Kao sto sam juce rekla- nastavljam sa Grckom
Olimp:

nije nesto posebno impresivan... Kao Trebevic haman, ali ipak vrijedilo je posjetiti
Na putu ka Olimpu posjetili smo i neki stari manastir. Ali da me ubijete sad se ne mogu sjetiti vise imena

Manastir je bio bas cool
A pri silasku sa Olimpa smo posjetili i Zeusovo kupatilo

Vrlo lijepa priroda i vrlo neobicne price. Sto uzivam kada imam dobrog vodica
A onda smo isli i u Solun

Solun- Bijela kula
Solun- spomenik Aleksandra Velikog
Iskreno, iz Soluna se najbolje sjecam shoppinga

takve sam stvari tada nabavila, po takvim cijenama.... strasno

Ali sve su svemu jako lijep grad za posjetiti pogotovo za one koje zanima historija.
Paralia, rano ujutro, kad smo krenuli za Meteore:
A na Meteorima sam se zapanjila... To vam je najvece pravoslavno svetiste poslije Svete Gore. Tamo su vam ljudi na vrhu ogromnih i nepristupacnih stijena napravili manastire. Citava je prica kako je to pocelo, ko je bio taj ko je to prvi pravio... ele, danas je samo jedan otvoren za javnost, njih par jos radi, a ostali su ostavljeni zubu vremena...Vise cu slika staviti, da se dobije koliko - toliko bolji dojam kako to izgleda jer je stvarno impresivno.

I na kraju smo posjetili i taj otvoreni manastir, ali stvar koja me se najvise dojmila je kosturnica... gdje se nalaze kosti svih redovnika koji su nekada tu zivjeli. Posto je kamenito tlo, i nema ga puno, nakon nekog vremena su vadili kosti iz zemlje i redali ih ovdje... (uslikano kroz prozor - nisam ulazila unutra)
Tu zavrsava moja prica sa Grckom.
Jos imam americku stranu price, ali to drugi dan kad budem imala vise vremena