Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#476 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

zipoo wrote:Ko da je bitno sta pustaju :-D
Ma bitno je, sto sveukupno daje sliku jednom mjestu.

poslano sa Sonija Ze
shiny

#477 Re: Gdje na more? - 2016

Post by shiny »

klixo wrote:Planirao sam otici u Vodice ,ali termini koji mi odgovaraju su maximalno popunjeni... Ima li jos neki primorski grad u HR sa bogatim programom za mlade ?
Pag, Novalja :D
Korčula, pa Buggy Jungle :D
Hvar
klixo

#478 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by klixo »

konektovan wrote:
Ako se u Sparti pušta turbo folk, ja sam eskim. A tu Ruskinje izlaze :izet:
Istina ... Ja sam 3x u Budvi bio i nikad u Trocadero ili Top Hill nisam izasao.
Zene su :-) sou
Toliko nam je u Sparti dobro bilo da je nismo mjenjali ,a i zene su bolje.
Vecinom su stranci i nece me niko ruzno pogledati sto mi je muslimansko ime.
PR kluba je Bosanac tacnije Bosnjak :mrgreen:
zipoo

#479 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by zipoo »

konektovan wrote:
zipoo wrote:Ko da je bitno sta pustaju :-D
Ma bitno je, sto sveukupno daje sliku jednom mjestu.

poslano sa Sonija Ze
Meni je to svejedno samo neka nisu cetnicke, ustaske...
Ionako mi je sljedeci dan memorija izbrisana
Dr Baltazar

#480 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by Dr Baltazar »

klixo wrote:
konektovan wrote:
Ako se u Sparti pušta turbo folk, ja sam eskim. A tu Ruskinje izlaze :izet:
Istina ... Ja sam 3x u Budvi bio i nikad u Trocadero ili Top Hill nisam izasao.
Zene su :-) sou
Toliko nam je u Sparti dobro bilo da je nismo mjenjali ,a i zene su bolje.
Vecinom su stranci i nece me niko ruzno pogledati sto mi je muslimansko ime.
PR kluba je Bosanac tacnije Bosnjak :mrgreen:
Fočo šminker. Znam sve.

Top hill je strašna stvar, žao mi je što nisam otišao ove godine, a i nije bio neki program kad sam ja bio.

Ni ja Spartu nisam promjenio, stvarno predobar klub. Sto košta 100 eura i čim ga uzmeš, žene su ti zagarantovane :lol: Uglavnom, svi došli da se zabave i atmosfera maksimalno opuštena. Ako ste i malo stidni, žene će prići vama tako da je Sparta :thumbup: Doduše, 100 eura malo ko dadne za sto, obično ti to dotični PR lahko sredi. Već separe je teško dobiti jer za to traže 300 eura, ali ako je ekipa malo veća to se lahko popije. Kako god, to svakako uzimaju najviše ludi Arapi koji nemilice troše. Tamo sa njima je show :-D :lol:

Ima dosta ljudi i iz Srbije, upoznao sam neke Novosađanke :D Ali stvarno, nijedan jedini problem nisam imao. Bio je neki problem jednu noć između 2 djevojke (drugarice valjda), ali su momci iz obezbjeđenja to riješili u roku 10 sekundi i sve se nastavilo, bukvalno kao da se ništa nije desilo. Organizacija je :thumbup:
shake69

#481 Re: Gdje na more? - 2016

Post by shake69 »

Vratio se s Peljesca gdje sam bio vise puta, ali nikada u Zuljani i Drace. Vrlo pristojno, posebno u Zuljani, za malu lovu, uglavnom 50 eura dan. Jeste mirno, 'penzionerski', ranije dodjes kuci nego drugdje, ali je nama bilo dobro i zato preporucujem.
funeral blues

#482 Re: Gdje na more? - 2016

Post by funeral blues »

shake69 wrote:Vratio se s Peljesca gdje sam bio vise puta, ali nikada u Zuljani i Drace. Vrlo pristojno, posebno u Zuljani, za malu lovu, uglavnom 50 eura dan. Jeste mirno, 'penzionerski', ranije dodjes kuci nego drugdje, ali je nama bilo dobro i zato preporucujem.
Shake, da li si isao onako naslijepo ili si rezrvisao ranije? Planiram na 2-3 dana u nekoj penzionerskoj varijanti zbog djece, pa mi se učinilo finim ovo što sam vidio na slikama za Žuljanu.
shake69

#483 Re: Gdje na more? - 2016

Post by shake69 »

funeral blues wrote:
shake69 wrote:Vratio se s Peljesca gdje sam bio vise puta, ali nikada u Zuljani i Drace. Vrlo pristojno, posebno u Zuljani, za malu lovu, uglavnom 50 eura dan. Jeste mirno, 'penzionerski', ranije dodjes kuci nego drugdje, ali je nama bilo dobro i zato preporucujem.
Shake, da li si isao onako naslijepo ili si rezrvisao ranije? Planiram na 2-3 dana u nekoj penzionerskoj varijanti zbog djece, pa mi se učinilo finim ovo što sam vidio na slikama za Žuljanu.
Jok naslijepo, fino rezervisao na apartmanija.hr i razgulio! Zuljana je malo skuplja, ali Drace su €50 dnevno a desetak minuta autom do pjescane fine plaze u Zuljani nije neki namet! Pretpostavljam da si autom!
konektovan

#484 Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

Gdje ces dati 50 € za peljesac?![emoji14]

poslano sa Sonija Ze
Warashii

#485 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

konektovan wrote:Gdje ces dati 50 € za peljesac?![emoji14]

poslano sa Sonija Ze
Iznajmljivacu/ici u ruke. ;-)
konektovan

#486 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

Warashii wrote:

poslano sa Sonija Ze
Iznajmljivacu/ici u ruke. ;-)
Mnogo je to, da se ne lažemo.

