Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
P308 wrote:
Dobar opis "paralisu"
Bio u Splitu u martu i za prvi maj ove godine, nebo se otvorilo a vjetar kad puhne kroz kosti reze. Iako je po temperaturi bilo za 7-8 stepeni toplije nego kod nas, ugrijao se tek kad sam se vratio u Sarajevo Kako li je tek u januaru?
januar tako, tako, par godina sam isao u sportski kamp u zaostrogu preko zimskog raspusta i nije bilo prestrasno.
ali zato, kraj novembra 1990. bio nekim poslom u trsteniku 5 dana. tito dragi, tako se u ratu nisam smrznuo.
bura prodera kroz kosti, kroz zidove puse jbte. dzaba vatra, dzaba jakna rukavice kapa
CherryLips wrote:Jek ko skoro bio u Baskoj,Brelima,Tucepima,je li guzva manja...?
Ja sam u Promajni i nije prevelika guzva. Vidio sam par domacina nude apartmane po cesti. Posto je Promajna mala, ovdje mi je uvijek tesko naci mjesto tako da mislim da nece biti problem ni u ostalim mjestima.
Hvala svima za preporuke oko mobilnog interneta, u hotelu imam wifi ali mi treba i na plazi zbog posla. Uzet cu nesto od ovog sto ste pteporucili.
klixo wrote:
11 eura , 4G , 7 dana , nema ogranicenja.
[emoji106]
Ovdje pise ogranicenje 3gb?
Ovo što je klixo postavio je hrvatski telekom i u pitanju je njihov start paket. On košta 85 kuna.
Ja sam ti napisao šta je najbolje i najpovoljnije trenutno. Uostalom, zavisi od toga i gdje ideš. Ako ideš u manja mjesta, oko Makarske rivijere ili na otoke, na 4G zaboravi. 4G je moguć samo u većim gradovima (ja sam ga u Makarskoj uhvatio). Ali 3G je također dovoljan za pristojno surfanje (bolje su im brzine i stabilnije nego na one koje smo mi navikli ovdje).
Koristio sam i THT i Tele2, oba ova start paketa i mjerio brzine na dnevnoj razini. Tele 2 se pokazao donekle bolji/brži, vjerovatno zbog manjeg opterećenja baznih stanica.
klixo wrote:
11 eura , 4G , 7 dana , nema ogranicenja.
[emoji106]
Ovdje pise ogranicenje 3gb?
Ovo što je klixo postavio je hrvatski telekom i u pitanju je njihov start paket. On košta 85 kuna.
Ja sam ti napisao šta je najbolje i najpovoljnije trenutno. Uostalom, zavisi od toga i gdje ideš. Ako ideš u manja mjesta, oko Makarske rivijere ili na otoke, na 4G zaboravi. 4G je moguć samo u većim gradovima (ja sam ga u Makarskoj uhvatio). Ali 3G je također dovoljan za pristojno surfanje (bolje su im brzine i stabilnije nego na one koje smo mi navikli ovdje).
Koristio sam i THT i Tele2, oba ova start paketa i mjerio brzine na dnevnoj razini. Tele 2 se pokazao donekle bolji/brži, vjerovatno zbog manjeg opterećenja baznih stanica.
Jeste , upravu si HT... U Vodicama je perfektno funkcionisao... Nijednog trenutka nisam izgubio 4G signal.
shake69 wrote:U principu ne znamo sta je placao pa ne znamo ni je li mnogo a po pisanju on je zadovoljan.
Elem, ja neki dan dosao sa odmora i jos uvijek se ne mogu navici na sve ovo jbmti kako mi nedostaje, 10 dana je malo u pm.
Ko ce docekati sljedecu godinu i ljeto, meni vec zima nastala
Da nije podaleko otisao bi ja za mjesec dva opet makar na dva dana.
Kako ne znate, sve receno naprijed: Peljesac (Drace), apartman s kuhinjom, svoj wc, klasika, 50 eura dan za 4 osobe! Slicno je nezamislivo na Makarskoj rivijeri ili drugdje, e sad gdje je i koliko bolje je baska prica!
Ne moze se govoriti puno je ili malo je kad u to ulazi vise faktora. Mjesto, opremljenost apartmana, udaljenost od plaze, broj osoba u apartmanu itd..itd.
Ko hoce hostelski krevet na sprat, zajednicku kuhinju i wc i 400 metara od plaze, onda je i 20eur previse.
I ti ga vala preĆera. Pa danas je smještaj u osrednjem pansionu neke bosanske planine za porodicu s dvoje djece 40 eura noć!
Ne kontam sta precera? Kaze covjek puno 50EUR platiti za porodicu. Ja kazem nije puno ako u to ulaze ostali faktori, kategorija apartmana, blizina plaze, samo mjesto itd..
Osrednji pansion na planini i jeste po tim cijenama..tako ne znam sta je onda nekome cudno da 50EUR kosta smjestaj na moru. Moze se naci i 10EUR po krevetu, ali nije isto spavati u fici i u mercedesu. Valjda je to kristalno jasno svima..
klixo wrote:
Jeste , upravu si HT... U Vodicama je perfektno funkcionisao... Nijednog trenutka nisam izgubio 4G signal.
