Gdje ste bili za novu(utisci)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

roki

#1 Gdje ste bili za novu(utisci)

Post by roki »

Ja sam bio u Cinemi(Sarajevo).Od 10 do 4 sata.Karte,koje su se nabavljale par dana ranije,su bile 10KM a od toga je 6KM bila konzumacija,odnosno 2 pica jer su vecinom cijene po 3KM.Atmosfera je bila dobra,a za nekoga ko voli narodnjake i hitove koji su zarili i palili prije 4-5 godina bilo je odlicno.Znaci,za moj ukus za muziku bih dao ocjenu 2.(kao i vecina mojih prijatelja).Tek kasnije u noc stanje se malo popravilo sto se izbora pjesama tice.Najvise raje je bilo do 2 sata kada je broj poceo da opada.Vidio sam jednu tucu koja je brzo rijesena izbacivanjem.Sve i svemu meni je bilo prilicno dobro jer je bilo drustvo dobro.A nova ko nova.Noc kao i svaka druga samo sto su mi ispiti jedan dan blizi
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ja bćo kod kuce spavo, po mahali pucalo ko po Bosni 92-93 usro se od straha
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Kod kuce i malo na trgu dok mi petarde nisu dojadile

Evo kako je izgledalo

http://www.youtube.com/watch?v=kS1tBCVZV0c

i vatromet

http://www.youtube.com/watch?v=TwtD9gA8cX8
Last_one

Post by Last_one »

Ja bila u Slozi.....ma meni bilo dobro....Nova ko' Nova! Skakali, plesali....bilo fakat puno raje:-)
pesak

Post by pesak »

Ja bila po gradu setala,snimila par fotki, pa mi dojadile petarde i hladnoca /ovde je -5/ , pa dosla kuci. Smrzla sam se. I onda sam bila na forumu... :D
roki

Post by roki »

pratim forum od jutros.samo par novih postova na par tema.Al' ste spavalice :-) :)
infobrcko

Post by infobrcko »

Bio sam na forumu Sa-x tema Brcko i tu sam docekao novu godinu i uz portal http://www.infobrcko.com bili mi super ;)
Posto u Brckom su novu godinu su obiljezile anonimne dojave o postavljenim bombama u lokalima tako da posle 00h policija je imala pune ruke posla da pregleda objekte ...
district-beg

Post by district-beg »

joj, meni ni na kraj pameti da je nova godina! sad se tek sjetio :-)
infobrcko

Post by infobrcko »

district-beg wrote:joj, meni ni na kraj pameti da je nova godina! sad se tek sjetio :-)
c c c c mora da si "ucio" pa se izgubio u vremenu i prostoru :-)
marchelina

Post by marchelina »

Bilo mi je super, bilo nas je sedmoro u jednoj kuci, dosta dobre muzike, pice i hrane, do 03h smo izdrzali, ali meni je bila agonija od 03h do 06h jer sam bezuspjesno pokusavala dobiti taksi da se vratim kuci... Mrzim prespavati negdje drugo, pogotovo na nekom neudobnom dvosjedu, pa se valja ujutro vracati..
cyprus

Post by cyprus »

Bio u Konjicu u "Bar Flyu" sa prijateljicom, uglavnom je bilo super. :) :)

PS Samo mi nije jasno zašto sad ne spavam, jutros kad sam se vratio odspavo samo 4 sata. :?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

roki wrote:pratim forum od jutros.samo par novih postova na par tema.Al' ste spavalice :-) :)
Pa sta bi ti htio :D
Kucna atmosfera s rajom, pa malo pred vjecnom i tako :-D
A sad je vrijeme da sjednem za knjigu :roll:
fixer

Post by fixer »

s rajom u klubu jednom. bilo odlicno. samo da jos nije bilo onoliko talijana valjalo bi.
Irm@

Post by Irm@ »

do 31.12. nismo znali gdje cemo... znali smo da cemo po kaficima... pa doma piti... ugl... otisli do Centrala... i kako mi ne znamo otici ostali do 4... ugl kao i obicno u Centralu samo se ceka da galerija odozgo padne na ljude na prvom spratu...ugl bila je otvorena i diskoteka gdje se raja ugl preselila oko 3... sve u svemu kao i obicno jaaako lijepo... ja nisam sjela od 9 sati trenutno imam osjecaj da su mi noge paralizovane... poslije smo planirali ko Bice...ali smo se ipak posvetili vinu u mom domu... imam poprilicne podocnjake ali gdje cu sad spavati :-D
Prayer

Post by Prayer »

E ja sam bio ispred vjecne vatre i bilo mi je odlicno. Jos prosle godine sam se uvjerio da je najljepse na otvorenom, jos i kad je drustvo dobro kao sinoc, bolje ne moze. Nija bilo bas ni toliko hladno, malo se popije, malo se skače i ok je.
A jos kad je tu i Zabranjeno puselje, e to je nova godina.
Pozdrav svima i sretna nova godina.
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

