I zna li iko gdje je onaj tip, mislim da je bio hrvatske nacionalnosti iz Kaknja..koji je 2005-06..polio zgradu predsjedništva šarenim bojama..i prozovalo se ''Šarena revoulcij''..iz neke organizacije Tutti iz Kaknja??? Lijepo, se bilo evocirati uspomene iz srednje škole... valjda ima ovdje generacije što mogu potvrditi moju priču. Pozdrac svima
Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
-
Sociolog
#1 Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Poštovanje svima, dobro večer. Dugo sam na forumu 6 godina, tako da raja ne pomisli da je šta u negativnom kontekstu. Večer odem na piće s prijateljem iz medicinske škole, nismo se vidjeli od maturske večeri 2008, a dosta smo se družili. Elem, malo evolucirali uspomene, pa se sjetimo, da smo tamo u 2005-06-07 intenzivno išli na proteste prije škole..i vikendima ispred Parlamenta Bih, i Vijeća Ministara koje su organizovali uglavnom Grozd i pokred Dosta, gdje se najčešće znalo skupiti par stotina ljudi, ne više od 600-700. Gdje su sad ti pokreti, i ljudi iz pokreta iskreno???? Molim, bez vrijednja, provokacija iz Sarkazma...gdje su nestali ti gradjanski vapaji za promjena..jos tada su 2005-06 bile niže cijen..???
I zna li iko gdje je onaj tip, mislim da je bio hrvatske nacionalnosti iz Kaknja..koji je 2005-06..polio zgradu predsjedništva šarenim bojama..i prozovalo se ''Šarena revoulcij''..iz neke organizacije Tutti iz Kaknja??? Lijepo, se bilo evocirati uspomene iz srednje škole... valjda ima ovdje generacije što mogu potvrditi moju priču. Pozdrac svima
- Rinzler
#2 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Prvima nikad dosta sad, zadali se vopra, a drugi se ugrozdili, i njima lijepo pravo cuo sam 
-
mudrac2
#3 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
očekujem da sada vaskrsnu, šef im je otišao u opoziciju.
- kritichar
- All Apologies
#5 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Kako se obogatiti u BiH?
Osnuj pokret koji će se boriti za naša prava i protiv onoga što nas najviše boli, a zatim dozvoli vlastima da te potkupe i uzivaj u nepravednom sistemu naše domovine.
Osnuj pokret koji će se boriti za naša prava i protiv onoga što nas najviše boli, a zatim dozvoli vlastima da te potkupe i uzivaj u nepravednom sistemu naše domovine.
- JThomas
#6 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
izgubilo se N iz NVO u prethodnoj primopredaji vlasti. možda se sad vrati 
-
L u c i f e r
-
The BEN10
-
mudrac2
#9 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
inače u bih je vrlo malo pravih nvo, uglavnom su to udarne jedinice političkih stranaka.
-
felichi
#10 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
ko se snasao dobio drzavnu sluzbu, neko presao u aw-mjau NVO gdje je para jos veca, a neko ostao kratkih rukava.
-
Innovation
#11 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Nakon ubistva Denisa Mrnjavca, kamenovana je zgrada Kantonalne vlade. Pokret Dosta bio je organizator na čelu sa Demirom Mahmutćehajićem. Pred izbore 2010. otišao je u aktivističku penziju.
DEMIR MAHMUTĆEHAJIĆ: "Pa promjena je što sam ja osjetio da sam u Sarajevu uradio maksimalno što sam mogao otišao sam iz Sarajeva vratio se u Stolac, aktivirao se ovdje u Stocu politički i djelujem i radim u Stocu."
Angažman u nevladinom sektoru zamijenio je angažmanom u SDP-u. Za mnoge je ovaj potez bio primjer građanskog aktivizma u službi političkih ciljeva.
DEMIR MAHMUTĆEHAJIĆ: "Nisam nikad imao nekih nalogodavaca za ono što sam radio, radio sam iskreno, a da li sam imao simpatije, jesam."
