Ništa preko Čapljine na Bijaču. Samo će izgubiti vremena. Skreneš kod manastira Žitomislići i ideš za Međugorje i eto te odmah poslije Međugorja na našoj dionici autoputa i vrlo brzo si na Bijači. Ovom dionicom ti je kraći put.konektovan wrote:Ja bih ti preporucio na bijacu, ako ides iz pravca Mostara, skrenes na most u Capljini, prodjes jedan kruzni, smjer pravo, drugi kruzni, smjer desno i pratis cestu smjer Ljubuski- bijaca A1, nakon par kilometracica opet kruzni, ides na izlaz za bijacu. Na granici u subotu poslihepodne, cekao sam 15-20 minuta, onda auto put, odvojio se za Ploce, kratka dionica, nije skupo. Iz Ploca, klasika, magistralom pored mora, ljepota, to ovi sto idu u Tursku ne mogu dozivjeti.LikeLike wrote:Na koji granicni prelaz i koji put da izaberem, idemo sutra prema Podgori i Tucepima? Idemo s bebom pa mi se ne ceka na granici par sati, znaci sto manja guzva da je![]()
Lagane voznje, oko 4 h.
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- Better Man
#1651 Re: Gdje na more? - 2017
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1652 Re: Gdje na more? - 2017
Better Man wrote:Ništa preko Čapljine na Bijaču. Samo će izgubiti vremena. Skreneš kod manastira Žitomislići i ideš za Međugorje i eto te odmah poslije Međugorja na našoj dionici autoputa i vrlo brzo si na Bijači. Ovom dionicom ti je kraći put.konektovan wrote:Ja bih ti preporucio na bijacu, ako ides iz pravca Mostara, skrenes na most u Capljini, prodjes jedan kruzni, smjer pravo, drugi kruzni, smjer desno i pratis cestu smjer Ljubuski- bijaca A1, nakon par kilometracica opet kruzni, ides na izlaz za bijacu. Na granici u subotu poslihepodne, cekao sam 15-20 minuta, onda auto put, odvojio se za Ploce, kratka dionica, nije skupo. Iz Ploca, klasika, magistralom pored mora, ljepota, to ovi sto idu u Tursku ne mogu dozivjeti.LikeLike wrote:Na koji granicni prelaz i koji put da izaberem, idemo sutra prema Podgori i Tucepima? Idemo s bebom pa mi se ne ceka na granici par sati, znaci sto manja guzva da je![]()
Lagane voznje, oko 4 h.
Ja ne znam da li je preko zitomislica kraci put, volio bih da mi to jos neko potvrdi, ti si bettetu, totalno nepouzdan.
Par godina vec idem tim putem kroz Capljinu, nije naporan, i vrlo brzo se dodje na autoput, pa raspali na bijacu.
- Better Man
#1653 Re: Gdje na more? - 2017
Itekako je kraći. Evo ti primjer. kad s Bijače ideš na naš dio autoputa i kad dođeš do kraja imaš opciju da ideš lijevo za Međugorje i od tamo za Žitomisliće i na glavnu cestu za Mostar. A da ideš desno išao bi u Čapljinu, pa bi iz Čapljine morao na glavnu, pa pored Počitelja za Mostar. Praktički bi se vračao nazad bliže Hrvatskoj, pa opet naprijed za Mostar.konektovan wrote:
Ja ne znam da li je preko zitomislica kraci put, volio bih da mi to jos neko potvrdi, ti si bettetu, totalno nepouzdan.![]()
Par godina vec idem tim putem kroz Capljinu, nije naporan, i vrlo brzo se dodje na autoput, pa raspali na bijacu.
- konektovan
#1654 Re: Gdje na more? - 2017
Better Man wrote:Itekako je kraći. Evo ti primjer. kad s Bijače ideš na naš dio autoputa i kad dođeš do kraja imaš opciju da ideš lijevo za Međugorje i od tamo za Žitomisliće i na glavnu cestu za Mostar. A da ideš desno išao bi u Čapljinu, pa bi iz Čapljine morao na glavnu, pa pored Počitelja za Mostar. Praktički bi se vračao nazad bliže Hrvatskoj, pa opet naprijed za Mostar.konektovan wrote:
Ja ne znam da li je preko zitomislica kraci put, volio bih da mi to jos neko potvrdi, ti si bettetu, totalno nepouzdan.![]()
Koliko je to u kilometrima, minutama, mozda ova duza ruta ima veci prosjek brzine, nista mi nisi dokazao?!
