Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
colt

#1401 Re: Gdje na more? - 2017

Post by colt »

eyesburn wrote:jel neko išao na pelješac ovih dana, preko kojeg graničnog je najbolje ići (najmanja gužva)?

konto sam ko nekad na trajekt do trpnja, ali preskup je sada, 2 osobe i auto 55KM u jednom pravcu, to je baš bezobrazno skupo.
Ja sam se vratio sa Orebića u nedelju. Trajekt zaobici, ne zbog toga sto je skup (a nije skup), nego zato sto ces se mozda nacekati. Guzva je odvratna i bio je jedan par koji su isli trajektom i cekali su 3 sata dok su dosli na red. Inace,vratili su se nazad okolo putem jer su brze stigli do Doljana. Put za Peljesac je zajeban. Puno je krivina i nekako mi je uska i na jednom mjestu ima odron (paziti se). Moze se ici normalno do 70 i ako imas malu djecu racunaj na povracanje upravo zbog previse krivina (na pojedinim mjestima i ostrih).

Granicni prelaz Neum I i II nije nista strasno. Ima vise traka za prijem vozila (posebno kamioni, posebno autobusi i posebno automobili) i nekako ide brze. Doljani su standardno zajebani i bolje ti je da ides nocu jer je manja guzva u odnosu na putovanje po dani.. .

Ako ides preko Trebinja, racunaj na veliku guzvu i imas jos jedan GP kod Slanog, ali to trebas znati (naci) a i put je uzak i zajebano je krizanje a i lako mozes zalutati (citaj da izbjegnes taj put, iako nema nikakvih guzvi)

Sto se tice plaza na Peljescu (bar u Orebicu) mi se ne svidja. Bilo je to nekako ranije puno bolje i prosle godine su posjekli mnoge hladovine i ima da se przis na onom kamenjaru (ovo uzeti u obzir ako imas malu djecu). . barem ovaj hotel gdje sam ja bio je ekstra i to mi nije puno pokvarilo dojam . .

To je to i ako imas pitanja . . .. reci
Dupli_skalp

#1402 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dupli_skalp »

hvala tebi, ali prošao sam ja pelješac uzduž i poprijeko bezbroj puta, tako da znam puteve.

pitanje se odnosilo samo na koji prelaz da idem, jer vidim da je ove godine haos. a bilo je i 2012te na neumu kad sam zadnji put išao na pelješac.

što se trajekta tiče, ne bih se složio da nije skup. po meni je itekako skupo 202 kune (iliti 55KM) samo u jednom pravcu za 2 osobe i auto je meni preskupo. znači 110KM bi me izašlo u oba pravca, suludo za toliko kratku dionicu.
mad_max_ba

#1403 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mad_max_ba »

shalla wrote:
dinao wrote:E ne znam vikendom kakva je situacija, prvi put idem na Cepikuce. Jest, more se bas rashladilo. :)
Od koga ću sad uzeti PS i Fifu kad si ti otišao da močiš guzove :mrgreen:
Uživajte ;-)
hoš kupit ps
dat ću jeftino :D :D
AllD

#1404 Re: Gdje na more? - 2017

Post by AllD »

Jel bio neko u Egiptu ove godine?
Planiram sredinom augusta pa me zanimaju iskustva sa terena ako je neko bio.
dulekrele

#1405 Re: Gdje na more? - 2017

Post by dulekrele »

colt wrote:
eyesburn wrote:jel neko išao na pelješac ovih dana, preko kojeg graničnog je najbolje ići (najmanja gužva)?

konto sam ko nekad na trajekt do trpnja, ali preskup je sada, 2 osobe i auto 55KM u jednom pravcu, to je baš bezobrazno skupo.
Ja sam se vratio sa Orebića u nedelju. Trajekt zaobici, ne zbog toga sto je skup (a nije skup), nego zato sto ces se mozda nacekati. Guzva je odvratna i bio je jedan par koji su isli trajektom i cekali su 3 sata dok su dosli na red. Inace,vratili su se nazad okolo putem jer su brze stigli do Doljana. Put za Peljesac je zajeban. Puno je krivina i nekako mi je uska i na jednom mjestu ima odron (paziti se). Moze se ici normalno do 70 i ako imas malu djecu racunaj na povracanje upravo zbog previse krivina (na pojedinim mjestima i ostrih).

