gdje kupiti "gumene" lance
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ja1977
#1 gdje kupiti "gumene" lance
Ljudi, imali ko ideju gdje kupiti "gumene" lance?
Koliko sam uspio skupiti informacije proizvodi ih Mishelin. Ko je oovlasteni zastupnik Mishelina za BiH.
Hvala
Koliko sam uspio skupiti informacije proizvodi ih Mishelin. Ko je oovlasteni zastupnik Mishelina za BiH.
Hvala
-
ja1977
#2 Re: gdje kupiti lance
Vidim da su "gumeni" lanci ne poznata stvar.
Da li neko zna gdje ima lanaca za velicinu gume 265-65-R17 (Toyota Land Cruiser).
Gledao u A-net i Avantiju, nemaju.
Hvala
Da li neko zna gdje ima lanaca za velicinu gume 265-65-R17 (Toyota Land Cruiser).
Hvala
-
Broj 1
#3 Re: gdje kupiti "gumene" lance
Ja sam sebi kupio u Sloveniji, to je kombinacija lanaca sa poprecnim gumama u kojima su unitivani siljci. deru pravo i led i cestu.
Ma sto sam sjekiru u Sloveniji nabavio, ona klinasta sa fiberglas drskom, samo malo kvrknes po cutuku i puca ko ledenica.
Ma sto sam sjekiru u Sloveniji nabavio, ona klinasta sa fiberglas drskom, samo malo kvrknes po cutuku i puca ko ledenica.
- slavkoimamodilera
#4 Re: gdje kupiti "gumene" lance
Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?
- Vragolan
#5 Re: gdje kupiti "gumene" lance
e moj slavko, nekad bolje g2 guzelja po snjegu nego svi 4x4 zajednoslavkoimamodilera wrote:Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?
- Vragolan
-
suljke
#7 Re: gdje kupiti "gumene" lance
Tu kombinaciju lanaca sa poprecnim gumama i ekserima vidio sam na autopijaci, kad udjes gdje se auti prodaju sa desne strane treci ili cetvrti stand.
Lanci za 265-65 R17 imali su u Poljoopremi u Rajlovcu, cijena je bila oko 150-170 KM
Lanci za 265-65 R17 imali su u Poljoopremi u Rajlovcu, cijena je bila oko 150-170 KM
- slavkoimamodilera
#8 Re: gdje kupiti "gumene" lance
Eh pa ima "4x4" i 4x4Vragolan wrote:e moj slavko, nekad bolje g2 guzelja po snjegu nego svi 4x4 zajednoslavkoimamodilera wrote:Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?
-
ja1977
#9 Re: gdje kupiti "gumene" lance
Pazi sad, na moju zalost ja ne vozim tog Land Cruiser-a. Pitanje je bilo iz usluge prijatelju. Ja imam Scenic RX4 i ne trebaju mi lanci.slavkoimamodilera wrote:Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?
Uglavnom, lanci nadjeni u Union Comerc u Rajlovcu. Cijana 90 KM.
-
Broj 1
#10 Re: gdje kupiti "gumene" lance
Ove gumbice sa gurtnama su dobre ako imaju ove snale od metala inace plasticne pucaju brzo.
Vragolan wrote:ljudi vidite ovo, ja ovo prvi put vidim
http://www.sportsimportsltd.com/tire-ic ... traps.html
http://www.sportsimportsltd.com/sncltrsy.html
http://www.sportsimportsltd.com/snoboot ... ative.html
http://www.sportsimportsltd.com/lisptichgr.html
- Cholina_Lokica
#11 Re: gdje kupiti "gumene" lance
nekome ne trebaju ni na g2 a nekome trebaju i na cruiseruslavkoimamodilera wrote:Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
-
AdnanSA
#13 Re: gdje kupiti "gumene" lance
Jeste ovi dobri vozači sa golfovima mogu zimi i sa ljetnim gumama a kamoli da im lanci trebaju.
Mi ostali što slabo vozimo kupimo i zimske gume i lance da se nadju u gepeku.
Mi ostali što slabo vozimo kupimo i zimske gume i lance da se nadju u gepeku.
-
sLLayer
#14 Re: gdje kupiti "gumene" lance
2 (lanca)Dile wrote:nekome ne trebaju ni na g2 a nekome trebaju i na cruiseruslavkoimamodilera wrote:Vozis landcruisera i trebaju ti lanci? Gdje? Penjes se po zidu neke zaledjene zgrade ili...?sh'o bi se reklo, ko zna zna, ko ne zna...
- citroen
#15 Re: gdje kupiti "gumene" lance
evo od neki dan poceli prodavati i ove auto carape(autosock),dobra stvar pravo gledajuci klip na kojem se upotrebljavaju na jednoj vozilici.kosta 165KM
- citroen
#16 Re: gdje kupiti lance
[quote="ja1977"]Vidim da su "gumeni" lanci ne poznata stvar.
