Da..prevelika guzva, slabije odrzavanje, jako visoke temperature, i eto problema. Velika i Ada su u funkciji, samo je Mala zatvorena...ja sam u Boki, cuo na CG vijestima, pa rekoh da prenesem, ako neko planira bas tamo...mali_milojica wrote:Prljavo ili?radostan dan wrote:Vazna informacija za one koji su planirali put ulcinja...mala plaza zatvorena za kupanje...pa vi kako hocete.
Bio sam vec u Ulcinju krajem juna i pocetkom jula,voda je bila odlicna,samo je znalo biti valova
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
-
radostan dan
#1676 Re: Gdje na more? - 2017
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1677 Re: Gdje na more? - 2017
Hvala ti ko bratu, ali i da idem ove godine na cg primorje, ne bih Ulcinjradostan dan wrote:Vazna informacija za one koji su planirali put ulcinja...mala plaza zatvorena za kupanje...pa vi kako hocete.
Ali eto možda nekom bude valjalo
-
radostan dan
#1678 Re: Gdje na more? - 2017
No frks..
Inace, ovamo je bas guzva, nek se ne krece bez rezervacije ili tlf dogovora, inace cete zavrsiti u cumezu na vrh neke čuke (Budva, Boka, HN, za ostalo ne znam).
Inace, ovamo je bas guzva, nek se ne krece bez rezervacije ili tlf dogovora, inace cete zavrsiti u cumezu na vrh neke čuke (Budva, Boka, HN, za ostalo ne znam).
- Better Man
#1679 Re: Gdje na more? - 2017
Meni je preko Čapljine duži put nego na Žitomisliće i Međugorje. Vidi. Kad dolaziš iz pravca Bijače i kad se isključiš s našeg dijela autoputa na lijevu stranu ideš za Međugorje, pa Žitomislići i glavna cesta. Dakle ideš naprijed. A kad bi skrenuo na desnu stranu za Ćapljinu, tada se vračaš nazad, odnosno ideš nazad kao da ćeš prema Hrvatskoj, pa kad dođeš na glavnu cestu, onda se vračaš naprijed. Samo praviš sebi više puta, tj. ideš okolo.neki wrote: Par godina vec idem tim putem kroz Capljinu, nije naporan, i vrlo brzo se dodje na autoput, pa raspali na bijacu.
Išao sam i jednim i drugim putem vise puta...jednom maksuz za vikend otišao preko Međugorja a vratio se preko Čapljine da bih mjerio vrijeme i kilometražu..rezultat: put od zitomislica preko medjugorja kraći za čitav jedan kilometar, a vremenski se vozi nekih 5 min duže jer je cesta jako losa, a na dijelu od medjugorja do skretanja za autoput katastrofalno losa...napominjem da je bila zima i na cesti od citluka do autoputa nije bilo autobusa s hodočasnicima koji vožnju razvuku jos dodatno..
Uglavnom, preko capljine brže i daleko ugodnije...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1680 Re: Gdje na more? - 2017
Joj betteru, al' ga i ti komplikujes a i pretjerujes zestoko. 
-
neki
#1681 Re: Gdje na more? - 2017
Predlažem ti da pogledaš kartu i nadjes put kojim se voziš..možda onda shvatiš koliko si u krivu..Better Man wrote:Meni je preko Čapljine duži put nego na Žitomisliće i Međugorje. Vidi. Kad dolaziš iz pravca Bijače i kad se isključiš s našeg dijela autoputa na lijevu stranu ideš za Međugorje, pa Žitomislići i glavna cesta. Dakle ideš naprijed. A kad bi skrenuo na desnu stranu za Ćapljinu, tada se vračaš nazad, odnosno ideš nazad kao da ćeš prema Hrvatskoj, pa kad dođeš na glavnu cestu, onda se vračaš naprijed. Samo praviš sebi više puta, tj. ideš okolo.neki wrote: Par godina vec idem tim putem kroz Capljinu, nije naporan, i vrlo brzo se dodje na autoput, pa raspali na bijacu.
Išao sam i jednim i drugim putem vise puta...jednom maksuz za vikend otišao preko Međugorja a vratio se preko Čapljine da bih mjerio vrijeme i kilometražu..rezultat: put od zitomislica preko medjugorja kraći za čitav jedan kilometar, a vremenski se vozi nekih 5 min duže jer je cesta jako losa, a na dijelu od medjugorja do skretanja za autoput katastrofalno losa...napominjem da je bila zima i na cesti od citluka do autoputa nije bilo autobusa s hodočasnicima koji vožnju razvuku jos dodatno..
- Raigor Stonehoof
#1682 Re: Gdje na more? - 2017
a da si ga pitao da ti nadje cd shop u londonu...