Bila u Aqvi, atmosfera do ludila, ma super bilo skroz...
Jedina zamjerka je na muziku tj. Sale pjevao po 10 min pa pauza i sve tako..jbg...ostalo cista 10 :)
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Prošetao se gornjim gradom u zagrebu, provozao se uspinjačom :), bio na trgu bana jelačića, a onda u kućnoj atmosferi.
bilo je ok.

maloprije sam stigao kući. putevi katastrofa. više to pamtim :-)
patrius

Post by patrius »

Moram priznati da se ne sjecam kad je posljednji put novogodisnja noc bila ovako lijepa.Doduse,valjda se vec i sazrelo i zaista smo raja i ja napravili fantastican stimung.A snijeg je upotpunio ambijent.Noc je bila prekrasna,i puna uspomena i sjecanja na radost i dozivljaje iz ranijih,sretnijih vremena,kad nam je ova noc znacila pola zivota :) Kada cijelu noc osmijesi ne silaze s lica nekih 20-ak osoba,onda je to nesto zaista nezaboravno...Osmijesi,pjesma,igra i ples,zagrljaji i poljupci,inventivan razgovor...sta vise covjek da pozeli...sretno svima bilo,i zelio bih da su svi ljudi na svijetu bili u istom raspolozenju i feelingu kao ja
cheb

Post by cheb »

coloseum....zadovoljan
lolita_xx

Post by lolita_xx »

bila sam malo u centralu,malo u cinemi, na kraju kod biche..
kod biche najbolje..
roki vidjela sam te :P
roki

Post by roki »

ma ja,ni da mi cestita novu godinu...
lolita_xx

Post by lolita_xx »

roki wrote:ma ja,ni da mi cestita novu godinu...
otisla sam prije nove :P
a i nisam bila sigurna da si ti :)
walkabout

Post by walkabout »

Docek Nove a ljeto???
I nekih 12-ak sati ranije nego kod normalnog svijeta???
Da, i ovo se desava...ljudima... :oops:

--------------------------

Zaliv kod Katarininog Brijega

Hodamo. Po pijesku. Mokrom . Suhom. A valovi – neumorni kao i uvijek, ovaj put veci nego obicno, uzdizu se, obaraju i razlijevaju po plazi, pokusavajuci nas uhvatiti. Mi bjezimo, izazivajuci ih i drazeci – jedino im uspijeva uhvatiti nase bose noge i , oni veci, nogavice nesmotrenih.

Catherine Hill Bay je malo primorsko mjesto, nastalo prije nekih mozda 150 godina zbog potreba rudnika uglja (ugalj na ovom mjestu bukvalno izvire iz zemlje). Pravljeno tek da zadovolji minimalne potrebe rudara i vjerovatno porodica nekih od njih (u ovo nisam siguran jer su kucice vrlo male, mozda su bili vecinom samci rudari) i nabrzinu, sasvim neocekivano (bar za mene) je izbjeglo da izgleda kao ruglo i vecina drugih naselja nastalih takvim putem. Onaj ko ga je planirao, sigurno je imao istancan osjecaj za jednostavnost i sklad i narocito mjeru. Jedna ulica koja ide niz brijeg, skrece desno i odmah zatim sa ispravlja i ide opet pravo, preko sljedeceg brijega u drugi dio naselja. Sa obje strane po jedan red malih kucica, bez suvisnih stvari i detalja iza, ispred i na kucama, skoro obavezno male verandice sa ogradom na ulazu, sve napravljeno od drveta i daski. Na lijevoj strani u sredini je krcma-pub (koji se ponovno otvorio prije mozda 10-ak godina) a preko puta njega (kako prikladno :-) ) policijska stanica (ne znam da li danas ima stalnog osoblja u njoj, vjerovatno ne – licno ja nisam nigdje vidio manje naselje da ima policijsku stanicu – sigurno je bio razlog za to). Ima i mala postica, pokraj nje i telefonska govornica (koja svojim modernim izgledom i prisustvom pomalo narusava izgled citavog mjesta). Odatle pocinje plaza na desnoj strani a nastavljajuci putem preko brijega u drugi dio naselja naici cete i na malu crkvu smjestenu na vrhu. Slicno kao i policijska stanica, nije zapustena skroz, postoji mala drvena ograda okolo ali ne izgleda da se puno koristi.

Da se primjetiti da je citavo mjesto imalo svoje uspone i padove koji su pratili uspon i pad lokalnog rudnika uglja - danas je turizam taj koji cupa ovo mjesta od stagnacije. A mene jos uvijek zanima koja je to bila lijepa Kata sa Brijega po kojoj je ovo mjesto dobilo ime.

