Gdje kupiti vucijaka ili tornjaka ?
Moderator: anex
-
HaKi
#1 Gdje kupiti vucijaka ili tornjaka ?
Pitanje gdje ima kupiti vucijaka ili tornjaka i koliko se krecu cjene inace stenadi ? Treba mi stene koje ce biti ispred kuce interesuje me sada mozda i neka druga rasa koja moze biti ispred kuce i sluziti kao neka zastita od lopova. 
-
Maksim
#4 Re: Gdje kupiti vucijaka ili tornjaka ?
Sto ne skoknes do nekog seljaka u okolini OlovaHaKi wrote:Pitanje gdje ima kupiti vucijaka ili tornjaka i koliko se krecu cjene inace stenadi ? Treba mi stene koje ce biti ispred kuce interesuje me sada mozda i neka druga rasa koja moze biti ispred kuce i sluziti kao neka zastita od lopova.
- Abu FEED el-Castro
Nema kod nas seljaka u okolini Olova 
- SaraLe
#7 Re: Gdje kupiti vucijaka ili tornjaka ?
Od mene preporuka za rotvaileraHaKi wrote:Pitanje gdje ima kupiti vucijaka ili tornjaka i koliko se krecu cjene inace stenadi ? Treba mi stene koje ce biti ispred kuce interesuje me sada mozda i neka druga rasa koja moze biti ispred kuce i sluziti kao neka zastita od lopova.
-
PITARKA_SA
jes,vala od kud im ta idejaAbu FEED el-Castro wrote:Nema kod nas seljaka u okolini Olova
- SaraLe
Moj cuko ima 73 kg.encian wrote:i ja sam pomislila na rotweilera (ili kako se vec pise). strasno su vjerni i vrlo vrlo zastitnicki nastrojeni.
i tvrdoglavi.![]()
i znaju teziti preko 70 sto nije bas lijepo kad te pozele i potrce ti u susret....
- stripiii
Nisi jedinaSaraLe wrote:Moj cuko ima 73 kg.encian wrote:i ja sam pomislila na rotweilera (ili kako se vec pise). strasno su vjerni i vrlo vrlo zastitnicki nastrojeni.
i tvrdoglavi.![]()
i znaju teziti preko 70 sto nije bas lijepo kad te pozele i potrce ti u susret....a ja jadnica 68
- A-R-N-I
#13 Re: Gdje kupiti vucijaka ili tornjaka ?
Imas odlicno leglo tornjaka na vlasicu, pitaj za tornjake kad dodjes gore svi znaju vlasnika, a ako kako mozes doci do Josipa Pejakovica i on ima stence prvoklasne, njem. ovcara mozes nabaviti kod Velica u B. potoku... ne bih ti preporucio rotia, ipak je on kratkodlaki pas i nije bas za vani, barem ne zimi. Belgijski ovcar ti je super pas za to, rjetki su kod nas al se mogu naci....HaKi wrote:Pitanje gdje ima kupiti vucijaka ili tornjaka i koliko se krecu cjene inace stenadi ? Treba mi stene koje ce biti ispred kuce interesuje me sada mozda i neka druga rasa koja moze biti ispred kuce i sluziti kao neka zastita od lopova.
-
Cryptoman
Imas u Srednjoj Bosni kvalitetnih tornjaka. Slucajno poznajem momka koji je na Svjetskoj izlozbi prosle godine uzeo nagradu. Cini mi se da je cijena 300-400 maraka pa navise... Ali to je ono sa papirima za cuku, zna mu se familija jos od 1. svjetskog rata... 
-
amarce
#15 Re: Gdje kupiti vucijaka ili tornjaka ?
Kako bolan nisi zaboravio user name i passwordHaKi wrote:Pitanje gdje ima kupiti vucijaka ili tornjaka i koliko se krecu cjene inace stenadi ? Treba mi stene koje ce biti ispred kuce interesuje me sada mozda i neka druga rasa koja moze biti ispred kuce i sluziti kao neka zastita od lopova.
-
Leonid Breznjev
HaKi takodjer ti toplo i najtoplije preporucujem rotweillera!
Doduse imaju pravo kad kazu da moze biti "k'o tele"! Ja imam jedno majo stene tezine 78kg!
Rado bih ti i sliku pokazao ali nisam kadar i ne znam kako da to postavim!
Naravno da mu je potrebno malo vise mjesta i hrane a tebi i dosta VREMENA ZA ODGOJ!
Zamisli sliku kad na nekog krene 80-ak kg ciste misicne, neodgojene mase a ti mu nista ne mozes posto ne reaguje na tvoje uzaludno vikanje i deranje!!
Iz sopstvenog iskustva mogu reci da je samo njegov prizor dovoljan da ti od avlije odstrani nepozeljne "goste"!
Doduse imaju pravo kad kazu da moze biti "k'o tele"! Ja imam jedno majo stene tezine 78kg!
Rado bih ti i sliku pokazao ali nisam kadar i ne znam kako da to postavim!
Naravno da mu je potrebno malo vise mjesta i hrane a tebi i dosta VREMENA ZA ODGOJ!
Zamisli sliku kad na nekog krene 80-ak kg ciste misicne, neodgojene mase a ti mu nista ne mozes posto ne reaguje na tvoje uzaludno vikanje i deranje!!
Iz sopstvenog iskustva mogu reci da je samo njegov prizor dovoljan da ti od avlije odstrani nepozeljne "goste"!
-
nineac
Moj rodjak ima istreniranog vucijaka koji je pametniji od vjerujem 50% ljudi.
To je filozof majke mi!
samo ga moze hraniti on i njegova mati, a znali su po dvoristu farmerke rascupane naci kad neko pokusa preskociti ogradu jer cuko nelaje pa ima efekat "zasjede"
Znali su naci i otrovano meso jer im je kuca privlacna pa su pokusali da je obiju, medjutim pored njega nista nemoze proci.
On je stene iz legla koje je predvidjeno za vojnu obuku.
Tako da vucijak, ili bilo koji malo evci pas moze biti dobar cuvar, samo ej pitanje odgoja.
ja glasam za Tornjaka
To je filozof majke mi!
samo ga moze hraniti on i njegova mati, a znali su po dvoristu farmerke rascupane naci kad neko pokusa preskociti ogradu jer cuko nelaje pa ima efekat "zasjede"
Znali su naci i otrovano meso jer im je kuca privlacna pa su pokusali da je obiju, medjutim pored njega nista nemoze proci.
Tako da vucijak, ili bilo koji malo evci pas moze biti dobar cuvar, samo ej pitanje odgoja.
ja glasam za Tornjaka
-
Leonid Breznjev
nineac wrote:Moj rodjak ima istreniranog vucijaka koji je pametniji od vjerujem 50% ljudi.
To je filozof majke mi!
samo ga moze hraniti on i njegova mati, a znali su po dvoristu farmerke rascupane naci kad neko pokusa preskociti ogradu jer cuko nelaje pa ima efekat "zasjede"![]()
Znali su anci i otrovano emso jer im je kuca privlacna pa su pokusali da je obiju, medjutim pored njega nista nemoze proci.
ja glasam za Tornjaka
HAHAHAHAHAH! Zasjeda, zasjeda!!
Eto ima nelica stenadi bosanskog tornjaka, nije ni njemu mane bez daljnjeg!
Onda bi imali tri sretna dobitnika!
-
insatiable
vidi na autopijaci
Ma ne salim se, imas po oglasima uzgajivacnice pa take a look.
Ma ne salim se, imas po oglasima uzgajivacnice pa take a look.