Gdje kupiti kremu?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Damirov

#1 Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

Pozdrav!
Ja sam dugogodisnji "korisnik" seboroicnog dermatitisa i u potrazi sam za rijesenjem kako kontrolisati ovu napast.Naime,cuo sam da se sensibio ds krema nesto najbolje sto ima na nasim prostorima,pomogla je gotovo svakome,medjutim kod nas koliko znam toga nema,nego ima samo u Hrvatskoj i Sloveniji.Postoji li ipak mozda negdje u ovoj nasoj lijepoj Bosni ova korisna stvarcica??

Isto tako citao sam staru temu na ovom forumu A derma krema,jel ona stvarno pomaze,izuzetno je skupa,ali kupit cu je sutra?
Pomozite ljudi :)
Damirov

#2 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

Oj pa zar niko :-)
Karen

#3 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Karen »

Hej, koristimo se istom bolesti ili ti ga stanjem, da sensibio da, BIH ne. jedino što ti mogu preporučiti je Eucerin krema sa ph5.
Damirov

#4 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

Karen wrote:Hej, koristimo se istom bolesti ili ti ga stanjem, da sensibio da, BIH ne. jedino što ti mogu preporučiti je Eucerin krema sa ph5.
Ma probat cu i to ako ne sredim
sta je sa ovim pasha sapunom,na ovom forumu su ga hvalili nenormalno,kako se on uopce koristi,na suhu kozu ili vlaznu,ujutru ili navece???
male_okice

#5 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by male_okice »

Damirov wrote:
Karen wrote:Hej, koristimo se istom bolesti ili ti ga stanjem, da sensibio da, BIH ne. jedino što ti mogu preporučiti je Eucerin krema sa ph5.
Ma probat cu i to ako ne sredim
sta je sa ovim pasha sapunom,na ovom forumu su ga hvalili nenormalno,kako se on uopce koristi,na suhu kozu ili vlaznu,ujutru ili navece???

ne pasha za tvoju kozu...koji god uzmes bice ti prejak. sto se tice sapuna mozes a-derma njihov uzeti kosta 9 KM, meni je dobar a imam jako osjetljivo lice sklono raznim alergijama, nisam koristila a-derma kremu ali vjerujem da je isto dobra. Eucerin i a-derma su ti tu negdje s cijenom, malo je a-derma jeftinija.
Damirov

#6 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

A evo upravo sam kupio a dermu kremu i taj sapun a derma,i kako sad to da koristim,da nece biti prejako oboje za moje lice jer imam osjetljivo lice skroz,za cas se zacrveni???
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#7 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by WipeOut »

Moj suprug,pored dermatitisa u vidu alergija koja mu se javlja na kozi,takođe ima i seboreicni dermatitis,koji je najizrazeniji na kosi,on ima suho perutanje,i na licu mu se pojavilo zadnji put.
evo strucna dijagnoza;
Epidermotitis coccica dis
Dermatitis seborrhoica capill

Alergija mu se javlja na usima,na skoljci i tamo oko zulufa,na prstima,na laktovima i na jednom dijelu ispod rebara.Do sad mu je uvijek prolazilo,ali ovaj put traje vremenski dosta dugo.Od lijecenja na klinici nije bilo neke vajde,tako da smo sad zadnji put posjetili dermatologa privatno i dobio je da koristi uljnu kupku od A derme i to da se kupa 2 dnevno,te dijelove na kojima se javljaju promjene
3 % Ac.Borici sol 2 x dnevno da premaze sve promjene
Kuterid G ung + Borogal crem a-a ,2 x dnevno 5 dana,1x dnevno po 5 dana
5 % salicil u Ung Glyceroli 3 h prije pranja kose utrljat na glavu
i prati kosu sa A derma samponom

E na klinici je radio sve moguce alergo testove,i izaslo mu je da alergican od sampona H&Shouldersa,do paste za zube,Old Spicea mah....do deterdzenta,a i ako smo sve to bili izbacili njemu nisu nestale promjene na tijelu,cak se sve pogorsavlo.Eto dok nismo otisli privatno.
Od kad utrljava u kosu ovu kremu,vise ga ne svrbi,i nema perutnja kao prije...znatno se smanjilo...
A i sve promjene su se smanjile i na tijelu....

