gdje su najgori konobari?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sutra_pemzija

Post by sutra_pemzija »

djevojka koja radi u U2 u Kulovićevoj - ljudi, to se ne da opisati - razumijem da neko ima loš dan, ali da iz svakog pokreta isijava mržnja prema ljudima koji ulaze, to je strašno... samo se okrenuli i u strahu od samoubličkog napada napustili objekat :D

odemo fino u Hot kod tržnice i pojedemo odličnu picu, teta nas usluži ljudski, dajući nam fi male i srednje pice :D

ali , koliko para - toliko i muzike. ne možeš očekivati da ćeš na mjestima gdje je komad pice 1 - 1,5 KM dobiti neku noramalnu uslugu.
čast izuzecima
dimu

Post by dimu »

pa svuda je komad pizze toliko. sta mora komad pizze kostat ko inace citava pizza da bi usluga bila na nivou ? dobra logika :D
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

Definitivno najgori konobar je u Princezi.Kkao se ono zove?!Musa ili tako nesto.U zivotu na odvratniju osobu nisam naletjela.Mrsko mu raditi svoj posao,baca ti kafu na sto a kad mu trazis vode prvo cekas 2 sata da ti donese,a kao da ga vodis na strijeljanje,napravi uzasnu facu i to da vidis.Prisjedne ti i kafa i voda.Ko ne zna sta je los konobar-bujrum u Princezu!
sutra_pemzija

Post by sutra_pemzija »

hm, logika je sljedeća:

ako hoćeš dobru uslugu ideš tamo gdje su hrana i piće kvalitetni i sa pripadajućim cijenama. Naravno da usluga ne može biti ista u U2 i nekom restoranu gdje je najjeftinije jelo 15 KM (tačnije predjelo).
Zato kažem čast izuzecima, jer se pokazalo da cijene uglavnom diktiraju odnos konobara prema mušterijama.
dok mi ne promijenimo pristup kao potrošači i ne počnemo ostvarivati prava koja nam po zakonu tržišta pripadaju ova tema će imati svoje mušterije :D
Shoba

Post by Shoba »

ma treba angazovati nekoliko psihologa i psihijatara da seciraju prosjecnog sarajevskog konobara....svasata bi se tu pojavilo na povrsini.

ista situacija je u svim slavenskim zemljama. definitivno najgori konobari su u Rusiji, koji se jedva sazale da uopste dodju do stola., i nikad te ne pogledaju u oci...svo vrijeme broje pare i cackaju zube....
Shoba

Post by Shoba »

ista stvar je sa taksistima. ako je taksista nije sofer......nedo bog da sjednes nazad sam, oce da popizdi....ko biva, ispada da on tebi cini uslugu sto te vozi...
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Shoba wrote:ista stvar je sa taksistima. ako je taksista nije sofer......nedo bog da sjednes nazad sam, oce da popizdi....ko biva, ispada da on tebi cini uslugu sto te vozi...
ovo je tako tacno...
jednom sjela nazad...molila boga da se ne sudarimo s nekim usput..i od tad sjedam naprijed :roll:
bas sam slabic :(
Lace

Post by Lace »

Compos_Sui wrote:
Shoba wrote:ista stvar je sa taksistima. ako je taksista nije sofer......nedo bog da sjednes nazad sam, oce da popizdi....ko biva, ispada da on tebi cini uslugu sto te vozi...
ovo je tako tacno...
jednom sjela nazad...molila boga da se ne sudarimo s nekim usput..i od tad sjedam naprijed :roll:
bas sam slabic :(
uvijek sjedim nazad :D

zalete se da mi sa vozackog sjedista otvore suvozacka vrata (protegne se)...ja ih uredno zatvorim i udjem na zadnja :D
dimu

Post by dimu »

Shoba wrote:ma treba angazovati nekoliko psihologa i psihijatara da seciraju prosjecnog sarajevskog konobara....svasata bi se tu pojavilo na povrsini.

ista situacija je u svim slavenskim zemljama. definitivno najgori konobari su u Rusiji, koji se jedva sazale da uopste dodju do stola., i nikad te ne pogledaju u oci...svo vrijeme broje pare i cackaju zube....
normalno da ih boli briga jer on radi za platu bez obzira koliko ljudi usluzi. njemu vise odgovara kad je manje ljudi jer ce manje raditi, a pare ce svakako dobiti

a da radi na procenat vidio bi kako bi oblijetao oko tebe. fol je u motivaciji :)
Tesssa

Post by Tesssa »

Fol je u tome sto su sigurni da ce im raja opet doci, nema to veze sa motivacijom. Vecina ih u sarajevu na procenat radi
lija86

Post by lija86 »

Je li neko bio u Prizmi kod Katedrale? Mogu samo reći da je konobar svojim ponašanjem kreten neviđeni. Prvo, na spratu je normalno da su prevrnuti stolovi, serbez te otjera ako mu se ne sviđaš, ponaša se arogantno, nije ni čudo što je prizma uvijek prazna, baš se pitam ima li taj objekat normalnog vlasnika pored onakvog konobara?! :twisted:
avenged_sevenfil

Post by avenged_sevenfil »

aida05 wrote:Definitivno najgori konobar je u Princezi.Kkao se ono zove?!Musa ili tako nesto.U zivotu na odvratniju osobu nisam naletjela.Mrsko mu raditi svoj posao,baca ti kafu na sto a kad mu trazis vode prvo cekas 2 sata da ti donese,a kao da ga vodis na strijeljanje,napravi uzasnu facu i to da vidis.Prisjedne ti i kafa i voda.Ko ne zna sta je los konobar-bujrum u Princezu!
sta fali ba musi musa je ljudina:D.hahahaah.Nekad imam osjecaj da sam u streljani pred himlerom a ne u kaficu.Al et nekad se zna nasalit snama.Svako ima dobar dan ahahaha :lol: :lol:
mala od skandala

Post by mala od skandala »

"Babalu" na M.Dvoru ima najogavnije konobare i konobarice.. pogotovo onaj buljavi žuti. (ko zombiji su)
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

Ja nisam nikada imala problema sa konobarima. Uvijek su korektni, a i ne sjecam se da sam negdje duze cekala. Jedino sto mi smeta sto su nekako letargicni, ono kao da im je svejedno hocu li nesto naruciti ili ne. Ne bi skodilo da su malo ljubazniji i u nekim slucajevima kulturniji.

Ponekad je vjerovatno i do gostiju. Neki gosti su strasno bezobzirni. Mogu se barem zahvaliti kada im se nesto prinese.
Post Reply