Da, Vodice spadaju u mjesta pokrivena 4G signalom, kao i makarska recimo. Manja mjesta pored Makarske hvataju samo 3G signal, tako da je tamo možda bolja opcija Tele2. Mada, ima ljudi kojima treba više od 3 GB za 7 dana, onda je u tom slučaju flat opcija i HT najbolja solucija, bez razmišljanja.
klixo wrote:
Da, Vodice spadaju u mjesta pokrivena 4G signalom, kao i makarska recimo. Manja mjesta pored Makarske hvataju samo 3G signal, tako da je tamo možda bolja opcija Tele2. Mada, ima ljudi kojima treba više od 3 GB za 7 dana, onda je u tom slučaju flat opcija i HT najbolja solucija, bez razmišljanja.
Potrosit ce te 3 gige za manje od 24 sata.
Nece on ,ali hoce ostatak ekipe koja ide na more
Da hoce napravit telefone bez mogucnosti šerovanja neta.
Kupite Simpa start paket - 20 kuna kosta, 20 kuna dobijete na racunu. Aktivirate opciju "Internet dan" i imate 24 sata neogranicenog 4G interneta, po cijeni od 10 kuna. Daleko najpovoljnija opcija. Ja za 9 dana 17 giga potrosio
dulekrele wrote:Apartman za 4 osobe od 50 eura je sasvim normalna cijena pogotovo ako je blizu mora. Sta tek reci za one od 100 eura i vise.
Koliko znam, a uzorak mi jeod dvadesetak godina posjeta hrvatskom Jadranu, u vrhuncu sezone, juli i august, na Makarskoj rivijeri a ni Korculi, Orebicu, nigdje od Cavtata do Opatije nisam vidio apartmana ispod 80-100 eura po danu pa cak i u onim zabitim Lovistima na Peljescu nema ispod 60 eura. Ovo su manja mjesta gdje se moze naci za 50-55 eura gdje se domacini bore za turistu pa nude nize cijene a kojem opet ne smeta kad ispod apartmana protutnja 100 km/h nekad u ponoc lokalni tinejdzer ili pripiti Slovenac ili Bosanac!
dulekrele wrote:Apartman za 4 osobe od 50 eura je sasvim normalna cijena pogotovo ako je blizu mora. Sta tek reci za one od 100 eura i vise.
Koliko znam, a uzorak mi jeod dvadesetak godina posjeta hrvatskom Jadranu, u vrhuncu sezone, juli i august, na Makarskoj rivijeri a ni Korculi, Orebicu, nigdje od Cavtata do Opatije nisam vidio apartmana ispod 80-100 eura po danu pa cak i u onim zabitim Lovistima na Peljescu nema ispod 60 eura. Ovo su manja mjesta gdje se moze naci za 50-55 eura gdje se domacini bore za turistu pa nude nize cijene a kojem opet ne smeta kad ispod apartmana protutnja 100 km/h nekad u ponoc lokalni tinejdzer ili pripiti Slovenac ili Bosanac!
Ja ne znam o kakvim ti cijenama pricas, i za koje apartmane navodis te cijene? Apartman za dvije, tri, cetri, pet ili vise osoba? Ja zadnjih godina, na podrucju Makarske rivijere, za tri osobe, placao sam 50-60 eura dan, i to top lokacije, Tucepi, Promajna.. Ove godine, za 5 osoba platio 90 eura u Baškim, al' se moglo i dosta jeftinije naci, al' zena preuzela rezervaciju.[emoji1]
Raigor Stonehoof wrote:Kupite Simpa start paket - 20 kuna kosta, 20 kuna dobijete na racunu. Aktivirate opciju "Internet dan" i imate 24 sata neogranicenog 4G interneta, po cijeni od 10 kuna. Daleko najpovoljnija opcija. Ja za 9 dana 17 giga potrosio
Opcija Internet dan 4G je 15 kuna dnevno. Internet dan 3G je 10 kuna. Samo mala digresija.
Raigor Stonehoof wrote:Kupite Simpa start paket - 20 kuna kosta, 20 kuna dobijete na racunu. Aktivirate opciju "Internet dan" i imate 24 sata neogranicenog 4G interneta, po cijeni od 10 kuna. Daleko najpovoljnija opcija. Ja za 9 dana 17 giga potrosio
Opcija Internet dan 4G je 15 kuna dnevno. Internet dan 3G je 10 kuna. Samo mala digresija.
Moguce...meni na mob pise LTE kad sam povezan, kontam zar to nije 4G?
Moguce...meni na mob pise LTE kad sam povezan, kontam zar to nije 4G?
Helem sta god da je, dovoljno je da streamas film
Jeste LTE je 4G. Meni je neki Samsung koji sam dobio iz USA-e znao pokazivat 4G i u Sarajevu.
3G brzine u hrvatskoj su više nego dobre i možeš što ti kažeš i film gledati bez problema.
Svejedno, opcije ove što si naveo su odlične, bez obzira bila Internet dan 3G ili 4G.
MMM1977 wrote:Ma meni je dosta 3gb jer u hotelu imam super net. Cak stavise ne trebaju mi ni te 3 gige jer ne izlazimo iz hotela, vjetar odnese [emoji23]
Juce ujutro smo stigli a nisam se jos okupao u moru jer je voda ledena.
I meni je zadnji dan voda ledena bila ,a taj dan je sigurno bio i najtopliji.
Sem par budala nisi mogao nikog vidjeti da se kupa , strogo suncanje