Ne znam,ja sa kozom ne bih eksperminetisala na svoju ruku,ionako su svi preparati skupi pa i nije valjda neki problem otici na pregled da neko da strucno misljnje i da objasni kako i sta.

Mom suprugu najbolje odgovara sapun od Avene,a i ova uljana kupka se pokazala bas dobrom.Preparati jesu skupi,a i maze su skupe,ali kako on sam kaze ,nista se ne moze mjeriti sa tim kad ti neko pogleda u lice i jasno mu se vidi da ti zagleda u sve promjene,sve tackice,crvenila pa il hoce pitat sta je to ili nece...

Znaci,moja preporuka je pregled,pa neka dotorica preporuci sta tacno da se koristi,
jer npr i ja imam seboreicni dermatitis koji se ispoljava u vidu masnog perutnja i promjenama na tjemenu ,ali ni slucajno ne bih smjela namazat glavu sa ovom kremom sto je on dobio da maze 3 h prije pranja kose...Uz moju masnocu i ovu kremu :-) .... ne smijem se ni pitat sta bi bilo

mada u sustini nema straha za koristenje u isto vrijeme sapuna i kreme,pogotovo ovih preparata koji su namijenjenji za osjetljivu kozu

@damirov jesi li slucajno plav?svjeltije puti?
male_okice

#8 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by male_okice »

Damirov wrote:A evo upravo sam kupio a dermu kremu i taj sapun a derma,i kako sad to da koristim,da nece biti prejako oboje za moje lice jer imam osjetljivo lice skroz,za cas se zacrveni???
pa koju si kupio imas vise vrsta, exomega ti je za atopicnu suhu kozu. imas uputstvo na njoj procitaj kako koristiti. Sto se tice sapuna otprilike svaki drugi dan ja ga npr koristim nakon sto skinem sminku operem lice s njim, poslije toga nanesem hidrantnu kremu. Ovu exomega bi trebao nanositi barem 1 dnevno mozda ujutro poslije umivanja i navecer kad krenes spavati. Prati stanje koze, ako te bude ujedala ili nesto slicno onda je nemoj vise koristiti, mada je stvarno blaga tako da ne bi ti trebala praviti problem.
Damirov

#9 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

WipeOut wrote:Moj suprug,pored dermatitisa u vidu alergija koja mu se javlja na kozi,takođe ima i seboreicni dermatitis,koji je najizrazeniji na kosi,on ima suho perutanje,i na licu mu se pojavilo zadnji put.
evo strucna dijagnoza;

Alergija mu se javlja na usima,na skoljci i tamo oko zulufa,na prstima,na laktovima i na jednom dijelu ispod rebara.Do sad mu je uvijek prolazilo,ali ovaj put traje vremenski dosta dugo.Od lijecenja na klinici nije bilo neke vajde,tako da smo sad zadnji put posjetili dermatologa privatno i dobio je da koristi uljnu kupku od A derme i to da se kupa 2 dnevno,te dijelove na kojima se javljaju promjene

E na klinici je radio sve moguce alergo testove,i izaslo mu je da alergican od sampona H&Shouldersa,do paste za zube,Old Spicea mah....do deterdzenta,a i ako smo sve to bili izbacili njemu nisu nestale promjene na tijelu,cak se sve pogorsavlo.Eto dok nismo otisli privatno.
Od kad utrljava u kosu ovu kremu,vise ga ne svrbi,i nema perutnja kao prije...znatno se smanjilo...
A i sve promjene su se smanjile i na tijelu....

Ne znam,ja sa kozom ne bih eksperminetisala na svoju ruku,ionako su svi preparati skupi pa i nije valjda neki problem otici na pregled da neko da strucno misljnje i da objasni kako i sta.

Mom suprugu najbolje odgovara sapun od Avene,a i ova uljana kupka se pokazala bas dobrom.Preparati jesu skupi,a i maze su skupe,ali kako on sam kaze ,nista se ne moze mjeriti sa tim kad ti neko pogleda u lice i jasno mu se vidi da ti zagleda u sve promjene,sve tackice,crvenila pa il hoce pitat sta je to ili nece...

