Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1826 Re: Gdje na more? - 2017

Post by _BataZiv_0809 »

:izet:

Slikaj nam brt :thumbup:
LikeLike

#1827 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

Raigor Stonehoof wrote:
Tomahawk11 wrote:
Raigor Stonehoof wrote:nisam bio, necu ni biti. zadaj croatian beach, plaze hrvatska i sl pa guglaj sam, nema slike da nije bolja od ovih tvojih :D
Ne trebaju mi slike, ne čitaš.
Bio od Budve do Rovinja.
Jadran itekako ima potencijal, kad bi radili kao ovi što rade, bilo bi to odlično.
pa to je to, tebi je bitna hrana i da neko trckara oko tebe, meni je bitna ljepota obale. svako trazi sta mu je bitno :thumbup:
Al ti mozes pametovati :D Najjaci su mi takvi likovi ko ti :D Kako mozes pricati o necemu sto nisi ni vidio ni dozivio :D Ova slika plaze iz turske je bezvezna slika mobitelom i to po meni slabe plaze , a ove sto si ti postavio su fotosopirane slike :D Plaza u Kemeru na kojoj sam ja bio mi je identicna plazama na Makarskoj rivijeri i voda je bas cista :) Da me ne shvatis pogresno, ja turke organski ne podnosim i govorio sam da nikad necu tamo otici, ali sam se prevario :D Ako budem mogao priustiti ici cu svake godine ;)
fidoremilienko

#1828 Re: Gdje na more? - 2017

Post by fidoremilienko »

Samo Italija bajo moj. Jug :)
Mommy's_little_ Monster

#1829 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Mommy's_little_ Monster »

...
Last edited by Mommy's_little_ Monster on 29/08/2017 11:22, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#1830 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Raigor Stonehoof »

LikeLike wrote: Al ti mozes pametovati :D Najjaci su mi takvi likovi ko ti :D Kako mozes pricati o necemu sto nisi ni vidio ni dozivio :D Ova slika plaze iz turske je bezvezna slika mobitelom i to po meni slabe plaze , a ove sto si ti postavio su fotosopirane slike :D Plaza u Kemeru na kojoj sam ja bio mi je identicna plazama na Makarskoj rivijeri i voda je bas cista :) Da me ne shvatis pogresno, ja turke organski ne podnosim i govorio sam da nikad necu tamo otici, ali sam se prevario :D Ako budem mogao priustiti ici cu svake godine ;)
:lol:

https://www.google.ba/search?q=croatia+ ... 90&dpr=1.5

eto, sve do jedne fotosopirana, hakovo ja gugl pa sve u cugu fotosopirao :D

bjezi ba, cuj turske plaze :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1831 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote::izet:

Slikaj nam brt :thumbup:
Image

:mrgreen:
beni-bu-man

#1832 Re: Gdje na more? - 2017

Post by beni-bu-man »

haj sad budi fin i pridji joj i reci nek se okrene za raju :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1833 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:haj sad budi fin i pridji joj i reci nek se okrene za raju :D
Ode na ručak :( :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1834 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Velkoski »

jedini raj je kad u Kemeru na nekoj plaži ispijaš 17. baileys :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1835 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:jedini raj je kad u Kemeru na nekoj plaži ispijaš 17. baileys :mrgreen:
I niko ti ne broji :mrgreen:
Malo sam južnije, ali to je to :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1836 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Velkoski »

sherbett wrote:
Velkoski wrote:jedini raj je kad u Kemeru na nekoj plaži ispijaš 17. baileys :mrgreen:
Znala sam da si gay :mrgreen:
aww
Tomahawk11
Globalni moderator

#1837 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Tomahawk11 »

sherbett wrote:
Znala sam da si gay :mrgreen:
Cheers

Image
LikeLike

#1838 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

Raigor Stonehoof wrote:
LikeLike wrote: Al ti mozes pametovati :D Najjaci su mi takvi likovi ko ti :D Kako mozes pricati o necemu sto nisi ni vidio ni dozivio :D Ova slika plaze iz turske je bezvezna slika mobitelom i to po meni slabe plaze , a ove sto si ti postavio su fotosopirane slike :D Plaza u Kemeru na kojoj sam ja bio mi je identicna plazama na Makarskoj rivijeri i voda je bas cista :) Da me ne shvatis pogresno, ja turke organski ne podnosim i govorio sam da nikad necu tamo otici, ali sam se prevario :D Ako budem mogao priustiti ici cu svake godine ;)

