Gdje NE jesti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajlac

#26 Re: Gdje NE jesti

Post by Hajlac »

espn wrote: 04/12/2019 12:44 Pokvario sam stomak u Pashi u Robotu kod Socijalnog, zatim u BBI-u ne sjećam se više tačno od čega, ali trovanje je bilo užasno.
Kad smo kod BBI-a, prije nekoliko godina u Vatra restoranu na drugom spratu kod onih pokretnih stepenica dozivio jednom da nam prodaju pokvarenu/uskislu corbu, a vise puta u prilogu-rizi nalazio ŽIŠKE :run:

Jednom se dobro otrovao u poznatoj ascinici Moscanica na Malti od nekih losih/nedovoljno termicki obarenih jaja onako razbijenih na-oko na kraju kuhanja nekog tradicionalnog corbali jela...

Nazalost, ali jedino je sto se tice trovanja sigurno jesti pite, picu, cevape (bez kajmaka!) i slicnu, na visokim temperaturama pecenu, hranu...
Heller

#27 Re: Gdje NE jesti

Post by Heller »

Ja u Sedri u Tz čuo da se gazda istresa na konobara i govori mu da je glup. Više nikad nisam ušo.
Russki

#28 Re: Gdje NE jesti

Post by Russki »

Vidjam da ljudi ne peru ruke, a jel stvarno moguce da je ogroman broj uhljupa i peksina pogotovo u ugostiteljstvu?
Heller

#29 Re: Gdje NE jesti

Post by Heller »

Russki wrote: 04/12/2019 18:29 Vidjam da ljudi ne peru ruke, a jel stvarno moguce da je ogroman broj uhljupa i peksina pogotovo u ugostiteljstvu?

Na pola otprilike.
vjeshalica

#30 Re: Gdje NE jesti

Post by vjeshalica »

Hajlac wrote: 04/12/2019 16:46
espn wrote: 04/12/2019 12:44 Pokvario sam stomak u Pashi u Robotu kod Socijalnog, zatim u BBI-u ne sjećam se više tačno od čega, ali trovanje je bilo užasno.
Kad smo kod BBI-a, prije nekoliko godina u Vatra restoranu na drugom spratu kod onih pokretnih stepenica dozivio jednom da nam prodaju pokvarenu/uskislu corbu, a vise puta u prilogu-rizi nalazio ŽIŠKE :run:

Jednom se dobro otrovao u poznatoj ascinici Moscanica na Malti od nekih losih/nedovoljno termicki obarenih jaja onako razbijenih na-oko na kraju kuhanja nekog tradicionalnog corbali jela...

Nazalost, ali jedino je sto se tice trovanja sigurno jesti pite, picu, cevape (bez kajmaka!) i slicnu, na visokim temperaturama pecenu, hranu...
Zizak ces i naci u rizi grahu brasnu inace je stetocina al more se desiti ako je neprikladno uskladisten nije drama to tolika

Miskkm da je veci problem prljavo ososbljne i sudje a hrana ako je nepravilno uskladistena
moonca

#31 Re: Gdje NE jesti

Post by moonca »

Russki wrote: 04/12/2019 18:29 Vidjam da ljudi ne peru ruke, a jel stvarno moguce da je ogroman broj uhljupa i peksina pogotovo u ugostiteljstvu?
naravno- ` 30 % muskaraca i ~ 60 % zena - pere ruke nakon napustanja wc -a...- generalno- osoblje - kritican br.. :-)
apsidejzi

#32 Re: Gdje NE jesti

Post by apsidejzi »

SCC u Sarajevu generalno. Veoma ruzno iskustvo od ljetos. Rekao sam da nikad vise necu uci u centar da jedem pri cemu podrazumjevam sve radnje u njemu. Sve gore od goreg iskustva. Razlog: kamara musterija (arapa) koji su tu jednom i onda se radnici ponasaju totalno nonsalantno. Zaboli ih briga jer svakako ce ta musterija vec sutra biti u drugoj drzavi. Kako se odnose prema strancima tako i prema nama. Jednostavno ih zaboli briga za tebe. Cekas po 30 minuta da ti naprave palacinak u radnji koja samo pravi palacinke. Imam osjecaj da su tek zakuhali smjesu kad smo mi narucili palacinke. Mozda smo ih jos i iznenadili. Cuj, vi biste palacinke mozda. Evo za pola sata ce doci. U Metropolisu odes do izloga kolaca i nadjes jedan koji zelis, da bi konobar dosao i kad narucis kaze: Nema tog. Kako nema, ja ga sad gledao. Eno ga tamo. Kaze: odoh pogledat. Vraca se kaze: Nema. Ja ustanem i odem do onog mjesta: kad ono ima. ZNaci, namjerno hoce da te istjera. Valjda je kolac malo za naruciti. Zauzimas sto bezze.