Znaci,moja preporuka je pregled,pa neka dotorica preporuci sta tacno da se koristi,
jer npr i ja imam seboreicni dermatitis koji se ispoljava u vidu masnog perutnja i promjenama na tjemenu ,ali ni slucajno ne bih smjela namazat glavu sa ovom kremom sto je on dobio da maze 3 h prije pranja kose...Uz moju masnocu i ovu kremu :-) .... ne smijem se ni pitat sta bi bilo

mada u sustini nema straha za koristenje u isto vrijeme sapuna i kreme,pogotovo ovih preparata koji su namijenjenji za osjetljivu kozu

@damirov jesi li slucajno plav?svjeltije puti?
Isao sam ja prvo u dom zdravlja,i dva zenska dermatologa su bile toliko glupe da nisu ni primjetile sta je kod mene u pitanju,samo su pogledale na oko i neke smijesne savjete dali i rekli dodji opet.Ma zdravo mislim u sebi.Onda odem kod privatnog koji mi prepisao neke kreme a posle citam na netu da to nikako ne smijem koristiti,zaradjivao na meni nenormalno,pa ne znam sta da radim,pomoc dermatologa je neophodna ali se nema kome otici,dodje mi nekad da im se dobro nagovorim i dam im do znanja da kuzim njihovo "briga me za tebe" i onda valjda budu bolji

Crvenilo mi je prejako,prejako,evo koristim ovu a derma kremu ali nista,iznerviram se i dok je skinem,zalijepi se za lice,ocigledno mi treba nesto jace,mozda belosalic al opet sam preosjetljivog lica,ne znam sta raditi

Kosa mi je onako,ni smedja ni crna,pola pola, a jesam svjetlije puti,nekad bio,sada sam crven :( :)
Damirov

#10 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

male_okice wrote:
Damirov wrote:A evo upravo sam kupio a dermu kremu i taj sapun a derma,i kako sad to da koristim,da nece biti prejako oboje za moje lice jer imam osjetljivo lice skroz,za cas se zacrveni???
pa koju si kupio imas vise vrsta, exomega ti je za atopicnu suhu kozu. imas uputstvo na njoj procitaj kako koristiti. Sto se tice sapuna otprilike svaki drugi dan ja ga npr koristim nakon sto skinem sminku operem lice s njim, poslije toga nanesem hidrantnu kremu. Ovu exomega bi trebao nanositi barem 1 dnevno mozda ujutro poslije umivanja i navecer kad krenes spavati. Prati stanje koze, ako te bude ujedala ili nesto slicno onda je nemoj vise koristiti, mada je stvarno blaga tako da ne bi ti trebala praviti problem.
ovu za nadrazenu kozu sam kupio al od nje bar za sad nema nista,prije mislim da je ona idealna za blaze slucajeve,u mene je ipak malo ozbiljniji,sumnjam da ce ovako blaga krema sta pomoci
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#11 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by WipeOut »

Pitam da li si plav,jer na svjetlijijim osobama na kozi se vide sve promjene,i kako stare sve ce biti izrazenije (rijeci doktorice). Kremu koju si dobivao sigurno je imala kortikosteroida,a pazi rijetko koja krema za kozno oboljenje je nema :sad: nazalost...
Probaj to crvenilo da prvo natopis acidima boricima,pa onda da namazes kremom nekom,ne znam sad koju :-?
Jesi li probao sa belogentom?On jest stetan,ali pomaze...mah u sutini pomaze tako da samo gura upalu i alergiju pod kozu,on nista ne rjesava...
Kazem ti ove maze sto je moj suprug dobio bas su mu super djelovale,za 3 dana se sve smanjilo,ali on je to dobio na recept :roll:...
A ni od jedne maze ne moze istog sekunda nestat,ponekad se kozna oboljenja lijece mjesecima,samo moras biti istrajan....
Odakle si?
male_okice

#12 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by male_okice »