Plaza je jedna od nama omiljenih, dodjemo relativno cesto, Samo ovaj put odluka je bila iznenadna, posto smo opet odustali (po ko zna koji put) da idemo za docek Nove godine u Sydney. Mada sa razlogom slovi za jedno od top 10 mjesta gdje mozete docekati Novu, nama nije toliko privlacno biti u guzvi od milion ljudi i pokusati dozivjeti kolektivni trans srece – a i parking je posebno iskustvo.

Na plazi nije bilo puno ljudi, mozda 5-6 sve skupa i jedna kamp kucica parkirana “na divlje” na brijegu sa "milion dolara" pogledom na more. Zavidim im, u planu imamo organizovati nesto slicno.

Na pucini se mogao vidjeti red ogromnih “tankera”, cekaju, na pristojnoj udaljenosti jedni od drugih, red na ulazak i utovar uglja u luci Newcastle, nekih 50-ak km sjeverno.

Setnja plazom je bila uzivanje, skoro je uvijek tako. Duga oko 1.5 km, na drugom kraju se zavrsava sa platoom hridina i stijena isturenim u more. Zbog velikih talasa, koji zapljuskuju i nanose vodu na jednom kraju, svorila se bujica preko platoa, izmedju stijena i po kanalima i tece prema drugom kraju platoa i upet se uliva natrag u more. Neobican prizor koji nismo ranije imali prilike vidjeti ovdje.
Jedne prilike smo bas na ovom mjestu naisli na malu hobotnicu (malo veca od sake), zarobljenu u malom prirodnom bazenu – ko zna kako, donijela je plima ili valovi i sada ceka da se majka Priroda smiluje pa da je opet vrati natrag u more. Inace smrt joj je zagarantovana usljed izolovanosti i nedostatka hrane.
Tada imadoh u ruci neku plasicnu igracku hvataljku za lopticu, poput duge, duboke kasike. Ispruzih je prema hobotnici i bez cekanja, hobotnica je cvrsto prihvati svim svojijem :D nogama/rukama/udovima i poce pomalo tegliti, gledajuci me parom svojih okica na vrh glave, bez da zmirka. Ja povucem malo natrag ali ono ne pusta. Pomalo jeziv osjecaj da se natezete sa nekim ko je spreman na natezanje a nije necija druga ruka :shock: . Nekoliko mjeseci poslije mi je receno da je to bio otrovni oktopus od cijeg se ujeda obicno umire – prestravim sa sa zakasnjenjem i od tada se ne natezem sa oktopusima :-) bilo koje vrste ( a u glavi mi je jos uvijek slika onih okica sto te gledaju a ne trepcu :shock: ).

Poslije plaze smo otisli do Swansea, da malo zasladimo zivot manjim kolicinama secera zapakovanog u sladoled. Sto je opet prouzrokovalo iznenadni napad ideja te prihvatismo jednu – otici i posmatrati lokalni vatromet (onaj koji pocinje u 9.00 pm, za djecu, dok onaj glavni pocinje u 00.00).
Nakon nekih 20-ak minuta voznje dosli smo, guzva veca nego obicno, parkinga nidje zglave, most vec nacickan ljudima zeljnih vatrometa a sve zbog monotonog zivota :roll: .
Nasli smo mjesto, blizu gdje smo bili ranijih godina, medjutim vatromet nije pocinjao. Posumnjali smo da je neko zaboravio sibice kod kuce, te nakon 20-ak minuta cekanja odlucimo otici.
Dok smo se vozili kroz guzvu i policajce, poce i taj dugo ocekivani i zakasnjeli vatromet. Parkirao sam pa smo se i mi pridruzili masovnom gledanju eksplodirajucih naprava na niskome nebeskome svodu. Vec upola nam je dojadilo i opet u kola, idemo kuci, pokusavajuci se neprimjetno izvuci ispod ovog kolektivnog saljevanja strave.

Kuci smo bili oko 10.30 pm a u krevetu nedugo zatim. :zzzz:
efa štzngrm

Post by efa štzngrm »

mislim da je ovo bila jedna od najboljih novih godina u Sarajevu ako zanemarimo šestu klasu bendova koji su peglali kod vječne vatre, po prvi put dočekao sam novu trijezan(popio samo litar vina) i to je bilo super iskustvo, nije mi se dalo gužvati po kafanama i bilo mi je dovoljno samo da se šetakam po gradu i uživam u novogodišnjem snijegu--od hrvata, slovenaca i talijana nisi mogao proći ulicama.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Joj i ja sam primjetila ogroman broj italijana 31, ne znam odakle se stvorise svi :D A sto se mene tice mislim da bendovi i pjevaci i nisu toliko vazni kad si sa super drustvom.
Al ipak to ne umanjuje cinjenicu da nam svake godine serviraju neke trecerazredne pjevace koje ne zeli niko ni u njihovoj LJepoj pa nas nasi uzmu...al otom potom
Post Reply