Čuo sam da u Šaminom Gaju u Rakovici ima, a zanima me isplati li se do tamo ići i ima li još negdje drugo?
Imam neki dugoročni plan, kojem je danas vakat da se realizuje, perverzije raznih vrsta.
Zahvaljujem!
furuna wrote:na kraju nemojte propustiti jabukovacu sa sladoledom
Uvozno zaleđeno meso, pa friško otkravljeno, cijena je ''naveliko'' 2-3 KM/kg.beliver wrote:Kakve su cijene okvirno?
PipiDugaDevetka wrote:Uvozno zaleđeno meso, pa friško otkravljeno, cijena je ''naveliko'' 2-3 KM/kg.beliver wrote:Kakve su cijene okvirno?
U Sarajevu se heftično proda mesa težine, otprilike za 400 grla krupne stoke, a zakolje se i prođe vet. kontrolu otprilike desetak grla stoke.
Ne znam za ''stoku sitnog zuba'', ali sto posto sigurno i provjereno da postoji tržište bruceloznih ovaca (jeftinijih po mesare).
Samo kvalitetno ovcu ispržiti/skuhati/na ražnju okretati i bez brige. Kvalitetno ispečeno meso = sigurnost za dječake da neće ostati sterilni kao veliki broj onih koji su prebolovali brucelozu.
Pošto sam napamet ''iz glave'' pisao, samo sam se malo zeznuo u brojkama, ali opet se na isto svodi:Edin H. wrote:PipiDugaDevetka wrote:Uvozno zaleđeno meso, pa friško otkravljeno, cijena je ''naveliko'' 2-3 KM/kg.beliver wrote:Kakve su cijene okvirno?
U Sarajevu se heftično proda mesa težine, otprilike za 400 grla krupne stoke, a zakolje se i prođe vet. kontrolu otprilike desetak grla stoke.
Ne znam za ''stoku sitnog zuba'', ali sto posto sigurno i provjereno da postoji tržište bruceloznih ovaca (jeftinijih po mesare).
Samo kvalitetno ovcu ispržiti/skuhati/na ražnju okretati i bez brige. Kvalitetno ispečeno meso = sigurnost za dječake da neće ostati sterilni kao veliki broj onih koji su prebolovali brucelozu.
![]()
Odakle ti ove informacije?
O tome da muškarci vrlo često ostaju bez mogućnosti da imaju djece nakon prebolovane bruceloze proguglaj. Ne obavezno svaki bolesnik koji bude ''izliječen''. Sjećam se jednog Travničanina koji je kao borac dobio donaciju nekoliko ovaca. Neoženjen bio tada.11.08.2008 wrote:Baković je rekao da brucelozne ovce u livanjsku općinu i županiji nisu uvezene iz Ukrajine, Moldavije ili Rumunije, nego, kako kaže, iz Unsko-sanskog i Srednjobosanske županije u kojima je prošle godine proglašena epidemija bruceloze, a gdje je najveće tržište švercane stoke bez validnih veterinarskih potvrda o njenom zdravstvenom stanju.
furuna wrote:kulin dvor - semizovac, basta ispod ceste...romanticno, a izgleda da trazis tako nesto
Da ja znam gdje ima ispravnog mesa kupiti, ja bih tamo kupovao, pa mi preostaje samo Mujanić na pijaci Ilidža. Nek' je i meni, a i ostalim Allah dragi na pomoći.Bucko iz mahale wrote:de me posavjetuj Pipi,gdje da kupim meso u SA?
obicno kupujem kod Mujanica i u trznim centrima...a sad stvarno neznam gdje da kupim u buduce...
da li je sigurno otici direktno kod uzgajivaca i kupiti cijelo janje (mislim zivo,a poslije da neko to sredi) po svom odabiru?
ja prolazih par puta pored saminog gaja proteklih dana pa mi bi zanimljivo da se jedno 5 kafana zove samin gaj a vidio sam i novi samin gaj, fali samo noviji samin gaj i najnoviji samin gajbeliver wrote:Da vas pitam za prijedloge gdje otići na janjetinu u Sarajevu ili negdje blizu Sarajeva?
Čuo sam da u Šaminom Gaju u Rakovici ima, a zanima me isplati li se do tamo ići i ima li još negdje drugo?
Imam neki dugoročni plan, kojem je danas vakat da se realizuje, perverzije raznih vrsta.![]()
![]()
Zahvaljujem!
kod minje na sedrenikubeliver wrote:Da vas pitam za prijedloge gdje otići na janjetinu u Sarajevu ili negdje blizu Sarajeva?
Imam neki dugoročni plan, kojem je danas vakat da se realizuje, perverzije raznih vrsta.![]()
![]()
Zahvaljujem!
E nisam znao za ovo, meni isto bilo omiljeno mjesto za otici na meso.TouringBiker wrote:Gdje se sada u/oko Sarajeva (ne predaleko) može dobiti dobra janjetina na kilu, direktno sa ražnja?
"Kod Žutog" od Semizovca prema Srednjem se zatvorio, pa mi je "presušio" dosadašnji izvor