Damirov wrote:
male_okice wrote:
ovu za nadrazenu kozu sam kupio al od nje bar za sad nema nista,prije mislim da je ona idealna za blaze slucajeve,u mene je ipak malo ozbiljniji,sumnjam da ce ovako blaga krema sta pomoci
imas temu dermatolog u sarajevu (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=250), mozda tu ako nista nadjes dobrog doktora, ja nemam iskustva sa dermatitisom ali imam sa psorijazom, hm...ima stvarno toliko puno tih proizvoda na trzistu da covjek ne zna sta bi mislio ili preporucio, meni je a-derma super, mojoj mami odgovora nevenova mast samo...vrlo je tesko preporuciti nesto sto ce djelovati svakome.....mada naisla sam na ovaj zanimljiv clanak pa ako imas vremena procitaj( http://www.etericnaulja.net/aromaterapi ... etika.html), mozda neki prirodan lijek pokusas-imaju razna ulja koja mogu jako dobro djelovati na kozu. Srecno nadam se da ce ti sto god od ovoga pomoci.
Damirov

#13 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

WipeOut wrote:Pitam da li si plav,jer na svjetlijijim osobama na kozi se vide sve promjene,i kako stare sve ce biti izrazenije (rijeci doktorice). Kremu koju si dobivao sigurno je imala kortikosteroida,a pazi rijetko koja krema za kozno oboljenje je nema :sad: nazalost...
Probaj to crvenilo da prvo natopis acidima boricima,pa onda da namazes kremom nekom,ne znam sad koju :-?
Jesi li probao sa belogentom?On jest stetan,ali pomaze...mah u sutini pomaze tako da samo gura upalu i alergiju pod kozu,on nista ne rjesava...
Kazem ti ove maze sto je moj suprug dobio bas su mu super djelovale,za 3 dana se sve smanjilo,ali on je to dobio na recept :roll:...
A ni od jedne maze ne moze istog sekunda nestat,ponekad se kozna oboljenja lijece mjesecima,samo moras biti istrajan....
Odakle si?
acidi borici imam i danas,to mi je rekao da uzmem dermatolog jos prije gotovo 2 godine,ostalo je pola bocice i nije mi se nikako pokazao dobar,cak sta vise malo i prejak,zacrvenim se jos gore

Meni daje da skinem ovo crvenilo prvi put,a posle je lice lakse odrzavati normalnim ovim blazim kremama,medjutim u mene je stvano mnogo mnogo crveno i zato imam osjecaj da ovdje treba nesto jace,al sta ne znam,otici dermatologu opet je teska odluka posto izgledaju mi da ih boli briga ali ono 100% ih boli briga

Ovako mi nikad nije bilo,i prije sam ja imao seboreju ali normalno sve bilo,cak i zimi sam je odzavao dobro a nisam se pridrzavao nekih sad stvari,kao ishrana,stres,jeo sam sve i svasta,a danas kad maksimalno se trudim sa ishranom stanje kao da je sve gore i gore
Damirov

#14 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

@male-okice koristim evo a dermu kremu pa cemo vidjeti sta ce biti,bar u narednih 7 dana,ako nista onda moram dermatologu otici sa debelom kovertom da to malo profesionalnije odradi :-D
Hvala ti,pogledat cu ovaj link,bice ako Bog da bolje
sposa0408

#15 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by sposa0408 »

Cula sam za tu kremu i ima je kupiti u ljekarni Frebel, Zagreb, ulica Dolac...
Imas na netu njihov telefon pa nazovi ih i pitaj.
Damirov

#16 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

A derma krema jedna ogromna nula,ali ogromna,kilometar sa kilometar
žena

#17 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by žena »

alica.k

#18 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by alica.k »

Damirov wrote:A derma krema jedna ogromna nula,ali ogromna,kilometar sa kilometar
koristis je tri dana.
daj joj sansu.
BJB

#19 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by BJB »