Granicni prelaz Neum I i II nije nista strasno. Ima vise traka za prijem vozila (posebno kamioni, posebno autobusi i posebno automobili) i nekako ide brze. Doljani su standardno zajebani i bolje ti je da ides nocu jer je manja guzva u odnosu na putovanje po dani.. .

Ako ides preko Trebinja, racunaj na veliku guzvu i imas jos jedan GP kod Slanog, ali to trebas znati (naci) a i put je uzak i zajebano je krizanje a i lako mozes zalutati (citaj da izbjegnes taj put, iako nema nikakvih guzvi)

Sto se tice plaza na Peljescu (bar u Orebicu) mi se ne svidja. Bilo je to nekako ranije puno bolje i prosle godine su posjekli mnoge hladovine i ima da se przis na onom kamenjaru (ovo uzeti u obzir ako imas malu djecu). . barem ovaj hotel gdje sam ja bio je ekstra i to mi nije puno pokvarilo dojam . .

To je to i ako imas pitanja . . .. reci
Koji Hotel?
PeppermintSA

#1406 Re: Gdje na more? - 2017

Post by PeppermintSA »

Prvi put nakon rata sam bio u Crnoj Gori na moru. Pet dana u Herceg Novom, pa onda prešao u Budvu sedam dana. Domaćini su me oduševili, ja ga više ne idem u Hrvatsku. Mogu tri dana nabrajati lijepa iskustva. Toplo preporučujem.
Raigor Stonehoof

#1407 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Raigor Stonehoof »

necu da raspravljam o ukusima, al nekako mi nevjerovatno da je crna gora, a pogotovo herceg novi kao mjesto za ljetovanje nekoga odusevio :-)
mad_max_ba

#1408 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mad_max_ba »

Raigor Stonehoof wrote:necu da raspravljam o ukusima, al nekako mi nevjerovatno da je crna gora, a pogotovo herceg novi kao mjesto za ljetovanje nekoga odusevio :-)
o ukusima se ne raspravlja prijatelju,
mene je HN oduševio npr, jer mi je bilo pruženo ono što mi je trebalo od usluge u hotelu i samog koncepta, igrališta, saune bazeni, od šetnice, od starog grada ima se šta vidjet zar ne??

Meni kao famAlirajnom čojku sa malehnom djecom odgovaralo....
Raigor Stonehoof

#1409 Re: Gdje na more? - 2017

kontam da ti to odgovara, ali ne kontam sto moras do HN ici zbog toga. Sve to mozes naci i u BiH, jeftinije.

Valjda se na more ide zbog mora i plaza a ne zbog sauna i bazena :-)
bersK

#1410 Re: Gdje na more? - 2017

Post by bersK »

Crna gora s ličnom. Moguće?
kafanski_covjek

#1411 Re: Gdje na more? - 2017

Post by kafanski_covjek »

bersK wrote:Crna gora s ličnom. Moguće?
da
radostan dan

#1412 Re: Gdje na more? - 2017

Post by radostan dan »

Kotor.
PeppermintSA

#1413 Re: Gdje na more? - 2017

Post by PeppermintSA »

Raigor Stonehoof wrote:kontam da ti to odgovara, ali ne kontam sto moras do HN ici zbog toga. Sve to mozes naci i u BiH, jeftinije.

Sve to imaš u BiH?

Da me neko plati ne bih otišao u Neum.
muha_sa

#1414 Re: Gdje na more? - 2017

Post by muha_sa »

dodjoh u Zaostrog--meni plaho

Image
Raigor Stonehoof

#1415 Re: Gdje na more? - 2017

PeppermintSA wrote:
Raigor Stonehoof wrote:kontam da ti to odgovara, ali ne kontam sto moras do HN ici zbog toga. Sve to mozes naci i u BiH, jeftinije.

Sve to imaš u BiH?

