Gdje kupiti knjige za crtanje.

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
BAN___KAI

#1 Gdje kupiti knjige za crtanje.

Post by BAN___KAI »

Pozdrav.

Zanima me gdje tacno mogu kupiti dobre knjige i jeftine o tome kako se crta jer stvarno nemoguce je nauciti crtati preko racunara za mene gledajuci knjige u pdf-u ili video tutoriale jer onda moram stalno pauzirati , otvarati photoshop, onda opet otvarati silne prozore.

Nasao sam knjigu Andrew Loomisa u PDF-u i nju bas svaki umjetnik koristi ali je tesko preko PCa raditi jer previse se mis koristi i onda moram stalno da mijenjam ruke.

Imam pc tablet za crtanje ali zelim nauciti tradicionalno jer je bolji osjecaj.
Evo vec 2godine umjesto da naucim kako se crta ja sam naucio kako se boji Manga pa sada moram sve nauciti ako zelim krenuti nadalje jer me koci.

Znate li da li neki ulicni prodavaci to prodavaju i mozda ce se prodavati na ovome sajmu knjiga u Sarajevu sto treba doci ?

evo jedan moj digitalni rad koji sam radio prije skoro 2 godine.
Image
vaučer

#2 Re: Gdje kupiti knjige za crtanje.

Post by vaučer »

Hmm.. šta te točno zanima?
Ako ćeš učiti proporcije, perspektivu i slično isto ti je crtao na tabletu ili papiru, pravila su ista.
Ako ćeš učiti da ovladaš nekim tehnikama, tuš, ugljen, pastel, akvarel i slično stvar je samo u vježbi.

Kakav si s engleskim?
Ako ti je dobar engleski preporučio bih ti bookdepository.com stranicu gdje ima knjiga svake vrste a dostava je besplatna. Također možda ne bi bilo loše da probaš s nekim tečajem za crtanje ali opet, ne znam šta te točno zanima jer je crtanje preopćenit pojam.
Post Reply