Ili imas neki opasan kompleks ili si jako tezak kao covjek :D
Na 90% plaza sa slika sam bio ukljucujuci i zlatni rat koji ti je na vrhu pretrage :) Pored toga se pomalo bavim fotografijom :) Kazem ti sve ove fotografije su vecinom fotosopirane i kad odes uzivo nije bas tako ;)
Ja licno nisam rekao da su bolje plaze u TR nego u HR, ali kazem da je plaza na kojoj sam ja bio u rangu najboljih plaza na Makarskoj rivijeri.
Ako brate nemas pare da odes ko covjek na godisnji pa moras 24h dnevno provoditi na plazi jer ti se smjestaj koji si uzeo gadi, to je tvoj problem.
girl

#1839 Re: Gdje na more? - 2017

Post by girl »

Irm@ wrote:
saale wrote:Jel neko ljetovao u Bodrumu, i ako moze informacija preko koje agencije je išao :wink: ?
ne znam je li ti kasno za odgovor.. naše agencije ne rade Bodrum već samo Antalijsku regiju (jasno ti je udaljenost između ova dva grada je preko 5 sati vožnje).. vidjela sam da agencije iz Srbije imaju Bodrum u ponudi..
u Turskoj ljetujem već 5 godina, u Bodrumu nisam bila ali vjerujem da je usluga na zadovoljavajucem nivou :)
isla preko fibule , davno. nije me se dojmio ni najmanje. grad lijep za prosetati (kao kod nas drubrovnik). pratiji i slicno su aktuelni ( i oni ekskluzivni gdje guzonje dolaze jahtama i ovih ostalih ), ali ako je odmor u pitanju / kao da se kod nas kupas u dubrovniku - bezvezne i plaze i more.
Altsa

#1840 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Altsa »

girl wrote:
Irm@ wrote:
saale wrote:Jel neko ljetovao u Bodrumu, i ako moze informacija preko koje agencije je išao :wink: ?
ne znam je li ti kasno za odgovor.. naše agencije ne rade Bodrum već samo Antalijsku regiju (jasno ti je udaljenost između ova dva grada je preko 5 sati vožnje).. vidjela sam da agencije iz Srbije imaju Bodrum u ponudi..
u Turskoj ljetujem već 5 godina, u Bodrumu nisam bila ali vjerujem da je usluga na zadovoljavajucem nivou :)
isla preko fibule , davno. nije me se dojmio ni najmanje. grad lijep za prosetati (kao kod nas drubrovnik). pratiji i slicno su aktuelni ( i oni ekskluzivni gdje guzonje dolaze jahtama i ovih ostalih ), ali ako je odmor u pitanju / kao da se kod nas kupas u dubrovniku - bezvezne i plaze i more.
Ako je ko ova u Dubrovniku stas bolje
Image
Labirint

#1841 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Labirint »

Poredite neke skroz različite kontexte turizma i poprilično uopštavate. Kod nas je mišljenje o Turskoj zasnovano na potezu od Antalije do Alanje (jer vidim da većina raje opisuje te krajeve) , a kod njih ima mnoooooogo toga, što jelte, ove naše šiptarske agencije ne nude. Da turci nisu ovako osmislili i da su bili vodjeni samo nekim prirodnim potencijalima ( ovo govorim za ove regije oko kojih se vodi debata) nit bi koga mogli privući nit bi im ko dolazio. Ovako izvlače maximum ponudom hotela, hrane, sadržaja u tim komplexima i slično za relativno jeftinu lovu što hrvati nemaju niti čini se žele da prave. E sad nekom odgovaraju stijene,nekom pijesak, neko se boji aviona neko neće da se pegla autom, neko bi 15 različitih kolača za večeru neko voli da čuje ono "kraaaaaafne", ko i u svemu 1000 ljudi 1000 ćudi. Meni samo nisu jasni ovi što po crnimgorama kojekavim bauljaju, što bi rekao prof.dr.Safet Kuduzović "pričali su mi ljudi Bože sačuvaj" :D :D
Altsa

#1842 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Altsa »

Chmoljo wrote:
Ned071 wrote:
ne jede se to u hotelu vjeruj mi... :wink:

necu da ulazim u necije razloge niti u dzep, svako ima svoj izbor i postujem... neko moze priustiti bali, neko klek jbg... super je gdje god se ode... samo ne mozes to kako si ti ljetovao porediti sa turskom... nije ni cijena ista jasno, ali je niska u odnosu na uslugu i ono sto dobijes
Kemer, za 2000 KM hotel pet zvjezdica, ultra all inclusive.

kada se sve zbroji, Turska je kudikamo jeftinija, ali je cijena uvećana zbog prevoza, odnosno avionska karta i takse. ako se gleda cijena bez karte, odnosno koliko hotel košta, Turska je bagatela za Cro.
Uvijek je tako bilo. Avio karta je najskuplja. Smjestaj sam i nije.
fidoremilienko

#1843 Re: Gdje na more? - 2017

Post by fidoremilienko »

Sta je sa Crnom Gorom kolega?
Labirint

#1844 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Labirint »

fidoremilienko wrote:Sta je sa Crnom Gorom kolega?
Ništa, ljepota, čistoća, kultura .. sve 5
LikeLike