Hvala[/quote
Evo vidjeh na market.ba u (autodijelovi)covjek prodaje lance za toyotu land cruiser 50KM,pa ga kontaktiraj ako bas te trazis
Hvala[/quote
Evo vidjeh na market.ba u (autodijelovi)covjek prodaje lance za toyotu land cruiser 50KM,pa ga kontaktiraj ako bas te trazis
- shlauf
#17 Re: gdje kupiti "gumene" lance
Auto čarapa
Auto čarapaNovitet na Europskom tržištu: auto čarapa za svaki tip vozila. Auto čarapa pomaže pri usponu i nizbrdici, izvlači iz svake situacije. Praktična je zamjena za lance, te čuva felge od grebanja. Materijal je veoma prijanjajući, pogotovo za led.
Montaža auto čarape je brza, lagana i jednostavna. Ne zahtijeva veliku fizičku snagu.
AutoSock je norveška tvrtka koja je angažirana u razvoju novih tehnologija za poboljšanja sigurnosti vozila u vrlo teškim zimskim uvjetima. Sva istraživanja i razvoj auto čarapa u fazi intenzivnog ispitivanja su potvrdili i dokumentirali najveći proizvođači auta u Europi, SAD-u i Japanu.
Standard AutoShock - čarapa prikladna za većinu auta.
High Performance AutoShock - primjerena za niski profil, veće dimenzije točkova, kombije, terenska i SUV vozila.
Cijene su od 466,00 kn plus PDV za veličinu npr. 205/ 60 R15
Na veće količine odobrava se popust, ovisno o uvjetima narudžbe. Detaljnije: kontakt
E-mail adrese: [email protected] i
[email protected]
Adresa: Aleja Blaža Jurišića 67, 10040 Zagreb
Tel/fax: 01/291-6678 i
Mob: 099/2163-888
ale aleeeeeee
Auto čarapaNovitet na Europskom tržištu: auto čarapa za svaki tip vozila. Auto čarapa pomaže pri usponu i nizbrdici, izvlači iz svake situacije. Praktična je zamjena za lance, te čuva felge od grebanja. Materijal je veoma prijanjajući, pogotovo za led.
Montaža auto čarape je brza, lagana i jednostavna. Ne zahtijeva veliku fizičku snagu.
AutoSock je norveška tvrtka koja je angažirana u razvoju novih tehnologija za poboljšanja sigurnosti vozila u vrlo teškim zimskim uvjetima. Sva istraživanja i razvoj auto čarapa u fazi intenzivnog ispitivanja su potvrdili i dokumentirali najveći proizvođači auta u Europi, SAD-u i Japanu.
Standard AutoShock - čarapa prikladna za većinu auta.
High Performance AutoShock - primjerena za niski profil, veće dimenzije točkova, kombije, terenska i SUV vozila.
Cijene su od 466,00 kn plus PDV za veličinu npr. 205/ 60 R15
Na veće količine odobrava se popust, ovisno o uvjetima narudžbe. Detaljnije: kontakt
E-mail adrese: [email protected] i
[email protected]
Adresa: Aleja Blaža Jurišića 67, 10040 Zagreb
Tel/fax: 01/291-6678 i
Mob: 099/2163-888
ale aleeeeeee
- shlauf
-
walk_M-A-N
#19 Re: gdje kupiti "gumene" lance
I nakon par godina, auto čarapa i dalje uglavnom nema u ponudi, ili ih ja nisam primijetio. Jedan uvoznik mi je rekao da su oni imali ponudu, ali nisu prihvatili, jer uvoze klasinčne čelične, a njihov proizvođač to ne pravi, pa to ispada kao neki sukob.
Ne znam je li gore postaviti čelične lance ili se voziti s njima po asfaltu. Realnost je da se sve ulice ne čiste istom brzinom, i nekada se sa snijega stigne na asfalt..ko će svaki čas to skidati/postavljati.
Uglavnom, na slici su ove čarape zgodne i jednostavne. Ne znam da li su trajne, bar kao lanac, znači godinama ili decenijama, ako se lijepo posuši.
Vidim iz ovh linkova da ima i drugih ideja kako se izvući iz snijega/blata/pijeska (samo u pijesak nisam do sada upao), ali nekako slabo to ima i kupiti a i u upotrebi.
Ne znam je li gore postaviti čelične lance ili se voziti s njima po asfaltu. Realnost je da se sve ulice ne čiste istom brzinom, i nekada se sa snijega stigne na asfalt..ko će svaki čas to skidati/postavljati.
Uglavnom, na slici su ove čarape zgodne i jednostavne. Ne znam da li su trajne, bar kao lanac, znači godinama ili decenijama, ako se lijepo posuši.
Vidim iz ovh linkova da ima i drugih ideja kako se izvući iz snijega/blata/pijeska (samo u pijesak nisam do sada upao), ali nekako slabo to ima i kupiti a i u upotrebi.