"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post Reply
detroit-mercy

#351 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

pirmin[u] wrote:I te kako relevantno pitanje u smislu da se ljudima koji su stali na liniju u odlucujucim trenucima omoguci dostojanstven i pristojan zivot[/u].

Irelevantno pitanje prilikom rasporedjivanja danasnjih vodecih funkcija na koje moraju doci sposobni i skolovani kadrovi bez ikakvog uplitanja partije, nacije ili religije.
Vidis, ovu recenicu bih podvukao i na dobrom si tragu ali opet djelimicno. Sto kazem djelimicno, jer znas i sam kakva je zajebancija ispala kod nas sa socijalnim davanjima i penzijama u najboljim godinama. U socijalne kategorije uvukli smo masu ljudi u najboljim godinama i dosta njih i ne pomislja da se odrekne svojih socijalnih primanja, uz to doda i malo sa strane na crno i imamo situaciju sa golemim socijalnim izdavanjima i korisnicima koji su svake sekunde sprmni na bunt.
Postojali su drugi modeli da se ova pitanja rijese ali kasno je sad, voz je davno prosao :skoljka: .
Last edited by detroit-mercy on 03/01/2019 18:06, edited 1 time in total.
pirmin

#352 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by pirmin »

Connaisseur Karlin wrote:
pirmin wrote:I te kako relevantno pitanje u smislu da se ljudima koji su stali na liniju u odlucujucim trenucima omoguci dostojanstven i pristojan zivot.

Irelevantno pitanje prilikom rasporedjivanja danasnjih vodecih funkcija na koje moraju doci sposobni i skolovani kadrovi bez ikakvog uplitanja partije, nacije ili religije.
vecina nisu dobrovljno stali na linju !!!
To nije tema ove emisije.
Connaisseur Karlin

#353 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Connaisseur Karlin »

pirmin wrote:
pirmin wrote:I te kako relevantno pitanje u smislu da se ljudima koji su stali na liniju u odlucujucim trenucima omoguci dostojanstven i pristojan zivot.

pa danas na foumu takvi optuzuju osobe koje nisu ostale da oruzjem drzavu !
PM72

#354 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:
PM72 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nije Zvizdic bio vani. Bio u ministarstvu. U uniformi ne, ali ne ni vani. Ne znam na kojeg Hadzibajrica mislis. Sadasnji nacelnik SG je od 91 angaziran. Kao i pola Starog Grada.
Kato moja draga,
Zvizdić je bio čitav rat u Njemackoj a Hadzibajrić Selim,prijeratni načelnik,imao je istureno komandno mjesto u Turskoj kao i Švrakići...
ne govorimo o istom hadzibajricu. Ja o Ibrahimu. Stari Svrakic je dolazio u Satajevo. Vracao se sa mnom 1994 kroz tunel. Ja bila sluzbeno mjesec. Nije tacno da je cijelo vrijeme bio vani jer sanom u autobusu sjedio i kroz tunel usao. Zvizdic bio u ministarstvu. Ja SDA prezirem, ali je istina jaca od prezira. Ne treba izmisljati.
Na funkcijama od malih nogu
Dovoljno je samo malo ‘zaguglati’ i ostat ćete iznenađeni kada vidite da je u državnim institucijama i na državnim jaslama Denis Zvizdić bio još i prije rata i to u Ministarstvu prostornog uređenja SR BiH. Ukoliko znamo da je rođen 1964. onda ćemo lahko izračunati da je mlađahni Gačanin još kao svježi diplomac ‘gulio’ državu. Potom je radio kao inspektor u općini Novi Grad, pa do 1993. u ratnom ‘Ministarstvu obnove izgradnje, okolice, saobraćaja i veza’, da bi potom nastavio akademsku karijeru kao asistent na Arhitektonskom fakultetu 1999.

Treba li napominjati da je već ratne 1994. Zvizdić završio u Njemačkoj. Poslije rata nam se vratio da bude profesor, a potom i premijer Vlade kantona Sarajevo od 2003. godine.

p.s.Zamisli kakvi su to seljački folovi kad u ratu radiš kao arhitekta u "ministarstvu prostorrnog uređenja" (šta li je uređivao nanu li mu hebem) pa te ispale u Njemačku...
Švrakić.Dolazio u Sarajevo.Jeste.Službeno naravno. :lol: Komadant zelenih beretki a sin u Italiji (on je sada komandant Zelenih beretki).Nosio lovu iz Istambula i nazad...

