baja wrote:Čepikuće? to je extra rješenje za Pelješac...petunija wrote:Upravo došla iz Vignja
Jedini problem ljetovanja na Pelješcu je more graničnih prelaza i beskonačna čekanja na svakom
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
-
Oticon
#276 Re: Gdje na more? - 2016
-
bwin
#277 Re: Gdje na more? - 2016
Hajd vidjet cu nesto, Hvala vam na pomoci.
.
- HAVANA
#278 Re: Gdje na more? - 2016
Kako ba peljesac tezak,najveci plus mu je blizina i mnogo mogucnosti dolaska.Cepikuce super opcija a ja picim kratke ture od 3 dana na ploce,parkiram auto u kardeljevu
i na trajekt.Sve skupa za 4 sata sam u trpnju.Kad idem duze onda na cepikuce ili trajekt.Kako kad.Doljani su peglativni,neki dan se izradio, skoro 2 sata cekao.
- Šveđanin
#279 Re: Gdje na more? - 2016
Šveđanin wrote:Portugal, Algarve.
Blizimo se... jednocifreno odbrojavanje.. Da li je neko bio? Napricali su mi toliko pozitivnih stvari, valjda se necu razocarati...
-
macchiato
#280 Re: Gdje na more? - 2016
Jedina dobra stvar kod Peljesca je sto relativno brzo brodicom dodjes do Korcule (treba ti desetak minuta, platis mozda dvadesetak kuna da te odvuku) koja je san snova.
Bila sam u dosta atraktivnih gradica u Kroejsi, ali Korcula mi je definitivno najvise prirasla srcu.
Ali sto se Peljsca tice, ma znaci NIKAD VISE, nikaaaad
Prvo sto te put sjebe i izmrcvari, pa oni gradici bez ikakvog sadrzaja da umres od dosade (bar ja kojoj treba neka zanimljivost, meni more i plaza dosade za sat vremena
), stalno puse vjetar, pa oko 3 krecu valovi koji nose one trave, alge tako da se vise ni kupat ne moze.
Ja sam bila u VigAnju i Brni, poslije 2 kada se pojacaju valovi se nemoguce kupati radi onih surfera, padobrana, cega li vec, zauzmu apsolutno SVE u smislu da ne mozes ni u plicak sjest.
Ne znam, mozda neko ima bolja iskustva, ali meni je to sve big no. Bezveze.
Od mjesta na Makarskoj mi je bilo fino u Zaostrogu, Gradcu, Brelama.
Zivogosce je isto dobro mjesto za manju djecu, manji gradic koji ima kamp i prirodu gdje mozes prosetati, lijepe plaze sa hladom duz citave plaze sto je meni najbitnije... jedina mana, nema prodavnice.
Ali sto se Peljsca tice, ma znaci NIKAD VISE, nikaaaad
Prvo sto te put sjebe i izmrcvari, pa oni gradici bez ikakvog sadrzaja da umres od dosade (bar ja kojoj treba neka zanimljivost, meni more i plaza dosade za sat vremena
Ja sam bila u VigAnju i Brni, poslije 2 kada se pojacaju valovi se nemoguce kupati radi onih surfera, padobrana, cega li vec, zauzmu apsolutno SVE u smislu da ne mozes ni u plicak sjest.
Ne znam, mozda neko ima bolja iskustva, ali meni je to sve big no. Bezveze.
Od mjesta na Makarskoj mi je bilo fino u Zaostrogu, Gradcu, Brelama.
Zivogosce je isto dobro mjesto za manju djecu, manji gradic koji ima kamp i prirodu gdje mozes prosetati, lijepe plaze sa hladom duz citave plaze sto je meni najbitnije... jedina mana, nema prodavnice.
-
artime
#281 Re: Gdje na more? - 2016
Imate li nekoga u Podgori? 
-
belfy
#282 Re: Gdje na more? - 2016
za poznavaoce - Trpanj ili Orebic?
-
nema me tamo
#283 Re: Gdje na more? - 2016
Gradac je najjaci.
-
samo pozitiva
#284 Re: Gdje na more? - 2016
cim ne pise @artime se brcka

- petunija
#285 Re: Gdje na more? - 2016
Nismobaja wrote:Ne znam jesmo li se razumjeli, govorim o graničnom prelazu Čepikuće. Raja rijetko idu tamo a siđeš direkt na Pelješac, i to preko prelaza gdje se graničar obraduje da prozbori s tobom.petunija wrote:Nisam sigurna da se tako zove, ali mi se dopalo što nema previše gužve.
U svakom slučaju nisam tamo bila zbog odmora, ali svejedno, lijepo je
Je li to onim putem preko Stoca?
- agent_zero
#286 Re: Gdje na more? - 2016
Orebić...belfy wrote:za poznavaoce - Trpanj ili Orebic?
