Gdje poslije srednje ?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
zaon1

#1 Gdje poslije srednje ?

Post by zaon1 »

Gdje poslije srednje ? Zavrsna sam godina srednje skole koju ni sam ne znam zasto sam upisao, jer se ne namjeravam baviti ovim poslom tako da su na raspolaganju svi fakulteti :D . Sto je najgore, nemam neku ambiciju ili nesto, sto bi volio raditi.
Mogu samo reci da volim jezike (osim njemackog zbog profesorice) :D I dobar sam sa radom na racunaru..
Ne zelim da radim neki posao zbog kojeg cu biti stalno pod stresom.

Najvise od svega bi volio otici u vojsku, ali kakva nam je drzava ne mozes ni u vojsku otici (stela ili moras biti kao terminator) :D
Znam da se svaki put na konkurs prijavi hiljade i hiljade, a da prime nekih 700-800 otprilike nisam siguran, negdje sam procitao.
King Kenny

#2 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by King Kenny »

Upiši fakultet :wink:
Ambrozija

#3 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Ambrozija »

Ako volis jezike, pregledaj sta nudi Filozofski fakultet, Slavistika, Romanistika, Turski jezik i slicno. Ili jednostavno, ako ti ide engleski Anglistiku.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Velkoski »

Biro brate !
shiny

#5 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by shiny »

Imaš fakulteta koji su vezani za vojsku, policiju, sigurnost... Imaš na FPN SIgurnosne studije, ima Kriminalistika... da razmisliš o tome? Naravno, ako te to interesuje, a iz tvog posta bih rekla da te interesuje...
zaon1

#6 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by zaon1 »

Nesto vezano za ovu temu da jos pitam, na primjer u mom slucaju, najbolji sam u razredu iz engleskog a nikad nemam 5 zakljucno kod ove profesorice ? Je li i kod vas bilo nepravde dok ste isli u srednju ? Ja znam da nikome necu moci dokazati, svi ce gledati ocjene... To me najvise nervira :(
Ambrozija

#7 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Ambrozija »

zaon1 wrote:Nesto vezano za ovu temu da jos pitam, na primjer u mom slucaju, najbolji sam u razredu iz engleskog a nikad nemam 5 zakljucno kod ove profesorice ? Je li i kod vas bilo nepravde dok ste isli u srednju ? Ja znam da nikome necu moci dokazati, svi ce gledati ocjene... To me najvise nervira :(
Kakve su ti ostale ocjene, kakav si ucenik? Prosjek?
zaon1

#8 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by zaon1 »

Ambrozija wrote:
zaon1 wrote:Nesto vezano za ovu temu da jos pitam, na primjer u mom slucaju, najbolji sam u razredu iz engleskog a nikad nemam 5 zakljucno kod ove profesorice ? Je li i kod vas bilo nepravde dok ste isli u srednju ? Ja znam da nikome necu moci dokazati, svi ce gledati ocjene... To me najvise nervira :(
Ma prosjek, zavisi. Ako nesto ne volim, ni ne trudim se za to.
+ sto sam lijen :D
Ambrozija

#9 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Ambrozija »

zaon1 wrote:
Ambrozija wrote:
Ma prosjek, zavisi. Ako nesto ne volim, ni ne trudim se za to.
+ sto sam lijen :D
Ne zna sta da ti kazem. Na Anglistici je najvece interesovanje, i moras biti bar vrlodobar da bi bio siguran da ces biti primljen, i da imas bar 4 iz engleskog.
Platformas

#10 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Platformas »

Najbolje ti je da produžiš agoniju i kreneš studirat. Kad završiš fakultet živiš sa roditeljima do kraja života. Milina božija.
zaon1

#11 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by zaon1 »

Platformas wrote:Najbolje ti je da produžiš agoniju i kreneš studirat. Kad završiš fakultet živiš sa roditeljima do kraja života. Milina božija.
Nisam ja jedan od tih... Samostalnost i sloboda su najvazniji :D
paradox02

#12 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by paradox02 »

Platformas wrote:Najbolje ti je da produžiš agoniju i kreneš studirat. Kad završiš fakultet živiš sa roditeljima do kraja života. Milina božija.
Amin
bulevarmostar

#13 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by bulevarmostar »

.
Last edited by bulevarmostar on 17/10/2013 06:04, edited 1 time in total.
Aleluja

#14 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Aleluja »

zaon1 je napisao/la:
...onda jastuk pod glavu i kao medo dremuckaj doma! :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Truba »

ako znaš matež => elektrotehnika :D
ako znaš jezike => francuski ili njemački studiraj :D
ako voliš učiti idi na medicinu :)
zaon1

#16 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by zaon1 »

