Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vainglorious

#1 Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by Vainglorious »

Eh, nađoh gramofon, na tavanu, i cheif mi da ga ukomponujem u sobni enterijer. Kemal Malovčić - Senada, Senada :D je jedina ploča koju imam, i nimalo se ne uklapa u moj muzički ukus.

Zna li neko gdje se ima kupiti tih ploča, singlica, LP, bilo šta, po mogućnosti sa muzikom drugačijeg žanra?!

Ukoliko ima neko da prodaje, a pronađe se u gore navedenom, neka bude slobodan da se javi PP-om.
SanskiBiser

#2 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by SanskiBiser »

Pogledaj po i oko kontejnera za smece, kad budes bacao, ako budes imao nafake ko' ja naletices na dvije pune kartonske kutije starih ploca :lol: Inace vrijedi obici buvljake i naravno pogledati male oglase...
Alfons Kauders

#3 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by Alfons Kauders »

Vainglorious wrote:Eh, nađoh gramofon, na tavanu, i cheif mi da ga ukomponujem u sobni enterijer. Kemal Malovčić - Senada, Senada :D je jedina ploča koju imam, i nimalo se ne uklapa u moj muzički ukus.

Zna li neko gdje se ima kupiti tih ploča, singlica, LP, bilo šta, po mogućnosti sa muzikom drugačijeg žanra?!

Ukoliko ima neko da prodaje, a pronađe se u gore navedenom, neka bude slobodan da se javi PP-om.
pijaca preko puta mercatora, ima metar
srce_sarajevsko

#4 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by srce_sarajevsko »

Vainglorious wrote:Eh, nađoh gramofon, na tavanu, i cheif mi da ga ukomponujem u sobni enterijer. Kemal Malovčić - Senada, Senada :D je jedina ploča koju imam, i nimalo se ne uklapa u moj muzički ukus.

Ja sam prošle godine kupio preko 100 LP starih stranih i exYU, u odličnom stanju .... našao u oglasima, 1 kom = 1 KM singl, 2 KM = 1 LP
black

#5 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by black »

ma po pijacama imash..
ja imam al' ne prodajem :mrgreen:
La sexy bunny

#6 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by La sexy bunny »

Balasevic, Colic. Divlje jagode, Rooling Stoonsi, Jimy Hendrix, ACDC, Azra, Bjelo Dugme, The Beatles, Vajta..

Mozemo se dogovoriti, ima jos nekih ali moram da provjerim, javi se na PM pozz :wink:
bpsang

#7 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by bpsang »

jedino da skoknes do Trsta ( Trieste ), tamo nema da nema.

Ovdje je sve zavladalo digitalizovanje.
sodom

#8 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by sodom »

ovako toga kod roma ima najvise- nedeljom na avto pijacu na stupu potrazi nema cega nema. a ostalim danima kod merkatora imas pijacu na kojoj ima svega mada ne kao nekad- mislim na onaj merkator na socijalnom koji se prvi otvorio u sarajevu.

nadam se da sam ti pomogao ako sta kupis dobro javi ...
Altsa

#9 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by Altsa »

ima na buvljaku kod merkatora. e sad da li ima nesto po tvom ukusu ne znam. probaj
neprilagodjena

#10 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by neprilagodjena »

Mozda nadjes na buvljaku.
alica.k

#11 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by alica.k »

da ne otvaram novu temu, jel kod nas taj buvljak kod merkatora jedini? jel ima negdje jos?
mofo33

#12 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by mofo33 »

ja kupujem sve ploce od U2 ;-)
chino

#13 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by chino »

Ja ih imam oko 300 ali nisu na prodaju :D
mofo33

#14 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by mofo33 »

chino wrote:Ja ih imam oko 300 ali nisu na prodaju :D
ako si se samo dosao pohvalit'... bravo ti ga (tih 300 znas gdje mozes sa njima?)
chino

#15 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by chino »

A ti moras svakom loncu biti poklopac.. Ne zelim da spadnem na tvoj nivo pa da ti odgovorim u tvom maniru ;-)
mofo33

#16 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by mofo33 »

chino wrote:A ti moras svakom loncu biti poklopac.. Ne zelim da spadnem na tvoj nivo pa da ti odgovorim u tvom maniru ;-)
nemam ja nivo, a ni manire
imas ih ti :P hvaliti se koliko imas ploca, umjesto savjetovati gdje se mogu naci

P.S.inace smatram da je bolje biti poklopac nego lonac ;-)
stochar

#17 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by stochar »

ima haver u mene oko 500 komada, ali ih ne prodaje, vec rek'o meni haj' stavi na internet zajebaji levate...

p.s. fakat mozes na onom buvljaku preko puta merkatora svasta naci, od ostataka brontosaura pa do ploca (od vinila do bascanske ploce)

sretno!
ipsilon

#18 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by ipsilon »

www.discogs.com

Svega! Samo tamo i kupujem.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by PipiDugaDevetka »

Altsa wrote:ima na buvljaku kod merkatora. e sad da li ima nesto po tvom ukusu ne znam. probaj
buva se na bosanskom kaže buha
buvljak=buheća pijaca=buhljak
:mrgreen:
Al' ne'a veze, sva tri jezika su ravnopravna i važeća, a i crnogorski.
citizen1

#20 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by citizen1 »

http://www.pik.ba/?trazilica=gramofonske+ploce+
eto ti link sa pika tamo imas najvise ja imam 405 singlica sve su narodne i sevdalinke koristene samo u radio stanici ocuvane u originalnim omotima i najlonima.pise ti na tom linku prodajem singlice 405 komada.a naravno imas i drugih ponuda ploca na piku.pozzz
DSMS

#21 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by DSMS »

Ima li ko od Balasevica koju plocu ( da nije singl ploca) :/ ?