-
girl
#1655 Re: Gdje na more? - 2017
Isto. Kakva crna turska....moonca wrote:Bila sam i ja , nece me vise vidjeti.Lijepa Hrvatska.artime wrote:Bila u Turskoj, Hrvatska me nikada nece vidjeti.
-
girl
#1656 Re: Gdje na more? - 2017
Ja npr u minutama ne znam ali odavno idem na caplkinu . Malo je duze ali put drasticno bolji pogotovo kad si s malik djetetom. Od kad sam za prvi maj provela sate u koloni na bijaci , kad krenem nazove bihamk i pitam ooki prijelaz preporucuju. Tako bihamk teta rekla "danas crveni grm" - put bio duzi i losiji od bijace za nekih 20 km ali smo opet stigli 2 sata prije onih koji su otisli na bijacu.konektovan wrote:Better Man wrote:Itekako je kraći. Evo ti primjer. kad s Bijače ideš na naš dio autoputa i kad dođeš do kraja imaš opciju da ideš lijevo za Međugorje i od tamo za Žitomisliće i na glavnu cestu za Mostar. A da ideš desno išao bi u Čapljinu, pa bi iz Čapljine morao na glavnu, pa pored Počitelja za Mostar. Praktički bi se vračao nazad bliže Hrvatskoj, pa opet naprijed za Mostar.konektovan wrote:
Koliko je to u kilometrima, minutama, mozda ova duza ruta ima veci prosjek brzine, nista mi nisi dokazao?!
- konektovan
#1657 Re: Gdje na more? - 2017
Radnim danima, nema guzve ni na jednom prelazu, cak ni na doljanima. Vikend je nesto drugo, ali i tu se nadje prelaz na kojima nema veceg zadrzavanja.
-
winter25
#1658 Re: Gdje na more? - 2017
tako je oduvijek bilo, i tako ce da oduvijek budekonektovan wrote:Radnim danima, nema guzve ni na jednom prelazu, cak ni na doljanima. Vikend je nesto drugo, ali i tu se nadje prelaz na kojima nema veceg zadrzavanja.
- zlo zlo
- Filter
#1660 Re: Gdje na more? - 2017
od doljana do crvenog grma 6 prelaza. pa bujrum...
i da se zajebes, mozes polukruzno i pokusati na drugom
i da se zajebes, mozes polukruzno i pokusati na drugom
- Banksy
#1661 Re: Gdje na more? - 2017
Ukratko...konektovan wrote:Radnim danima, nema guzve ni na jednom prelazu, cak ni na doljanima. Vikend je nesto drugo, ali i tu se nadje prelaz na kojima nema veceg zadrzavanja.
- pirmin
#1662 Re: Gdje na more? - 2017
Nikako da skontam zasto tolika fascinacija Lidlom?Filter wrote: (obavezan pit stop u lidlu na povratku)
- zlo zlo
#1663 Re: Gdje na more? - 2017
dobre čokolade a jeftinepirmin wrote:Nikako da skontam zasto tolika fascinacija Lidlom?Filter wrote: (obavezan pit stop u lidlu na povratku)
recimo javorov sirup, 2-3 puta jeftiniji nego ima naci u bih, svašta nešto od slatkiša.
- Filter
#1664 Re: Gdje na more? - 2017
zlo zlo wrote: dobre čokolade a jeftineuglavnom slatkiši, tu nema bolje radnje.
-
emmir1
#1665 Re: Gdje na more? - 2017
Ima Lidl nekih dobrih američkih brendova slatkiša
- dulekrele
#1666 Re: Gdje na more? - 2017
A dobar je i bakalar na bijeloFilter wrote:zlo zlo wrote: dobre čokolade a jeftineuglavnom slatkiši, tu nema bolje radnje.
-
radostan dan
#1667 Re: Gdje na more? - 2017
Vazna informacija za one koji su planirali put ulcinja...mala plaza zatvorena za kupanje...pa vi kako hocete.