Kamara losih iskustava u SCC-u. Ja ga nikome ne preporucujem za jelo. Ni jednu radnju u njemu.
512MB

#33 Re: Gdje NE jesti

Post by 512MB »

Koliko para toliko i muzike...
L3D3NA

#34 Re: Gdje NE jesti

Post by L3D3NA »

vjeshalica wrote: 04/12/2019 11:51 Ne mozes ocekivati da ljudi odrzavaju objekte za hranu kad je svaka druga faca na ulici prljava

Dakle prljavstina je kod nas stil kojeg su donijeli papanski seljaci jer od cestog pranja tijela moze da meso otpadne a kosa pogotovo

Peksindura se zenskih nagledala gdje god sam dosla...nazalost siroka tema o kojoj se nikako ne prica

Koliko smo doista prljavi?
Optimus09

#35 Re: Gdje NE jesti

Post by Optimus09 »

pici wrote: 04/12/2019 11:36 pekare izbjegavat sve... ja sam nekoliko puta otrovan bio... koriste tepsije po nekoliko puta i ne peru ih a prljavstine milion... ja iz pekara ni kiflu ne uzimam.
Nemoj pici,otkako nemam hranu u novoj firmi,kupujem uvijek u pekari.
Od hljeba,pita pa nadalje.
Zasad nema problema :D
Edin H.

#36 Re: Gdje NE jesti

Post by Edin H. »

apsidejzi wrote: 04/12/2019 20:24 SCC u Sarajevu generalno. Veoma ruzno iskustvo od ljetos. Rekao sam da nikad vise necu uci u centar da jedem pri cemu podrazumjevam sve radnje u njemu. Sve gore od goreg iskustva. Razlog: kamara musterija (arapa) koji su tu jednom i onda se radnici ponasaju totalno nonsalantno. Zaboli ih briga jer svakako ce ta musterija vec sutra biti u drugoj drzavi. Kako se odnose prema strancima tako i prema nama. Jednostavno ih zaboli briga za tebe. Cekas po 30 minuta da ti naprave palacinak u radnji koja samo pravi palacinke. Imam osjecaj da su tek zakuhali smjesu kad smo mi narucili palacinke. Mozda smo ih jos i iznenadili. Cuj, vi biste palacinke mozda. Evo za pola sata ce doci. U Metropolisu odes do izloga kolaca i nadjes jedan koji zelis, da bi konobar dosao i kad narucis kaze: Nema tog. Kako nema, ja ga sad gledao. Eno ga tamo. Kaze: odoh pogledat. Vraca se kaze: Nema. Ja ustanem i odem do onog mjesta: kad ono ima. ZNaci, namjerno hoce da te istjera. Valjda je kolac malo za naruciti. Zauzimas sto bezze.

Kamara losih iskustava u SCC-u. Ja ga nikome ne preporucujem za jelo. Ni jednu radnju u njemu.
Mogao si odmah ustati i pokazati, a ne da vozas konobara tamo - 'vamo :izet:
moonca

#37 Re: Gdje NE jesti

Post by moonca »

