Gdje ste sve sretali nase ljude?
Moderator: anex
-
immuno
#126 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
prosle hefte u Istambulu nasu zenu koja zivi u Maleziji - ja u Austriji a obadvije rodjene sarajke

-
kuma
#127 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Italija 1999 - mama sestra i ja u shopingu, mjestasce kraj Ancone... Ulazimo u prodavnicu nekih cokoladica na vagu... i kaze mama meni "Da na engleskom vidi da nam uzmes ovih ovoliko, onih onoliko, onih onoliko.... rekoh cekaj da vidim da li zna zena engleski... i ja pridjem i pitam ali ona ne parla inglese... Medjutim, neka zena, musterija isto, rece da mi moze pomoci i ponudi se da ona prevede sa engleskog na talijanski sve sto zelim . I ja tako, ovih onoliko onih onoliko (jedno 5-6 vrsta sam rekla), ja na engleskom, ova na talijanskom prodavacici, ako prodavacica sta pita ova prevede na engleski, i na kraju ja se malo glasnije obratim mami koja je jos uvijek medju policama istrazivala sta ima :"Mama, hoces jos nesto ili je ovo sve!". Kad ce zena koja je prevodila :"Pa sto ne kazes da govorite nas!"
... Zena je bila iz Mostara ....
Bilo je tih scena jos, ali meni je sestrina scena extra.
Ona u Njemackoj, setala se po gradu u 8 mjesecu trudnoce... i puk'o vodenjak, u bolnici ona ... frka trka (muz joj njemac, nema nikoga naseg tamo) kaze ona u po frke "Joj majko moja".... kaze doktor (zatekao se na smjeni a ne njen doktor) "Ma ne brinite se
" - na bosanskom... Doktor je bio iz Banja Luke...
Bilo je tih scena jos, ali meni je sestrina scena extra.
Ona u Njemackoj, setala se po gradu u 8 mjesecu trudnoce... i puk'o vodenjak, u bolnici ona ... frka trka (muz joj njemac, nema nikoga naseg tamo) kaze ona u po frke "Joj majko moja".... kaze doktor (zatekao se na smjeni a ne njen doktor) "Ma ne brinite se
-
razočarana
#128 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Slika 1. Pariz- dvoriste dvorca Versa. Izadjem da zapalim cigaretu, skontam da nemam upaljač. Turisti setaju i ja taman zaustim da na engleskom zatrazim upaljac tek tip progovara- sta je, trebas vatre
. Zijan.
Slika 2. Pariz, jedna od milion prodavnica odjeće- novogodisnja rasprodaja. U neko doba prolazi momak koji radi u prodavnici sa paketima i kaze- sklonite se malo, da prodjem.
Slika 3. Pariz, jedna od milion prodavnica odjeće- novogodišnja rasprodaja. Stojim u redu strpljivo, tek u neko doba , okrene se zena negdje na početku reda i kaze- dodajte mi taj džemper, da ne čekate, ja cu platiti pa ćemo se pokusurati.

Slika 2. Pariz, jedna od milion prodavnica odjeće- novogodisnja rasprodaja. U neko doba prolazi momak koji radi u prodavnici sa paketima i kaze- sklonite se malo, da prodjem.
Slika 3. Pariz, jedna od milion prodavnica odjeće- novogodišnja rasprodaja. Stojim u redu strpljivo, tek u neko doba , okrene se zena negdje na početku reda i kaze- dodajte mi taj džemper, da ne čekate, ja cu platiti pa ćemo se pokusurati.
- Vitezanin
#129 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
razočarana wrote:Slika 1. Pariz- dvoriste dvorca Versa. Izadjem da zapalim cigaretu, skontam da nemam upaljač. Turisti setaju i ja taman zaustim da na engleskom zatrazim upaljac tek tip progovara- sta je, trebas vatre. Zijan.
Prejako.
-
fox5
#130 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
odlicnorespo wrote:jao otisao u buca potok kad nigdje naseg covjeka sve kinezi
-
tambura
#131 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Sjedimo u Riminiju (Italija) na nekim stepenicama u jednoj ulici. I haver jedva docekao da se moze svima svega nagovoriti a da ga niko ne konta i tako kako ko prolazi on naglas dobacuje komentarise i to
Standardno mahalski
Ono vidi ti glave kakav si to, jesi ruzan i tako te neke gluposti, a mi se smijemo... Stas omladina
Ide tako jedna djevojka koja ima izrazito bjelu kožu ili ti ga ten
I on joj govori "jooj kako si bijela ja da sam takav ne bih izlazlio iz kuce" konta talijanka nece ga skontati... Kad cura stade okrenu se i odgovori mu, "ja da sam tako ruzna ko ti ne bi iz kuce izlazila"
i naravno tu je nastalo valjanje od smjeha crkavanje podjebavanje i sve sto ide... Jaran vishe nije nikom rijeci dobacio do povratka u Sarajevo
Eto nako slicna je situacija bila u San Marinu u nekoj radnji hocu ja da kupim baterije za aparat. Puna je tu radnja ono ekskurzije fazoni, svaba pun kufer
i sad doso na kasu nemam sitno 3 eura, mrsko mi razbijat 20, rekoh malo glasnije "Ima li ko 3 eura da ne razbijam cvaju" nadajuci se da ce mi odgovoriti moji jarani koji su mi bili iza ledja.
