Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Warashii

#1726 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

A ne vjerujem da ću prije 15 ili 16 sati krenuti. Iskoristim ja to sve maksimalno :) .
vnm

#1727 Re: Gdje na more? - 2017

Post by vnm »

jasta maksimalno, ja sam 3 godine za redom hvatao uvijek zadnji iz sumartina za makarsku.
jednom sam tako dosao, prebrojim auta, ispred mene 8 auta koja nece stati na trajekt. krenem tako u pricu sa ljudima, bilo par talijana, slovenci i mislim austrijanac ili svabo. objasnim im da nema sanse da cemo stati i da trebamo ici u supetar i za split. kazu nisu nikad bili u supetru, reko nisam ni ja ali idemo svi lagano nemamo sta izgubiti. dosli tamo, kad sam vidio koliki je trajekt u odnosu na onaj sto za makarsku ide sjebao se. :D
pirmin

#1728 Re: Gdje na more? - 2017

Post by pirmin »

orinoco wrote:Meni nije jasno zašto ljudi žure da što prije stignu na odredište, da mogu teleportirali bi se. Zar odmor nije i putovanje tamo, stajanje na svim zanimljivim mjestima, pa i u nenaseljenim, jer i kratkotrajan boravak u prirodi kraj ceste može biti produktivan, može čovjeka relaksirati i regenerirati mu funkcije. Svi žure, jure cestom samo da stigne prije, idu kilometrima okolo da izbjegnu gužvu na granicama, znoje se, stresaju, i samo čine kontraproduktivno :(
Meni je ostala trauma iz djetinstva kad smo par puta ostajali sa pokvarenim autom u nekim vukojebinama tako da sad uvijek gledam samo da stignem. :-)
Prekjucer sam prosao magistralom od Maslenickog mosta pa sve do Rijeke i umjesto da uzivam u fenomenalnim prizorima ja sam samo vozio. :roll:
zlo zlo

#1729 Re: Gdje na more? - 2017

Post by zlo zlo »

Jel tko išao na kupanje u Dubu? (kraj Kremena) Po mapi se čini da bi moglo biti fino.(ps.mrzim gužve)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1730 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Velkoski »

ja nisam
Dope_Man

#1731 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dope_Man »

Jos dvije-tri sedmice pa ce onda biti uzitak otici kad se vecina vrati sa godisnjih kucama.

Ovo za nas kojima su guzve mrske. Bio sam par puta ove godine od kraja maja do kraja juna. Juli i august me na moru nece vidjeti, a onda jedno pravo putovanje u septembru :autic:
beni-bu-man

#1732 Re: Gdje na more? - 2017

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:Jos dvije-tri sedmice pa ce onda biti uzitak otici kad se vecina vrati sa godisnjih kucama.

Ovo za nas kojima su guzve mrske. Bio sam par puta ove godine od kraja maja do kraja juna. Juli i august me na moru nece vidjeti, a onda jedno pravo putovanje u septembru :autic:
zaboravi ti napisat situaciju Scepan polja koliko raja kritikuje put, jest los al nije toliko strasan koliko raja prica
na granici proveo citavih 15min :D
Dope_Man

#1733 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dope_Man »

Ma normala put.. los jeste, sramota jeste za medjunarnodni put, ali nije ono da jedu medvjedi zive ljude na cesti, a one sretne odron odnese niz brdo i zatrpa da porodica moze bar tijelo pronaci :D

Otisla mi prijateljica prije par dana, isto tako kaze bila 15tak minuta na granici.
beni-bu-man

#1734 Re: Gdje na more? - 2017

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:Ma normala put.. los jeste, sramota jeste za medjunarnodni put, ali nije ono da jedu medvjedi zive ljude na cesti, a one sretne odron odnese niz brdo i zatrpa da porodica moze bar tijelo pronaci :D

Otisla mi prijateljica prije par dana, isto tako kaze bila 15tak minuta na granici.
ee ja se ibretio matere mi. jos u povratku samo mi mahnu crnogorac ko veli hajde komsija :D
zlo zlo

#1735 Re: Gdje na more? - 2017

Post by zlo zlo »

Dope_Man wrote:Jos dvije-tri sedmice pa ce onda biti uzitak otici kad se vecina vrati sa godisnjih kucama.

