Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Gdje zivite:

BiH - otisao bih odmah da mogu
52
36%
BiH - bez kompromisa
42
29%
EU/USA - jedva cekam da se vratim u BiH
14
10%
EU/USA - necu se nikad vratiti u BiH, mozda na godisnji
22
15%
Nesto peto
14
10%

Total votes: 144

Static-X

#26 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by Static-X »

Aurora Borealis wrote:@ zelenashice

Divno te je citati :thumbup:

Ali ja bih sto dalje odavde, najdalje, bilo gdje. Imam osjecaj da se ne bih ni osvrnula. Australija, Novi Zeland... Jos negdje procitah da na N.Z. Nema zmija :oops: Raj za mene :-)
Eh, tako sam i ja kad sam polazio mislio zbogom rodni kraje nek te moje oci vise nevide,...
medjutim sad je vec druga prica :bih:
bebeSa

#27 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by bebeSa »

Sarajevo, BiH
Otisla u ratu, vratila se 96 (nostalgija), bila privatnik (dosli kinezi), radila za druge(nije bilo lose) sad rintam i nije mi dobro...
Prvom prilikom :run:

PS @melb26sa nema potrebe da muzu vadis drzavljanstvo, ne isplati se, ne vrijedi!
michio

#28 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by michio »

Static-X wrote:
Aurora Borealis wrote:@ zelenashice

Divno te je citati :thumbup:

Ali ja bih sto dalje odavde, najdalje, bilo gdje. Imam osjecaj da se ne bih ni osvrnula. Australija, Novi Zeland... Jos negdje procitah da na N.Z. Nema zmija :oops: Raj za mene :-)
Eh, tako sam i ja kad sam polazio mislio zbogom rodni kraje nek te moje oci vise nevide,...
medjutim sad je vec druga prica :bih:
Zbogom rodni kraju rekli su mnogi, samo to nije tako jednostavno. Covjek ne postane dijasporac onog trenutka kad napusti Bosnu. To je proces koji kod nekih traje duze a kod drugih krace, ali proces i valja svakome proci kroz to :D Nimalo ugodan proces.
Last edited by michio on 12/01/2010 18:38, edited 1 time in total.
illuminated

#29 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by illuminated »

black wrote:da nije 'vako ubacio bi kamen u cipelu da me zulja :mrgreen: ...'ostajte ovde, sunce tudjeg neba ne przi k'o nashe..' :mrgreen:
@illuminated javi kad pokrenes firmu :mrgreen:
koja je suplja ovo podvuceno.
ok stari :wink:
Static-X

#30 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by Static-X »

@jefferson

Mislim da smo prije vec o ovome raspravljali, al mozda se varam. No, nebitno.
Samo jedno pitanje.
Zasto se ti uopste i vracas u BiH?
illuminated

#31 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by illuminated »

Static-X wrote:@jefferson

Samo jedno pitanje.
samo da skonta zasto je otiso isto kao i ja.
black

#32 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by black »

illuminated wrote:
black wrote:da nije 'vako ubacio bi kamen u cipelu da me zulja :mrgreen: ...'ostajte ovde, sunce tudjeg neba ne przi k'o nashe..' :mrgreen:
ma to je ironija ;-)
jefferson

#33 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by jefferson »

Samo jedno pitanje.
Porodica! Da nije njih dole vjerovatno bi te pare trosi negdje drugo!

Medjutim, nemoj me pogresno shvatiti. Ja volim BiH, na kraju krajeva tu sam se rodio itd, itd, medjutim, meni su ljudi i ta zemlja sve manje jasni, ili je dosta ljudi otislo, a ove generacije sto dolaze i ne znaju za bolje, ili kako je nekada ta zemlja bila uredjena.
Moj problem je sto smo mi imali uredjenu drzavu, imali jebenu olimpijadu, a danas ski lift ne mozemo pokrenuti na vrijeme!
Last edited by jefferson on 12/01/2010 18:48, edited 1 time in total.
illuminated

