nisam ni mislio ici bez rezervacije. kad sam rekao solo, mislio sam naci na netu smjestaj, rezervisat ga, sjesti u auto sa rajom i zaputiti se put planine...ja ni na more ne idem bez prethodne rezervacije jer mi se ideja spavanja na klupi ipak ne svidja.medda wrote:@musicology
Ja se ne bih uputila na skijanje bez rezervacije. Drugo je na more skoknuti pa mozes i na klupi prespavati ako ne nadjes smjestaj.
@basta
I ja sve cesce vidim Bugarsku u prospektima. Ljudi grade, organizuju stas...Dok mislim da nigdje u Evropi nema da mozes otici na skijanje avionom i kad sletis da si u roku pola sata na destinaciji. A pogotovo da skijanje mozes kombinovati sa kulturom glavnog grada i bla bla bla sta se i ja ovdje patim i kucam kad smo bili i ostali chobani!
GDJE NA SKIJANJE 2007/08
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
musicology
-
Dajdo
Ama mozes ba... Salzburg, Innsbruck, Minhen... i to zimovanje mozes itekako, ako ti je zelja, kombinovati sa kulturom itekakvih gradova... da se ne zavaravamo.medda wrote: Dok mislim da nigdje u Evropi nema da mozes otici na skijanje avionom i kad sletis da si u roku pola sata na destinaciji. A pogotovo da skijanje mozes kombinovati sa kulturom glavnog grada i bla bla bla sta se i ja ovdje patim i kucam kad smo bili i ostali chobani!
elem neise.
@musicology: mi smo to svaki put tako radili. sami sebi sve organizirali preko neta ili kataloga, to super fercera - pa CAK jednom ili dvaput, doduse ne u jeku sezone, zapucali bez rezervacije i nasli si super smjestaj... sretno!
-
musicology
jel ima neko iskustva sa proslavama nove godine na bjelasnici i jahorini. na vlasicu navodno zna biti dobro, u hotelu pahuljica?
-
medda
Sta je ovdje onda solo?nisam ni mislio ici bez rezervacije. kad sam rekao solo, mislio sam naci na netu smjestaj, rezervisat ga, sjesti u auto sa rajom i zaputiti se put planine...ja ni na more ne idem bez prethodne rezervacije jer mi se ideja spavanja na klupi ipak ne svidja
- van Basten
Valjda 30KMGuento wrote:Koliko ce kostati cjelodnevna karta na Bjelasnici/Jahorini ove sezone? Vec dva clanka o tome citam u avazu i oba samo navode cijenu poludnevne 24KM i pojedinacne 5KM. Zar je cjelodnevna tako skupa da je ne smiju ni napisat'??
-
musicology
pa solo je da ides sam sa svojim autom, ne kolektivno busom...rezervises sebi smjestaj koji ti hoces, ane koji agencija ima...sredis si ski pass sam, a ne preko agencije kao i papire...medda wrote:Sta je ovdje onda solo?nisam ni mislio ici bez rezervacije. kad sam rekao solo, mislio sam naci na netu smjestaj, rezervisat ga, sjesti u auto sa rajom i zaputiti se put planine...ja ni na more ne idem bez prethodne rezervacije jer mi se ideja spavanja na klupi ipak ne svidja
soliras brate
- iceman ze
imate stanje na nasim i susjednim skijalistima
http://www.bhski.ba/ba/index.php?option ... &Itemid=81
-
musicology
1. hocel neko na SA planine ovaj vikend?iceman ze wrote:imate stanje na nasim i susjednim skijalistima
2. jel neko planira negdje vani na skijanje ove zime? a gdje bi ste isli ako planirate?
pozdrav
-
musicology
1. ja imam informaciju da snijega ima al neznam kakve ce staze biti
2.blagoooooo ti se
2.blagoooooo ti se
Dajdo wrote:1. nemam pojma, strah me da ne odem po cevape, da ne bude bezze, ne znam kakva je situacija sa snijegom
2. austrija - kitzbuehel, kirchberg ili katschberg. akobogda inshallah
-
musicology
213 km staza?
niiiiiiiiice
-
mamica papucarka
medda, a jel smijem znati gdje simedda wrote:aaaa
onda i ja uvijek idem solo![]()
-
Dajdo
hej musicology, rekoh li ti (jesam al u totalno pogresnom forumu
) da sam bila u nedjelju na bjelasnici i da je bilo prilicno dobro?
da su ratraci bili vredniji pa jos koji put odradili poso, bilo bi savrseno...
e sad, ne znam kako je u medjuvremenu jer nije bilo novog snijega... ali temperature su niske, pa mozda i valja...
ako odes obavijesti.
ustvari, vjerovatno bi bilo dobro otvorit temu o trenutnom stanju na ovim nasim planincah, tako da kad neko hoce da ide moze vidjet iz prve ruke kakvo je fakat stanje...
sta velite?
odoh pajat, la(h)ka noc
da su ratraci bili vredniji pa jos koji put odradili poso, bilo bi savrseno...
e sad, ne znam kako je u medjuvremenu jer nije bilo novog snijega... ali temperature su niske, pa mozda i valja...
ako odes obavijesti.
ustvari, vjerovatno bi bilo dobro otvorit temu o trenutnom stanju na ovim nasim planincah, tako da kad neko hoce da ide moze vidjet iz prve ruke kakvo je fakat stanje...
sta velite?
odoh pajat, la(h)ka noc
-
bauhaus
#46 Salzburger Land
Za Salzburg bih preporucio Flachau,Wagrain,Zauchensee.Oko 60 km juzno od grada.Autoput.Blizu je i Ramsau,Schladming.Sve pripada Amade ski podrucju,dakle 1 ski pass.Staze perfektne,skijanje do iznemoglosti.
Dnevna oko 38eur.Sedmicna oko 205 eur.
Za smjestaj ,zavisi sve od toga sta se zeli.Apartmani pocinje negdje za 30-40 eur/osobi/noc.
Moze i Zell am See,dobro je,nesto dalje od grada Salzburga,oko 120 km.Zatim Saalbach,super skijanje,skupo,skuplje od Amade.
Kome treba neka informacija,pomoc itd. samo neka izvoli.
Za Jahorinu,ja ipak i pored Austrije volim otici.Ne toliko radi skijanja nego radu drugih stvari,domace atmosfere itd.Vikendica za izdavanje,lijepo uredjena sa kaminom.Mozete me kontaktirati.
Dnevna oko 38eur.Sedmicna oko 205 eur.
Za smjestaj ,zavisi sve od toga sta se zeli.Apartmani pocinje negdje za 30-40 eur/osobi/noc.
Moze i Zell am See,dobro je,nesto dalje od grada Salzburga,oko 120 km.Zatim Saalbach,super skijanje,skupo,skuplje od Amade.
Kome treba neka informacija,pomoc itd. samo neka izvoli.
Za Jahorinu,ja ipak i pored Austrije volim otici.Ne toliko radi skijanja nego radu drugih stvari,domace atmosfere itd.Vikendica za izdavanje,lijepo uredjena sa kaminom.Mozete me kontaktirati.
- madalen
Ja bila prije tri sedmice bilo 50 cm ,a kolegica mi je sad u Sälen i kaze da je 54 cm snijega,a i na http://www.skistar.se pise 54 cm...Felicita wrote:Nema snijega, 4 dana prosle sedmice, malte ne, sve sto je na stazi, je vjestacki. Steta.