Gdje provjeriti broj sasije....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ajdi
#1 Gdje provjeriti broj sasije....
Pozdrav svima..... ko zna gdje i kako, i ako ima neka stranica za to nek sta napise o tome..... unapred hvala
- Bakir1
#2 Re: Gdje provjeriti broj sasije....
ima u MUP-u www.mup.ba
sad ozbiljno to mozes provjeriti u mup-u ako provjeravas legalnost broja sasije.
e sad ako hoces nesto drugo da provjeravas onda se obrati ovlastenom zastupniku te marke vozila ciji broj provjeravas
sad ozbiljno to mozes provjeriti u mup-u ako provjeravas legalnost broja sasije.
e sad ako hoces nesto drugo da provjeravas onda se obrati ovlastenom zastupniku te marke vozila ciji broj provjeravas
-
milojicabrzi
#3 Re: Gdje provjeriti broj sasije....
Svaki zastupnik i ovlasteni servis ce ti provjeriti da li je auto u sistemu, tj. da li broj sasije odgovara tom vozilu, znaci da je prodat legalno, pod tim brojem. Ako je odrzavano u ovlastenim servisima, onda ce ti moci ocitati i servisnu istoriju, eventualne kvarove i radove.
Ako odes licno, sa brojem sasije i zamolis ih, vjerojatno ce ti izaci u susret (meni jesu kada sam kupovao auto i htio provjeriti je li broj originalan i auto u sistemu).
Ako te zanima da li je vozilo na potragama, tj. da li je ukradeno pa se za njim traga, mozes provjeriti u MUP-u ili Interpolu.
Ako odes licno, sa brojem sasije i zamolis ih, vjerojatno ce ti izaci u susret (meni jesu kada sam kupovao auto i htio provjeriti je li broj originalan i auto u sistemu).
Ako te zanima da li je vozilo na potragama, tj. da li je ukradeno pa se za njim traga, mozes provjeriti u MUP-u ili Interpolu.
- AmADin_gospo
#4 Re: Gdje provjeriti broj sasije....
ma više ni sa interpolom nije sve kako treba.
mom jaranu su uzeli fronteru prije 3 godine. on je uzeo u gradačcu gdje je 2 godine registrovao načelnih opštine i 1 komandir stanice mupa.
šta se radi, vlasnici ili lopovi imaju dogovor s policijom u zemlji gdje je auto registrovano, kad se auto ukrade, doveze se u BiH, registruje i kad se proda, onda se javi telefonom u zemlju porjekla, i tek onda ide u daljnu procedutu za interpol, pa onda na interpolovoj stranici osvane nakon godinu-dvije.
mom jaranu su uzeli fronteru prije 3 godine. on je uzeo u gradačcu gdje je 2 godine registrovao načelnih opštine i 1 komandir stanice mupa.
šta se radi, vlasnici ili lopovi imaju dogovor s policijom u zemlji gdje je auto registrovano, kad se auto ukrade, doveze se u BiH, registruje i kad se proda, onda se javi telefonom u zemlju porjekla, i tek onda ide u daljnu procedutu za interpol, pa onda na interpolovoj stranici osvane nakon godinu-dvije.
- vanda
#5 Re: Gdje provjeriti broj sasije....
A šta ako se desi da se ne podudaraju brojevi, a ti već kupio auto ?
- Bakir1
#6 Re: Gdje provjeriti broj sasije....
gledas da se rijesis toga brzinom svjetlostivanda wrote:A šta ako se desi da se ne podudaraju brojevi, a ti već kupio auto ?