Gdje servisirati renoa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
adnan32

#1 Gdje servisirati renoa

Post by adnan32 »

Tek sam uzeo reno scenic 1.9 dci i gdje da ga servisiram a da nije bunjo ili taj neki halilovic pozz
amrica

#2 Re: Gdje servisirati renoa

Post by amrica »

Ako hoces kvalitet, idi u jedan od ta 2, za Halilovica sam sigurna da je vrhunski, za Bunju sam samo cula da je dobar, imala samo prvi servis kod njih. Ako hoces da vozas Renault, to moras platiti, mozes naci priucenog majstora, ali to nece biti pravo, na kraju, kad se izvalis para, vratices se kod njih. Renault ima najskuplje dijelove, opcepoznato, a dupljak je dupljak, platices malo, ali ce i kratko trajati.
Uostalom, ova tema je vec bila ovdje, vrati se malo nazad, naci ces gomilu komentara.
semmy

#3 Re: Gdje servisirati renoa

Post by semmy »

samo NE u neuron...od njih bjezi u velikom luku...bunjo je :thumbup:
i brat i ja vozamo clia, tako da je bunjo preporuka od oboje
Eddie_Sa

#4 Re: Gdje servisirati renoa

Post by Eddie_Sa »

Mislim da nije tacno da renault ima najskuplje dijelove.Pitaj one sto voze vw ili forda pogotovo
semmy

#5 Re: Gdje servisirati renoa

Post by semmy »

Eddie_Sa wrote:Mislim da nije tacno da renault ima najskuplje dijelove.Pitaj one sto voze vw ili forda pogotovo
a da ti pitas nas koji vozimo renola koliko su dijelovi...koliko sam ja upucena skuplji su od pomenutog vw..
ninja-san

#6 Re: Gdje servisirati renoa

Post by ninja-san »

Ja mislim da je Ford postao jedan od lidera u skupoci odrzavanja u ovlastenom servisu.
Prije par mjeseci bila mi je otisla bobina (330 KM), zbog tog kvara zamijenjen je i moguci uzrocnik-kablovi za svijecice (160) KM, i ostali sitni dijelovi tipa ulje, filteri i dr. sve skupa servis bio 850 KM, sto je puno puno je.
amrica

#7 Re: Gdje servisirati renoa

Post by amrica »

Eddie_Sa wrote:Mislim da nije tacno da renault ima najskuplje dijelove.Pitaj one sto voze vw ili forda pogotovo
Pa ako pitam samu sebe, a vozala sam istovremeno i Renault i Golf 6-7 godina, cijene za fauve su cca 5 puta manje nego za Renault, mislim fakat sega poredjenje. Golf je simbol jeftinoce, da si bar izabrao kakvog japanca ili neki cudan auto, ali vw kao skup za odrzavanje, pa to su vicevi ovdje o cijenama dijelova i odrzavanju.
Za forda ne znam sada, ali dok je Zvizdic bio u folu, i to bilo sasa. Znam da je za R5 motoric za ventilator kostao preko 200 DEM (800 FrF, kurs franka bio kao sad hrvatska kuna), a mogao se kupiti Golfov ili stojadinov za 10-20 DEM zamalo na trafici.
Eddie_Sa

#8 Re: Gdje servisirati renoa

Post by Eddie_Sa »

Hoces reci da ces porediti odrzavanje megana 2006 g. sa odrzavanjem Golfa 2 1988? Pitaj vlasnike Golfa 5 i slicno koliko su dijelovi i servis.Usput vozim Renault i VW
Better Man

#9 Re: Gdje servisirati renoa

Post by Better Man »

amrica wrote:
Pa ako pitam samu sebe, a vozala sam istovremeno i Renault i Golf 6-7 godina, cijene za fauve su cca 5 puta manje nego za Renault, mislim fakat sega poredjenje. Golf je simbol jeftinoce, da si bar izabrao kakvog japanca ili neki cudan auto, ali vw kao skup za odrzavanje, pa to su vicevi ovdje o cijenama dijelova i odrzavanju.
Za forda ne znam sada, ali dok je Zvizdic bio u folu, i to bilo sasa. Znam da je za R5 motoric za ventilator kostao preko 200 DEM (800 FrF, kurs franka bio kao sad hrvatska kuna), a mogao se kupiti Golfov ili stojadinov za 10-20 DEM zamalo na trafici.
Da, mogao se kupit, ali samo buvljak, a ne orginalni dio.
amrica

#10 Re: Gdje servisirati renoa

Post by amrica »

Ma to je onaj mali motoric za ventilator, nikad ne bih dala tolike pare za njega kad je mogao bilo koji, nego sam ga dobila na poklon. A tu informaciju mi dao majstor koji je mijenjao motoric.
d2

#11 Re: Gdje servisirati renoa

Post by d2 »

ninja-san wrote:Ja mislim da je Ford postao jedan od lidera u skupoci odrzavanja u ovlastenom servisu.
Prije par mjeseci bila mi je otisla bobina (330 KM), zbog tog kvara zamijenjen je i moguci uzrocnik-kablovi za svijecice (160) KM, i ostali sitni dijelovi tipa ulje, filteri i dr. sve skupa servis bio 850 KM, sto je puno puno je.
za plasticnu letvu koja ide po dnu auta (Focus) i stiti pragove od grebanja trazeno mi je u Ford Autocentru fanstasticnih 370 KM. Bukvalno komad plastike.
gaius

#12 Re: Gdje servisirati renoa

Post by gaius »

dva auta.. clio i passat.. metlice za brisače za clio koštaju 140 KM (da.. da.. samo metlice).. za passat 60 KM.. (oba u ovlaštenom servisu) naravno ove na passatu vrhunski brišu..

na cliu otišao mikroremen nakon 25000.. passat 5-u godinu.. sipaj vozi..
iskreno.. clio će na doboš i kupujem vw..

a inače nemam primjedbi na rad bunje..
adnan32

#13 Re: Gdje servisirati renoa

Post by adnan32 »

Hvala svima na odgovorima!!!!
Post Reply