske mogucnosti i moze s njima raditi sto je volja.praznina wrote:Da se mogu vratiti u Hrvatsku vratili bi se. Kada bi Hrvatska izmijenila neke svoje zakone i kada ne bi ni 10 godina od završetka rata sprovodila diskriminacija nad Srbima možda bi se i vratili. Jedno je vratiti se i preživljavati a drugo je živjeti. Dotad biće tamo gdje i jesu.Da li se žele vratiti ili ne to je njihova stvar( ovo važi za sve izbjeglice).pike wrote:Vecina ih je u Srbiji a mali broj ih je i u BiH.
-
Zrinski
Nemoj Šošone da mi diraš. Bez njih bi Najnoviji Pazar bio nezanimljiv.pike wrote:Vecina ih je u Srbiji a mali broj ih je i u BiH.