A ovo su im muzevi...Kikibombona wrote: Druze Seln, ovo su zene, a ne kao ove nase, sto navijaju iz pozadine![]()

A ovo su im muzevi...Kikibombona wrote: Druze Seln, ovo su zene, a ne kao ove nase, sto navijaju iz pozadine![]()

Jednom da se slozim sa tobom.CPT wrote:ti guslas o ljudima i autobusima, ti prozivas ljude... na jako jadan nacin
evo nas narod se pakuje za SWE, sav sretan i u rahatluku
Borac. Jednako kao ministar vanjskih poslova tad. Mlada drzava treba i promociju. Ne samo rov. Sve su to borci. Pitanje ti je djecije. Totalno djecijealijagoro wrote:Pa jel bio borac ili je bio picka ovaj pjevac.KatarinaKosaca wrote:za koje pare? Kome? Nije se ispalio k'o pi nego otisao na Eurosing. Bio sa Hankom u toj umjetnickoj ceti koju spominju. Moze se za Dinu oricati i reci da je dinar efendija, supak, los covjek ali se ne moze reci da je izdao zemlju ni u ludilu. Samo njegovo prisustvo u Sarajevu znacilo je puno. Pjesme. Moral. Nama je moral padao. To je normalno. A sad iz daleke Amerike Dinu ismijavaju. Sta reci?alijagoro wrote:Pa jel taj Dino bio u nekoj brigadi ili je pjevo za pare i jos se ispalio ko picka.
Svi bili u umjetnickoj ceti ...pa kad su ih pohvatali kad su posli preko piste da krenu onda se vadili...isto kao sto je caco natjero hanku da pite pravi...jesi li se hvalia da znas..e pa onda mesi.detroit-mercy wrote:Ono kad ti Dino Merlin, Emir Hadzihafizbegovic i Serif Konjevic postanu sinonimi odbrane Bosne. Motaj kablove, gasi svjetlo, kljucaj temu
izaci sa dozvolom nije dezertirati. Razluci pojmove. Isao je ma Eurosong. Bila je to mlada drzava, nastajala u krvi i pjevac kalibra Merlina sa puskom ne znaci. U promociji zemlje znaci.alijagoro wrote:Vojno sposoban a puske se nije prihvatio, jos pobjego prvom prilikom dakle picka kao i dezerteri.
Kod njih je vazila ona od patriotizma se dobro zividetroit-mercy wrote:Ono kad ti Dino Merlin, Emir Hadzihafizbegovic i Serif Konjevic postanu sinonimi odbrane Bosne. Motaj kablove, gasi svjetlo, kljucaj temu
KatarinaKosaca wrote:Boze, Boze... jada od rasprave, lazi, infantilnog ponasanja i primitivnog podbadanja... gadi mi se. To naucite u tim visokim skolama vani... onajkojipovraca