#34 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by illuminated »

black wrote:
illuminated wrote:
ma to je ironija ;-)
kad ti govoris sigurno jeste. al kad Santic pjeva neki shvate ozbiljno ...
iz dna duše

#35 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by iz dna duše »

zelenashica wrote:Živim u BiH....i jednostavno "živim" :-D sumnjam da bi na nekom drugom mjestu bila sretna,da bi bila sretna da ne prošetam livadama na kojima sam odrasla,da se ne popnem na Vardu,Zobik....sumnjam da bi bila igdje sretnija nego kad se fino zavučem u hlad pored potoka i ko fol zabacim štap i ćutim :-D Ne znam,nisam nikada razmišljala da odem,čak ni onda kada sam imala jako dobre prilike...jednostavno sam u Jasminovom pašaluku i meni nema ništa ljepše nego u večeri kasne sjesti ispod svog grožđa i piti svoju omiljenu čašu vina....Ne kažem da nigdje više nema takvog osjećaja,vjerovatno ga ima....ali ja ga očito nisam spoznala.Ko zna,...možda ga nekadi spoznam..a do tad' tu sam gdje sam meni je najljepše :wink:

O stvarima poput uređena države ne razmišljam,jer jednostavno mislim da nema savršene...sve su to nijanse....bitni su ljudi,bitni su osjećaji....ono nešto što nas veže.... :wink:...Naravno nisam se zarekla da ću cijeli život ostati u BiH,...ali jesam se zarekla da samo radi materijalnog razloga nigdje ne želim seliti....novcima se neke stvari jednostavno ne mogu kupiti...
Slično osjećam...
susc_ovjek

#36 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by susc_ovjek »