apsidejzi wrote: 04/12/2019 20:24 SCC u Sarajevu generalno. Veoma ruzno iskustvo od ljetos. Rekao sam da nikad vise necu uci u centar da jedem pri cemu podrazumjevam sve radnje u njemu. Sve gore od goreg iskustva. Razlog: kamara musterija (arapa) koji su tu jednom i onda se radnici ponasaju totalno nonsalantno. Zaboli ih briga jer svakako ce ta musterija vec sutra biti u drugoj drzavi. Kako se odnose prema strancima tako i prema nama. Jednostavno ih zaboli briga za tebe. Cekas po 30 minuta da ti naprave palacinak u radnji koja samo pravi palacinke. Imam osjecaj da su tek zakuhali smjesu kad smo mi narucili palacinke. Mozda smo ih jos i iznenadili. Cuj, vi biste palacinke mozda. Evo za pola sata ce doci. U Metropolisu odes do izloga kolaca i nadjes jedan koji zelis, da bi konobar dosao i kad narucis kaze: Nema tog. Kako nema, ja ga sad gledao. Eno ga tamo. Kaze: odoh pogledat. Vraca se kaze: Nema. Ja ustanem i odem do onog mjesta: kad ono ima. ZNaci, namjerno hoce da te istjera. Valjda je kolac malo za naruciti. Zauzimas sto bezze.

Grijesis- 30 min je sasvim ok - jos i bolje- da ih nemaju napecenih- koje bi vjerovatno grijali u mikrovalnoj pecici, da bi ih ti dobio za koji minut..

Pa, moglo se desiti da je to bio zadnji kolac ---u izlogu... i ti bas -najpopulaniji narucujesh.. :oops: :-)
vjeshalica

#38 Re: Gdje NE jesti

Post by vjeshalica »

L3D3NA wrote: 04/12/2019 23:54
vjeshalica wrote: 04/12/2019 11:51 Ne mozes ocekivati da ljudi odrzavaju objekte za hranu kad je svaka druga faca na ulici prljava

Dakle prljavstina je kod nas stil kojeg su donijeli papanski seljaci jer od cestog pranja tijela moze da meso otpadne a kosa pogotovo

Peksindura se zenskih nagledala gdje god sam dosla...nazalost siroka tema o kojoj se nikako ne prica

Koliko smo doista prljavi?
Poenta citiranje je?
Gore boldirano je sarkazam
Ljudi prave izgovore za uobicajne stvari
Peru jednom sedmicno kosu,zene se ne peru u onim danima kazu nije zdravo,ne valja cesto prati sebe raspast ces se i slicno
Ja samo pisem ono sto je opcepoznata teorija kod nas,sto se vise peres prije ces se raspasti tako da je prljavstina uobicajna kod nas
apsidejzi

#39 Re: Gdje NE jesti

Post by apsidejzi »

moonca wrote: 05/12/2019 00:40

Grijesis- 30 min je sasvim ok - jos i bolje- da ih nemaju napecenih- koje bi vjerovatno grijali u mikrovalnoj pecici, da bi ih ti dobio za koji minut..

Pa, moglo se desiti da je to bio zadnji kolac ---u izlogu... i ti bas -najpopulaniji narucujesh.. :oops: :-)
Mozda je tebi OK ako nemas pametnijeg posla od pisanja niz vjetar i gubljenja vremena. Ja sam taj dan bio pod stresom i imao tacno sat vremena da nesto stavim u usta, obavim par stvarcica i nastavim dalje. Zbog nepotrebnog cekanja sam propustio uraditi dvije stvari koje su me skupo kostale kasnije, plus sto sam morao kasnije voziti dugu relaciju pod stresom ugrozavajuci i sebe i druge...

No tebi je vjerovatno do sprdnje tako da ne znam ni sto odgovaram...
Naslovnica

#40 Re: Gdje NE jesti

Post by Naslovnica »

Meni je vazda bilo šuhveli kada se osoblje koje radi u kuhinji istovari, pa opere šupak iz flaše - da li dobro operu ruke?!
8-) :D
vjeshalica

#41 Re: Gdje NE jesti

Post by vjeshalica »

Draga Karlinko negdje u AmeriKi
Ako ima solidne uredjaje za palacinke jeste puno 30 minuta
Kompleksnija jela.budu gotoba za krace vrijeme prema tome nije kucna varijanta pravljenja tako realno bezveze jela
shape of despair

#42 Re: Gdje NE jesti

Post by shape of despair »

Nešto gladni bili, joj umiremo svi u autu, hajmo reko do pekare AS,eto nas do nje za 1 min. Ne jedemo u pekarama al smo fakat skapali bili.
I uzmemo kifle djeci i nakih pita i založimo.
Znači nikad više, al nikad. Kifle vala ispod prosjeka, a pite, burek, krompir i zeljanica, pa samo smo tjesto dobili, ako je fila po zvrku bila 1 supena kašika evo moja glava.
dobar osjecaj

