Gdje na kuglanje?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Neelix

#26 Re: Gdje na kuglanje?

Post by Neelix »

ja preferiram ovaj "americki" nacin, laksi je i zabavniji :) isao sam i u zetru, mogu reci da se nisam bas zabavio, puno je teze pogodit ista :D a i ona tabla sa rezultatima je konfuzna :|

u radon plazi i hollywoodu postoje displeji koji pokazuju score, sa imenima
Image

imena su, naravno, lazna :D

u rp je prostranije, ljepse uradjeno, ali i skuplje. nije bilo guzve nikad, kad god sam isao bilo je slobodnih staza.
Pre94tender

#27 Re: Gdje na kuglanje?

Post by Pre94tender »

U RP Se cesto ugasi staza tako da nekad ode i po 15 minuta vremena , ja igram cesto u Hollywoodu i nemam primjedbi evo i jedna slikica :D Image
Neelix

#28 Re: Gdje na kuglanje?

Post by Neelix »

bio ja prekjuce u holivudu, sat 20 maraka :shock:
Pre94tender

#29 Re: Gdje na kuglanje?

Post by Pre94tender »

Zavisi kad si bio do 3 sata je 12 KM sat ,poslije 3 je skuplje
Neelix

#30 Re: Gdje na kuglanje?

Post by Neelix »

nedjelja, oko 2 smo nas troje dosli tamo, sat vremena, sa koriscenjem tena - 23 km :roll:
SxDude

#31 Re: Gdje na kuglanje?

Post by SxDude »

u zetru (kad je ljeto bilo) poneses samo kesu, i kazes da imas tene :mrgreen: :mrgreen:
Neelix

#32 Re: Gdje na kuglanje?

Post by Neelix »

:shock: :shock: sinoc u avazu, nas 4ero, igrali sat i 10 minuta + 4 kafe - 36 km :shock:
Sunrise00

#33 Re: Gdje na kuglanje?

Post by Sunrise00 »

ja bila u avazu u srijedu :D nas jedno 8, 2 staze, 30 KM :D + po 1 KM za cipele, svi dali oko 5 KM :D odlicno bilo :P :D :D
fatality

#34 Re: Gdje na kuglanje?

Post by fatality »

idem i u radon i u hollywood, i nema neke razlike, desavalo mi se i na jednom i na drugom da se staze ugase samo sto u hollywood-u je onaj ciko blizu staze pa relativno brzo to regulise a u avazu je onaj lik sto vodi kuglanu ujedno i konobar i zaduzen je i za bilijar vjerovatno je i menadzer :lol: pa mu treba malo vise vremena da to sredi
al sve u svemu fina zanimacija ko se odluci na ovo :thumbup:
fatality

#35 Re: Gdje na kuglanje?

Post by fatality »

Neelix wrote:ja preferiram ovaj "americki" nacin, laksi je i zabavniji :)

u rp je prostranije, ljepse uradjeno, ali i skuplje. nije bilo guzve nikad, kad god sam isao bilo je slobodnih staza.
ja mislim da brkate pojmove, jedno je "kuglanje", to je to u zetri, a jedno je "bowling " to je ovo u rp i hollywood
a drugo, ja mislim da je ipak skuplje u hollywood-u, poslije 8 je tamo 25 KM a u rp je 20, bar ako se dobro sjecam :D
Neelix

#36 Re: Gdje na kuglanje?

Post by Neelix »

sakibe, a kako na nasem reci "bowling" ? :D
fatality

#37 Re: Gdje na kuglanje?

Post by fatality »

oo moj vrli prijatelju, kad si prihvatio "auto", "telefon" i mnoge druge , zasto za bowling izmisljat novu kad su ljudi sve smislili za nas ( i prije svega zasto davat pogresan naziv :) )
cute poison

#38 Re: Gdje na kuglanje?

Post by cute poison »

fatality wrote:

ja mislim da brkate pojmove, jedno je "kuglanje", to je to u zetri, a jedno je "bowling " to je ovo u rp i hollywood
a drugo, ja mislim da je ipak skuplje u hollywood-u, poslije 8 je tamo 25 KM a u rp je 20, bar ako se dobro sjecam :D
Bowling=kuglanje, uzmi rijecnik ako ne poznajes engleski :)
fatality

#39 Re: Gdje na kuglanje?

Post by fatality »

cute poison wrote:
fatality wrote:

nadam se da ces pustit da ja tebi nesto objasnim posto si jako pametan/pametna :)

prvo ne znam kakve to veze ima sa poznavanjem odnosno ne poznavanjem engleskog jezika, no to cu shvatiti kao da zelis da mene degradiras i da sebe uzdignes te se necu osvrtati na to ( uh vidi ja se ipak osvrnuo , shame on me :) )
a kuglanje potice od rijeci "kegeln" (gle slicnosti :shock: )sto je njemacka rijec (ne znam jel njemackog porijekla al ja je poznajem kao njemacku rijec) i znaci to sto znaci , tj. nije "bowling" , e sad sto je neko nas nasao za shodno to pogresno da prevede to nije moj problem
al ti se i dalje drzi tog rjecnika i uci engleski, trebat ce ti u zivotu :thumbup:
cute poison

#40 Re: Gdje na kuglanje?