Da me neko plati ne bih otišao u Neum.
Koji Neum? Eto ti Fojnice na pola sata od Sarajeva. Sa saunama i bazenima i šetalištima.
Edin H.

#1416 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Edin H. »

muha_sa wrote:dodjoh u Zaostrog--meni plaho

Image
Jeko ovaj sa tregerima?
colt

#1417 Re: Gdje na more? - 2017

Post by colt »

.
mad_max_ba

#1418 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mad_max_ba »

drug, imaš li djece????

Meni i hanumi bi najviše pasala kakva zabit, na nekoj planinčugi van svih signala wifijeva i inih budalaština da se pošteno odmorimo ko ljudi,

Kad si sa djecom (a ja ih imam trojicu različitih uzrasta), onda moraš gledati sljedeće:
1. Zbog najmlađeg da si uvijek u blizini sobe/apartmana (da razloge ne nabrajam), da more nije previše hladno, hlada u izobilju mora biti... hrana..
2. Srednji je malo manje zahtjevan ali i njemu treba malo hlada, hrana.....
3. Najstarijem opet da nije dosadno, da ima skakat, ronit, plivat, hoće malo i prohodat kupovati kakvih gluposti i da hrana....
4. A bgmi kad sam već tu i ja i hanuma, mene interesuje da šta vidim interesantno u gradu u kojem sam, da imam gdje ujutru kafurinu popit, pa kada se već nudi besplatno neki sadržaj, zašto ne bih iskoristio, teniski tereni (pogotovo sa ovim najstarijim), fudbalski tereni (na male sa nekom drugom dječurlijom i očevima :D ), zašto ne i jaGuzi i sauna....
Izvini ali nigdje u BiH nmgu naći i more i sve ostalo pobrojano uz neku solidnu cijenu.
P.S.
Što se cijena tiće Hvatska 0 bodova, pa prošle godine Štruca Kruha je bila 25kn (nas je petero pa izračunaj sam), mogu mislit koliko bi Hljeb koštao....
shalla

#1419 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

mad_max_ba wrote:

drug, imaš li djece????

Meni i hanumi bi najviše pasala kakva zabit, na nekoj planinčugi van svih signala wifijeva i inih budalaština da se pošteno odmorimo ko ljudi,

Kad si sa djecom (a ja ih imam trojicu različitih uzrasta), onda moraš gledati sljedeće:
1. Zbog najmlađeg da si uvijek u blizini sobe/apartmana (da razloge ne nabrajam), da more nije previše hladno, hlada u izobilju mora biti... hrana..
2. Srednji je malo manje zahtjevan ali i njemu treba malo hlada, hrana.....
3. Najstarijem opet da nije dosadno, da ima skakat, ronit, plivat, hoće malo i prohodat kupovati kakvih gluposti i da hrana....
4. A bgmi kad sam već tu i ja i hanuma, mene interesuje da šta vidim interesantno u gradu u kojem sam, da imam gdje ujutru kafurinu popit, pa kada se već nudi besplatno neki sadržaj, zašto ne bih iskoristio, teniski tereni (pogotovo sa ovim najstarijim), fudbalski tereni (na male sa nekom drugom dječurlijom i očevima :D ), zašto ne i jaGuzi i sauna....
Izvini ali nigdje u BiH nmgu naći i more i sve ostalo pobrojano uz neku solidnu cijenu.
P.S.
Što se cijena tiće Hvatska 0 bodova, pa prošle godine Štruca Kruha je bila 25kn (nas je petero pa izračunaj sam), mogu mislit koliko bi Hljeb koštao....
Ja imam jednog od nepune 3 godine pa imam 100 kriterija, mogu misliti kako je tek tebi prilikom odabira gdje ćeš na more :mrgreen:
Al ono, raja gleda različitim očima, evo recimo ono što sam ja stavljao par apartmana i hotelčića po Grčkoj, kažu mnogi ovdje jebo ono a meni ono savršeno odgovara upravo zbog toga što prije svega moram malcu napraviti određeni komoditet, ne mogu mi nikako biti interesantna ista mjesta sa 20-ak i sa skoro 40 godina koliko mi je sad... I ja sam 98-99 spavao u vrećama za spavanje u kampu u Makarskoj da se ne plaća smještaj već platimo 20 kn čuvaru kampa da nas pusti da ufuramo navečer i bacimo vreće gdje nas niko ne vidi :lol: 2005-2006 i sl. išao u Vodice, Primošten, Zrće a Bogami zadnjih nekoliko godina sam pravi penzioner, daj što manje ljudi, daj nek je mirno, da imam gdje sjesti popit kafu i piće gdje nije prevelika gungula, da je smještaj blizu plaže da mogu otići uspavati malca u sobi itd itd...
mad_max_ba