Srbotrol se sprema da ide u rasejanje, a onda lupi ovako nesto...славянин wrote:Vidimo kako je tesko onim sto ne zive ovdenepoznati988 wrote:Najezda dezertera na temu. Ljubite vi sda bojovnike u guzicu. Oni su vas i amnestirali. Inace tanko bi vi bosne kad vidjeli.
I kokardom.nepoznati988 wrote:Cestitke. Konacno neko sa obrazom.славянин wrote:[
Tako je .. a tako ce i da bude
Ma ne moraju ici na front, ali stvaaarno me tangira kad podrumasi pocnu propitivati neciji ratni angazman.Kikibombona wrote:Druze Seln, ovo su zene, a ne kao ove nase, sto navijaju iz pozadineseln wrote:Oduvijek su me uzbudjivale zene koje iz pozadine halakanjem i pjevanjem borbenih ohrabruju muskarce koji idu na noz.
Ima u tome neceg arhaicnog, tribalnog... ubilo se za Bosne.
Inace, ne sjecam se ni jedne zene iz rata koja je vikala "naprijed, muskarcine... borite se i ginite".
To je valjda ostalo za curice ciji je tata bio na liniji.![]()
a jbga, niko nije savršenseln wrote:I kokardom.nepoznati988 wrote:Cestitke. Konacno neko sa obrazom.славянин wrote:[
Tako je .. a tako ce i da bude
Pa o tome ti pricam: nesposobnost vlasti pokrivaju podrumasi koji ispituju ljude "a djes ti biJo devedesdruge"...sumirprimus wrote:care moj 2019ta, kaĆe autoput? koliki je zagarantovani licni dohodak, satnica,dnevnica, radna mjesta?jebte 30 godina ista prica, i isto se ljudi pecaju nevjerovatno.
ok bio je rat agresija, nije niko dobio,dejton frankestajn, idemo dalje, opcine,kantoni federacija,tu nema dodika dje zapelo???
Pa nisu tema protjerani Bošnjaci, niti iko protjeran u ratu, tema su dezerteri koji su bili u vojnim ili policijskim jedinicama i pobjegli, ostavili saborce da se bore sami, tema su pobjegulje koji su bili, i u vojnoj i moralnoj obavezi da se vojno angažuju u borbi legalne i legitimnne RBiH za opstanak, a nisu, pobjegli su, ostavivši druge da se bore, i za sebe i za njih.... Tema su i oni koji, takvi, i amnestirani, uživaju puna prava u BiH, jednako, i često "jednakije", sa svim onim izmučenim, napaćenim, izranjavanim i svim sličnim vojnim žrtvama rata, koji su im oslobodili prostor za njihovu ravnopravnost. Tema su i oni koji iz svojih "vojnih" pozicija "Munchena", "Stockholma", "Detroita", "Beča", i svih sličnih "garnizona svijeta" najintezivnije zagovaraju konačni obračun sa mrskom RS, oni koji su danas najveći i najpametniji stratezi i najodlikovaniji "generali"... i svako slično ljudsko smećeKikibombona wrote: Prozivati Bosnjake koji su protjerani zato sto se nisu vratili u rat je jadno. Ljudi su dozivjeli traumu i jedva izvukli zivu glavu. Mnogi su pobijeni.
Lako je u Sarajevu glumiti heroja, posebno danas nakon rata. Taj negativan odnos prema Bosnjacima koji su protjerani u zapadne zemlje je najblaze receno sraman.
I to ne vazi samo za Bosnjake vec za bilo koje ljude koji su protjerani.
Ne skreći sa temesumirprimus wrote:care moj 2019ta, kaĆe autoput? koliki je zagarantovani licni dohodak, satnica,dnevnica, radna mjesta?jebte 30 godina ista prica, i isto se ljudi pecaju nevjerovatno.
ok bio je rat agresija, nije niko dobio,dejton frankestajn, idemo dalje, opcine,kantoni federacija,tu nema dodika dje zapelo???
I da bude precizan kao registar boracaMUNAFIK wrote:Treba napravit javni registar DEZERTERA i pobjegulja.
Bodkin wrote:I da bude precizan kao registar boracaMUNAFIK wrote:Treba napravit javni registar DEZERTERA i pobjegulja.
Ja pitao tri puta. Nema odgovoraexliberal-ex wrote:detroit-mercy wrote:Ono kad ti Dino Merlin, Emir Hadzihafizbegovic i Serif Konjevic postanu sinonimi odbrane Bosne. Motaj kablove, gasi svjetlo, kljucaj temu
nego jedno pitanje, sta su srbi i hrvati koji su zdusili is vrs ili hvo?
dezerteri ili heroji?
Ja ovo pisao i pitao prije 5 godina. Nista se ne mijenjasumirprimus wrote:care moj 2019ta, kaĆe autoput? koliki je zagarantovani licni dohodak, satnica,dnevnica, radna mjesta?jebte 30 godina ista prica, i isto se ljudi pecaju nevjerovatno.
Pobunjenici koji dezertiraju i dalje ostaju pobunjenici.Bodkin wrote:Ja pitao tri puta. Nema odgovoraexliberal-ex wrote:detroit-mercy wrote:Ono kad ti Dino Merlin, Emir Hadzihafizbegovic i Serif Konjevic postanu sinonimi odbrane Bosne. Motaj kablove, gasi svjetlo, kljucaj temu
nego jedno pitanje, sta su srbi i hrvati koji su zdusili is vrs ili hvo?
dezerteri ili heroji?