Zahvaljujemmali_balon wrote:Ides do Čapljine, udji u grad i prati table A1 ne mozes fulit...Eisenbahner1921 wrote:Vozdra! Može li neko ukratko objasniti kako doći do Bijače? Gdje se može uključiti na autoput?
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
-
Eisenbahner1921
#1476 Re: Gdje na more? - 2017
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1477 Re: Gdje na more? - 2017
Sa magistrale Skrenes desno, na semafor za Capljinu, pa preko mosta njofre tudjmana, na prvom kruznom toku pravo, na drugom kruznom desno, pratis table za Ljubuski i bijacu, tj. za auto put, nakon par kilometara opet kruzni, pravo smjer, i mislim da ces opet, nakon par km bez problema doci pred tablu za bijacu, auto put, skreces lijevo, i onda sibas bez problema do bijace, nemas gdje fuliti vise.Eisenbahner1921 wrote:Vozdra! Može li neko ukratko objasniti kako doći do Bijače? Gdje se može uključiti na autoput?
-
walk_M-A-N
#1478 Re: Gdje na more? - 2017
Na more samo gdje imaš policiju na svom jeziku
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/56 ... stima.html
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/56 ... stima.html
-
LikeLike
#1479 Re: Gdje na more? - 2016
Ako gledas samo smjestaj bez aviona i taksi, mislim da je hotelski smjestaj u TR jeftinij nego apartmani u HRkonektovan wrote:Mislio sam na ptivatni smjestaj u Hrvatskoj, u poredjenju sa hotelskim u Turskoj, ali ako j e tako, vjerujem.LikeLike wrote:Turska jeftinijakonektovan wrote:Kako su krenuli u Hrvatskoj, moci ce se ubrzo za istu cijenu otici u Tursk, Egipat, Tunis, Grcku, Kipar, Maltu itd. Al' hebiga, meni je jadran poseban, pa cu ih morati trpiti i ovo ljeto.Baske vode meni gode!!!!
![]()
Provjereno
![]()
![]()
Medjutim, ja jos nemam namjeru ici u Tursku, bez obzira na povoljne cijene.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1480 Re: Gdje na more? - 2017
meni ova vaša priča liči na onu šuplju u africi nemaju što jestzi ne bacaj hranu
jeste... hrana koju napraviš danas i staviš na stol nema nikakvu vrijednost sutra niti više od nekoliko kilometara od kuće
a transport za afriku je ekstremno skup
niko ne razmišlja npr o povratku kući s odmora... avion presjedanje... mene bi to dotuklo
jeste... hrana koju napraviš danas i staviš na stol nema nikakvu vrijednost sutra niti više od nekoliko kilometara od kuće
niko ne razmišlja npr o povratku kući s odmora... avion presjedanje... mene bi to dotuklo
-
LikeLike
#1481 Re: Gdje na more? - 2017
Kakvo presjedanje?Black swan wrote:meni ova vaša priča liči na onu šuplju u africi nemaju što jestzi ne bacaj hranu
O cemu pricas ?
-
Kvest
#1482 Re: Gdje na more? - 2017
Pozdrav
Pitanje,kojim putem iz Zenice prema Makarskoj.
Gugl nudi više opcija Travnik-Bugojno-Kupres-Šuica e sad se tu može za Livno ili Tomislavgrad pa onda dalje...druga opcija Vitez-Novi Travnik-Gornji-Vakuf Uskoplje...
Konkretno gdje je bolja cesta,kakvi su granični prelazi tj. ako ima neki malo udaljeniji a da nije gužva preporučite.
Gugl nudi više opcija Travnik-Bugojno-Kupres-Šuica e sad se tu može za Livno ili Tomislavgrad pa onda dalje...druga opcija Vitez-Novi Travnik-Gornji-Vakuf Uskoplje...
Konkretno gdje je bolja cesta,kakvi su granični prelazi tj. ako ima neki malo udaljeniji a da nije gužva preporučite.
-
srkletnik
#1483 Re: Gdje na more? - 2017
Zna li neko koja je najbolja bus opcija iz sarajeva do herceg novog?