Ponudom je primamljen Stefan Pejović, bivši aktivist pokreta Dosta, sada glasnogovornik Ministarstva obrazovanja KS, Reuf Bajrović, kao analitičar ACIPS-a, došao je u nekoliko nadzornih odbora državnih kompanija.
Itd. itd.Najočitiji primjer je Denisa Sarajlić-Maglić, koja je kroz vanjskopolitičku inicijativu, uz bogato iskustvo i znanje, od SDP-a predložena za zamjenicu ministra civilnih poslova BiH. Malo je čudno da je ovako veliki broj ljudi, iz najglasniji nevladinih organizacija, završilo na radnim mjestima koje nadzire SDP. Ali nisu oni jedini. Mnogo je ovakvih slučajeva i sa drugim političkim strankama i zato je teško odrediti motive građanskih akcija.
-
dezurni_ucenik
#12 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Revolucija je modni trend i prolazna furka.Nista vise od toga.Nadrealisti su to najbolje pokazali sa onim "studentski protesti",Risto Podvoznjak.KAd Djuro kao student govori "ma jebo ovoga,hasisar",a Sibi sa suprotne strane odgovara njemu i Zeni "Necete vjerovati ali vi ste tip omladinaca koje mi vec godinama trazimo".Innovation wrote:Nakon ubistva Denisa Mrnjavca, kamenovana je zgrada Kantonalne vlade. Pokret Dosta bio je organizator na čelu sa Demirom Mahmutćehajićem. Pred izbore 2010. otišao je u aktivističku penziju.
DEMIR MAHMUTĆEHAJIĆ: "Pa promjena je što sam ja osjetio da sam u Sarajevu uradio maksimalno što sam mogao otišao sam iz Sarajeva vratio se u Stolac, aktivirao se ovdje u Stocu politički i djelujem i radim u Stocu."
Angažman u nevladinom sektoru zamijenio je angažmanom u SDP-u. Za mnoge je ovaj potez bio primjer građanskog aktivizma u službi političkih ciljeva.
DEMIR MAHMUTĆEHAJIĆ: "Nisam nikad imao nekih nalogodavaca za ono što sam radio, radio sam iskreno, a da li sam imao simpatije, jesam."Ponudom je primamljen Stefan Pejović, bivši aktivist pokreta Dosta, sada glasnogovornik Ministarstva obrazovanja KS, Reuf Bajrović, kao analitičar ACIPS-a, došao je u nekoliko nadzornih odbora državnih kompanija.Itd. itd.Najočitiji primjer je Denisa Sarajlić-Maglić, koja je kroz vanjskopolitičku inicijativu, uz bogato iskustvo i znanje, od SDP-a predložena za zamjenicu ministra civilnih poslova BiH. Malo je čudno da je ovako veliki broj ljudi, iz najglasniji nevladinih organizacija, završilo na radnim mjestima koje nadzire SDP. Ali nisu oni jedini. Mnogo je ovakvih slučajeva i sa drugim političkim strankama i zato je teško odrediti motive građanskih akcija.
Te price o Che Gevarama,revolucijama,dosta fazoni,to nek mamama svojim prosipaju.
Rage Against The Machine su mi jedan od najdrazih bandova.Ali realno,pricaju protiv kapitalizma a izdavali za Sony.(jes da se kasno Zack malo oprao preko One Day As Lion,izdavajuci free EP al nije to dovoljno
- ilkbahar
#13 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Iza pokreta dosta , javna je tajna , od pocetka je stajao Sdp. Cim su uzeli dio vlasti i pokret je polako nestao. igorm slucaja nasla sam se na jednom od sastanaka pokreta Dosta, negdje cini mi se pocetkom 2010 godne i svi.su.se jasno izjasnili.da podrzavaju rad.i djelo Sdp-a.Sociolog wrote:Poštovanje svima, dobro večer. Dugo sam na forumu 6 godina, tako da raja ne pomisli da je šta u negativnom kontekstu. Večer odem na piće s prijateljem iz medicinske škole, nismo se vidjeli od maturske večeri 2008, a dosta smo se družili. Elem, malo evolucirali uspomene, pa se sjetimo, da smo tamo u 2005-06-07 intenzivno išli na proteste prije škole..i vikendima ispred Parlamenta Bih, i Vijeća Ministara koje su organizovali uglavnom Grozd i pokred Dosta, gdje se najčešće znalo skupiti par stotina ljudi, ne više od 600-700. Gdje su sad ti pokreti, i ljudi iz pokreta iskreno???? Molim, bez vrijednja, provokacija iz Sarkazma...gdje su nestali ti gradjanski vapaji za promjena..jos tada su 2005-06 bile niže cijen..???
