GDJE NA SKIJANJE 2007/08

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

musicology

Post by musicology »

medda wrote:@musicology
Ja se ne bih uputila na skijanje bez rezervacije. Drugo je na more skoknuti pa mozes i na klupi prespavati ako ne nadjes smjestaj.

@basta
I ja sve cesce vidim Bugarsku u prospektima. Ljudi grade, organizuju stas...Dok mislim da nigdje u Evropi nema da mozes otici na skijanje avionom i kad sletis da si u roku pola sata na destinaciji. A pogotovo da skijanje mozes kombinovati sa kulturom glavnog grada i bla bla bla sta se i ja ovdje patim i kucam kad smo bili i ostali chobani! :x
nisam ni mislio ici bez rezervacije. kad sam rekao solo, mislio sam naci na netu smjestaj, rezervisat ga, sjesti u auto sa rajom i zaputiti se put planine...ja ni na more ne idem bez prethodne rezervacije jer mi se ideja spavanja na klupi ipak ne svidja.
Dajdo

Post by Dajdo »

medda wrote: Dok mislim da nigdje u Evropi nema da mozes otici na skijanje avionom i kad sletis da si u roku pola sata na destinaciji. A pogotovo da skijanje mozes kombinovati sa kulturom glavnog grada i bla bla bla sta se i ja ovdje patim i kucam kad smo bili i ostali chobani! :x
Ama mozes ba... Salzburg, Innsbruck, Minhen... i to zimovanje mozes itekako, ako ti je zelja, kombinovati sa kulturom itekakvih gradova... da se ne zavaravamo.

elem neise.
@musicology: mi smo to svaki put tako radili. sami sebi sve organizirali preko neta ili kataloga, to super fercera - pa CAK jednom ili dvaput, doduse ne u jeku sezone, zapucali bez rezervacije i nasli si super smjestaj... sretno! 8)
Ivanche

Post by Ivanche »

hoce li uopste biti snjega?
musicology

Post by musicology »

jel ima neko iskustva sa proslavama nove godine na bjelasnici i jahorini. na vlasicu navodno zna biti dobro, u hotelu pahuljica?
Guento

Post by Guento »

Koliko ce kostati cjelodnevna karta na Bjelasnici/Jahorini ove sezone? Vec dva clanka o tome citam u avazu i oba samo navode cijenu poludnevne 24KM i pojedinacne 5KM. Zar je cjelodnevna tako skupa da je ne smiju ni napisat'??
medda

Post by medda »

nisam ni mislio ici bez rezervacije. kad sam rekao solo, mislio sam naci na netu smjestaj, rezervisat ga, sjesti u auto sa rajom i zaputiti se put planine...ja ni na more ne idem bez prethodne rezervacije jer mi se ideja spavanja na klupi ipak ne svidja
Sta je ovdje onda solo? :roll:
van Basten

Post by van Basten »

Guento wrote:Koliko ce kostati cjelodnevna karta na Bjelasnici/Jahorini ove sezone? Vec dva clanka o tome citam u avazu i oba samo navode cijenu poludnevne 24KM i pojedinacne 5KM. Zar je cjelodnevna tako skupa da je ne smiju ni napisat'??
Valjda 30KM
musicology

Post by musicology »

medda wrote:
nisam ni mislio ici bez rezervacije. kad sam rekao solo, mislio sam naci na netu smjestaj, rezervisat ga, sjesti u auto sa rajom i zaputiti se put planine...ja ni na more ne idem bez prethodne rezervacije jer mi se ideja spavanja na klupi ipak ne svidja
Sta je ovdje onda solo? :roll:
pa solo je da ides sam sa svojim autom, ne kolektivno busom...rezervises sebi smjestaj koji ti hoces, ane koji agencija ima...sredis si ski pass sam, a ne preko agencije kao i papire...

soliras brate :)
medda

Post by medda »

aaaa

onda i ja uvijek idem solo :oops: :)
rizla001

Post by rizla001 »

ajmo sad o talijanskim i austrijskim, al ono, da ima jako puno staza i da minimalno 2200m visine

jel bio tko u saalbachu, kakva su iskustva
iceman ze

Post by iceman ze »

imate stanje na nasim i susjednim skijalistima

http://www.bhski.ba/ba/index.php?option ... &Itemid=81
musicology

Post by musicology »

iceman ze wrote:imate stanje na nasim i susjednim skijalistima

http://www.bhski.ba/ba/index.php?option ... &Itemid=81
1. hocel neko na SA planine ovaj vikend?