-
klixo
#1683 Re: Gdje na more? - 2017
Jel ko u Rovinju bio ? Recite mi kakav dobar restoran 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1684 Re: Gdje na more? - 2017
Bio sam, ali ima ako i nemaklixo wrote:Jel ko u Rovinju bio ? Recite mi kakav dobar restoran
Ne mogu ti se sjetiti da me ubiješ.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#1685 Re: Gdje na more? - 2017
bio u Herceg Novom
lijepo mjesto i ugodno iznenadjen 
-
Melbourne_Australia
#1686 Re: Gdje na more? - 2017
Onda ti nigdje nisi bio ako je ono ugodno:) Pravi ciganluk ali bas......Kokuzi iz rs i Srbije dole dolaze i uvecer je vaser kao u cevljanovicimaheat wrote:bio u Herceg Novomlijepo mjesto i ugodno iznenadjen
- dulekrele
#1687 Re: Gdje na more? - 2017
klixo wrote:Jel ko u Rovinju bio ? Recite mi kakav dobar restoran
- Better Man
#1688 Re: Gdje na more? - 2017
Gledao kartu i put koji ja preferiram je kraći nekih 10 kilometara u odnosu da ideš na Čapljinuneki wrote:Predlažem ti da pogledaš kartu i nadjes put kojim se voziš..možda onda shvatiš koliko si u krivu..Better Man wrote:Meni je preko Čapljine duži put nego na Žitomisliće i Međugorje. Vidi. Kad dolaziš iz pravca Bijače i kad se isključiš s našeg dijela autoputa na lijevu stranu ideš za Međugorje, pa Žitomislići i glavna cesta. Dakle ideš naprijed. A kad bi skrenuo na desnu stranu za Ćapljinu, tada se vračaš nazad, odnosno ideš nazad kao da ćeš prema Hrvatskoj, pa kad dođeš na glavnu cestu, onda se vračaš naprijed. Samo praviš sebi više puta, tj. ideš okolo.neki wrote: Par godina vec idem tim putem kroz Capljinu, nije naporan, i vrlo brzo se dodje na autoput, pa raspali na bijacu.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#1689 Re: Gdje na more? - 2017
Ukusi razliciti jbg.Melbourne_Australia wrote:Onda ti nigdje nisi bio ako je ono ugodno:) Pravi ciganluk ali bas......Kokuzi iz rs i Srbije dole dolaze i uvecer je vaser kao u cevljanovicimaheat wrote:bio u Herceg Novomlijepo mjesto i ugodno iznenadjen
Neka bude da nisam nigdje drugo bio
- mad_max_ba
#1690 Re: Gdje na more? - 2017
heat wrote:bio u Herceg Novomlijepo mjesto i ugodno iznenadjen
-
neki
#1691 Re: Gdje na more? - 2017
To ti onako odokativno pogledom na kartu odredio?Better Man wrote:Gledao kartu i put koji ja preferiram je kraći nekih 10 kilometara u odnosu da ideš na Čapljinuneki wrote:Predlažem ti da pogledaš kartu i nadjes put kojim se voziš..možda onda shvatiš koliko si u krivu..Better Man wrote:
Meni je preko Čapljine duži put nego na Žitomisliće i Međugorje. Vidi. Kad dolaziš iz pravca Bijače i kad se isključiš s našeg dijela autoputa na lijevu stranu ideš za Međugorje, pa Žitomislići i glavna cesta. Dakle ideš naprijed. A kad bi skrenuo na desnu stranu za Ćapljinu, tada se vračaš nazad, odnosno ideš nazad kao da ćeš prema Hrvatskoj, pa kad dođeš na glavnu cestu, onda se vračaš naprijed. Samo praviš sebi više puta, tj. ideš okolo.
Tvoj put je kraći cijeli 1km...mjereno vožnjom a ne gledanjem karte.
I ne mogu da shvatim da neko ko ap josanica-podlugovi zove makadamom preporučuje cestu medjugorje-birača koja je bukvalno zdrobljeni asfalt prosjecen na svakih par metara..
- Better Man
#1692 Re: Gdje na more? - 2017
Nije odokativno, već sam gledao kartu i imaš opciju da ukucaš rutu i da ti pokaže kolika je udaljenost i tako mi je pokazalo da je oko 10 km ruta koju preferiram kraća. Za standard autoputa, jeste makadam, odnosno polumakadam. Od Međugorja do Bijače nije baš zdrobljen asfalt. Asfalt je lošiji od Žitomislića prema Međugorju, a taj dio puta, tj. krajolik je predivan. Išao sam ja i preko Čapljine i jeste dalje nego na Žitomisliće i Međugorje. A i preko Čapljine nije sjajna cesta.neki wrote:
Tvoj put je kraći cijeli 1km...mjereno vožnjom a ne gledanjem karte.