Isto je.pokusao uraditi i radoncic sa ovim paljevinama prosle godine al je provaljen.
Iskoristavanje nezadovoljstva obicnog gradjanina i manipulacija u svrhu predizborne kampanje.
-
Zastavnik_dzemo
#14 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Svi ti nazovi aktivisti su danas u telecomo elektroprivredi i sl .... kod nas gradjanski aktivizam ne postoji, postoji jedino aktivizam zarad licnog interesa ... pogledati av mau aktiviste i sve ce vam biti jasno.
-
Sociolog
#15 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Hvala na odgovorima, zna li iko ovdje gdje je onaj tip, što je polio zgradu predsjedništva 2005-06, šarenim bojama i prozvalo se Šarena revolucija, mislim da je bio iz Kaknja, čelav krupniji...?
- Rinzler
#16 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Mene strasno fascinira inteligencija prosjecnog bosnje i taj genijalni analiticki um. Povezat citave proteste sa radoncicem samo jer se ministar sigurnosti populisticki pokusao uvuc masi koja se napokon digla, opravdano, pokusajem naredjenja da masu ne bije policija, da njegovo ne spale, je vrhunac stupidnosti. I kao svi smo bili njihovi plaćenici jelte. Svi su za interese radoncica protestvovali. Bistri bosnjo, nemam rjeci. Smjesno mi je i sto taj bosnjo zaboravlja maltretiranje te iste policije u danima poslije. Senlucenje po ledjima nevine omladine koja je zatvarana i maltretirana i bez pitanja jel bila na protestima ili ne. Nikad bosnjo pameti doc, al bas nikad. Jos je smjesnije što se on hud napne mislec da pametno zbori a vamo kipte biseri i jeftini spinovi 
-
mudrac2
#17 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
nije važno šta je masa tada mislila, bitno je kuda su je vođe usmjeravale, odnosno ovce nisu bitne, čoban je glavni.
- It_is_a_Leclerc
#18 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Trenutno se reevidentiraju kod Neke, kao članovi umalo upokojenog SDP-a. Kad se formira nova vlast, čut će se njihovo koumnjarsko graktanje.
-
razonoda
#19 Re: Gdje su sad gradjanski pokreti Dosta i Grozd???
Bice , da bosnjo pamet nije ni izgubio---glasaju za iste, jedu isto, ponosaju se isto , itd---bosnjo zna sta hoce ---I TO IMA. Mali broj je --drugaciji.Rinzler wrote:Mene strasno fascinira inteligencija prosjecnog bosnje i taj genijalni analiticki um. Povezat citave proteste sa radoncicem samo jer se ministar sigurnosti populisticki pokusao uvuc masi koja se napokon digla, opravdano, pokusajem naredjenja da masu ne bije policija, da njegovo ne spale, je vrhunac stupidnosti. I kao svi smo bili njihovi plaćenici jelte. Svi su za interese radoncica protestvovali. Bistri bosnjo, nemam rjeci. Smjesno mi je i sto taj bosnjo zaboravlja maltretiranje te iste policije u danima poslije. Senlucenje po ledjima nevine omladine koja je zatvarana i maltretirana i bez pitanja jel bila na protestima ili ne. Nikad bosnjo pameti doc, al bas nikad. Jos je smjesnije što se on hud napne mislec da pametno zbori a vamo kipte biseri i jeftini spinovi