2. jel neko planira negdje vani na skijanje ove zime? a gdje bi ste isli ako planirate?

pozdrav
Dajdo

Post by Dajdo »

1. nemam pojma, strah me da ne odem po cevape, da ne bude bezze, ne znam kakva je situacija sa snijegom

2. austrija - kitzbuehel, kirchberg ili katschberg. akobogda inshallah :)
Brunello

Post by Brunello »

Samo ovdje i nigdje vise:
http://www.jungfrauwinter.ch

zaljubio sam se u ove planine :faraon1:
musicology

Post by musicology »

1. ja imam informaciju da snijega ima al neznam kakve ce staze biti

2.blagoooooo ti se

Dajdo wrote:1. nemam pojma, strah me da ne odem po cevape, da ne bude bezze, ne znam kakva je situacija sa snijegom

2. austrija - kitzbuehel, kirchberg ili katschberg. akobogda inshallah :)
musicology

Post by musicology »

Brunello wrote:Samo ovdje i nigdje vise:

213 km staza?
niiiiiiiiice
Brunello

Post by Brunello »

musicology wrote:
Brunello wrote:Samo ovdje i nigdje vise:

213 km staza?
niiiiiiiiice
uh, neopisivo!!! poslije raj-a definitivno najbolje mjesto na svijetu..... :-)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

medda wrote:aaaa

onda i ja uvijek idem solo :oops: :)
medda, a jel smijem znati gdje si :D Pitam jer i sama zivim u AT , tacnije blizu poznatih skijalista. Moram priznat da ne znam skijat, al sto se sanjkam :oops: :D
Dajdo

Post by Dajdo »

hej musicology, rekoh li ti (jesam al u totalno pogresnom forumu ;-) ) da sam bila u nedjelju na bjelasnici i da je bilo prilicno dobro?
da su ratraci bili vredniji pa jos koji put odradili poso, bilo bi savrseno...

e sad, ne znam kako je u medjuvremenu jer nije bilo novog snijega... ali temperature su niske, pa mozda i valja...

ako odes obavijesti.
ustvari, vjerovatno bi bilo dobro otvorit temu o trenutnom stanju na ovim nasim planincah, tako da kad neko hoce da ide moze vidjet iz prve ruke kakvo je fakat stanje...

sta velite?
odoh pajat, la(h)ka noc
Dajdo

Post by Dajdo »

p.s. al je zica sporaaaaaaaaa... :zzzz:
a karte skupeeeeee... :shock:
bauhaus

#46 Salzburger Land

Post by bauhaus »

Za Salzburg bih preporucio Flachau,Wagrain,Zauchensee.Oko 60 km juzno od grada.Autoput.Blizu je i Ramsau,Schladming.Sve pripada Amade ski podrucju,dakle 1 ski pass.Staze perfektne,skijanje do iznemoglosti.
Dnevna oko 38eur.Sedmicna oko 205 eur.
Za smjestaj ,zavisi sve od toga sta se zeli.Apartmani pocinje negdje za 30-40 eur/osobi/noc.

Moze i Zell am See,dobro je,nesto dalje od grada Salzburga,oko 120 km.Zatim Saalbach,super skijanje,skupo,skuplje od Amade.

Kome treba neka informacija,pomoc itd. samo neka izvoli.

Za Jahorinu,ja ipak i pored Austrije volim otici.Ne toliko radi skijanja nego radu drugih stvari,domace atmosfere itd.Vikendica za izdavanje,lijepo uredjena sa kaminom.Mozete me kontaktirati.
madalen

Post by madalen »

Felicita

Post by Felicita »

Nema snijega, 4 dana prosle sedmice, malte ne, sve sto je na stazi, je vjestacki. Steta.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

na jahorinu po upalu pluća :D
madalen

Post by madalen »

Felicita wrote:
Nema snijega, 4 dana prosle sedmice, malte ne, sve sto je na stazi, je vjestacki. Steta.
Ja bila prije tri sedmice bilo 50 cm ,a kolegica mi je sad u Sälen i kaze da je 54 cm snijega,a i na http://www.skistar.se pise 54 cm...
Post Reply