To svakako, gledam dali ima gdje bliže da fina plaža da nije pretrpana,zabačenija neka, sadržaj mi ne treba, da ne moram do Omiške rivijere, tamo je sigurno za hlad i bez gužve kada je i najtoplije u sezoni.
shalla

#1736 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

Hahaha, isti sam, ja aBd odoh 11.09, kakve su lude vremenske prilike, može biti +30 a može padati snijeg :mrgreen:
I ja bio jedan vikend u Julu, jedan u Avgustu, samo mi se potvrdilo ono što godinama govorim, u Julu i Avgustu NE IDEM na more, u obzir dolaze ili Juni ili Septembar...
Bullet Tooth Tony

#1737 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Bullet Tooth Tony »

zijancer wrote:
Warashii wrote:Draga "moja plaza"
Image
Da vidim ko ce peskir staviti? :D
Kakav je ovo kamenjar :-) :-) Ovo ostro izreza :D :D
P308

#1738 Re: Gdje na more? - 2017

Post by P308 »

shalla wrote:

Hahaha, isti sam, ja aBd odoh 11.09, kakve su lude vremenske prilike, može biti +30 a može padati snijeg :mrgreen:
I ja bio jedan vikend u Julu, jedan u Avgustu, samo mi se potvrdilo ono što godinama govorim, u Julu i Avgustu NE IDEM na more, u obzir dolaze ili Juni ili Septembar...
I ja idem u septembru, prvi put ikada. Strah me samo kakvo ce vrijeme biti a i dan je kraci. :-?
banjaluka078

#1739 Re: Gdje na more? - 2017

Post by banjaluka078 »

shalla wrote: I ja bio jedan vikend u Julu, jedan u Avgustu, samo mi se potvrdilo ono što godinama govorim, u Julu i Avgustu NE IDEM na more, u obzir dolaze ili Juni ili Septembar...
Ne pamtim kad sam bila na moru u julu i avgustu...kad pomislim na gužve, znam da mi se neće desiti ni u ludilu. "Odradila" more početkom juna, planiram reprizu u početkom septembra.
emmir1

#1740 Re: Gdje na more? - 2017

Post by emmir1 »

P308 wrote:
shalla wrote:

I ja idem u septembru, prvi put ikada. Strah me samo kakvo ce vrijeme biti a i dan je kraci. :-?

Ja bio u Baškim vodama kraj 7. mjeseca i kaže vlasnica apartmana da im je zadnjih godina septembar najljepši...nema gužve a vrijeme idealno

A vidim i sada najvljuju lijep septembar
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1741 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

U septembru sanse da bude lijepo vrijeme na Jadranu, ravne su dobitku na bingu. Ne ide raja u julu i augustu zato sto je to nesto in, vec zato da ga posluzi vrijeme. U septembru idu oni nacetog zdravlja. :mrgreen:
Dope_Man

#1742 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dope_Man »

Gledajuci zadnjih par godina vrijeme je uglavnom odlicno i u septembru. Ne ide raja samo zbog vremenskh prilika, vec mnogi i nemaju mogucnost biranja puno kada je u pitanju godisnji, predvidjen je za odredjeni period i moras iskoristiti, a to je uglavnom juli/august. Sve u svemu, mene su se nagledale planine u zadnjih mjesec i po, a more ponovo za 2-3 sedmice kad ne bude nikoga kao u maju.. bili jaran, ja, i tri penzionera na plazi Prapratno :D
Naslovnica

#1743 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Naslovnica »

konektovan wrote:U septembru sanse da bude lijepo vrijeme na Jadranu, ravne su dobitku na bingu. Ne ide raja u julu i augustu zato sto je to nesto in, vec zato da ga posluzi vrijeme. U septembru idu oni nacetog zdravlja. :mrgreen:
Apsolutno netačno.
Zadnjih nekoliko godina idemo na remo u junu i u septembru.
Nikada ne bih otišao u julu i avgustu, hvala.
Raigor Stonehoof