Black swan wrote:ako znaš matež => elektrotehnika :D
ako znaš jezike => francuski ili njemački studiraj :D
ako voliš učiti idi na medicinu :)
Ni jedno od nabrojanog :lol:
Mislim, volim jezike ali ako si gore procitao, zamrzio sam njemački zbog profesorice :oops:

Ma odoh ja u vojsku kako je krenulo. :D
Forsaken

#17 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Forsaken »

Uclani se u stranku... Umjesto da studiras 10 godina, 5 godina u stranci dobices valjda neku poziciju i uhljebit se negdje :-D
zaon1

#18 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by zaon1 »

Forsaken wrote:Uclani se u stranku... Umjesto da studiras 10 godina, 5 godina u stranci dobices valjda neku poziciju i uhljebit se negdje :-D
Da gledam papke ? Ne hvala.
Evo samo vidim u svom komsiluku, ljudi koji nemaju 4 razreda osnovne bave se politikom :lol:

Radit cu ono sto volim ili necu nista, nemate ljudi nimalo ambicije. :P
Forsaken

#19 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Forsaken »

Sto ne ganjas neki zanat. Evo vidim svi sad upisuju fax i onda came na birou ko popisani. Dobri majstori zaradjuju jako dobro.
otherside

#20 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by otherside »

micki125 wrote:
shiny wrote:Imaš fakulteta koji su vezani za vojsku, policiju, sigurnost... Imaš na FPN SIgurnosne studije, ima Kriminalistika... da razmisliš o tome? Naravno, ako te to interesuje, a iz tvog posta bih rekla da te interesuje...
to je najgore što bi mogao uraditi. ako hoće da doživotno ostane na birou samo naprijed.
fakat... :roll: znam troje ljudi koji su zavrsili kriminalistiku, cak i magisterij skoro priveli kraju a rade kao vozaci, zastitari i sl...tuga :(
Micaha

#21 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Micaha »

zaon1 wrote:Gdje poslije srednje ? Zavrsna sam godina srednje skole koju ni sam ne znam zasto sam upisao, jer se ne namjeravam baviti ovim poslom tako da su na raspolaganju svi fakulteti :D . Sto je najgore, nemam neku ambiciju ili nesto, sto bi volio raditi.
Mogu samo reci da volim jezike (osim njemackog zbog profesorice) :D I dobar sam sa radom na racunaru..
Najvise od svega bi volio otici u vojsku, ali kakva nam je drzava ne mozes ni u vojsku otici (stela ili moras biti kao terminator) :D
Znam da se svaki put na konkurs prijavi hiljade i hiljade, a da prime nekih 700-800 otprilike nisam siguran, negdje sam procitao.
Posteno! :D
ilaj

#22 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by ilaj »

ako na kraju godine i dalje ne budes siguran, radije nemoj nista upisivati i cekaj godinu dana... ja sam tako pozurio i na kraju izgubio puno vise...

i ne zaboravi, nisi ogranicen na Bosnu... upisati faks u inostranstvu je lakse nego sto ljudi misle... :)

Sretno
prorok

#23 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by prorok »

Fakultet prekrizi sigurno. Ovi sto trenutno studiraju su oni koji imaju neku garanciju da ce dobit posao poslije

Moj prijedlog ti je da ides vani. Zaradi dosta novca u tom periodu zivota. Da si do 25ete obezbjedis dobar kapital, kasnije ces glatko rjesavati probleme, a imat ces kamaru ideja.

Sretno
prorok

#24 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by prorok »

Dževad066 wrote:
prorok wrote:Fakultet prekrizi sigurno. Ovi sto trenutno studiraju su oni koji imaju neku garanciju da ce dobit posao
Imam još diplomski na ETF-u. Nemam nikakvu garanciju za posao, ali sam upisao. Ipak imam veliku nadu u zaposlenje (mozda i bez štele), s obzirom na manjak kadrova! Dosta mojih kolega nije imalo nikakve veze pri zaposljavanju :)
Dževade jesi li u nekoj stranci?

Dževade jel ti babo ili mater ima neki dobar posao?

Dževade koje si vjere?

Zavisno od odgovara na ova pitanja mozemo reci kakvu stelu imas u ovoj nasoj drzavi.
A to sto imas ''veliku nadu'' , imamo je svi vjeruj. Biro je ono sto tebe ceka drug
Josko Domorocki

#25 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Josko Domorocki »

prorok wrote:Fakultet prekrizi sigurno. Ovi sto trenutno studiraju su oni koji imaju neku garanciju da ce dobit posao poslije

Moj prijedlog ti je da ides vani. Zaradi dosta novca u tom periodu zivota. Da si do 25ete obezbjedis dobar kapital, kasnije ces glatko rjesavati probleme, a imat ces kamaru ideja.

Sretno
Krace,bolje,pametnije .. bas tako.. :run: Bar ces imati gdje zaraditi a potrositi itekako..
Post Reply