Ne treba izmišljati.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#355 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

pirpa wrote:
KatarinaKosaca wrote:Mos ti stavit 1467 linkova covjek sa mnom u autobusu sjedio i pricao 1994. Dosli do igmana skupa. Nekad na tunelu se odvojili. Jadan onaj ko informacije skuplja po internetu. Ja, vidis, 94 nisam imala aparat da ti dokaxujem. Do mene je jbg :-) :-)
mogla si ti 94 sjediti u autobusu i sa Papom...duga je bila polovina 92, a jos duza 93...
Rat je trajao do kraja 1995 i bas je ljeto 1995 bilo vrlo, vrlo gadno ratno ljeto. Najteze. Vidi se da kupis info po netu guglajuci... a ja, samo, necu lagati bez obzira na politicke simpatije
HAVANA

#356 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by HAVANA »

Kako mislis? Drage volje nisam sigurno al ko i sve u zivotu,od prve lekcije oca i ulice,ne diraj me,ne diram te. Diras me,e sacu ti jebat mater,kako znam i umijem.Ne volim bjezati i spustati glavu.Mozda bi pametnije bilo,ako nista bolje po zdravlje.Inace nemam nista protiv ljudi koji su pobjegli od rata i stradanja.Sve dok mi ti ljudi ne pocnu objasnjavati stvari u vezi rata,vjere,nacije,ratnih taktika i umijeca ratovanja... A imam neko postovanje prema ljudima koji su bili ludi i iznjeli to ratno ludilo na plecima.Neko mora.Ne mogu nikad svi pobjeci.Sad nam trebaju uspjesni i sposobni,skolovani i vrijedni,strucni.Dosta je rata i ratnih prica.
PM72

#357 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

HAVANA wrote:

Kako mislis? Drage volje nisam sigurno al ko i sve u zivotu,od prve lekcije oca i ulice,ne diraj me,ne diram te. Diras me,e sacu ti jebat mater,kako znam i umijem.Ne volim bjezati i spustati glavu.Mozda bi pametnije bilo,ako nista bolje po zdravlje.Inace nemam nista protiv ljudi koji su pobjegli od rata i stradanja.Sve dok mi ti ljudi ne pocnu objasnjavati stvari u vezi rata,vjere,nacije,ratnih taktika i umijeca ratovanja... A imam neko postovanje prema ljudima koji su bili ludi i iznjeli to ratno ludilo na plecima.Neko mora.Ne mogu nikad svi pobjeci.Sad nam trebaju uspjesni i sposobni,skolovani i vrijedni,strucni.Dosta je rata i ratnih prica.
Ima i ova mjesta :thumbup:
Connaisseur Karlin

#358 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:

da, ali vecina nije imala izobra, morali su ici u rat , to je logicno , ali ista grupa danas osudujuje osobe koje su imale izbor : ostati ilii otici !

inace, tvoj cijeli post je potpuno :thumbup: :kiss:
pirpa

#359 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by pirpa »

KatarinaKosaca wrote:
pirpa wrote:
KatarinaKosaca wrote:Mos ti stavit 1467 linkova covjek sa mnom u autobusu sjedio i pricao 1994. Dosli do igmana skupa. Nekad na tunelu se odvojili. Jadan onaj ko informacije skuplja po internetu. Ja, vidis, 94 nisam imala aparat da ti dokaxujem. Do mene je jbg :-) :-)
mogla si ti 94 sjediti u autobusu i sa Papom...duga je bila polovina 92, a jos duza 93...
Rat je trajao do kraja 1995 i bas je ljeto 1995 bilo vrlo, vrlo gadno ratno ljeto. Najteze. Vidi se da kupis info po netu guglajuci... a ja, samo, necu lagati bez obzira na politicke simpatije
ljeto 95 bilo najteze. :zid: je li te to zakacio teren pa zbog toga kazes da je bilo gusto ljeto 95

od tebe ni ti ocekuje da za nekoga lazes ali nemoj mi bgti o logisticarima, gdje su mu sinovi bili, gdje je to on na liniji bio...
muha_sa

#360 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by muha_sa »

ali rat u BiH je sluzbeno poceo sa pocetkom rata u Sarajevu, a ne sa ratnim sukobima na teritorijama BiH 5 ili 6 mjeseci ranije , naravno da su svi zakazali, narodu drugm dijelovima iste drzae gledao na TV , i nije razmisljao da se rat upravo poceo desavati u vlastitoj dravi !!!

zar nije predmet Odbrnae i Zastite upravo ucio jugo generacije sto znaci pocetak oruzanog sukoba na drzavnim granicama i sto znaci ugorzavanje granice jedne drzave !!!