poslano sa Sonija Ze
shake69

#487 Re: Gdje na more? - 2016

Post by shake69 »

poslano sa Sonija Ze
Tacno, ima iznad magistrale u brdu na cijeloj Makarskoj rivijeri jeftinijih soba, ali ovo je Peljesac i apartman! :wink:
Warashii

#488 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

U principu ne znamo sta je placao pa ne znamo ni je li mnogo a po pisanju on je zadovoljan.
Elem, ja neki dan dosao sa odmora i jos uvijek se ne mogu navici na sve ovo :( jbmti kako mi nedostaje, 10 dana je malo u pm.
Ko ce docekati sljedecu godinu i ljeto, meni vec zima nastala :roll:
Da nije podaleko otisao bi ja za mjesec dva opet makar na dva dana.
konektovan

#489 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

Warashii wrote:U principu ne znamo sta je placao pa ne znamo ni je li mnogo a po pisanju on je zadovoljan.
Elem, ja neki dan dosao sa odmora i jos uvijek se ne mogu navici na sve ovo :( jbmti kako mi nedostaje, 10 dana je malo u pm.
Ja bih mogao zivjeti na Jadranu, al' nemam toliko para.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
Warashii

#490 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

konektovan wrote: Ja bih mogao zivjeti na Jadranu, al' nemam toliko para.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
Takodje, to mi je zivotna zelja.
A da je skupo za nesto kupiti od nekretnina malo je reci.
benjen

#491 Re: Gdje na more? - 2016

Post by benjen »

Ah onaj americki fazon da kad odes u penziju automatski selis u kosulju kratkih rukava lociranu na Floridi :mrgreen:
shake69

#492 Re: Gdje na more? - 2016

Post by shake69 »

Warashii wrote:U principu ne znamo sta je placao pa ne znamo ni je li mnogo a po pisanju on je zadovoljan.
Kako ne znate, sve receno naprijed: Peljesac (Drace), apartman s kuhinjom, svoj wc, klasika, 50 eura dan za 4 osobe! Slicno je nezamislivo na Makarskoj rivijeri ili drugdje, e sad gdje je i koliko bolje je baska prica!
CaneBos

#493 Re: Gdje na more? - 2016

Post by CaneBos »

shake69 wrote:
Kako ne znate, sve receno naprijed: Peljesac (Drace), apartman s kuhinjom, svoj wc, klasika, 50 eura dan za 4 osobe! Slicno je nezamislivo na Makarskoj rivijeri ili drugdje, e sad gdje je i koliko bolje je baska prica!
Ne moze se govoriti puno je ili malo je kad u to ulazi vise faktora. Mjesto, opremljenost apartmana, udaljenost od plaze, broj osoba u apartmanu itd..itd.

Ko hoce hostelski krevet na sprat, zajednicku kuhinju i wc i 400 metara od plaze, onda je i 20eur previse.
Warashii

#494 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

shake69 wrote:
Ja ne kazem ni da je skupo ni da je jeftino, samo velim ako ti kazes da je ok cijena i da ti je bilo dobro onda je ok.
Cijene smjestaja su u tom nekom rangu, i po onom sto ja znam to nije uopste skupo.
shake69

#495 Re: Gdje na more? - 2016

Post by shake69 »

CaneBos wrote:
shake69 wrote:
Ne moze se govoriti puno je ili malo je kad u to ulazi vise faktora. Mjesto, opremljenost apartmana, udaljenost od plaze, broj osoba u apartmanu itd..itd.

Ko hoce hostelski krevet na sprat, zajednicku kuhinju i wc i 400 metara od plaze, onda je i 20eur previse.
I ti ga vala preĆera. Pa danas je smještaj u osrednjem pansionu neke bosanske planine za porodicu s dvoje djece 40 eura noć!
solo2

#496 Re: Gdje na more? - 2016

Post by solo2 »

benjen wrote:Ah onaj americki fazon da kad odes u penziju automatski selis u kosulju kratkih rukava lociranu na Floridi :mrgreen:

Off topic i nebih da se serem u cejf al' Florida je super dok ne skontas da ti aligatori korziraju kroz bascu i da su komarci ko dronovi :run:
ganjeta

#497 Re: Gdje na more? - 2016

Post by ganjeta »

Hvala ljudi na odgovorima :thumbup: .
P308

#498 Re: Gdje na more? - 2016

Post by P308 »

benjen wrote:Ah onaj americki fazon da kad odes u penziju automatski selis u kosulju kratkih rukava lociranu na Floridi :mrgreen:
Vratili bi se oni s prvom zimskom burom na Jadranu :D
Warashii

#499 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

P308 wrote:
A bure jesu dosadne i paralisu u dobroj mjeri bilo koju aktivnost ali ipak zima, npr. u Dalmaciji, je kraca nego li kod nas.
Bura zimi na otoku, ma milina :-D
P308

#500 Re: Gdje na more? - 2016

Post by P308 »

Warashii wrote:
P308 wrote:
A bure jesu dosadne i paralisu u dobroj mjeri bilo koju aktivnost ali ipak zima, npr. u Dalmaciji, je kraca nego li kod nas.
Bura zimi na otoku, ma milina :-D
Dobar opis "paralisu" :D
Bio u Splitu u martu i za prvi maj ove godine, nebo se otvorilo a vjetar kad puhne kroz kosti reze. :D Iako je po temperaturi bilo za 7-8 stepeni toplije nego kod nas, ugrijao se tek kad sam se vratio u Sarajevo :D Kako li je tek u januaru?
Post Reply