Plus još jedan za Orebić što si za 15-20kn za 8-10min na Korčuli, a brodice idu svako malo.
- agent_zero
#287 Re: Gdje na more? - 2016
Možeš preko Stoca, Hutova, Ljubinja, pa biraj... izađeš kod Slanog.petunija wrote:Nismobaja wrote:Ne znam jesmo li se razumjeli, govorim o graničnom prelazu Čepikuće. Raja rijetko idu tamo a siđeš direkt na Pelješac, i to preko prelaza gdje se graničar obraduje da prozbori s tobom.petunija wrote:Nisam sigurna da se tako zove, ali mi se dopalo što nema previše gužve.
U svakom slučaju nisam tamo bila zbog odmora, ali svejedno, lijepo jeja kontala neko naselje
u Vignju
Je li to onim putem preko Stoca?
- jao_situacije
#288 Re: Gdje na more? - 2016
gdje si mislio na hvaru ?P308 wrote:Je li do mene ili ja nigdje ne mogu da pronadjem smjestaj?Pregledah sve, i ono sto mi se svidja, uglavnom je zauzeto...
Hajde neka preporuka za dvije osobe, neka sobica? Pozeljno Brac (posebno Bol)/Hvar
u hvaru ?
- medjutim
#289 Re: Gdje na more? - 2016
Jesi li ganjao solo varijante ili preko agencije?Šveđanin wrote:Šveđanin wrote:Portugal, Algarve.
Blizimo se... jednocifreno odbrojavanje.. Da li je neko bio? Napricali su mi toliko pozitivnih stvari, valjda se necu razocarati...
- petunija
#290 Re: Gdje na more? - 2016
@agent_zero, hvala 
- karanana
#291 Re: Gdje na more? - 2016
bas cujem od nekoliko ljudi da je sve zauzeto....barem ovo sto se nudi po internetu.
i dalje ima ona varijanta, ako si bezbrizan, da sjednes u auto i pichis od mjesta do mjesta i od kuce do kuce i kucas i pitas za zimmer frei. mada i to zna uzet dan.
i dalje ima ona varijanta, ako si bezbrizan, da sjednes u auto i pichis od mjesta do mjesta i od kuce do kuce i kucas i pitas za zimmer frei. mada i to zna uzet dan.
- aditon
#292 Re: Gdje na more? - 2016
Gdje na more ove godine? Ja se to pitam već mjesecima. Znam gdje neću, a to je Hrvatska. Obzirom na situaciju u svijetu, cijene u pojednim zemljama su bitno pale tako da razmišljam i o Turskoj i o Tunisu npr. Ne znam kako je u Albaniji, uglavnom sam čuo pozitivna iskustva. Mislim da bi trebali iskoristiti povoljne cijene i otputovati u Albaniju. Kipar i Sicilija također nisu nedostižni. Za Kipar je bilo ponuda od oko 800 KM po osobi za avio kartu i smještaj u hotelu 3 zvjezdice s doručkom (7 noćenja). Sicilija busem se može naći i jeftinije, oko 700 KM. Sve su ovo bolje i isplativije opcije nego Hrvatska. Što se mene tiče, Hrvatsko primorije me neće dugo vidjeti, osim ako slučajno ne zalutam u tom pravcu 
- Warashii
#293 Re: Gdje na more? - 2016
aditon wrote:Gdje na more ove godine? Ja se to pitam već mjesecima. Znam gdje neću, a to je Hrvatska. Obzirom na situaciju u svijetu, cijene u pojednim zemljama su bitno pale tako da razmišljam i o Turskoj i o Tunisu npr. Ne znam kako je u Albaniji, uglavnom sam čuo pozitivna iskustva. Mislim da bi trebali iskoristiti povoljne cijene i otputovati u Albaniju. Kipar i Sicilija također nisu nedostižni. Za Kipar je bilo ponuda od oko 800 KM po osobi za avio kartu i smještaj u hotelu 3 zvjezdice s doručkom (7 noćenja). Sicilija busem se može naći i jeftinije, oko 700 KM. Sve su ovo bolje i isplativije opcije nego Hrvatska. Što se mene tiče, Hrvatsko primorije me neće dugo vidjeti, osim ako slučajno ne zalutam u tom pravcu
- P308
#294 Re: Gdje na more? - 2016
Prije bih Jelsu ili Stari Grad.jao_situacije wrote:gdje si mislio na hvaru ?P308 wrote:Je li do mene ili ja nigdje ne mogu da pronadjem smjestaj?Pregledah sve, i ono sto mi se svidja, uglavnom je zauzeto...
Hajde neka preporuka za dvije osobe, neka sobica? Pozeljno Brac (posebno Bol)/Hvar
u hvaru ?