jefferson wrote:Nekad se zapitam da li su ljudi u BiH mazohisti i uzivaju u onom srnjau dole.
Iz BiH sam otisao 2005, ne zato sto nisam sta imao jesti, nego zbog korupcije, nepotizma itd. U sustini u BiH sam materijalno zivio super!
Za 4 i kusur godina izvan BiH sam postigao toliko da to nema teorije u BiH uraditi bez potplacivanja jedno 100 ljudi, a ova drzava (SAD) su mi do sada dale u raznim skolarinama desetine hiljada dolara.
Kako radim dobar posao imam prilike ici u BiH dva puta godisnje. Osim sto mi to dobro dodje da se podjestim sto sam otisao, mogu samo zakljuciti da je BiH postala prosjecna africka drzava.
Ljudi konstantno ocekuju da neko padne s neba i spasi ih.
Za sve probleme su krivi neki imaginarni likovi, CIA je izazvala rat, Jugoslavija je bila trn u oku svima pa se kao eto zbog toga raspala, a svi, ali bas svi, konstantno presucuju da su Dodik, Silajdzic, Tihic , Brankovic i slicni produkt samo jedne stvari: glasanja ili ne glasanja. Prvima koje su glasali za SDA/SNSD/SZBiH/HDZ kazem da im zelim da im bude jos gore nego sto jest, a onima sto nisu glasali da se nadam da ce i njima isto tako biti. Pa nisu Dodika, Silajdzica, Brankovica i slicne izabrali japanci, nego bosanci i hercegovci. Stoga meni uopste nije ajsno kada se ljudi zale, a konstantno biraju ista govna.
Vratio sam se iz BiH 10 januara nakon mjesec provedenih tu. Nesto sto mogu zakljuciti ejste da imam osjecaj da ljudi u BiH i nece da zive bolje.
Prvi primjer na koji sam naisao jeste Vlasic.
Ja dosao 10 dec, nabrijan za skijanje, snjega preko glave, kad ono zicara na Vlasicu ne radi. Pokvario se dio jer su skontali da je pokvaren tek kad je pao snjeg, posto niko nije testirao zicaru prije snjega. E onda anrucuj dio i dok je dio dosao 7 dana sezone propade!!! E onda se skijalo nekih 4 dana i jugo zapuha i ljudi u Ski Vlasicu mogu gledat odkle se oblaca.
Takodje, cijena karata je kao da skijate u Aspenu ili Kitzbilu, a usluga je kao da ce Vam krvi dati a ne zaraditi na Vama.
E onda je dosla nova godina i 28 ljudi u Zenici je odlucilo da blokira GLAVNU komunikaciju u drzavi jer im eto nesto nije isplaceno. Naravno da mi je zao tih ljudi, ali ti isti ljudi ne kontaju da svi oni BH kamioni sto su stajali u koloni su kamioni privatnika (posto ne znam koja to drzavna firma posluje pozitivno osim BH Telecoma, sto je drustvo jedne familije i EP) kojima ce biti pucani penali, a ti isti privatnici placaju porez od koji ta "drzava" zivi, pa na kraju i penzioneri dobijaju plate kao i ostale socijalne kategorije.
Uz to se naso vodja te grupe da kaze da su se oni borili za "to" kao eto borili se za socijalu, pa sam skonato da smo svi zajedno otisli u k... ako je doslo do toga.
E onda se ono brdo srusilo kod Vranduka i opet prekinulo glavnu komunikaciju u drzavi, iako ta komunikacija vise lici na seoski put u jednoj Ceskoj od koje smo bili 10 svjetlsnih godina ispred kada su komunjare vladale.
E nakon sto se brdo srusilo, ta vijest je bila tek neka 10-ta poredu jer je udarna na FTV bila o tome kako smo decekali novu godinu, kao eto to je najbitnije.
E onda su promet preusmjerili nekakvom zaobilaznicom gdje ja ne bi prosao motokultivatorom da ga ne bi ostetio a kamoli autom starim 2 godine kojeg jos uvijek otplacujem. E tu sam negdje skontao da smo svi mi to itekako zasluzili. Na toj zaobilaznici (a svi oni koji su vozili tim djelom znaju o cemu pricam) sam vidio face isfrustriranih stranaca od kojih mi kao ocekujemo da dodju i ostave pare u nasoj drzavi. E pa gospodo ne moze neko ostaviti pare kod nas kada nismo u stanju put napraviti kako treba. Naravno, ne moze se boriti protiv prirode, ali bilo je zanimljivo vidjeti kako 4 covjeka gledaju u odronjenu brdo i nesto cekaju, dok 12,000 vozila dnevno ostavlja svoje djelove na zaobilaznici. Naravno, o radu na sanaciji, opet ponavljam, glavne putne komunikacije u drzavi tokom noci je suvisno i pricati.
E sve dok glasacima ove drzave je vaznije da na vlast ne dodju "komunjare" ili mozda Nasa Stranka, ili peti, deseti, nego da je musliman, srbin ili hrvat, BiH ce sve vise liciti na Angolu a sve manje na evropsku drzavu.
Nakon svega toga zakljucio sam da nama treba ostaviti vizni rezim (jer da sam ja taj koji ukida vize ni ja ih ne bi ukinuo kada vidim onaj granicni prelaz u B.Brodu, a o ponasanju ljudi koji bi trebali cuvati granicu je suvisno i pricati) a o Eu je stvarno besmisleno i pricati!
Vidjet cemo na izborima ove godine koliko je ljudima u BiH dobro ili lose!
Ama razmisljam i ja isto, al' potpuno isto!
Samo ne mogu rec da mirno spavam i da mi je svejedno i da sam totalno iskljucen iz svega u BiH, da me boli briga za sve... volio bih da mogu, al' ne mogu.
Nekako,imam osjecaj kad bi nas se vise skupilo na jednom mjestu mozda bi.... mada ne vjerujem...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#37 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by corolla02 »

