Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- Soul_Sista
#776 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
..odavno cekam vox-a da nam da izvjestaj iz Bratislave
pa kako prodje put?

- vox-populi
#777 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
nisam jos bioSoul_Sista wrote:..odavno cekam vox-a da nam da izvjestaj iz Bratislavepa kako prodje put?
![]()
![]()
- Teta Macheta
#778 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Saint-Émilion u blizini Bordouxxxxaaa.
Jesen u Francuskoj.

Jesen u Francuskoj.

-
Gospoda Ministarka
#779 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Teta Macheta, divno
Zelim i ja u Francusku...
- logme
#780 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
+1Gospoda Ministarka wrote:Teta Macheta, divno![]()
-
Gospoda Ministarka
#781 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ali ja bih u kasno ljeto, ili na proljece.logme wrote:+1Gospoda Ministarka wrote:Teta Macheta, divno![]()
- Pitarrr82
#782 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ako Bog da London sredinom novembra samo da dobijem vizu
P.S. Ako ko ima koji tip za London neka se javi na PP slobodno
P.S. Ako ko ima koji tip za London neka se javi na PP slobodno
- logme
#783 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja bih sad, odmah, ovog trenaGospoda Ministarka wrote:Ali ja bih u kasno ljeto, ili na proljece.logme wrote:+1Gospoda Ministarka wrote:Teta Macheta, divno![]()
- vazi
#784 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
@tetamacheta, je li se svratilo bar malo do carcassonne-a 
- Teta Macheta
#785 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jug Francuske prema Pirinejima i mediteranskoj i atlanskoj obali mi je čini mi se uvijek lijep i prijatno jelogme wrote:Ja bih sad, odmah, ovog trenaGospoda Ministarka wrote:Ali ja bih u kasno ljeto, ili na proljece.logme wrote: +1
čak i zimi. Mi smo išli autom od Grenobla do Bordoa i onda na na dva dana u Saint Emilion.
Saint Emilion je od UNO zastičene vinska oblast.
Inace mislim da vam je iz Sarajeva najbolja konekcija preko Beča do Lyona, od Lyona imate direktan Bus
do Grenobla želježničke stanice (oko sat vremena, povratna karta 33 Eura). Onda vam preporučujem voz gdje
god hoćete.
@vazi
Za Carcassonne do sada nisam bila ni čula
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#786 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Cudno da nisi cula za Carcassonne, ... propustila si upoznati biser juga Francuske.Teta Macheta wrote: Jug Francuske prema Pirinejima i mediteranskoj i atlanskoj obali mi je čini mi se uvijek lijep i prijatno je
čak i zimi. Mi smo išli autom od Grenobla do Bordoa i onda na na dva dana u Saint Emilion.
Saint Emilion je od UNO zastičene vinska oblast.
Inace mislim da vam je iz Sarajeva najbolja konekcija preko Beča do Lyona, od Lyona imate direktan Bus
do Grenobla želježničke stanice (oko sat vremena, povratna karta 33 Eura). Onda vam preporučujem voz gdje
god hoćete.
@vazi
Za Carcassonne do sada nisam bila ni čula ali Avignon volim i tamo će mo vjerovatno biti za Novu godinu.
Evo o tome malo sa 8. strane ove teme.
pape wrote:Kao posljednji, od posjecenih gradova u Languedocu-Rousillonu, pokusati cu. opisati grad koji je na mene ostavio najsnazniji dojam. Carcassonne, .... sa svojom bljestavom citadelom (La Cite), ... prelijepim kamenim mostom preko rijeke Aude. Grad prersjeca i Canal du Midi.
Citadela je zvanicno proglasena najocuvanijim starim gradom na svijetu i nalazi se pod zastitom UNESCO-a. U prilog tome govori i godisnja posjeta turista sa cifrom od 3 miliona.
Grad se pominje jos od VIII vijeka prije Krista. Povijest grada je izuzetna.
Od Rimljana i Julia Cezara, ... preko Franaka, Vizigota, Maora, Saracena, nezaobilaznih Katara, ... kuge i gladi u XIV vijeku, ... do danasnjih dana, ..... Carcassonne je mjesto ....
..... koje se mora posjetiti, ... mora se vidjeti i oslushnuti.
- vazi
#787 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
posebna prica je ta o Katarima koji su dosli ovdje i iz daleke Bosne...