I ne mogu da shvatim da neko ko ap josanica-podlugovi zove makadamom preporučuje cestu medjugorje-birača koja je bukvalno zdrobljeni asfalt prosjecen na svakih par metara..
- SmoLe
#1693 Re: Gdje na more? - 2017
Ja sam bio prosle godine u Igalo i pravo mi se svidjelo, trebao bih opet za nekih 7 dana, apartman uz more, nema boljeg osjecaja 
- friskyoreo
#1694 Re: Gdje na more? - 2017
Antalya ili Alanya? Ili negdje trece u Turskoj?
- P308
#1695 Re: Gdje na more? - 2017
Ako ne zelis da se vozis 3 ili 4 sata do Alanye nakon sto sletis, onda defintiivno Antalya
Znam da su svi odusevljeni Alanyom, ali meni se nije dopala. Uvijek bih prije izabrao Kemer, Belek ili Antaliju.
Znam da su svi odusevljeni Alanyom, ali meni se nije dopala. Uvijek bih prije izabrao Kemer, Belek ili Antaliju.
- friskyoreo
#1696 Re: Gdje na more? - 2017
Kako je u tom Belek? U biti meni treba samo all inclusive hotel sa privatnom pjescanom plazom, cistim morem i puno sunca.. Jako sam skroman.P308 wrote:Ako ne zelis da se vozis 3 ili 4 sata do Alanye nakon sto sletis, onda defintiivno Antalya![]()
-
Naslovnica
#1697 Re: Gdje na more? - 2017
Jarane, ja prije nekoliko godina zaglavio u Igalu sa porodicom, 4 dana i tutanj...SmoLe wrote:Ja sam bio prosle godine u Igalo i pravo mi se svidjelo, trebao bih opet za nekih 7 dana, apartman uz more, nema boljeg osjecaja
Ono je dobro za reumatičare i slične, 200m od obale dubina 70cm, mulj, morska trava, puževi...nigdje morskog plavetnila. Čak sam uspio da nagazim i na grlić od flaše, sva sreća nisam se porezao.
Igalo - možda ako dočekam 70-80 god, pa na liječenje kostobolje.
- SmoLe
#1698 Re: Gdje na more? - 2017
mozda na nekim drugim plazama, ja gdje sam bio pravo lijepo, duboko, nema smeca u moru, ma ekstra, vjerovatno se svasta promjenilo otkako si bio zadnji putNaslovnica wrote:Jarane, ja prije nekoliko godina zaglavio u Igalu sa porodicom, 4 dana i tutanj...SmoLe wrote:Ja sam bio prosle godine u Igalo i pravo mi se svidjelo, trebao bih opet za nekih 7 dana, apartman uz more, nema boljeg osjecaja
Ono je dobro za reumatičare i slične, 200m od obale dubina 70cm, mulj, morska trava, puževi...nigdje morskog plavetnila. Čak sam uspio da nagazim i na grlić od flaše, sva sreća nisam se porezao.
Igalo - možda ako dočekam 70-80 god, pa na liječenje kostobolje.
-
Naslovnica
#1699 Re: Gdje na more? - 2017
Bio odmah ispod Titove vile.
Prije 3-4 godine.
Prije 3-4 godine.
- P308
#1700 Re: Gdje na more? - 2017
friskyoreo wrote:Kako je u tom Belek? U biti meni treba samo all inclusive hotel sa privatnom pjescanom plazom, cistim morem i puno sunca.. Jako sam skroman.P308 wrote:Ako ne zelis da se vozis 3 ili 4 sata do Alanye nakon sto sletis, onda defintiivno Antalya![]()
Ako trazis iskljucivo pjescanu plazu imaj na umu da je u Antaliji i Kemeru sljuncana. I u pojedinim dijelovima Ananye je sljuncana ali najpoznatija, Kleopatrina je pjescana. I ta plaza je zaista prelijepa, bas onakva kako je prikazuju na slikama (iako more u tom dijelu ponekad zna biti prljavo u popodnevnim satima). S tim da hoteli koji leze na Kleopatrinoj plazi ne nude lezaljke i sunocbrane u okviru all inclusive usluge vec ih moras doplatiti.
A Belek je lijep, i tu su uglavnom malo luksuzniji hoteli u odnosu na ostale gradove. Ako volis da hodas i istrazujes gradove onda je mozda Alanya bolja opcija jer je grad zaista velik i ima se sta vidjeti. Mene ipak odbija toliki put i cijenjenica da su hoteli u Alanyi bar za kategoriji ispod onih u ostalim gradovima (bar je moje iskustvo takvo, mozda je neko imao bolje).