Kad se ja okrenem njih nigdje a neki momci i cure u mene gledaju i govore "Izvini nemamo majke mi" Ja se u cudu nadjoh
sta ba... Kad ono neka ekskurzija iz Novog Sada...
Eto tako neke scene koje se pamte
Ono vidi ti glave kakav si to, jesi ruzan i tako te neke gluposti, a mi se smijemo... Stas omladina
Ide tako jedna djevojka koja ima izrazito bjelu kožu ili ti ga ten
Eto nako slicna je situacija bila u San Marinu u nekoj radnji hocu ja da kupim baterije za aparat. Puna je tu radnja ono ekskurzije fazoni, svaba pun kufer
Kad se ja okrenem njih nigdje a neki momci i cure u mene gledaju i govore "Izvini nemamo majke mi" Ja se u cudu nadjoh
Eto tako neke scene koje se pamte
-
Sarajevski
#132 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
na malti, la valetta
otisli navece na pivu i partiju bilijara i zetone nam donesu klinci iz Srebrenice
nisam mogao vjerovati, sjeli malo s njima popricali, tu nekako, bog zna kako, dosli kao izbjeglice i radili u tom klubu
otisli navece na pivu i partiju bilijara i zetone nam donesu klinci iz Srebrenice
nisam mogao vjerovati, sjeli malo s njima popricali, tu nekako, bog zna kako, dosli kao izbjeglice i radili u tom klubu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#133 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
u betlehemu 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#134 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
i u Totenhemukomi wrote:u betlehemu
-
plotice10
#135 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
U novembru 2009 skupilo se drustvo Bosandzerosa iz Stockholma pa avionom za Porto pa dalje autom za Lisabon na utakmicu Portugal - Bosna. I tako mi "pichimo" autoputem iz pravca Porta prema Lisabonu, preko 300 km udaljenosti. Bilo nas 9 u kombiju, a potrugalci koji su krenuli na utakmicu, izbacili zastave i salove, kad jedan od nas izbaci ogromnu bosansku zastavu duzine nekih 2 metra. Kad najednom prestize nas crven Golf, bosanskih registracija, u njemu 4-ca momaka, odvalio sirenu pa ne pusta je citav minut. A bio sam siguran da smo jedini Bosanci na tom autoputu.
- Gorštak
#136 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Spakovali mene u voz u Austriji, iz Salzburga za negdje (možda St. Poelten).
Odaberem prazan kupe, kad dolazi tip i dvije cure sa brdom torbi. Pitaju na njemačkom valjda je li slobodno, ja rutinski klimnem glavom i nastavim tipkati. Tip složi torbe, sočno poljubi jednu od njih, i iziđe.
Samo što je voz krenuo, kad plavka onoj drugoj: "Sinoć smo se karali".
... i poče dosta detaljno
opisivati neke pikantne detalje
Jednostavno je u tih nekoliko rečenica bilo toliko eksplicitnih izraza da nisam mogao nikkkako staviti do znanja da sam razumio. Kasnije su se prešaltale na njemački, nisu me ništa pitale, ostalo je na tome da nisam razumio.
P.S.: Fkt nisam znao da žene između sebe na takav način govore o sexu.
Odaberem prazan kupe, kad dolazi tip i dvije cure sa brdom torbi. Pitaju na njemačkom valjda je li slobodno, ja rutinski klimnem glavom i nastavim tipkati. Tip složi torbe, sočno poljubi jednu od njih, i iziđe.
Samo što je voz krenuo, kad plavka onoj drugoj: "Sinoć smo se karali".
... i poče dosta detaljno
Jednostavno je u tih nekoliko rečenica bilo toliko eksplicitnih izraza da nisam mogao nikkkako staviti do znanja da sam razumio. Kasnije su se prešaltale na njemački, nisu me ništa pitale, ostalo je na tome da nisam razumio.
-
Eborg
- ljubav_aha
#138 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
kako ces tipkati na tako lijepoj lokaciji,mogao si uzivati pogledom iz vozaGorštak wrote:Spakovali mene u voz u Austriji, iz Salzburga za negdje (možda St. Poelten).