Slaba nafaka i na Pik-u :?
kojeime

#22 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by kojeime »

Trazi preko oglasa. I nemoj davati novac napamet. Na primjer ljudi koji prodaju ploce pojednicno mogu traziti od jedne marke do 10, pa i do 100, zavisi od ploce, koliko je rijetka, koliko je ocuvana koji je sadrzaj itd... Ploce koje kupujes u kompletu, znaci neko ti ponudi da kupis 20 ili 50 ili 100 ploca odjednom mozes proci puno jeftinije, po 0,2 marke po ploci, ali tu imas situaciju dan na primjer neko hoce da ih se otarasi, i tada prodjes veome jeftino ali moze ti se desiti da od 100 ploca zadrzis 10 ili jednu jer ostale su izgrebane, preskacu, pukle i slicno, ili ti ne odgovara muzika na njima.

Druga solucija ti je eBay, ili cak i prodavnice novih izdanja. Jazz, klasika i poneka zabavna (rok) muzika nikada i nije prestala se izdavati na plocama, bez obzira na CD ili MP3 ali je do njih teze doci. Imas ljude kojima je samo muzika sa ploce kvalitetno slusanje, izdavaci to znaju, pa su cijelo ovo vrijeme dominacije CD-a, MP3, itd. izdavali polce. Problem je sto sto zaljubljenici u ploce su najcesce ljudi koji imaju novca, skupu HiFi opremu i cijene novih ploca su prilagodjene njima. Za ostale smrtnike je CD i MP3.

I da, ovo se i meni desavalo, pa ne govorim napamet vec iz iskustva. Problem je samo sto odavno nisam vidio oglase da ljudi prodaju ploce. Prije 10-1k godina ih je bilo, ne puno, ali se moglo naci, danas je vec teze. Doduse i ne pratim oglase pazljvo, pa mozda situacije i nije tako losa kako meni izgleda :)
DSMS

#23 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by DSMS »

kojeime wrote:Trazi preko oglasa. I nemoj davati novac napamet. Na primjer ljudi koji prodaju ploce pojednicno mogu traziti od jedne marke do 10, pa i do 100, zavisi od ploce, koliko je rijetka, koliko je ocuvana koji je sadrzaj itd... Ploce koje kupujes u kompletu, znaci neko ti ponudi da kupis 20 ili 50 ili 100 ploca odjednom mozes proci puno jeftinije, po 0,2 marke po ploci, ali tu imas situaciju dan na primjer neko hoce da ih se otarasi, i tada prodjes veome jeftino ali moze ti se desiti da od 100 ploca zadrzis 10 ili jednu jer ostale su izgrebane, preskacu, pukle i slicno, ili ti ne odgovara muzika na njima.

Druga solucija ti je eBay, ili cak i prodavnice novih izdanja. Jazz, klasika i poneka zabavna (rok) muzika nikada i nije prestala se izdavati na plocama, bez obzira na CD ili MP3 ali je do njih teze doci. Imas ljude kojima je samo muzika sa ploce kvalitetno slusanje, izdavaci to znaju, pa su cijelo ovo vrijeme dominacije CD-a, MP3, itd. izdavali polce. Problem je sto sto zaljubljenici u ploce su najcesce ljudi koji imaju novca, skupu HiFi opremu i cijene novih ploca su prilagodjene njima. Za ostale smrtnike je CD i MP3.

I da, ovo se i meni desavalo, pa ne govorim napamet vec iz iskustva. Problem je samo sto odavno nisam vidio oglase da ljudi prodaju ploce. Prije 10-1k godina ih je bilo, ne puno, ali se moglo naci, danas je vec teze. Doduse i ne pratim oglase pazljvo, pa mozda situacije i nije tako losa kako meni izgleda :)

Hvala u svakom slucaju na dobronamjernom savjetu :) .. valjda naleti sta u narednom periodu ili to ili cemo odgadjati rodjendan :D
pin-up

#24 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by pin-up »

Jednom ja vidjeh nekog tipa, ispred Narodnog pozorišta zasjeo i prodavao. Jednom.
Mislim da sam i na sajmu knjige viđala, al' nisam sigurna skroz.
Svoje od tate ne dam nikom' :D
Ciprol

#25 Re: Gdje se ima kupiti gramofonskih ploca?! Neko prodaje?

Post by Ciprol »

a jel' ima ko da prodaje gramofon?
Post Reply