Post by cute poison »

fatality wrote:
cute poison wrote:
fatality wrote: ja mislim da brkate pojmove, jedno je "kuglanje", to je to u zetri, a jedno je "bowling " to je ovo u rp i hollywood
nadam se da ces pustit da ja tebi nesto objasnim posto si jako pametan/pametna :)

prvo ne znam kakve to veze ima sa poznavanjem odnosno ne poznavanjem engleskog jezika, no to cu shvatiti kao da zelis da mene degradiras i da sebe uzdignes te se necu osvrtati na to ( uh vidi ja se ipak osvrnuo , shame on me :) )
a kuglanje potice od rijeci "kegeln" (gle slicnosti :shock: )sto je njemacka rijec (ne znam jel njemackog porijekla al ja je poznajem kao njemacku rijec) i znaci to sto znaci , tj. nije "bowling" , e sad sto je neko nas nasao za shodno to pogresno da prevede to nije moj problem
al ti se i dalje drzi tog rjecnika i uci engleski, trebat ce ti u zivotu :thumbup:
Znam da sam jako pametan ;) ne brini se ti za to, boldirao sam ti sta si napisao i dovoljan ti je prevod da skontas sta pise! Naucio ja engleski davno, da si mi ranije rekao da ce mi trebati u zivotu ne bih ti vjerovao :)
Brkas pojmove...
jennisjoplin

#41 Re: Gdje na kuglanje?

Post by jennisjoplin »

mima wrote:
sakop wrote:
mima wrote:Odkad nije bila tema o kuglanju.
samo da te pitam nick ti je mima (MIMA) ili mirna(MIRNA)?

Zini da ti kazem.
@MIMA sto si tak'a, reci co'eku :):):) a i mogla bi ponekad na kuglanje u Zetri :):):) pozz
jennisjoplin

#42 Re: Gdje na kuglanje?

Post by jennisjoplin »

fatality wrote:idem i u radon i u hollywood, i nema neke razlike, desavalo mi se i na jednom i na drugom da se staze ugase samo sto u hollywood-u je onaj ciko blizu staze pa relativno brzo to regulise a u avazu je onaj lik sto vodi kuglanu ujedno i konobar i zaduzen je i za bilijar vjerovatno je i menadzer :lol: pa mu treba malo vise vremena da to sredi
al sve u svemu fina zanimacija ko se odluci na ovo :thumbup:

... ali i skuplja zanimacija, cesto se zapetlja, ne spusti kegle, malo staza, nema menadzera/konobara a placeno :):):), bolje pjesaka na Zetru vise staza a i jehtinije a i niekvari se a i puno vise raje i zahebancije :):):) ...
jennisjoplin

#43 Re: Gdje na kuglanje?

Post by jennisjoplin »

Neelix wrote::shock: :shock: sinoc u avazu, nas 4ero, igrali sat i 10 minuta + 4 kafe - 36 km :shock:
...koliko ti plava avaz za reklamu? :):):) jest jeftino ali nidje nema :):):), isti polozaj dvojica, sat vremena 25 maraka (:-(:- pauze i cekanje menagera/konobara se ne broji :):):)
jennisjoplin

#44 Re: Gdje na kuglanje?

Post by jennisjoplin »

Neelix wrote:ja preferiram ovaj "americki" nacin, laksi je i zabavniji :) isao sam i u zetru, mogu reci da se nisam bas zabavio, puno je teze pogodit ista :D a i ona tabla sa rezultatima je konfuzna :|

u radon plazi i hollywoodu postoje displeji koji pokazuju score, sa imenima
Image

imena su, naravno, lazna :D

... isto i u Zetri, samo imas broj (bolje da te ne zahebavaju radi skora :):):) ) a i jeftinijeeeee !!! ...
*mima*

#45 Re: Gdje na kuglanje?

Post by *mima* »

jennisjoplin wrote:

@MIMA sto si tak'a, reci co'eku :):):) a i mogla bi ponekad na kuglanje u Zetri :):):) pozz

:D Pa dje si covjece.......odkad tebe ne vidjoh.......Pa kako si mi?
jennisjoplin

#46 Re: Gdje na kuglanje?

Post by jennisjoplin »

mima wrote:
jennisjoplin wrote:

:D Pa dje si covjece.......odkad tebe ne vidjoh.......Pa kako si mi?
dobro, polako se aktiviram, u nedelju i subotu (prosle hefte :):):) ) bilo se na kuglanju da vidimo stanje. dobro je izdrzalo se, na mladu je zarasce :):):):):)
ulli

#47 Re: Gdje na kuglanje?

Post by ulli »

Gdje na kuglanje a da nije SCC tamo mi je preskupo?
drndalo

#48 Re: Gdje na kuglanje?

Post by drndalo »

Posto je u SCC? Ja kad sam zadnji put bio u Radon Plazi bilo je mislim 20 KM, pa me nije cudilo sto smo bili jedini... Pozitivno je sto 1 zaposlenom nije dugo trebalo da nam donese pivu...
boyche

#49 Re: Gdje na kuglanje?

Post by boyche »

drndalo wrote:Posto je u SCC? Ja kad sam zadnji put bio u Radon Plazi bilo je mislim 20 KM, pa me nije cudilo sto smo bili jedini... Pozitivno je sto 1 zaposlenom nije dugo trebalo da nam donese pivu...
Cini mi se da je 5km po osobi partija...
Post Reply