jefferson wrote:Nekad se zapitam da li su ljudi u BiH mazohisti i uzivaju u onom srnjau dole.
Iz BiH sam otisao 2005, ne zato sto nisam sta imao jesti, nego zbog korupcije, nepotizma itd. U sustini u BiH sam materijalno zivio super!
Za 4 i kusur godina izvan BiH sam postigao toliko da to nema teorije u BiH uraditi bez potplacivanja jedno 100 ljudi, a ova drzava (SAD) su mi do sada dale u raznim skolarinama desetine hiljada dolara.
Kako radim dobar posao imam prilike ici u BiH dva puta godisnje. Osim sto mi to dobro dodje da se podjestim sto sam otisao, mogu samo zakljuciti da je BiH postala prosjecna africka drzava.
Ljudi konstantno ocekuju da neko padne s neba i spasi ih.
Za sve probleme su krivi neki imaginarni likovi, CIA je izazvala rat, Jugoslavija je bila trn u oku svima pa se kao eto zbog toga raspala, a svi, ali bas svi, konstantno presucuju da su Dodik, Silajdzic, Tihic , Brankovic i slicni produkt samo jedne stvari: glasanja ili ne glasanja. Prvima koje su glasali za SDA/SNSD/SZBiH/HDZ kazem da im zelim da im bude jos gore nego sto jest, a onima sto nisu glasali da se nadam da ce i njima isto tako biti. Pa nisu Dodika, Silajdzica, Brankovica i slicne izabrali japanci, nego bosanci i hercegovci. Stoga meni uopste nije ajsno kada se ljudi zale, a konstantno biraju ista govna.
Vratio sam se iz BiH 10 januara nakon mjesec provedenih tu. Nesto sto mogu zakljuciti ejste da imam osjecaj da ljudi u BiH i nece da zive bolje.
Prvi primjer na koji sam naisao jeste Vlasic.
Ja dosao 10 dec, nabrijan za skijanje, snjega preko glave, kad ono zicara na Vlasicu ne radi. Pokvario se dio jer su skontali da je pokvaren tek kad je pao snjeg, posto niko nije testirao zicaru prije snjega. E onda anrucuj dio i dok je dio dosao 7 dana sezone propade!!! E onda se skijalo nekih 4 dana i jugo zapuha i ljudi u Ski Vlasicu mogu gledat odkle se oblaca.
Takodje, cijena karata je kao da skijate u Aspenu ili Kitzbilu, a usluga je kao da ce Vam krvi dati a ne zaraditi na Vama.
E onda je dosla nova godina i 28 ljudi u Zenici je odlucilo da blokira GLAVNU komunikaciju u drzavi jer im eto nesto nije isplaceno. Naravno da mi je zao tih ljudi, ali ti isti ljudi ne kontaju da svi oni BH kamioni sto su stajali u koloni su kamioni privatnika (posto ne znam koja to drzavna firma posluje pozitivno osim BH Telecoma, sto je drustvo jedne familije i EP) kojima ce biti pucani penali, a ti isti privatnici placaju porez od koji ta "drzava" zivi, pa na kraju i penzioneri dobijaju plate kao i ostale socijalne kategorije.
Uz to se naso vodja te grupe da kaze da su se oni borili za "to" kao eto borili se za socijalu, pa sam skonato da smo svi zajedno otisli u k... ako je doslo do toga.
E onda se ono brdo srusilo kod Vranduka i opet prekinulo glavnu komunikaciju u drzavi, iako ta komunikacija vise lici na seoski put u jednoj Ceskoj od koje smo bili 10 svjetlsnih godina ispred kada su komunjare vladale.
E nakon sto se brdo srusilo, ta vijest je bila tek neka 10-ta poredu jer je udarna na FTV bila o tome kako smo decekali novu godinu, kao eto to je najbitnije.
E onda su promet preusmjerili nekakvom zaobilaznicom gdje ja ne bi prosao motokultivatorom da ga ne bi ostetio a kamoli autom starim 2 godine kojeg jos uvijek otplacujem. E tu sam negdje skontao da smo svi mi to itekako zasluzili. Na toj zaobilaznici (a svi oni koji su vozili tim djelom znaju o cemu pricam) sam vidio face isfrustriranih stranaca od kojih mi kao ocekujemo da dodju i ostave pare u nasoj drzavi. E pa gospodo ne moze neko ostaviti pare kod nas kada nismo u stanju put napraviti kako treba. Naravno, ne moze se boriti protiv prirode, ali bilo je zanimljivo vidjeti kako 4 covjeka gledaju u odronjenu brdo i nesto cekaju, dok 12,000 vozila dnevno ostavlja svoje djelove na zaobilaznici. Naravno, o radu na sanaciji, opet ponavljam, glavne putne komunikacije u drzavi tokom noci je suvisno i pricati.
E sve dok glasacima ove drzave je vaznije da na vlast ne dodju "komunjare" ili mozda Nasa Stranka, ili peti, deseti, nego da je musliman, srbin ili hrvat, BiH ce sve vise liciti na Angolu a sve manje na evropsku drzavu.
Nakon svega toga zakljucio sam da nama treba ostaviti vizni rezim (jer da sam ja taj koji ukida vize ni ja ih ne bi ukinuo kada vidim onaj granicni prelaz u B.Brodu, a o ponasanju ljudi koji bi trebali cuvati granicu je suvisno i pricati) a o Eu je stvarno besmisleno i pricati!
Vidjet cemo na izborima ove godine koliko je ljudima u BiH dobro ili lose!
:lol: :lol: slikovito opisano :lol: :thumbup:
hakazvaka