#1420 Re: Gdje na more? - 2017

Post by mad_max_ba »

shalla wrote: Ja imam jednog od nepune 3 godine pa imam 100 kriterija, mogu misliti kako je tek tebi prilikom odabira gdje ćeš na more :mrgreen:
Al ono, raja gleda različitim očima, evo recimo ono što sam ja stavljao par apartmana i hotelčića po Grčkoj, kažu mnogi ovdje jebo ono a meni ono savršeno odgovara upravo zbog toga što prije svega moram malcu napraviti određeni komoditet, ne mogu mi nikako biti interesantna ista mjesta sa 20-ak i sa skoro 40 godina koliko mi je sad... I ja sam 98-99 spavao u vrećama za spavanje u kampu u Makarskoj da se ne plaća smještaj već platimo 20 kn čuvaru kampa da nas pusti da ufuramo navečer i bacimo vreće gdje nas niko ne vidi :lol: 2005-2006 i sl. išao u Vodice, Primošten, Zrće a Bogami zadnjih nekoliko godina sam pravi penzioner, daj što manje ljudi, daj nek je mirno, da imam gdje sjesti popit kafu i piće, da je smještaj blizu plaže da mogu otići uspavati malca u sobi itd itd...
Arane ja 2015 ošo u Zaostrog, uplatio aprtman 6 noći.....
5-ti dan se pokupio kući....

To svako jutro u 5 sati ustajanje da zauzmem mjesto na plaži zbog hlada, pa hajmo duručak oko 7 i po, pa na plažu oko 9-ke, pa oko 12-13 u apartman pošalji djecu jer nemreš opstat na suncu (naravno ostanem na kamenju da čuvam jebene peškire i hlad), oko 15-16 ručak, pa onda opet zjahanje po plaži, samo što zaspim onaj se dere kraaaaaaaaaffffffffnnnneeeeeee (jebala mu ona mater izuzev nimeta).
Jbte kafa 15 kn, kru 25 kn, hrana u restoranima Vasionske cijene (govorim o pizzama i sl ne o nakim prstacima, lignjama i sl). Kanda sam na azurnoj obali a ne u jebenom seocetu zvanom Zaostrog...
Navečer malo prohodaš, sve u roku od 5 minuta obiđeš....
A po nesreći, ovaj srednji, u to vrijeme stalno nešto bolešljiv i treba mu hiljadu klinaca palaca
Ja 5-ti dan reko ja nmgu više, umorio se više no da sam crnčio na poslu, hanuma isto veli, hajmo mi kući...

Od tad tačno biram i mogu ti reć da me HN pozitivno iznenadio, barem ovo gdje sam bio u hotelu, stvarno sadržaja kolko hoš, (doduše polupansion pa se nisam oko hrane previše zamarao), hoš more, hoš bazen (ovo nam je najviše zbog najmlađeg odgovaralo jer ima onaj dječiji koji je pola u hladu pola na suncu), hoš tenisa, hoš stonog tenisa, fudbala....... blizu ti je sve. Treba ba potrefit da ima sve što bi nama odgovaralo.

