Zna li neko gdje se ima kupiti tih ploča, singlica, LP, bilo šta, po mogućnosti sa muzikom drugačijeg žanra?!
Ukoliko ima neko da prodaje, a pronađe se u gore navedenom, neka bude slobodan da se javi PP-om.
pijaca preko puta mercatora, ima metarVainglorious wrote:Eh, nađoh gramofon, na tavanu, i cheif mi da ga ukomponujem u sobni enterijer. Kemal Malovčić - Senada, Senadaje jedina ploča koju imam, i nimalo se ne uklapa u moj muzički ukus.
Zna li neko gdje se ima kupiti tih ploča, singlica, LP, bilo šta, po mogućnosti sa muzikom drugačijeg žanra?!
Ukoliko ima neko da prodaje, a pronađe se u gore navedenom, neka bude slobodan da se javi PP-om.
Vainglorious wrote:Eh, nađoh gramofon, na tavanu, i cheif mi da ga ukomponujem u sobni enterijer. Kemal Malovčić - Senada, Senadaje jedina ploča koju imam, i nimalo se ne uklapa u moj muzički ukus.
Vainglorious wrote:Eh, nađoh gramofon, na tavanu, i cheif mi da ga ukomponujem u sobni enterijer. Kemal Malovčić - Senada, Senadaje jedina ploča koju imam, i nimalo se ne uklapa u moj muzički ukus.
ako si se samo dosao pohvalit'... bravo ti ga (tih 300 znas gdje mozes sa njima?)chino wrote:Ja ih imam oko 300 ali nisu na prodaju
nemam ja nivo, a ni manirechino wrote:A ti moras svakom loncu biti poklopac.. Ne zelim da spadnem na tvoj nivo pa da ti odgovorim u tvom maniru
buva se na bosanskom kaže buhaAltsa wrote:ima na buvljaku kod merkatora. e sad da li ima nesto po tvom ukusu ne znam. probaj
kojeime wrote:Trazi preko oglasa. I nemoj davati novac napamet. Na primjer ljudi koji prodaju ploce pojednicno mogu traziti od jedne marke do 10, pa i do 100, zavisi od ploce, koliko je rijetka, koliko je ocuvana koji je sadrzaj itd... Ploce koje kupujes u kompletu, znaci neko ti ponudi da kupis 20 ili 50 ili 100 ploca odjednom mozes proci puno jeftinije, po 0,2 marke po ploci, ali tu imas situaciju dan na primjer neko hoce da ih se otarasi, i tada prodjes veome jeftino ali moze ti se desiti da od 100 ploca zadrzis 10 ili jednu jer ostale su izgrebane, preskacu, pukle i slicno, ili ti ne odgovara muzika na njima.
Druga solucija ti je eBay, ili cak i prodavnice novih izdanja. Jazz, klasika i poneka zabavna (rok) muzika nikada i nije prestala se izdavati na plocama, bez obzira na CD ili MP3 ali je do njih teze doci. Imas ljude kojima je samo muzika sa ploce kvalitetno slusanje, izdavaci to znaju, pa su cijelo ovo vrijeme dominacije CD-a, MP3, itd. izdavali polce. Problem je sto sto zaljubljenici u ploce su najcesce ljudi koji imaju novca, skupu HiFi opremu i cijene novih ploca su prilagodjene njima. Za ostale smrtnike je CD i MP3.
I da, ovo se i meni desavalo, pa ne govorim napamet vec iz iskustva. Problem je samo sto odavno nisam vidio oglase da ljudi prodaju ploce. Prije 10-1k godina ih je bilo, ne puno, ali se moglo naci, danas je vec teze. Doduse i ne pratim oglase pazljvo, pa mozda situacije i nije tako losa kako meni izgleda