#38 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by hakazvaka »

u Sarajevu, :run: prvom prilikom :roll:
taxi_driver

#39 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by taxi_driver »

Zivio u dijaspori,pa me nostalgija natjerala da se vratim dole,izdrzao tri godine i evo me opet u dijaspori.Sad za sad se ne mislim dole vracati.Lijepo je otici dole na mjesec dana,biti sa roditeljima,vidjet se sa rajom i onda opet kuci u tudjinu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by Truba »

jeferson je 100% ispravan post napisao

međutim postoji i druga strana medalje... recimo znam neke likove u Našoj stranci... ne bih im ni ovce dao da čuvaju...slično je i u drugim strankama

ne da mi se na ovu temu pisati jer je 300 000 puta prožvakana... lako je ljudima s tehničkim fakultetima govoriti da će ići ili da su otišli...
ja s društvenim faxom bi morao krenuti od čišćenja ulice :? :cry: ne bi mi bilo žao... međutim još uvijek nemam dobru priliku još ova famozna recesija

volio bih otići vani i živjeti i raditi bilo šta... češka slovačka holandija... ne bih dalje išao

ja uvijek govorim nama je dobro kakvi smo
svak se nekad snađe i nekako nađe neki posao

postoji piramida lopovluka

oni na vrhu kradu milijune
oni na dnu marke...

i svi su zadovoljni SVI :) :) :)

i ja sam zadovoljan
28 godina 0 odgovornosti
imam opravdanje za sve neuspjehe :mrgreen:
imam opravdanje što nemam auto
imam opravdanje kad me neće koke :mrgreen:
kad me diša pegla

ma ljepota :mrgreen: :sax:
iz dna duše

#41 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by iz dna duše »

Sad pročitah post od Jeffersona....a što se čovjek nasekira kada dođe u BiH...Vidiš, ti se nasekiraš za par dana da pošiziš i sad od nas očekuješ da budemo pametni i odaberemeo pravu vlast...možda bolan nismo ni uračunljivi, vidiš kako nam je svaki dan...
Nego, moj prijedlog, dolazi ti nama ljeti, sve je nekako ljepše, upakovano u ono zelenilo, da vidiš onda kako je lijepa zaobilaznica kroz Vranduk, Nemilu....najbolje, dolazi u maju, sve behara i sve cvjeta, planine visoke, rijeke duboke i zelene (neke zelene od čistoće (Neretva), neke od nekih hemikalija (Bosna), a iz visine se ne vidi, djeluju jednako zelene-laHko se zavaraš...
...Ku'ćeš 'vamo u zimu i to ovu, sa kišom, bez snijega...:-)
Static-X

#42 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by Static-X »

jefferson wrote:

Samo jedno pitanje.
Porodica! Da nije njih dole vjerovatno bi te pare trosi negdje drugo!