Evo ja testiram Akerat od Avene-a..Reci cu ti nakon mjesec dana kakvi su rezultati.
U ova dva dana sam prezadovoljna..
Od kako sam posla u skolu imam seboreju, pocelo je iza usiju (crvenilo) i po glavi dio iznad vrata na srecu..Pogorsavalo se i poboljsavalo s vremena na vrijeme.
ISla sam svugdje i isprobala svasta.NEka dr dermatolog Visnja, ne sjecam se prezimena, iz Mostara mi je propisala neki losion sa solju iz Mrtvog mora, koji sam trebala stavljati 2 puta dnevno, drzati na glavi pola sata a onda oprati.
Stanej se poboljsalo- ali cim sam prestala koristiti losion sve se vratilo na staro..
A bilo je savjeta ludih od doktora, npr. da stavljam hidrogen 2% na mjesta zahvacena seborejom i sl.
Pocelo mi se spustati niz vrat i to je razlog zasto sam uzela ovu kremu. A nasla sam je slucajno.
Znam samo da sam maloprije namazala treci put i da mi je umirilo kozu. STanje prije ove kreme je bilo bas lose. Crvenilo k'o opekotina i to jaca.
Znacu vise za mjesec dana.
Damirov

#20 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Damirov »

BJB wrote:Evo ja testiram Akerat od Avene-a..Reci cu ti nakon mjesec dana kakvi su rezultati.
U ova dva dana sam prezadovoljna..
Od kako sam posla u skolu imam seboreju, pocelo je iza usiju (crvenilo) i po glavi dio iznad vrata na srecu..Pogorsavalo se i poboljsavalo s vremena na vrijeme.
ISla sam svugdje i isprobala svasta.NEka dr dermatolog Visnja, ne sjecam se prezimena, iz Mostara mi je propisala neki losion sa solju iz Mrtvog mora, koji sam trebala stavljati 2 puta dnevno, drzati na glavi pola sata a onda oprati.
Stanej se poboljsalo- ali cim sam prestala koristiti losion sve se vratilo na staro..
A bilo je savjeta ludih od doktora, npr. da stavljam hidrogen 2% na mjesta zahvacena seborejom i sl.
Pocelo mi se spustati niz vrat i to je razlog zasto sam uzela ovu kremu. A nasla sam je slucajno.
Znam samo da sam maloprije namazala treci put i da mi je umirilo kozu. STanje prije ove kreme je bilo bas lose. Crvenilo k'o opekotina i to jaca.
Znacu vise za mjesec dana.
Javi kako je prosla krema nakon sedmice koristenja da je i ja uzmem,jer ako je krema zaista ucinkovita mora biti pomaka vec nakon 7 dana,a za mjesec bi to trebalo biti puno bolje.Od ove moje a derme samo nekoliko akni se pojavilo,cak sta pogorsala mi je stanje,to sam i ocekivao jer je preblaga za moj slucaj
Damirov

#21 Re: Gdje kupiti kremu

Post by Damirov »

Jeste li kad culi za kremu od 60KM?Eto to mi je prepisao dragi privatni dermatolog,uz naravno dvije kreme koje se prodaju kod njega o ordinaciji,naravno nijednu nisam kupio jer je ocigledno djubre od covjeka,ova skupa krema nesto za skidanje loja sa lica a u mene je seboreja,crvenilo i perutanje.Smradovi i smradovi po milion puta
sarajvosa

#22 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by sarajvosa »

Zna li neko koliko kosta krema Skinoren i moze li se uzet bez recepta?
MAN-lion's coach

#23 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by MAN-lion's coach »

sarajvosa wrote:Zna li neko koliko kosta krema Skinoren i moze li se uzet bez recepta?
Bila je prije godinu oko 23KM.
Bez recepta.
Zara_zara

#24 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Zara_zara »

[quote="WipeOut"]Moj suprug,pored dermatitisa u vidu alergija koja mu se javlja na kozi,takođe ima i seboreicni dermatitis,koji je najizrazeniji na kosi,on ima suho perutanje,i na licu mu se pojavilo zadnji put.
evo strucna dijagnoza;

A gdje ste kupili Kuterid G kremu?
Pozz
Zovem se Zelena

#25 Re: Gdje kupiti kremu?

Post by Zovem se Zelena »

Kuteride je generalno jako teško naći, nema ih već nekoliko mjeseci. Probajte paralele (betametazon/gentamicin) belogent, diprogenta, bethagen.
Post Reply