- Warashii
#1484 Re: Gdje na more? - 2017
Ides kojim ti je veci gust.Kvest wrote:Pozdrav
I jedan i drugi su u pet deka, ja preferiram taj na Bugojno pa na kupres u Suici za Tomislavgrad pa dalje najcesce na Arzano.
- Laertes
#1485 Re: Gdje na more? - 2017
Preko Vjetrenice na Vitez, pa preko Rostova do Bugojna, Kupres, Livno, Aržano, Baška Voda, Makarska.Kvest wrote:Pozdrav
- Travnički Noćni Šetač
#1486 Re: Gdje na more? - 2017
Travnik - Bugojno ( preferiram preko Komara a ne preko Rostova) - Kupres - Šujica - lijevo za Tomislavgrad - Tomislavgrad - na semaforima lijevo za Posušje - Posušje na kružnom toku izlaz na GP Vinjani - U naselju Grubine lijevo - Tunel "Sveti Ilija" i silazak u Bašku Vodu, i lijevo za Makarsku ...Kvest wrote:Pozdrav
Tim putem Zenica - Makarska izlazi 218 kilometara , malo preko 3 sata vožnje... Tunel se plaća mislim da nakon zadnjeg poskupljenja cestarine iznosi 22 kune..

- shake69
#1487 Re: Gdje na more? - 2017
Da ti nisi onaj Ričard Kvest (Quest) sa CNN-a?Kvest wrote:Pozdrav
- Laertes
#1488 Re: Gdje na more? - 2017
Ovo dalje od Šuice nisam išao. Ali što preko Komara, puno je duže?Travnički Noćni Šetač wrote:Travnik - Bugojno ( preferiram preko Komara a ne preko Rostova) - Kupres - Šujica - lijevo za Tomislavgrad - Tomislavgrad - na semaforima lijevo za Posušje - Posušje na kružnom toku izlaz na GP Vinjani - U naselju Grubine lijevo - Tunel "Sveti Ilija" i silazak u Bašku Vodu, i lijevo za Makarsku ...Kvest wrote:Pozdrav
Tim putem Zenica - Makarska izlazi 218 kilometara , malo preko 3 sata vožnje... Tunel se plaća mislim da nakon zadnjeg poskupljenja cestarine iznosi 22 kune..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1489 Re: Gdje na more? - 2017
Nijemac na ljetovanje u Hrvatsku došao traktorom, putovao čak 9 dana
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/nij ... 83624.html
- beni-bu-man
#1490 Re: Gdje na more? - 2017
Ma samo CG BuljaricaTomahawk11 wrote:Nijemac na ljetovanje u Hrvatsku došao traktorom, putovao čak 9 dana
![]()
![]()
- zforumas
#1491 Re: Gdje na more? - 2017
SeljakTomahawk11 wrote:Nijemac na ljetovanje u Hrvatsku došao traktorom, putovao čak 9 dana
![]()
![]()
- Travnički Noćni Šetač
#1492 Re: Gdje na more? - 2017
Pa po meni je bolji put preko Komara.... moze se brze voziti... a duze je 5 - 6 kilometara nije puno duze... ali mozes u Travniku stati na cevape ako ides tuda...Laertes wrote:Ovo dalje od Šuice nisam išao. Ali što preko Komara, puno je duže?
a trazio si bolji put.... mada mozes naravno i preko Rostiva...
- Edin H.
#1493 Re: Gdje na more? - 2017
Garant je otkacio kabl of kilometraze.zforumas wrote:SeljakTomahawk11 wrote:Nijemac na ljetovanje u Hrvatsku došao traktorom, putovao čak 9 dana
![]()
![]()
-
zippoo87
#1494 Re: Gdje na more? - 2017
ja sam dva puta isao ovom rutom sa slikeKvest wrote:Pozdrav
predjes granicu na Kamenskom i onda dole picis cijelom rivijerom do Makarske...u jutarnjim satima ljepota voziti uz more a ne bude ni nesto pretjerano guzve

- Travnički Noćni Šetač
#1495 Re: Gdje na more? - 2017
Sve OK ali zašto prelaziš na Kamensko ako se spuštaš na Brela preko Šestanovca... Za tu cestu imaš prelaz Prisika/ Aržano ... Gužva debelo zavisi od termina u kojem putuješ...
