Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sanjarko wrote: ↑29/06/2025 20:47
Moja stara kupila Metalac neku tavu za skoro 40 KM nedavno, neka nam je dotrajala prijasnja, i mogu reci ova Metalac tava nije losa, na akciji bila inace je oko 60 i nesto KM.
Metalac nekadašnji i ovaj sada su nebo i zemlja.
A rekao sam da se ima kupiti INOX i gusanog suđa na autopijaci nedjeljom, nisam se zajebavao.
E sada, ako se nekome gadi kupiti polovnu tavu (kao meni) to je drugi par opanaka.
Dobre tave sestrem, ko zna gdje ih nabavljaju...
Gusane tave su zakon. Kad se na njoj formira zastitni sloj, nema bolje tave, ne lijepi se hrana, drzi toplotu. Samo je treba paziti, nikad ne prati u masini za sudje i odmah krpom dobro posusiti nakon sto se opere zbog hrdje.
I ne treba uopste ganjati neki skupi brend, kineska tava sa autopijace je 99% ista kao fensi brendirana tava. Zeljezo je zeljezo, utisnuti logo ga nece uciniti manje ili vise kvalitetnim.
Moja stara kupila Metalac neku tavu za skoro 40 KM nedavno, neka nam je dotrajala prijasnja, i mogu reci ova Metalac tava nije losa, na akciji bila inace je oko 60 i nesto KM.
A rekao sam da se ima kupiti INOX i gusanog suđa na autopijaci nedjeljom, nisam se zajebavao.
E sada, ako se nekome gadi kupiti polovnu tavu (kao meni) to je drugi par opanaka.
Pa je li ima bilo šta u Sarajevu da nije najbolja ponuda na autopijaci?
Pa je li ima bilo šta u Sarajevu da nije najbolja ponuda na autopijaci?
Bude u Đuriću povoljno tariguza, jeftinije nego na autopijaci.
NediM17 wrote: ↑29/06/2025 19:04
Pretisova tava, nasljedstvo od matere, brat bratu 65 godina joj ima.
Debelo dno sa rupicama iznutra, supruga je i dan danas koristi, kaze dzaba sve ove moderne.
Jel' azbestna
Kakav azbest?
Prije se koristio teflon koji su smatrali velikim izumom dok se nije ispostavilo da ispušta otrovne materije kad se pregrije.
Koliko je meni poznato, teflon samo ne smije biti nimalo ostecen. Ukoliko je ostecen, onda bacaj. Zato se ni teflonsko sudje ne bi smjelo prati u makini.
Prije se koristio teflon koji su smatrali velikim izumom dok se nije ispostavilo da ispušta otrovne materije kad se pregrije.
Koliko je meni poznato, teflon samo ne smije biti nimalo ostecen. Ukoliko je ostecen, onda bacaj. Zato se ni teflonsko sudje ne bi smjelo prati u makini.
A pefluoctaoonic acid?
EU zabranila od 2020-te
Možda i SDA zabrani
Teflon nije zabranjen u Eu.
Nisam ni rekao da jeste, nego PFOA koja se koristi u proizvodnji PTFE,kemikalije koja se koristila u proizvodnji teflona.
Nisam ni rekao da jeste, nego PFOA koja se koristi u proizvodnji PTFE,kemikalije koja se koristila u proizvodnji teflona.
U Enleskoj je zanranjena od 2005-te
Ma taj acid nam život zagorčava, pravo da ti kažem
Nije zezanje, gledao sam film, izmislio levat teflon, uzo’ ko Žungul i Džajić zajedno, kad poslije prouzrokuje boleščine kada pržiš, čini mi se iznad 260 C
Ma taj acid nam život zagorčava, pravo da ti kažem
Nije zezanje, gledao sam film, izmislio levat teflon, uzo’ ko Žungul i Džajić zajedno, kad poslije prouzrokuje boleščine kada pržiš, čini mi se iznad 260 C
A pa zato meni žena kaže Nemoj više od 250C. Sad mi je jasno
Imaju alternative uvijek. I BPA je zabranjen u Eu pa kod nas nobody gives a sh.. Djeci se kupuju najjeftinije plasticne boce samo zato sto imaju naljepnice spidermana ili hallo kitty.
Ruku na srce.. nije ti ni Eu nikakva garancija. Godinama bivaju neke hemikalije dozvoljene, dok se ne pokrenu tuzbe.
Imaju alternative uvijek. I BPA je zabranjen u Eu pa kod nas nobody gives a sh.. Djeci se kupuju najjeftinije plasticne boce samo zato sto imaju naljepnice spidermana ili hallo kitty.
Ruku na srce.. nije ti ni Eu nikakva garancija. Godinama bivaju neke hemikalije dozvoljene, dok se ne pokrenu tuzbe.