Gdje smo pred Parlamentom?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja ne mogu, na moru sam
:D
- terapija
#2 Re: Gdje smo pred Parlamentom?
Dok se mogu pit kafice i cekat, znaci nije jos 5 do 12stochar wrote:Danas je takvo sranje u Parlamentu, da je totalna sramota shto na platou u ovom momentu nema 100.000 ljudi. Zadnja sjednica pred odmor, politichari sebi donose zakon o platama i penzijama, zakon o visokom obrazovanju na chekanju, zakon o lijekovima na chekanju (uvozi nam se voda umjesto vakcina), dvije stope PDV-a na chekanju, a narod sjedi u hladovini, pije kafice i ceka... Bijesan sam!!!
Mojne se dzaba sekirati, nece stoka nikad naucit'
- Alfons Kauders
#3 Re: Gdje smo pred Parlamentom?
pa izabrali sebi najbolje vrijeme za takav poduhvat... raja na ljetovanju, odmor, dosla rodbina iz alemanije, rat u libanu, semir i dalje prodaje piramidalna muda za bubrege, napolju 35 stepeni i nikom nije ni do ceg... pametni ljudi... cudi me da to nisu odradili dok je trajalo sv. prvenstvo...stochar wrote:Danas je takvo sranje u Parlamentu, da je totalna sramota shto na platou u ovom momentu nema 100.000 ljudi. Zadnja sjednica pred odmor, politichari sebi donose zakon o platama i penzijama, zakon o visokom obrazovanju na chekanju, zakon o lijekovima na chekanju (uvozi nam se voda umjesto vakcina), dvije stope PDV-a na chekanju, a narod sjedi u hladovini, pije kafice i ceka... Bijesan sam!!!
- terapija
#4 Re: Gdje smo pred Parlamentom?
A i tih 10000 ljudi nista ne bi promijenilo, u to sam 100% siguran. Samo bi policija rastjerala u neka doba. Ovdje se trazi gradjanska neposlusnost u pravom smislu rijeci. Ali mi smo do te mjere apaticni da se takvo nesto nikada nece dogoditi. nema vise kriticne mase...stochar wrote:Danas je takvo sranje u Parlamentu, da je totalna sramota shto na platou u ovom momentu nema 100.000 ljudi. Zadnja sjednica pred odmor, politichari sebi donose zakon o platama i penzijama, zakon o visokom obrazovanju na chekanju, zakon o lijekovima na chekanju (uvozi nam se voda umjesto vakcina), dvije stope PDV-a na chekanju, a narod sjedi u hladovini, pije kafice i ceka... Bijesan sam!!!
- Alfons Kauders
#6 Re: Gdje smo pred Parlamentom?
e pa sjeti se proljeca 1992 i kad je narod izasao na ulice... kad je vec preeekasno bilo... nema kriticne mase, nije je nikad ni bilo...terapija wrote:A i tih 10000 ljudi nista ne bi promijenilo, u to sam 100% siguran. Samo bi policija rastjerala u neka doba. Ovdje se trazi gradjanska neposlusnost u pravom smislu rijeci. Ali mi smo do te mjere apaticni da se takvo nesto nikada nece dogoditi. nema vise kriticne mase...stochar wrote:Danas je takvo sranje u Parlamentu, da je totalna sramota shto na platou u ovom momentu nema 100.000 ljudi. Zadnja sjednica pred odmor, politichari sebi donose zakon o platama i penzijama, zakon o visokom obrazovanju na chekanju, zakon o lijekovima na chekanju (uvozi nam se voda umjesto vakcina), dvije stope PDV-a na chekanju, a narod sjedi u hladovini, pije kafice i ceka... Bijesan sam!!!
-
Pearl
#7 Re: Gdje smo pred Parlamentom?
ako sta promijene, mozda ce morati i raditi.. nece se moci kafe ispijati i kukati...stochar wrote:Danas je takvo sranje u Parlamentu, da je totalna sramota shto na platou u ovom momentu nema 100.000 ljudi. Zadnja sjednica pred odmor, politichari sebi donose zakon o platama i penzijama, zakon o visokom obrazovanju na chekanju, zakon o lijekovima na chekanju (uvozi nam se voda umjesto vakcina), dvije stope PDV-a na chekanju, a narod sjedi u hladovini, pije kafice i ceka... Bijesan sam!!!
nismo mi francuska... nemamo mi aparata koji nekog od njih moze natjerati na bilo sta.. kakve crne ostavke, kakav obraz...
kad ne mozes glupe mlade guzice natjerati da glasaju, o demonstracijama na platou mozes da sanjas..
- terapija
#8 Re: Gdje smo pred Parlamentom?
Ja sm glasao svake godine otkako imam pravo glasa. Nazalost, oni koje sam ja birao trenutno nisu na vlastiPearl wrote:ako sta promijene, mozda ce morati i raditi.. nece se moci kafe ispijati i kukati...stochar wrote:Danas je takvo sranje u Parlamentu, da je totalna sramota shto na platou u ovom momentu nema 100.000 ljudi. Zadnja sjednica pred odmor, politichari sebi donose zakon o platama i penzijama, zakon o visokom obrazovanju na chekanju, zakon o lijekovima na chekanju (uvozi nam se voda umjesto vakcina), dvije stope PDV-a na chekanju, a narod sjedi u hladovini, pije kafice i ceka... Bijesan sam!!!
nismo mi francuska... nemamo mi aparata koji nekog od njih moze natjerati na bilo sta.. kakve crne ostavke, kakav obraz...
kad ne mozes glupe mlade guzice natjerati da glasaju, o demonstracijama na platou mozes da sanjas..
-
BiH_Izbjeglica
"zakon o visokom obrazovanju na chekanju, zakon o lijekovima na chekanju"
ja znam ko ova dva zakona sabotira, a znas li ti to stocaru?
ja znam ko ova dva zakona sabotira, a znas li ti to stocaru?
-
Pearl
#11 Re: Gdje smo pred Parlamentom?
ali zato 50% mladih ne glasa (mozda je broj i veci).. kazu: ionako ne mogu nista promijeniti ili da nemaju za koga da glasaju... glasaj za stranku penzionera ako ne znas za koga cesterapija wrote:Ja sm glasao svake godine otkako imam pravo glasa. Nazalost, oni koje sam ja birao trenutno nisu na vlastiPearl wrote: kad ne mozes glupe mlade guzice natjerati da glasaju, o demonstracijama na platou mozes da sanjas..Stoga ni ne pratim desavanja u parlamentu, ne zelim da mi pritisak skace zbog kretena. cekam naredne izbore