#43 Re: Gdje NE jesti

Post by dobar osjecaj »

shape of despair wrote: 05/12/2019 12:45 Nešto gladni bili, joj umiremo svi u autu, hajmo reko do pekare AS,eto nas do nje za 1 min. Ne jedemo u pekarama al smo fakat skapali bili.
I uzmemo kifle djeci i nakih pita i založimo.
Znači nikad više, al nikad. Kifle vala ispod prosjeka, a pite, burek, krompir i zeljanica, pa samo smo tjesto dobili, ako je fila po zvrku bila 1 supena kašika evo moja glava.
Nisu za nikad više, nego za svaku sličnu priliku kad u 3 iza ponoći znaš da nigdje bliže ne možeš naći ništa. Ne izgledaju loše ali fakat prazno tijesto. Mogao bi ih komotno napuniti ili premazati čime imaš a da ne pokvariš okus jer u tim pitama nema ničega. Nisam plaćala ja pa ne znam koliko im košta prazna sirnica.
moonca

#44 Re: Gdje NE jesti

Post by moonca »

apsidejzi wrote: 05/12/2019 12:10

Mozda je tebi OK ako nemas pametnijeg posla od pisanja niz vjetar i gubljenja vremena. Ja sam taj dan bio pod stresom i imao tacno sat vremena da nesto stavim u usta, obavim par stvarcica i nastavim dalje. Zbog nepotrebnog cekanja sam propustio uraditi dvije stvari koje su me skupo kostale kasnije, plus sto sam morao kasnije voziti dugu relaciju pod stresom ugrozavajuci i sebe i druge...

Necu ti nista odgovoriti- izgleda da si opet pod strsom. Idi nesto jedi - mozda McD... :)
i agree

#45 Re: Gdje NE jesti

Post by i agree »

apsidejzi wrote: 05/12/2019 12:10

Pa sto nisi u pekaru otiso pa jeo ili buregdzinicu gdje vec gotova hrana i gdje se ne ceka ako si vec toliko gladan bio i pod obavezama,kako ti je hrana za cekanje uopste pala na pamet,ne kontam...
moonca

#46 Re: Gdje NE jesti

Post by moonca »

vjeshalica wrote: 05/12/2019 12:45

Draga Karlinko negdje u AmeriKi
Ako ima solidne uredjaje za palacinke jeste puno 30 minuta
Kompleksnija jela.budu gotoba za krace vrijeme prema tome nije kucna varijanta pravljenja tako realno bezveze jela
Koliko cekate na cevape- a cekaju na hrpi ko-ozeblo sunce.. :-)

Ne ocekujes valjda da ti s vrata posluzi- trci konobar - i trazi narudjbu - to se smatra -nepristojno.

Ako je mjesro tipa McD.. 30 minuta je puno- za sva ostala mjesta je to sasvim solidno vrijeme cekanja.
#mojati :wink:
vjeshalica

#47 Re: Gdje NE jesti

Post by vjeshalica »

Ne cekam cevape 30min niti se spravljanje jela bilo kakvih uopce moze porediti sa smijurijom zvanom palacinak
Kao da pravi tortu za vjencanje pa mu treba 30min
512MB

#48 Re: Gdje NE jesti

Post by 512MB »

Kako se može desiti da odjednom skontaš da skapavaš od gladi pa da moraš u pekaru il čevapđinicu svratit da se natrpaš nezdrave hrane, i to sa djecom?
mali jomu

#49 Re: Gdje NE jesti

Post by mali jomu »

Staro pravilo je da se ne jede tamo gdje je veliko, tamo gdje hrana dolazi od 5 do 10min i tamo gdje u kuhinji hranu pravi vise od dvoje ...
vjeshalica

#50 Re: Gdje NE jesti

Post by vjeshalica »

512MB wrote: 05/12/2019 15:29 Kako se može desiti da odjednom skontaš da skapavaš od gladi pa da moraš u pekaru il čevapđinicu svratit da se natrpaš nezdrave hrane, i to sa djecom?
U čevapđinicu niko ne ide

Sto ne mogu healty guru-a
Post Reply