- shake69
#1496 Re: Gdje na more? - 2017
Jednom, prije par godina, sam namjerno isao tim putem od Travnika do Bugojna, Komara pa preko Suice da vidim i tu Listicu prvi put i zavrsio u Mostaru. Nisam mogao vjerovati da mi za takvo sto treba skoro sest sati!?Travnički Noćni Šetač wrote:Pa po meni je bolji put preko Komara.... moze se brze voziti... a duze je 5 - 6 kilometara nije puno duze... ali mozes u Travniku stati na cevape ako ides tuda...Laertes wrote:Ovo dalje od Šuice nisam išao. Ali što preko Komara, puno je duže?
a trazio si bolji put.... mada mozes naravno i preko Rostiva...
- Travnički Noćni Šetač
#1497 Re: Gdje na more? - 2017
Odakle si krenuo? Iz Zenice? ...
...
Ne vjerujem ni ja da ti je trebalo 6 sati vožnje... 6 sati ukupno i vožnje i ćevapa i puš i piš odmora u redu...
Jesi išao na Široki Brijeg ili okolo na Grude i Ljubuški? ...
Travnik - Šujica redovna vožnja ( po ograničenjima +10 km/h) izadje sat i po...
Za nešto manje od dva sata stigne se u Tomislavgrad...
Tomislavgrad - Mostar preko Širokog Brijega sat i po do dva...
Stvarno ne znam gdje si proveo 6 sati... osim u odmaranju usput...
...
Travnik - Mostar preko Tomislavgrada cca tri i po sata normalne vožnje da te nigdje ne uslikaju...
...
Ne vjerujem ni ja da ti je trebalo 6 sati vožnje... 6 sati ukupno i vožnje i ćevapa i puš i piš odmora u redu...
Jesi išao na Široki Brijeg ili okolo na Grude i Ljubuški? ...
Travnik - Šujica redovna vožnja ( po ograničenjima +10 km/h) izadje sat i po...
Za nešto manje od dva sata stigne se u Tomislavgrad...
Tomislavgrad - Mostar preko Širokog Brijega sat i po do dva...
Stvarno ne znam gdje si proveo 6 sati... osim u odmaranju usput...
...
Travnik - Mostar preko Tomislavgrada cca tri i po sata normalne vožnje da te nigdje ne uslikaju...
-
UterivacDugoga
#1498 Re: Gdje na more? - 2017
Ja cu ako Bog da sledece sedmice za Vodice iz SA. I gledam nesto po google maps,kad baca me prema jablanici i onda desno prema Tomislavgradu pa dalje na Kamensko. Nikad nisam isao tim putem(Jablanica -Tomislavgrad),onako na karti mi se cini da nema previse krivina.Brdo,uspon,nizbrdo?
Zna li neko nesto vise o tome? Ili neka preporuka?
Zna li neko nesto vise o tome? Ili neka preporuka?
- Travnički Noćni Šetač
#1499 Re: Gdje na more? - 2017
To ti je dijelom preko Čvrsnice i pored Blidinjeg jezera... 65 km regionalnog puta ali nije preloše... može biti interesantno ako nisi nikad išao... popiti kafu na obali jezera je lijepo...
..
A inače ako ćeš na autocestu predlažem ti da sa Kamenskog ideš do Trilja a onda pravo na Bisko i tu udješ na autocestu... do Vodica je 5 kuna skuplje ali izbjegneš ograničenja na relaciji Trilj - Brnaze...
..
A inače ako ćeš na autocestu predlažem ti da sa Kamenskog ideš do Trilja a onda pravo na Bisko i tu udješ na autocestu... do Vodica je 5 kuna skuplje ali izbjegneš ograničenja na relaciji Trilj - Brnaze...
-
UterivacDugoga
#1500 Re: Gdje na more? - 2017
Tako sam i kontao,uhvatiti se autoputa sto je prije moguce. Nego idem sa djetetom pa zato pitam za ovaj nas dio puta,da nema krivina i kakav je generalno,moze li se voziti ili je peglaona 50-60 kmh