Uglavnom, poslao sam desetak upita preko apartmanija.hr i smjestaj.com.hr i samo je jedan covjek odgovorio. Bol na Bracu, 70 eura za dvoje.
Cekam da vidim sta ce ostali reci. Da bar ovaj za 60 daje
- agent_zero
#295 Re: Gdje na more? - 2016
Pošalji 50tak upita i sigurno ćeš nešto pronaći. Ja sa desetak upita nikad nisam ni našaoP308 wrote:Prije bih Jelsu ili Stari Grad.jao_situacije wrote:gdje si mislio na hvaru ?P308 wrote:Je li do mene ili ja nigdje ne mogu da pronadjem smjestaj?Pregledah sve, i ono sto mi se svidja, uglavnom je zauzeto...
u hvaru ?
Uglavnom, poslao sam desetak upita preko apartmanija.hr i smjestaj.com.hr i samo je jedan covjek odgovorio. Bol na Bracu, 70 eura za dvoje.
-
kazo
#296 Re: Gdje na more? - 2016
Vala su Sutomore i Susanj smece. Plaze su im
katastrofa, a u more ne mozes uci od onog ogromnog kamenja jos dodas na to svako malo valove i poseru ti se u cejf.
Srecom dosta apartmana im je napucano i imaju svoje bazene, a cetiri noci sam platio 700 KM za dvije osobe.
Gdje jos otici na 2-3 dana ? sad ce biti pasos gotov pa mogu i u druge zemlje
katastrofa, a u more ne mozes uci od onog ogromnog kamenja jos dodas na to svako malo valove i poseru ti se u cejf.
Srecom dosta apartmana im je napucano i imaju svoje bazene, a cetiri noci sam platio 700 KM za dvije osobe.
Gdje jos otici na 2-3 dana ? sad ce biti pasos gotov pa mogu i u druge zemlje
- P308
#297 Re: Gdje na more? - 2016
Hocu, hocu i to danas odmah. Nego ovih desetak sam poslao iskljucivo za ono sto sam zamislio za ovu godinu (otok Brac)agent_zero wrote: Pošalji 50tak upita i sigurno ćeš nešto pronaći. Ja sa desetak upita nikad nisam ni našao
- jao_situacije
#298 Re: Gdje na more? - 2016
jesi ikad prije bio na hvaru ?P308 wrote:Prije bih Jelsu ili Stari Grad.jao_situacije wrote: gdje si mislio na hvaru ?
u hvaru ?
jelsa i stari grad su jeftiniji, u starom gradu se nemaš baš i gdje okupati moraš ići negdje drugo autom ili brodicom
mislim da ti je najveća šansa stari grad jer čini mi se nije toliko na glasu, jelsa će biti bukirana 90% jer je jeftinija od hvara a imaš se gdje i okupati i bliža je kopnu s ove strane od drvenika
imaš i auto kampove u jelsi vrboskoj i viri pogledaj i vrbosku to je blizu jelse, ima finih plaža i ovih sadržaja za djecu ako ideš s porodicom
pitaj ako te nešto zanima, imaš i katamaran jelsa-bol
- otherside
#299 Re: Gdje na more? - 2016
je li neko ljetovao u apartmanskom naselju medena kod trogira?
ako jeste, moze utisci?
hvala
ako jeste, moze utisci?
hvala
- P308
#300 Re: Gdje na more? - 2016
Bio sam na Hvaru (u Jelsi i Hvaru). Hvar je lijep ali se nisam pronasao u istom, dok je Jelsa vise moj tip gradica a ove godine sam razmisljao o Starom Gradu jer nikad ranije nisam bio ali ako kazes da nema plaze, onda ta opcija otpada.jao_situacije wrote:jesi ikad prije bio na hvaru ?P308 wrote:Prije bih Jelsu ili Stari Grad.jao_situacije wrote: gdje si mislio na hvaru ?
u hvaru ?
jelsa i stari grad su jeftiniji, u starom gradu se nemaš baš i gdje okupati moraš ići negdje drugo autom ili brodicom
mislim da ti je najveća šansa stari grad jer čini mi se nije toliko na glasu, jelsa će biti bukirana 90% jer je jeftinija od hvara a imaš se gdje i okupati i bliža je kopnu s ove strane od drvenika
imaš i auto kampove u jelsi vrboskoj i viri pogledaj i vrbosku to je blizu jelse, ima finih plaža i ovih sadržaja za djecu ako ideš s porodicom
pitaj ako te nešto zanima, imaš i katamaran jelsa-bol
Za Vrbosku sam slao upit u jedan hotel, kazu zauzeto. Privatno nisam gledao. Imas li kakvih preporuka, poznanika? Ti ides u auto kamp ili?