Gdje se ovjerava prevod sudskog tumaca
-
leeloo
#1 Gdje se ovjerava prevod sudskog tumaca
Pitanje jedno. Gdje cu ovjeriti prevod sudskog tumaca. Naime imam neke dokumente koje je prevo sudski tumac. Sada trebam ovjeriti to u sudu i staviti na to apostile pecat. Je li iko to radio ranije i koji je sud nadlezan za to?
-
ministar78
#2 Re: Gdje se ovjerava prevod sudskog tumaca
Sam sudski tumac (ili "opecaceni" tumac) ima svoj pecat i zbog toga je on taj koji ovjerava istinitost prijevoda.
Apostile pecat se stavlja kada se ovjera vrsi za dokument koji ce se koristiti u inozemstvu.Vrsi se u Kantonalnom Sudu u Sa, i kosta nesto, ne znam tacno ali par desetina KM.
Apostile pecat se stavlja kada se ovjera vrsi za dokument koji ce se koristiti u inozemstvu.Vrsi se u Kantonalnom Sudu u Sa, i kosta nesto, ne znam tacno ali par desetina KM.
-
melb26sa
#3 Re: Gdje se ovjerava prevod sudskog tumaca
ministar78 wrote:Sam sudski tumac (ili "opecaceni" tumac) ima svoj pecat i zbog toga je on taj koji ovjerava istinitost prijevoda.
Netacno. Kantonalni sud ovjerava da je njihov ovlasteni sudski tumac to preveo. Nakon te ovjere se ide u Ministarstvo vanjskih poslova da se preda za apostille i to kosta otprilike po 10tak KM po dokumentu. Najbolje otici u MVP (poseban ulaz sa strane gdje je park Kindjetu) i traziti info za dobijanje apostillea. Moje info su iz maja 2007.
- amrica
#4 Re: Gdje se ovjerava prevod sudskog tumaca
Apostile se dobija u Sudu u Senoinoj, sad se ulazi iz Zelenih beretki, info od prije mjesec.