Pozdrav,
zanima me gdje kupiti kvalitetan parket (za lijepljenje) u BiH, da je blizu sarajevskom kantonu i po mogucnosti iz domace proizvodnje.
Posto prvi put postavljam parket trebao bih vase savjete tipa klasa, vrsta drveta, itd.
Hvala unaprijed.
Gdje kupiti kvalitetan parket u BiH
Moderator: anex
-
sabanss
#2 Re: Gdje kupiti kvalitetan parket u BiH
Parket ili seljacki pod?Kalajdzija wrote:Pozdrav,
zanima me gdje kupiti kvalitetan parket (za lijepljenje) u BiH, da je blizu sarajevskom kantonu i po mogucnosti iz domace proizvodnje.
Posto prvi put postavljam parket trebao bih vase savjete tipa klasa, vrsta drveta, itd.
Hvala unaprijed.
Moje iskustvo kaze da je za nase uslove najbolje domace drvo (hrast), klasa zavisi od ukusa (1. klasa ti je nalik na laminat) i puno ti zavisi od parketara. Sta te konkretno zanima?
- pinokio04
#3 Re: Gdje kupiti kvalitetan parket u BiH
pozz raja, ako moze jedan savjet, pravim sprat kuce ovo ljeto i zelim savjet: parket ili laminat ?? znam da je jeftiniji laminat
Eh sad me interesuje sve oko postavljanja parketa :
koja klasa parketa je dobra od 20-30 km po m2, bukov hrastov, koji je bolji, znači svaka informacija dobro došla o parketu.. na šta obratit paznju prilikom postavljanja parketa..
i da li je najjeftiniji parket bolji od najskupljeg laminata ??

koja klasa parketa je dobra od 20-30 km po m2, bukov hrastov, koji je bolji, znači svaka informacija dobro došla o parketu.. na šta obratit paznju prilikom postavljanja parketa..
i da li je najjeftiniji parket bolji od najskupljeg laminata ??
-
Bold9780
#4 Re: Gdje kupiti kvalitetan parket u BiH
Dapinokio04 wrote:pozz raja, ako moze jedan savjet, pravim sprat kuce ovo ljeto i zelim savjet: parket ili laminat ?? znam da je jeftiniji laminat
i da li je najjeftiniji parket bolji od najskupljeg laminata ??![]()
- dustaban
#5 Re: Gdje kupiti kvalitetan parket u BiH
Mnogo vaznije od vrste drveta je SUHOCA. Nagledao sam se skupih parketa koji su "zinuli" mjesec dana nakon postavljanja.
To je problem domacih parketa, svak ih pravi a nemaju tehnologiju za susenje.
To je problem domacih parketa, svak ih pravi a nemaju tehnologiju za susenje.
- mayab
#6 Re: Gdje kupiti kvalitetan parket u BiH
Gledaj, dzaba ti i najskuplji parket, ako ti majstor zas.re.Bold9780 wrote:Dapinokio04 wrote:pozz raja, ako moze jedan savjet, pravim sprat kuce ovo ljeto i zelim savjet: parket ili laminat ?? znam da je jeftiniji laminat
i da li je najjeftiniji parket bolji od najskupljeg laminata ??![]()
Ako zelis postavljati parket treba ti perfektna podloga , ravna, čvsta (da se ne osipa), ispravno suha, i naravno dobar majstor.
Ako jedno od ovoga nije ispunjeno, bolje ne radi parket, strovalićeš pare i imati dovoljno "materijala " za kasnije probleme i glavobolje!
Definitivno sam pristalica parketa, ali u "Lamperu" imas po cijeni od 20 KM za m2, perfektno napravljen laminat, dakle perfektno imitirana povrsina drveta raznih vrsta.Uz to, odaberi laminat sa fugama i tu nema smrti.
-
Kalajdzija
#7 Re: Gdje kupiti kvalitetan parket u BiH
Parket je kupljen, postavljen, brusen i lakiran i za sada sam prezadovoljan. Nisam znao da je domaci parket tako kvalitetan. Veliki lajk za hrastov parket iz Zavidovica!