dobre cipele, ponesi ekstra majice da se mozete presvuc kad pocnete smrdit sami sebistachu wrote:Izduracemo i tu vlagu..
Edit: Izdurat cemo i smrad...
i odmorajate po parkovima...bit ce sve ok
Moderator: anex
dobre cipele, ponesi ekstra majice da se mozete presvuc kad pocnete smrdit sami sebistachu wrote:Izduracemo i tu vlagu..
Edit: Izdurat cemo i smrad...
oh , to jeste nezgodno , ali trebali bi postaviti upozrnja i pripremiti turisteexliberal-ex wrote:Znas ti kako je zajebano penjat se na te piramide, ko uz nos...stariji ljudi misle ajde lako je i onda zaglave na pola puta pa ni gore ni dole...mnogi se prepadnu pa jedini nacin je sjedni pa polako na guzici stepenicu po stepenicu...jedino ako si krakat ko ja pa mozes,Connaisseur Karlin wrote:a nevjerovatno koliko Mexico ima tih piramida , manje poznatih od vecih do poznatih civilizacija Inke Make Astekeexliberal-ex wrote: Ja sam bio u Playa de karmen , hotel malo mimo grada nekih 5 km od grada, pitali kako da odemo do grada kazu imamo mi besplatni autobus ali moras da odes prvo u prodavnicu srebra, onda tekile pa tek onda u grad sto je jedno dva sata , mozes uzet taksi ili lokalni autobus...sta preporucujete , autobus do grada u povratku taksi i tako i bi...uzeo lokalni autobus , natrpali nas ko sardine i u centar za nekih manje od 1 $ po osobi.
Kasnije smo otisli preko lokalne indijanske agencije da vidimo piramide, plivali u canote...obisli tradicionalno indijansko selo..bilo pravo fino
Tako kad sam bio i u Puerto Vallata, lokalni autobus do grada u povratku taksi...![]()
to je jedino sto je autenticno vidjeti u jednoj drzavi
Ja sam sveo jednu stariju grupu zaglavili pa neznaju sta ce...rekoh cekaj da pomognem prvo mojoj gospoji pa cu se vratit po vas i tako i bi, ...ajde sad cik cak nemoj da silazite direktno nego polako prvo na jednu stranu pa drugu...popeo se na piramidu taj dan 4 puta![]()
nisu odrasli ko mi pentrajuci se po brdima i planinama ...ako se natjeram potrazit cu slike kasnije.
a joj ovo je tocnoexliberal-ex wrote:dobre cipele, ponesi ekstra majice da se mozete presvuc kad pocnete smrdit sami sebistachu wrote:Izduracemo i tu vlagu..
Edit: Izdurat cemo i smrad...i samo pij vode..ko kamila.
Hvala na savjetima...exliberal-ex wrote:dobre cipele, ponesi ekstra majice da se mozete presvuc kad pocnete smrdit sami sebistachu wrote:Izduracemo i tu vlagu..
Edit: Izdurat cemo i smrad...i samo pij vode..ko kamila.
Fakat ti zavidim. Prvi dolazak u NYC mi je jedno od najljepsih iskustava u zivotu i vjerovatno jedan od zadnjih puta kada sam se bas svemu radovao kao dijete...AmirBaa wrote:Ma toliko umoran navecer budem, cim se vratim istusiram se i legnem, prosjek hodanja mi je 20 km dnevno. Stvarno je najbolje pješke vecinu stvari, ko moze naravnojucer smo posjetili Brooklyn, sjedili jedno 2 sata u Brooklyn bridge parku, sa pogledom na Manhattan, stvarno je nevjerovatan pogled. Danas sat vremena do Coney Islanda metroom, ali je vrijedilo. Sunce upeklo, stotine ljudi seta, igra odbojke, trci, kao da sam se na Floridu transportovao. Dole negdje uz plažu smo prošli i pored ruskog naselja, pojma nisam imao da imaju svoje naselje. Usli u Starbucks, pored nas 3 rusa i 2 ruskinje, prosjek godina 50, piju kafu i dosipaju vodku u nju iz nekakve flase
trenutno pokusavamo naci fin restoran za ponedjeljak kad je vjencanje, ali smo mi teski na hrani bas. Za sada prognoza za ponedjeljak opsti haos, 9 stepeni i pljusak citav dan, bit ce zanimljivo vjencanje
![]()
Neka je sa srećom... Vjerujem da ćete naći nešto fino. Ako imaš restorana u izobilju onda u NYCAmirBaa wrote:Ma nase, i dosli smo ovdje da se vjencamoparappa wrote:Ne upratih... Kakvo vjenčanje? Vaše ili ste gosti?
Valjda će biti klopa na svadbi zašto potraga za restoranom?
Inače su slike baš topbio sam toliko puta u Americi a New York još nisam vidio. Rekao sam ženi... Čim djeca budu malo veća idemo.
Na karti Coney Island ne izgleda kao da je otok.pa trazimo gdje na klopu poslije ceremonije

stachu wrote:E jeste me nalozili sa New York-om, ne mogu da docekam kraj juna....
Tako mi grah pao...moonca wrote:stachu wrote:E jeste me nalozili sa New York-om, ne mogu da docekam kraj juna....
moze biti jako toplo za hodati..
..pratiti ces prognoze i tako se prilagodi.... bice lijepo -uzivajstachu wrote:Tako mi grah pao...moonca wrote:stachu wrote:E jeste me nalozili sa New York-om, ne mogu da docekam kraj juna....
moze biti jako toplo za hodati..
Connaisseur Karlin wrote:
cekam fotke , hvala

predivno isukstvoexliberal-ex wrote:Connaisseur Karlin wrote:
cekam fotke , hvala
Sto se ovog djela dozivljaja tice..osjecala sam se kao kreten u NY. Kao, ima mjesta za pusenje...gdje vidis napolju pepeljaru, zapali. Ali, ljudi ce te i tada gledati kao gubavca, osjecat ces se kao idiot. Imam osjecaj da su tako paranoicni da misle da ce , ako samo udahnu i jedan dim, umrijeti iste sekunde. I ispred zgrada se nesmije pusiti, ni na balkonu, moras se odmaketi bar deset metara. To je jedan dio NY koji je meni bio naporan, ali sta je tu je. Ostalo su drugi napisali. Fantastican grad.HomeSweetHome wrote:Moze li su u NY pusiti na otvorenom? Imaju li neka mjesta gdje se lijepo moze popiti kafa i zapalit?
Možda taj neko misli u negativnom smislu?Rootboi wrote:alal vera
i kad mi napiše neko nigdje zemlje ko Bosne nema
Ima tu dosta do ljudi i njihovog ponašanja i kulture. Svakakvih ljudi svugdje ima, a nažalost činjenica je da kod nas trenutno ima više onih lošijih.parappa wrote:Možda taj neko misli u negativnom smislu?Rootboi wrote:alal vera
i kad mi napiše neko nigdje zemlje ko Bosne nema
Ide se malo na tekmu ha?Amagon wrote:Je li neko bio u Finskoj, Helsinki ili Tampere? Neke preporuke za saune, shopping, kafiće/disco? Unaprijed zahvalan.