nije drzava zakazala, vec se narod nadao da ce netko za njih rijesiti pocetak vojnih sukoba u toj istoj drzavi, jer im nije guzica bila ugorzena u odejredjenim dijelovima drzave , a ovdje iste srajlije pisu o odbrani svoje drzave i patriotizmu :D
sjecam se ko juce da je bilo kad je Miloševic izrazio zabrinutost za Posavinu pa naredio Blagoju Adzicu da poduzme mjere za spas iste
Šta ce Adžic vec predsjedništvu BiH dat u zadatak da angažuju TO. Biljana Plavšic i Nikola Koljevic mole Aliju da pošalje svoju vojsku al on odbija :-) Alija je kriv za pad Posavine
mali jomu

#361 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by mali jomu »

Grean wrote: ...pitanje je ko je relevantniji u prici o danasnjosti i buducnosti, oni koji su bili tu u periodu 92'-95' i nakon toga digli sidro (bilo odmah poslije rata ili u ovom novom valu iseljavanja, nebitno) ili oni koji su otisli 92' da bi se vratili 96', 98' i danas su tu.

nisi dobro postavio pitanje....... jer u ovome sto si prije napisao kao uvod u pitanje, odgovor je da niko nije relevantan ni u icemu, ali ima jedna rijec koju si napisao i koja te vadi iz govana, ta rijec je POPULIZAM, i ona je jedina tacna u ovome svemu

evo ti nesto iz prve ruke, POGAN SMO MI NAROD, I NEMOJ TO NIKAD ZABORAVIT

kad nemas vadionu onda su i govna odlicna, a svi koji su se izvukli iz govana...... i koji ce se izvuci sretno im bilo, nikad nista nisam niti imam nedaj Boze protiv nekog ko se izvukao..... i koji ce se izvuci

sve drugo je populizam..... ko ih jebe

ja sam tu, i necu nigdje, ne pad mi na pamet, nesto mi se govna osladjala, prezivio i boli me kurac

svima drugim sretno.... i vazda ste svi dobro dosli na kahvu, ne dajte se nikad nigdje sjebat :thumbup:
Last edited by mali jomu on 03/01/2019 19:30, edited 1 time in total.
Ci-Nick

#362 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Ci-Nick »

pirmin wrote:
pa danas na foumu takvi optuzuju osobe koje nisu ostale da oruzjem drzavu !
Primjetio sam da mi ljudi koji su se borili, izgubili najdraže,.. manje zamjere to što nisam bio tu nego ljudi koji su se sakrivali od mobilizacije i koji bi bježali da su imali prilike.
Imao sam dvadeset i koju,.. ni kučeta ni mačeta, ni kakve imovine.
Želja da živim van BiH i Jugoslavije postojala već nekoliko godina i prilika se ukazala.
Nikom zla nisam učinio, ni u prije rata, ni u ratu, ni poslije rata.
Nikad jedne marke nisam uzeo od ove države.
Platio poreza i doprinosa stotine hiljada maraka a rasčistio sa samim sobom da zbog odsustva u ratu u BiH neću nikad koristiti nikakve benefite ove države.
PM72

#363 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

Ci-Nick wrote:rasčistio sa samim sobom da zbog odsustva u ratu u BiH neću nikad koristiti nikakve benefite ove države.
A kakve benifite - živ bio?
Ci-Nick

#364 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Ci-Nick »

PM72 wrote:
Ci-Nick wrote:rasčistio sa samim sobom da zbog odsustva u ratu u BiH neću nikad koristiti nikakve benefite ove države.
Pa npr. život na budžetu, rad u javnom preduzeću, bilo kakva politička aktivnost,.. itd.
mali jomu

#365 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by mali jomu »

Ci-Nick wrote: ...Primjetio sam da mi ljudi koji su se borili, izgubili najdraže,.. manje zamjere to što nisam bio tu nego ljudi koji su se sakrivali od mobilizacije i koji bi bježali da su imali prilike....