#1845 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

:thumbup:
Labirint wrote:Poredite neke skroz različite kontexte turizma i poprilično uopštavate. Kod nas je mišljenje o Turskoj zasnovano na potezu od Antalije do Alanje (jer vidim da većina raje opisuje te krajeve) , a kod njih ima mnoooooogo toga, što jelte, ove naše šiptarske agencije ne nude. Da turci nisu ovako osmislili i da su bili vodjeni samo nekim prirodnim potencijalima ( ovo govorim za ove regije oko kojih se vodi debata) nit bi koga mogli privući nit bi im ko dolazio. Ovako izvlače maximum ponudom hotela, hrane, sadržaja u tim komplexima i slično za relativno jeftinu lovu što hrvati nemaju niti čini se žele da prave. E sad nekom odgovaraju stijene,nekom pijesak, neko se boji aviona neko neće da se pegla autom, neko bi 15 različitih kolača za večeru neko voli da čuje ono "kraaaaaafne", ko i u svemu 1000 ljudi 1000 ćudi. Meni samo nisu jasni ovi što po crnimgorama kojekavim bauljaju, što bi rekao prof.dr.Safet Kuduzović "pričali su mi ljudi Bože sačuvaj" :D :D
Raigor Stonehoof

#1846 Re: Gdje na more? - 2017

LikeLike wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

Ili imas neki opasan kompleks ili si jako tezak kao covjek :D
Na 90% plaza sa slika sam bio ukljucujuci i zlatni rat koji ti je na vrhu pretrage :) Pored toga se pomalo bavim fotografijom :) Kazem ti sve ove fotografije su vecinom fotosopirane i kad odes uzivo nije bas tako ;)
Ja licno nisam rekao da su bolje plaze u TR nego u HR, ali kazem da je plaza na kojoj sam ja bio u rangu najboljih plaza na Makarskoj rivijeri.
Ako brate nemas pare da odes ko covjek na godisnji pa moras 24h dnevno provoditi na plazi jer ti se smjestaj koji si uzeo gadi, to je tvoj problem.
Ili si ti bosnjo classic, koji odbija priznat da je bacio pare u vjetar. pa ono, koje god auto da si kupio, kladim se da je "najbolje, trosi 4,5 po gradu, samo sipaj i vozi", gdje god da si otisao ludo si se proveo, sta god si uslikao nagradu si osvojio.. u kucu pa serendaj, kani me se musafa ti.
Warashii

#1847 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

Nevjerovatno je oko čega se sve može raspravljati, a ovo je, po ko zna koji put ponovljena, uzaludna, rasprava.
Ja volim ljetovati u Hrvatskoj, ali ne bilo gdje. Na Makarskoj rivijeri ne bi ljetovao sad nema šanse a nekad mi je bila sasvim ok. Turska je extra sa hotelskim smještajem i nisu ista klasa poredjenja.
Kakvi su utisci ljudi koji su u Tursku isli u svojoj režiji u privatni smještaj? Koliko je sve izašlo i kako im je bilo?
mO k3

#1848 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:
Raigor Stonehoof wrote:jebla te turska :D

Gledaj ovo, u privatnom smjestaju u Makarskoj (studio apartman), sedam noci, zena i ja potrosili 1050 KM, ukljucujuci gorivo. Nismo hranu nosili, sve kupili u Kauflandu. Dorucak i vecera u apartmanu, rucali na plazi. Kafenisali, jeli sladolede, kukuruze, palacinke... doduse izasli smo navece tek nekoliko puta (nemre, stomak joj raste :D ). I onda kaze skupa Hrvatska :-)
tako ja zamišljam idealan odmor. :thumbup:

prošle godine u Budvi, trebalo mi je 1500 KM. i opet gledaš gdje ćeš i šta ćeš... jeble ih ležaljke da ih jeble.
ja tako ne razmisljam , za mene je odmor otici na aerodrom sjesti u avion i otici sa naseg govornog podrucja ...

te apartmane po hrtvatskoj mrzim , moras se oko svega pobrinuti od do , to nije odmor za mene
fidoremilienko

#1849 Re: Gdje na more? - 2017

Post by fidoremilienko »

mO k3 wrote: ja tako ne razmisljam , za mene je odmor otici na aerodrom sjesti u avion i otici sa naseg govornog podrucja ...

te apartmane po hrtvatskoj mrzim , moras se oko svega pobrinuti od do , to nije odmor za mene
:thumbup:

Kakav je to odmor. Ide na odmor i tamo se opet pati :skoljka:
Raigor Stonehoof

#1850 Re: Gdje na more? - 2017

inace ljudi koji govore b/h/s su sve ubice, koljaci, silovatelji i manijaci, pa je pravi umor ako naletis na kojeg :skoljka: :run:
Post Reply