Gdje se vadi uvjerenje o nekažnjavanju?
- zolloo85
#1 Gdje se vadi uvjerenje o nekažnjavanju?
Može li mi neko objasniti gdje se vadi uvjerenje o nekažnjavanju u Sa?
Sebi sam vadio u Sudu. Ovaj put reba mom prijatelju tj. njegovoj sestri. On mi je rekao nešto kao u policiji?
Zna li neko o otme išta?
Unaprijed hvala!
Sebi sam vadio u Sudu. Ovaj put reba mom prijatelju tj. njegovoj sestri. On mi je rekao nešto kao u policiji?
Zna li neko o otme išta?
Unaprijed hvala!
- chuchumbamayumbe
#4 Re: Gdje se vadi uvjerenje o nekažnjavanju?
U kantonalnom sudu u Sarajevu, na prizemlju. Kada udjes, prodjes detektor, prva vrata desno poslije stepenica koje vode na sprat.zolloo85 wrote:Može li mi neko objasniti gdje se vadi uvjerenje o nekažnjavanju u Sa?
Zna li neko o otme išta?
Unaprijed hvala!
Uostalom, kada udjes pitaj.
-
jugoistocnjak
Uvjerenje o nekaznjavanju izdaje institucija koja i kaznjava (ja paradoksa 'jel de).
Posto kaznjavanje rade sud i sudije, to je i odgovor na tvoje pitanje.
Posto kaznjavanje rade sud i sudije, to je i odgovor na tvoje pitanje.
- Motokultivator
Ja prije 15 dana podnije zahtjev u MUP Novi Grad - Svrakino. i bio gotov prosle hefte. Rekli mi dodji za sedam dana. Ja doso i nije bilo govoto, al osmi dan jest
. Prvi put cujem to za sud 
- nebojeplavo
Uvjerenje o nekaznjavanju u MUP-u, a uvjerenje o nevodjenju krivicnog postupka u sudu.
- nebojeplavo
Meni ovako, k'o sto sam ja rekla, objasnio ciko koji radi u sudu na izdavanju uvjerenja o nevodjenju kr. postupka
ako on laze, lazem i ja
Inace, ovo uvjerenje se dobije odmah sutradan
Inace, ovo uvjerenje se dobije odmah sutradan
- nebojeplavo
Bosmen, ja skoro vadila uvjerenje o nevodjenju kr. postupka, i samo njega mozes izvaditi u Opcinskom sudu u Sa. Onda sam ja fino pitala ciku za uvjerenje o nekaznjavanju, jer mi je bilo malo to nejasano, i onda je on rekao da se ono vadi u MUP-u. DakleM, u sudu mozes izvaditi SAMO uvjerenje o nevodjenju kr. postupka, nista drugo. Jedino da ti ga jos pokazem, pa da vidis u zaglavlju ko ga izdaje