Dobro si primjetio..... ima druga strana sveg tog izmedju ljudskog desavanja koju svi mi izbjegavamo da ispricamo, ona je duboko u nama sakrivena i niko nece da je dira, jer to je toliko svima porazavajuce da te moze totalno unistiti u sekundi, to je horor zivi koji hoda ulicama, i niko ga ne dira,

vec uzivajte u zajebanciji i sretno vam bilo gdje god da ste, zivot pici dalje, ne zastajkujte, pici ba...... vamo vazda ima kahve :thumbup:
PM72

#366 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

Ci-Nick wrote:
PM72 wrote:
Pa npr. život na budžetu, rad u javnom preduzeću, bilo kakva politička aktivnost,.. itd.
Nije ni to kakva pljačka,nije budžet Saudijske arabije...
HAVANA

#367 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by HAVANA »

Ci-Nick wrote:
PM72 wrote:
A zasto ne ako si strucan i mozes dati neki doprinos,nesto pozitivno...? Jebo ba vise rat,suplje price i ruzna sjecanja...Hajmo radit.
high_volume

#368 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by high_volume »

santo gral wrote:Sjećate li se učesnika onog rata i njihovih priča do ovog rata? I oni su svi bili u partizanima i oni su tupili ko je gdje bio i oni su debelo naplatili i oni su sjebali onu drzavu. Šta očekivati od vas?
Šta bolan ti lupetaš :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#369 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by HAVANA »

Otto_13 wrote:Bem ga ja Havana i sam znas da je najvece posleratna suplja u BiH da oni koji su ratovali imaju neke prioritete u zaposljavanju u drzavnoj sluzbi !
Ne znam,ne zanima me ni ratna prica,ni prioriteti,ni invalidnine,povlastice...a pogotovo drzavna sluzba.Samo nek me puste da zivim i radim,dok mogu.I nek bar djecu postede svojih idiotluka.Od njih mi nista ne treba,gade mi se.Kakvi svrakici,zvizdici,dodici,bakiri i PM...Daleko im kuca od moje.
HAVANA

#370 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by HAVANA »

santo gral wrote:Sjećate li se učesnika onog rata i njihovih priča do ovog rata? I oni su svi bili u partizanima i oni su tupili ko je gdje bio i oni su debelo naplatili i oni su sjebali onu drzavu. Šta očekivati od vas?
Koga vas? Ko smo mi a ko ste vi?
muha_sa

#371 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Otto_13 wrote:Bem ga ja Havana i sam znas da je najvece posleratna suplja u BiH da oni koji su ratovali imaju neke prioritete u zaposljavanju u drzavnoj sluzbi !
Ne znam,ne zanima me ni ratna prica,ni prioriteti,ni invalidnine,povlastice...a pogotovo drzavna sluzba.Samo nek me puste da zivim i radim,dok mogu.I nek bar djecu postede svojih idiotluka.Od njih mi nista ne treba,gade mi se.Kakvi svrakici,zvizdici,dodici,bakiri i PM...Daleko im kuca od moje.
ne stavljaj našeg forumaša PM u isti koš sU ovim ispred pobrojaTim :-) :D
Ci-Nick

#372 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Ci-Nick »

HAVANA wrote:
Ci-Nick wrote:
PM72 wrote:
A zasto ne ako si strucan i mozes dati neki doprinos,nesto pozitivno...? Jebo ba vise rat,suplje price i ruzna sjecanja...Hajmo radit.
Radio sam,.. bavio se izvozom, pokrenuo par hiljada kamiona prema Europi, svaki natočio 600 litara goriva na koje je plaćen porez i akciza.
Za izvezenu robu u BiH stiglo desetak miliona eura,.. al šta vrijedi kad nisam bio tu,..
HAVANA

#373 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by HAVANA »

santo gral wrote:
HAVANA wrote:
Koga vas? Ko smo mi a ko ste vi?
Pa vi ste zasluzni. Mi smo "daj ba šta vi znate".
Citas li ti moje postove il samo nako,da nesto napises...?
DZONPI

#374 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by DZONPI »

A kako to poznat nekog sa stranim tablama jel bio u ratu ili se ispario a mozda bio ranjen na lijecenju pa tamo uzeo auto i doso u BiH.Jel to nekom na celu pise gdje je i kad sta bio.Sam papanski onaj pogled glava malo na stranu i spustene oci kad vide da neko izlazi iz auta stranih tablica je automatski,divi ga a ja ovdje jeo rizu 4 godine.Mojne supljih jer ljudi su toliko iskvareni da ce ti nac uvjek neki razlog da te ne podnosi.Krivac se trazi na pogresnoj strani jer pravom krivcu tj pljackasu se negleda bitna je tablica auta.Mi smo ko narod postali odron nebitno ko je gdje bio i sta ima koga bolit kurac ko je kad i sta radio.
HAVANA

#375 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:
ne stavljaj našeg forumaša PM u isti koš sU ovim ispred pobrojaTim :-) :D
Pičke materine!!! A PM vodimo na pivu... :lol:
Post Reply