- Irm@
#1668 Re: Gdje na more? - 2017
ne znam je li ti kasno za odgovor.. naše agencije ne rade Bodrum već samo Antalijsku regiju (jasno ti je udaljenost između ova dva grada je preko 5 sati vožnje).. vidjela sam da agencije iz Srbije imaju Bodrum u ponudi..saale wrote:Jel neko ljetovao u Bodrumu, i ako moze informacija preko koje agencije je išao?
u Turskoj ljetujem već 5 godina, u Bodrumu nisam bila ali vjerujem da je usluga na zadovoljavajucem nivou
- P308
#1669 Re: Gdje na more? - 2017
Irm@ wrote:ne znam je li ti kasno za odgovor.. naše agencije ne rade Bodrum već samo Antalijsku regiju (jasno ti je udaljenost između ova dva grada je preko 5 sati vožnje).. vidjela sam da agencije iz Srbije imaju Bodrum u ponudi..saale wrote:Jel neko ljetovao u Bodrumu, i ako moze informacija preko koje agencije je išao?
u Turskoj ljetujem već 5 godina, u Bodrumu nisam bila ali vjerujem da je usluga na zadovoljavajucem nivou
Netacno. Agencija Kosmopolit nudi Bodrum iz Sarajeva (preko Istanbula).
- Irm@
#1670 Re: Gdje na more? - 2017
@P308: izvinjavam se imala sam na umu agencije iz Sarajeva koje već tradicionalno nude aranžmane za Tursku (Fibula, Avio Express, Relax..)
Sa navedenom agencijom Kosmopolit nisam imala iskustva.. vidim na internetu da je iz Zenice (tj iz Novog Sada) sto se vracamo na isto da agencije iz Srbije (i njihove poslovnice ili agencije iz BiH s kojim saradjuju) nude spomenuto ljetovalište..
Sa navedenom agencijom Kosmopolit nisam imala iskustva.. vidim na internetu da je iz Zenice (tj iz Novog Sada) sto se vracamo na isto da agencije iz Srbije (i njihove poslovnice ili agencije iz BiH s kojim saradjuju) nude spomenuto ljetovalište..
- P308
#1671 Re: Gdje na more? - 2017
Agencija iz Srbije i ova iz BiH nemaju nikakvih dodirnih tacaka. Agencija jeste iz Zenice, ali let je iz Sarajeva i sve ostale aranzmane organiziraju iz Sarajeva (cak i putovanja autobusom). Vec 6 godina posluju i svih 6 godina nude Bodrum.Irm@ wrote:@P308: izvinjavam se imala sam na umu agencije iz Sarajeva koje već tradicionalno nude aranžmane za Tursku (Fibula, Avio Express, Relax..)
- Irm@
#1672 Re: Gdje na more? - 2017
@P308: hvala na informacijama.. nadam se da će postavljaču pitanja biti od koristi 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1673 Re: Gdje na more? - 2017
Prljavo ili?radostan dan wrote:Vazna informacija za one koji su planirali put ulcinja...mala plaza zatvorena za kupanje...pa vi kako hocete.
Bio sam vec u Ulcinju krajem juna i pocetkom jula,voda je bila odlicna,samo je znalo biti valova
-
neki
#1674 Re: Gdje na more? - 2017
Išao sam i jednim i drugim putem vise puta...jednom maksuz za vikend otišao preko Međugorja a vratio se preko Čapljine da bih mjerio vrijeme i kilometražu..rezultat: put od zitomislica preko medjugorja kraći za čitav jedan kilometar, a vremenski se vozi nekih 5 min duže jer je cesta jako losa, a na dijelu od medjugorja do skretanja za autoput katastrofalno losa...napominjem da je bila zima i na cesti od citluka do autoputa nije bilo autobusa s hodočasnicima koji vožnju razvuku jos dodatno..konektovan wrote:Better Man wrote:konektovan wrote:
Ništa preko Čapljine na Bijaču. Samo će izgubiti vremena. Skreneš kod manastira Žitomislići i ideš za Međugorje i eto te odmah poslije Međugorja na našoj dionici autoputa i vrlo brzo si na Bijači. Ovom dionicom ti je kraći put.
Uglavnom, preko capljine brže i daleko ugodnije...
- hrle1976
#1675 Re: Gdje na more? - 2016
marschall wrote:Bol vs. Hvar
misljenja sugestije?
Hvar je uveo rigorozne kazne za sve koji ne postuju nosnju znaci nema nista u grudnjaku, bikiniju ili bez majice hodati. Zbog veliko preliva turista koji dodju da se opijaju uz tekno muziku pretezno iz Splita. Kazne su izmedju 500 i 700 eura. Piti ili biti pijan u javnom prostoru je isto zabranjeno. Cak su i strani medji prenjeli vinest.