#1744 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Raigor Stonehoof »

evo mene u augustu na moru :D , a nemam nista ni protiv septembra, bio sam nekoliko puta. jedino mi se ne svidja kraci dan, a kome smetaju guzve idealno je otici nakon sto pocne skola.
Laertes

#1745 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Laertes »

Laertes wrote:
Warashii wrote:
Laertes wrote: Evo vratih se sa Brača, da ti još jednom zahvalim na uputama. Pučišća su lijepo, malo, mirno mjesto, baš za odmoriti se lagano. Jedino što je jedina prava plaža jako mala i puna neotesane djece (baka i trista unuka varijanta), ali meni to i nije toliko važno.
Ovo za trajekt u Supetru: meni izgleda sasvim OK (stigao na onaj u 10.30), dosta prostora gdje redaju auta u redove. Možda je to novo i možda nije bilo kad si ti išao. Moram priznati da sam zazirao u povratku hoću li vidjeti red auta na kružnom :-D
Drago mi je da ti se svidjelo i da si odmorio ;). Ja sam evo još uvijek na Braču, od prošle subote, pa imam još manje od sedam dana :( . Vjerujem i da si imao neku ludu sreću sa trajektom, zapravo lijepo si poranio. Od 12 pa 15 sati je obično frka. Ja se vraćam u nedjelju pa ću vidjeti na sta cu naletjeti.
Porani i ti :) Mene žena nagovarala da idemo na onaj u 9. Sretno ti u nedjelju.
Druže, sad sam gledao prognozu na hrvatskom rtl. Najavljuju buru do 100 km /h i da neki trajekti neće moći ići. Mogao si ti sutra krenuti...
emmir1

#1746 Re: Gdje na more? - 2017

Post by emmir1 »

Ljudi sa malim bebama odu u septembru....kud će sa bebom na 40 stepeni i gužvu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1747 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:
konektovan wrote:U septembru sanse da bude lijepo vrijeme na Jadranu, ravne su dobitku na bingu. Ne ide raja u julu i augustu zato sto je to nesto in, vec zato da ga posluzi vrijeme. U septembru idu oni nacetog zdravlja. :mrgreen:
Apsolutno netačno.
Zadnjih nekoliko godina idemo na remo u junu i u septembru.
Nikada ne bih otišao u julu i avgustu, hvala.
U hotel, ok, privatni nikad vise. 2014 zadnji put bio. Od 10 dana, pet kisnih, neka hvala. Jadran je to, nisu Karibi.
moonca

#1748 Re: Gdje na more? - 2017

Post by moonca »

Mislim da je septembar idealan za one koji ne vole guzvu. Bila sam , ali nisam se kupala. Cijene jesu malo nize , vrijeme odlicno-opet nema garancije sto se toga tice.
Ja sam uvijek za privatni smjestaj -jer mi treba komocija koju u hotelu nemogu postici.
shalla

#1749 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

P308 wrote:
shalla wrote:

Ja sam bio prošle godine od 2.9 do 10.9, u tih 8 dana pala kiša jedan dan i to neka dva sata, sve ostalo bilo sunce a recimo badžo i svastika bili polovinom Avgusta i od 7 dana 3 im padala kiša... Dakle realno, pravila nema, vremenske prilike su takve da me ne bi iznenadilo ni da bude +30 a ni da pada snijeg :mrgreen:
Dope_Man

#1750 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dope_Man »

konektovan wrote: U hotel, ok, privatni nikad vise. 2014 zadnji put bio. Od 10 dana, pet kisnih, neka hvala. Jadran je to, nisu Karibi.
Po ovoj recenici covjek bi pomislio da je kriv privatni smjestaj zbog tih kisnih dana :D

Ja recimo nisam fan tih dugih odmora, nakon 3-4 dana mi je dosadno to. Ne bih nikad toliko odjednom, radije cu otici tri puta po 4 dana na razlicite lokacije. A u toj kombinaciji se onda lakse i osloniti na vremensku prognozu koja je obicno pouzdana za par dana unaprijed.
Post Reply