evo i kanal @pape

evo i kanal @pape

- alica.k
#788 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
pitanje, jel jos nisu ukinuli vize za UK i irsku?
- Industrialyzer
#789 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
E raja , da ne otvaram novu temu zbog bezveze pitanja. Kako zvati iz Norveske sa naseg broja u Bosnu ? Je li dovoljno 003876xxxxxxxx ili treba jos nesto. Neko mi rece da ima neka sifra koju treba ukucati prije broja , pa sam sad zbunjen 
- Not My Idea
#790 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
kolko znam, ukinuli su tu "sifru" i sad se normalno zove (kao sto si napisao)..
-
missko
#791 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
mozda postoji neki predbroj za jeftinije zvanje a ako normalno zoves okrenes normalan broj i placas punu cifru
- Mjesanac
#792 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nisu, ali Irska viza je za nase drzavljane besplatna i vadi se u Ljubljani. Ne znam kako je za UK vizu.alica.k wrote:pitanje, jel jos nisu ukinuli vize za UK i irsku?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#793 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Kako pozivatiIndustrialyzer wrote:E raja , da ne otvaram novu temu zbog bezveze pitanja. Kako zvati iz Norveske sa naseg broja u Bosnu ? Je li dovoljno 003876xxxxxxxx ili treba jos nesto. Neko mi rece da ima neka sifra koju treba ukucati prije broja , pa sam sad zbunjen
Prilikom pozivanja u roamingu potrebno je unijeti poseban niz znakova ispred i iza broja kojeg pozivate:
*144*00 XXX (pozivni broj zemlje) XX(pozivni broj mreže) XXX XXX(broj telefona) #YES
Na primjer birate *144*00 387 33 123 456#YES za pozivanje broja 123456 u fiksnoj mreži u Sarajevu. Na displeju vašeg aparata biće ispisana poruka:
''Pričekajte poziv je u toku .../ Please wait for call back.''
U narednih 10 sekundi vaš telefon će zazvoniti. Pritisnite tipku YES i sačekajte da se uspostavi veza sa vašim sagovornikom. Ukoliko vaš telefon ne zazvoni u roku 10 sekundi pokušajte ponovo.
Ovo funkcioniše bez problema. Koristim to redovno kad sam vani. U nekim državama ne treba (zoveš "normalno"), ali u većini treba na ovaj gore navedeni način.
- Entropio
#794 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Besplatna viza za Irsku? Da li to znači da je može dobiti bilo ko, ili samo oni koji ispunjavaju određene uslove (milion papira)?Mjesanac wrote:Nisu, ali Irska viza je za nase drzavljane besplatna i vadi se u Ljubljani. Ne znam kako je za UK vizu.alica.k wrote:pitanje, jel jos nisu ukinuli vize za UK i irsku?
- alica.k
#795 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
vjerovatno za ljude sa biometrijskim pasosemEntropio wrote:Besplatna viza za Irsku? Da li to znači da je može dobiti bilo ko, ili samo oni koji ispunjavaju određene uslove (milion papira)?Mjesanac wrote:Nisu, ali Irska viza je za nase drzavljane besplatna i vadi se u Ljubljani. Ne znam kako je za UK vizu.alica.k wrote:pitanje, jel jos nisu ukinuli vize za UK i irsku?
hvala mjesanac, znaci valja ganjat vizu za UK
- Entropio
#796 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ne mogu da vjerujem da je samo to uslov.alica.k wrote: vjerovatno za ljude sa biometrijskim pasosem(samo nagadjam oPkors)
hvala mjesanac, znaci valja ganjat vizu za UK
- Mjesanac
#797 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Entropio wrote:Besplatna viza za Irsku? Da li to znači da je može dobiti bilo ko, ili samo oni koji ispunjavaju određene uslove (milion papira)?Mjesanac wrote:Nisu, ali Irska viza je za nase drzavljane besplatna i vadi se u Ljubljani. Ne znam kako je za UK vizu.alica.k wrote:pitanje, jel jos nisu ukinuli vize za UK i irsku?
Ja imam studentsku, tako da ne znam kako je za turisticku vizu, ali su mene da prostite izguz***. Cak sam morao na jednom papiru napisati da cu se vratiti kuci u BiH kada zavrsim studije
- Mjesanac
#798 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
nistaalica.k wrote: hvala mjesanac, znaci valja ganjat vizu za UK
- alica.k
#799 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
mjesanac, imas pp
- logme
#800 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nisam siguran da moze dobiti bilo ko, ali u svakom slucaju sa biometrijskim pasosem su blazi kriteriji. Na web sajtu ambasade imas pobrojano koji dokumenti su potrebni za vizu. Ljetos su mi odobrili vizu na 2 mjeseca. Ne sjecam se tacno, ali znam da sam im poslao potvrdu o stalnom radnom odnosu, rjesenje o godisnjem odmoru, 3 zadnje platne liste ... ne mogu se sjetiti sta jos.Entropio wrote:Besplatna viza za Irsku? Da li to znači da je može dobiti bilo ko, ili samo oni koji ispunjavaju određene uslove (milion papira)?Mjesanac wrote:Nisu, ali Irska viza je za nase drzavljane besplatna i vadi se u Ljubljani. Ne znam kako je za UK vizu.alica.k wrote:pitanje, jel jos nisu ukinuli vize za UK i irsku?
Viza je besplatna s tim sto moras sam organizovati slanje i povrat dokumenata iz Ljubljane.