Hvala
Gdje kupiti dobro biciklo
-
goropadnik
#1 Gdje kupiti dobro biciklo
posto sam visok skora dva metra i nekih 100kg
trebalo bi mi neko malo cvrsce i vece biciklo, jel ko zna neko dobro mjesto za kupnju do cca 350KM
Hvala
Hvala
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
Savjetujem ti da se obratis nicku trimi68 , poznatom biciklistigoropadnik wrote:posto sam visok skora dva metra i nekih 100kgtrebalo bi mi neko malo cvrsce i vece biciklo, jel ko zna neko dobro mjesto za kupnju do cca 350KM
Hvala
- uvjek dobar gost
#3 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&kategorija=GT
Pretresi malo ovaj sajt... ima nekih bicikala i do tih para, no može u ovoj radnji i na rate....
mada skoro mi je drug jedan rekao da na auto pijaci zna biti dobrih polovnih bicikala....
Pretresi malo ovaj sajt... ima nekih bicikala i do tih para, no može u ovoj radnji i na rate....
mada skoro mi je drug jedan rekao da na auto pijaci zna biti dobrih polovnih bicikala....
-
SmislovS
#4 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
Kineski su najjeftiniji, a imaju dugogodisnju tradiciju. Ima ih i u Holandiji, Austriji, Sarajevu, na svakom koraku, mozda i u Vistafonu, nisam bio tamo pa nisam siguran, ali provjeri.
(Uzgred bicikl, a ne biciklo, bez uvrede molim)
(Uzgred bicikl, a ne biciklo, bez uvrede molim)
- Epitop
#5 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
Imaš Probike u Zenici ako ti nije mrsko da navratiš. Ljudi rade samo bicikla tako da imaju veliki izbor. Znam da je dolazilo dosta ljudi iz Sarajeva, a i imaš garanciju godinu dana na sva bicikla.
-
d2
#6 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
prelagan si tigoropadnik wrote:posto sam visok skora dva metra i nekih 100kgtrebalo bi mi neko malo cvrsce i vece biciklo, jel ko zna neko dobro mjesto za kupnju do cca 350KM
Hvala
odvoji jos 50 km za GT Agressor ili jos 110 KM za GT outpost, bar ces znati sta vozis... http://www.ciklocentar.ba
- Epitop
#7 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
d2 ne znam da li ti si ti vozio ove GT Outpost ili Aggressor, pa me interesuje tvoje iskustvo s dotičnim biciklima. Ja se baš sad vratio iz radnje i ova dva modela mi čovjek predložio pa ako može tvoje mišljenje.
-
Sharam
#8 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
imaš na iliđi dobar bajk shop kvaliteta prava od 300 do 3000 bicikla boli glavva.....
-
d2
#9 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
Ja sam do nedavno vozio Schwinn koji je isto dobar brend ali je bio star vec, oko 10 godina i raja su me bukvalno natjerala da kupim bolje biciklo. U ciklocentru sam isao na Agresora jer sam pišno kad sam vidio kako biciklo izgleda medjutim tamo su me savjetovali ako mogu da izdvojim jos 60 KM i kupim outpost sto sam i uradio. Nisam pretjerano presao sa njim, mozda tek oko 300 kilometara. Moji prvi utisci su vrlo dobri, ja nisam nikakav profesionalac ali se jako cesto vozam po gradu, vilsonovo, vrelo bosne, dariva ... Biciklo lijepo ide, mjenjaci su mi ok, kocnice su mi ok, amortizer je dobar, nemam nikakve primjedbe u vezi bilo cega. Na internetu sam nasao da ovaj mjenjac koji dodje sa njim nije nista posebno (Shimano Acera), ljudi se zale na nepreciznost medjutim ja nisam imao probleme sa njim, mozda jer je bickl jos nov. Trenutno ne mogu nista reci protiv tog bicikla. Ipak... Poznanica ima Nakamuru koja je kupljena u Mercatoru prosle godine na snizenju za 280 KM. Stoji da je GT ocito modernije uradjen, sigurno je ram od boljih materijala, potom gt ima neki fini finis rama dok Nakamura nema, GT ima modernije mjenjace, Nakamura nema, GT ima duple felge, Nakamura nema, GT ima 24 brzine, Nakamura nema, ipak mislim da bi se ova Nakamura mogla porediti manje vise uspjesno sa Agresorom s tim da je jeftinija 120 maraka na snizenju (ko ga uspije uhvatiti u tih par dana prije zime)...
Dakle ako su ti pare od sustinske vaznosti i nije ti hica mozes kupiti i nakamuru pred zimu na snizenju, ako su ti pare malo manje vazne pocetkom zime ciklocentar ima snizenja pa se moze GT Agressor ili Outpost dobiti za 50 tak KM manje, a ako ne mozes cekati onda Agresor ili Outpost ako ti je cijena bitna.
Razlika je koliko su meni rekli u tome sto agresor ima 21 brzinu i nema duple felge (outpost 24 brzine i duple felge). Mislim da je to - to, mozda ima nesto sto sam zaboravio. Outpost mi je dosao sa finim gumama koje su izmedju gradskih i onih za grublje terene sto je bitno jer ljudi koji voze bicikl sa gumama koje imaju sire i grublje krampone imaju prituzbe da treba vise snage da bi se takvo biciklo vozilo...
Racunaj da ces uz biciklo vjerovatno uzimati dodatnu opremu - boca za vodu sa nosacem je 10 km, ja sam uzeo skuplju varijantu od 18, sajla sa kljucem - 8 km, svjetla imas negdje od 10 km na vise, trebace ti mozda nogara i tako... Oko 50 KM na cijenu bicikla bi te trebalo pokriti za (osnovnu, nesminkersku) opremu ako neces bas golo biciklo...
Eto to je to, ja sam zadovoljan i mislim da 460 KM nije previse para za ovaj bicikl.
Dakle ako su ti pare od sustinske vaznosti i nije ti hica mozes kupiti i nakamuru pred zimu na snizenju, ako su ti pare malo manje vazne pocetkom zime ciklocentar ima snizenja pa se moze GT Agressor ili Outpost dobiti za 50 tak KM manje, a ako ne mozes cekati onda Agresor ili Outpost ako ti je cijena bitna.
Razlika je koliko su meni rekli u tome sto agresor ima 21 brzinu i nema duple felge (outpost 24 brzine i duple felge). Mislim da je to - to, mozda ima nesto sto sam zaboravio. Outpost mi je dosao sa finim gumama koje su izmedju gradskih i onih za grublje terene sto je bitno jer ljudi koji voze bicikl sa gumama koje imaju sire i grublje krampone imaju prituzbe da treba vise snage da bi se takvo biciklo vozilo...
Racunaj da ces uz biciklo vjerovatno uzimati dodatnu opremu - boca za vodu sa nosacem je 10 km, ja sam uzeo skuplju varijantu od 18, sajla sa kljucem - 8 km, svjetla imas negdje od 10 km na vise, trebace ti mozda nogara i tako... Oko 50 KM na cijenu bicikla bi te trebalo pokriti za (osnovnu, nesminkersku) opremu ako neces bas golo biciklo...
Eto to je to, ja sam zadovoljan i mislim da 460 KM nije previse para za ovaj bicikl.
- Edin H.
#10 Re: Gdje kupiti dobro biciklo
Moze li pony