Vezano za Fojnicu bio sam i to prika isto bijaše juli ili august, navečer slobodno džempera ponesi.....
Dupli_skalp

#1421 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dupli_skalp »

jel iko išao preko bijače ovih dana, kakva je dole situacija? hoću da imam i drugu alternativu osim čepikuća. za gabelu čujem da je isto kao na doljanima, pa mi ona nije alternativa.

i koliko naplate cestarinu od bijače do izlaza u pločama?
Raigor Stonehoof

#1422 Re: Gdje na more? - 2017

eyesburn wrote:jel iko išao preko bijače ovih dana, kakva je dole situacija? hoću da imam i drugu alternativu osim čepikuća. za gabelu čujem da je isto kao na doljanima, pa mi ona nije alternativa.

bilo je 6 kuna prosli mjesec, ne bi trebalo da se sta mijenjalo.

vezano za ovo gore, nemam djece, ali ako sve prodje dobro u decembru cu vam se pridruziti :D ne znam, ja kad biram mjesto za ljetovanje kriterij broj 1 mi je kvalitet plaza... ja na one pjescame plaze bez prirodnog hlada, a kakvih je 90% u cg, ne bih ni dzaba da mi je.

i halalices al ne vjerujem da si hljeb 25 kuna placao, a kafu obicnu 15. nasred makarske glavne plaze, koja bi valjda trebala bit skuplja od zaostroga, kafa je 10. hljeb nije nigdje iznad 12, osim ako ne kupujes one fensi, s mrkvom i sjemenkama i te gluposti.
Laertes

#1423 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Laertes »

Raigor Stonehoof wrote:
eyesburn wrote:jel iko išao preko bijače ovih dana, kakva je dole situacija? hoću da imam i drugu alternativu osim čepikuća. za gabelu čujem da je isto kao na doljanima, pa mi ona nije alternativa.

bilo je 6 kuna prosli mjesec, ne bi trebalo da se sta mijenjalo.

vezano za ovo gore, nemam djece, ali ako sve prodje dobro u decembru cu vam se pridruziti :D ne znam, ja kad biram mjesto za ljetovanje kriterij broj 1 mi je kvalitet plaza... ja na one pjescame plaze bez prirodnog hlada, a kakvih je 90% u cg, ne bih ni dzaba da mi je.

i halalices al ne vjerujem da si hljeb 25 kuna placao, a kafu obicnu 15. nasred makarske glavne plaze, koja bi valjda trebala bit skuplja od zaostroga, kafa je 10. hljeb nije nigdje iznad 12, osim ako ne kupujes one fensi, s mrkvom i sjemenkama i te gluposti.
Ovo oko cijena: Je li istina ovo što Lidl reklamira, da su im iste cijene u svim objektima? Da ne razmišljam o granici, već da se podmirim za 10 dana u Lidlu u Splitu.
Warashii

#1424 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

Laertes wrote:
Raigor Stonehoof wrote: Ovo oko cijena: Je li istina ovo što Lidl reklamira, da su im iste cijene u svim objektima? Da ne razmišljam o granici, već da se podmirim za 10 dana u Lidlu u Splitu.
U Supetru imas Lidl a vele mi da se otvorio i novi Konzum u Supetru, iznad Lidl-a, a cijena su i jedan i drugi extra, koliko se sjecam ti ono ides na Brac.
U Lidl-u se godinama snabdjevam na ljetovanju, razlika u cijenama kod nas i kod njih je minimalna a neke stvari su i jeftinije.
Kad se vracamo supruga i ja obavezno svratimo u Lidl i jos stvari nakupujemo za kuce.
Laertes

#1425 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Laertes »

Warashii wrote:
Laertes wrote:
Raigor Stonehoof wrote: Ovo oko cijena: Je li istina ovo što Lidl reklamira, da su im iste cijene u svim objektima? Da ne razmišljam o granici, već da se podmirim za 10 dana u Lidlu u Splitu.
U Supetru imas Lidl a vele mi da se otvorio i novi Konzum u Supetru, iznad Lidl-a, a cijena su i jedan i drugi extra, koliko se sjecam ti ono ides na Brac.
U Lidl-u se godinama snabdjevam na ljetovanju, razlika u cijenama kod nas i kod njih je minimalna a neke stvari su i jeftinije.
Kad se vracamo supruga i ja obavezno svratimo u Lidl i jos stvari nakupujemo za kuce.
Danke.
Jel' to žena i ti bez djece? Jer samo tako bi mi možda i ostalo para na povratku :D
Post Reply