Medjutim, nemoj me pogresno shvatiti. Ja volim BiH, na kraju krajeva tu sam se rodio itd, itd, medjutim, meni su ljudi i ta zemlja sve manje jasni, ili je dosta ljudi otislo, a ove generacije sto dolaze i ne znaju za bolje, ili kako je nekada ta zemlja bila uredjena.
Moj problem je sto smo mi imali uredjenu drzavu, imali jebenu olimpijadu, a danas ski lift ne mozemo pokrenuti na vrijeme!
Razumijem ja tebe u poprilicno.
Vidis ja se nesjecam stare Juge bio sam klinas, znam je samo po pricama, medjutim sjecam se dobro rata i poslije. To sve se prezivjelo i naviklo, iako se nije imalo za zivjeti ipak se nekako skraj s krajem sastavljao, steklo se prijatelja, druzilo se. Navikao sam bio na sve te stvari koje nestimaju sto ih ti nabroja - sve to skupa je Bosna po cemu je ja pamtim. Zato kad odem u posjetu znam sta me ceka al ipak ima brate i pozitivni stvari koje necu naci nigdje vani.
Normalno da bi volio da se stvari poboljsaju, jedino tako se mogu vratiti za stalno.
statix

#43 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by statix »

@Jefferson
Ja sam imao priliku, jer imam rodbinu, da skijam u Aspenu i Breckenridg-u, ali mi draza Bjelasnica i cevap u po somuna 8-) , dzaba, nismo svi isti....
Lakat Jebić

#44 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by Lakat Jebić »

ma bolan, nema nidje rahatluka ko ovdje... jest da je malo politicka klima zajebana, al mo's mislit kako je dosadno zivjet u monogoliji kad im je udarna vijest da je donesen zakon o zastiti konja :D
beautifullshinyb.

#45 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by beautifullshinyb. »

odlazim prvom prilikom....sto dalje.
potočanka

#46 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by potočanka »

arzuhal wrote:Ja glas'o da me ni dimom ne bi išćerali iz BiH. Ne bih ja ove patnje dao nizašta na dunjaluku. Ako neko misli da je neđe gore - nek proba. Ja vjerujem u dovoljnost našeg belaja i taksirata...
:thumbup:

@Zelenašice :thumbup:

BiH i nigdje ne idem :bih:
Margita81

#47 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by Margita81 »

Zivim u Sarajevu. Zapali bih odavde prvom prilikom i dolazila u posjetu samo dok su mi roditelji zivi. Nakon toga ne bih ni toliko. A pogotovo bih razgulila zbog mog djeteta. Gledam je ponekad i razmisljam da li ce i ona dozivit neki novi rat, neke nove podjele...sto mi to treba!
Jednostavno ja ne zelim da ona uopce zna za pola ovih sranja koja se svakodnevno desavaju oko nas. Ne zelim da joj ikad u zivotu postane bitno kako se neko zove npr..
:run:
michio

#48 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by michio »

Ako odvedes dijete u Evropu bice joj bitno kako se neko zove ili ako njoj nece okolini ce biti bitno kako se ona zove. Za Ameriku ne znam. Samo kazem ne izmisljam nista.
Margita81

#49 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by Margita81 »

Ima ime koje prolazi svuda ;) I bar ce oni kojima je to bitno biti u manjini a ne ko ovdje. Posebno kad je rijec o obrazovanim ljudima. U biti ono sto je meni najvaznije i najneophodnije je pravo izbora. Koje mi sve cesce i sve vise oduzimaju u ovoj drzavi.
mrtva kokoš

#50 Re: Gdje su sa-x forumasi? Gdje mi to zivimo?

Post by mrtva kokoš »

ladyblue18 wrote:BiH, Sarajevo...nisam makla nigdje van nje za svog zivota, osim putovanja, odmora i tako to.

Sutra, da mogu, bih zapalila preko granice sto zapadnije i dolazila u posjetu svakih nekoliko godina.
Ne bi mi nedostajala, a ni ja njoj...
samo da promjenim u muski rod :run:
Locked