Samo što je voz krenuo, kad plavka onoj drugoj: "Sinoć smo se karali".![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
... i poče dosta detaljnoopisivati neke pikantne detalje
![]()
naravno da pricaju,muskarci tracaju takodjer kao zene
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#139 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Ovo mi je jedna od najveselijih i najdražih tema.
Tema up!
Tema up!
- Libyano
#140 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
U Libiji sve teze naletiti na naseg covjeka... 
- Sunrise00
#141 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
u UK nista haman

doduse, nedavno u Londonu prolazimo kad neki tip se poce derati, sam sa sobom prica sta li
elem, kad je poceo psovati na tecnom nasem skontali smo odakle je 
ali ovamo stvarno malo nasih ljudi ima.. u austriji kad sam bila gdje god da se okrenes neko nas
doduse, nedavno u Londonu prolazimo kad neki tip se poce derati, sam sa sobom prica sta li
ali ovamo stvarno malo nasih ljudi ima.. u austriji kad sam bila gdje god da se okrenes neko nas
-
akobogda
#142 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
U Makarskoj sam sreo 12 nasih na plazi.
Kako nije Makarska dio Bosne?
Kako nije Makarska dio Bosne?
- Vitezanin
#143 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
U Calgariyu sreo lika koji je ovo zadnje ljeto bio u Srednjoj Bosni, Kanadjanin srednjobosanskih korijena cija je mama rodjena i zivjela u istom selu gdje i moja mama.
Sve mi smijesno bilo kad mi je objasnjavao imena sela i gradova u kojima je bio ovo ljeto, a ja tu svoje stope ostavio.
Lik ima kanadsko-americko ime i nase prezime, presmijesna kombinacija. 
- Vitezanin
#144 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Calgary opet, sreo Sarajku ciji je rodjak bio moj profesor na fakultetu na prvoj godini. 
- motachjointa
#145 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Pariz, nedavno, dan pred utakmicu nase repke, setamo nas 5 uz obalu Sene u blizini Ajfela, vec poprilicno kasno, nekih 12 i kusur sati, noc, nigdje nikog haman, nimalo ugodna atmosfera, i tako prolazimo pored neke rusevine ili građevine nije ni bitno i na jednom brezuljku u travi, u mraku, sjedi jako fina djevojka, bas da se zapita covjek wtf? Dobaci drug sta radis to, kad djevojka na cistom nasem, cekam majku i babu
Djevojka je iz Sarajeva, mozda se i prepozna 
- vjesticanametli
#146 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
JThomas wrote:ne vjerujem da su naši, prije da su to pokupili, ali ovo moram ispričati...
srednjoškolska ekskurzija u lloret de maru. i ideš onom glavnom ulicom, i baje cijelim pitem dijele letke za klubove i barove, i viču "pi*ka parti" i "pi*ke k'o salate"![]()
![]()
i hajde mi k'o fol da se napravimo pametni, neko će reći: eh, ti lafo znaš bosanski...a on se okrenu i mrtav 'ladan pita: jeste li sa čvile?
![]()
-
Eborg
#147 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Ma to je onaj lik ispred "Gale", bilo je šokova. 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#148 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Od srca sam se ismijao na ovoj temi, pa rekoh, idem je podići.
- ljubav_aha
#149 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
o PDD avatar fotkica 
- dinoo1898
#150 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?
Poznato je da Irska kao drzava i nije bila bas susretljiva prema Bosancima i Hercegovcima koji su "bježali" u ratu vani iz Bosne ali eto kako sam bio tamo jedno godinu dana upoznao sam par Bosanaca (u cijeloj Irskoj ih ima oko 2000, od toga najveci broj u Dablinu) i anegdota je bila kada smo jednom trazili one turke sto drze prodavnice svega i svacega naseg slucajno upratimo natpis "ćevapi" i lik iz Banjaluke u centru Dablina prodaje ćevape, burek, kolace i sl.
I vecina musterija su mu irci.
eto!
A sto se tice ovih "dijasporskih" država, u Kopenhagenu sam dosta nasih sreo, u Beču, Minhenu, a u Malmeu je veća šansa da ce vas neko razumjeti sta govorite na Bosanskom nego na Engleskom

BiH ima drugu najveću dijasporu na svijetu prema broju stanovnika!
I vecina musterija su mu irci.
eto!
A sto se tice ovih "dijasporskih" država, u Kopenhagenu sam dosta nasih sreo, u Beču, Minhenu, a u Malmeu je veća šansa da ce vas neko razumjeti sta govorite na Bosanskom nego na Engleskom
BiH ima drugu najveću dijasporu na svijetu prema broju stanovnika!