gdje kupiti "gumene" lance

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ja1977

#1 gdje kupiti "gumene" lance

Post by ja1977 »

Ljudi, imali ko ideju gdje kupiti "gumene" lance?
Koliko sam uspio skupiti informacije proizvodi ih Mishelin. Ko je oovlasteni zastupnik Mishelina za BiH.

Hvala
ja1977

#2 Re: gdje kupiti lance

Post by ja1977 »

Vidim da su "gumeni" lanci ne poznata stvar.

Da li neko zna gdje ima lanaca za velicinu gume 265-65-R17 (Toyota Land Cruiser).

Gledao u A-net i Avantiju, nemaju.

Hvala
Broj 1

#3 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by Broj 1 »

Ja sam sebi kupio u Sloveniji, to je kombinacija lanaca sa poprecnim gumama u kojima su unitivani siljci. deru pravo i led i cestu.
Ma sto sam sjekiru u Sloveniji nabavio, ona klinasta sa fiberglas drskom, samo malo kvrknes po cutuku i puca ko ledenica.
slavkoimamodilera

#4 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by slavkoimamodilera »

Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?
Vragolan

#5 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by Vragolan »

slavkoimamodilera wrote:Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?
e moj slavko, nekad bolje g2 guzelja po snjegu nego svi 4x4 zajedno
suljke

#7 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by suljke »

Tu kombinaciju lanaca sa poprecnim gumama i ekserima vidio sam na autopijaci, kad udjes gdje se auti prodaju sa desne strane treci ili cetvrti stand.
Lanci za 265-65 R17 imali su u Poljoopremi u Rajlovcu, cijena je bila oko 150-170 KM
slavkoimamodilera

#8 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by slavkoimamodilera »

Vragolan wrote:
slavkoimamodilera wrote:Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?
e moj slavko, nekad bolje g2 guzelja po snjegu nego svi 4x4 zajedno
Eh pa ima "4x4" i 4x4 :wink: E landcruiser ne spada u ove prve, zato i pitam! ;-)
ja1977

#9 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by ja1977 »

Pazi sad, na moju zalost ja ne vozim tog Land Cruiser-a. Pitanje je bilo iz usluge prijatelju. Ja imam Scenic RX4 i ne trebaju mi lanci.

Uglavnom, lanci nadjeni u Union Comerc u Rajlovcu. Cijana 90 KM.
Broj 1

#10 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by Broj 1 »

Ove gumbice sa gurtnama su dobre ako imaju ove snale od metala inace plasticne pucaju brzo.
Cholina_Lokica

#11 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by Cholina_Lokica »

nekome ne trebaju ni na g2 a nekome trebaju i na cruiseru :skoljka: sh'o bi se reklo, ko zna zna, ko ne zna...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#12 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

ahaa :roll:
AdnanSA

#13 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by AdnanSA »

Jeste ovi dobri vozači sa golfovima mogu zimi i sa ljetnim gumama a kamoli da im lanci trebaju.
Mi ostali što slabo vozimo kupimo i zimske gume i lance da se nadju u gepeku.
sLLayer

#14 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by sLLayer »

Dile wrote:
nekome ne trebaju ni na g2 a nekome trebaju i na cruiseru :skoljka: sh'o bi se reklo, ko zna zna, ko ne zna...
2 (lanca) :lol:
citroen

#15 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by citroen »

evo od neki dan poceli prodavati i ove auto carape(autosock),dobra stvar pravo gledajuci klip na kojem se upotrebljavaju na jednoj vozilici.kosta 165KM
citroen

#16 Re: gdje kupiti lance

Post by citroen »

[quote="ja1977"]Vidim da su "gumeni" lanci ne poznata stvar.

Da li neko zna gdje ima lanaca za velicinu gume 265-65-R17 (Toyota Land Cruiser).

Gledao u A-net i Avantiju, nemaju.

Hvala[/quote

Evo vidjeh na market.ba u (autodijelovi)covjek prodaje lance za toyotu land cruiser 50KM,pa ga kontaktiraj ako bas te trazis
shlauf

#17 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by shlauf »

Auto čarapa

Auto čarapaNovitet na Europskom tržištu: auto čarapa za svaki tip vozila. Auto čarapa pomaže pri usponu i nizbrdici, izvlači iz svake situacije. Praktična je zamjena za lance, te čuva felge od grebanja. Materijal je veoma prijanjajući, pogotovo za led.

Montaža auto čarape je brza, lagana i jednostavna. Ne zahtijeva veliku fizičku snagu.

AutoSock je norveška tvrtka koja je angažirana u razvoju novih tehnologija za poboljšanja sigurnosti vozila u vrlo teškim zimskim uvjetima. Sva istraživanja i razvoj auto čarapa u fazi intenzivnog ispitivanja su potvrdili i dokumentirali najveći proizvođači auta u Europi, SAD-u i Japanu.

Standard AutoShock - čarapa prikladna za većinu auta.

High Performance AutoShock - primjerena za niski profil, veće dimenzije točkova, kombije, terenska i SUV vozila.

Cijene su od 466,00 kn plus PDV za veličinu npr. 205/ 60 R15

Na veće količine odobrava se popust, ovisno o uvjetima narudžbe. Detaljnije: kontakt

E-mail adrese: [email protected] i
[email protected]
Adresa: Aleja Blaža Jurišića 67, 10040 Zagreb

Tel/fax: 01/291-6678 i

Mob: 099/2163-888

ale aleeeeeee :dance:
shlauf

#18 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by shlauf »

Preuzeto sa: http://www.interprodaja.hr

ale aleeeeee :dance:
walk_M-A-N

#19 Re: gdje kupiti "gumene" lance

Post by walk_M-A-N »

I nakon par godina, auto čarapa i dalje uglavnom nema u ponudi, ili ih ja nisam primijetio. Jedan uvoznik mi je rekao da su oni imali ponudu, ali nisu prihvatili, jer uvoze klasinčne čelične, a njihov proizvođač to ne pravi, pa to ispada kao neki sukob.
Ne znam je li gore postaviti čelične lance ili se voziti s njima po asfaltu. Realnost je da se sve ulice ne čiste istom brzinom, i nekada se sa snijega stigne na asfalt..ko će svaki čas to skidati/postavljati.
Uglavnom, na slici su ove čarape zgodne i jednostavne. Ne znam da li su trajne, bar kao lanac, znači godinama ili decenijama, ako se lijepo posuši.
Vidim iz ovh linkova da ima i drugih ideja kako se izvući iz snijega/blata/pijeska (samo u pijesak nisam do sada upao), ali nekako slabo to ima i kupiti a i u upotrebi.
Post Reply