Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Moderator: Benq
- nermin.padez
#1 Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Gledao sam neke PC Shopove (Plus, Imtec..), ove tzv. malo bolje, medjutim ne drze nista bolje. Sve je prosjek i ispod prosjeka. Zanima me gdje ima kupiti npr. Sennheiser slusalice (in ear)...
Cijena otprilike 50-70 KM Ili ako ima neko drugu preporuku 
-
Domy31
- nermin.padez
#3 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Nemoj mi univerzalce
....kod njih nisu ni originalne, samo dobre kopije 
- shape of despair
#4 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Nema boljih do sonyjevih in ear.Posjeti mobilmediju a imas sad i na 3. spratu u BBI centru sonijevu radnju
- hopi
#5 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
uzeo ljetos, vani, sennheiser mx365 15€, probaj pik, ebay ne znam da li ih ima kod nas, odlične su a eto cijena nije strašna.
-
mexicorn
#6 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
http://artist.ba/mex/kategorija_sa_arti ... 29&kat=125
Sa Shure-om nema fule. Reviews-i i iskustva na http://www.head-fi.org/
- nermin.padez
#7 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Ma bitno samo da ne ispadaju iz uva, kvalitetniji ton, bas...i prihvatljiva cijena. Pogledacu u BBIshape of despair wrote:Nema boljih do sonyjevih in ear.Posjeti mobilmediju a imas sad i na 3. spratu u BBI centru sonijevu radnju
Ma kakav ebay...to mogu i kod univerzalaca, nema na piku, ali sto ima kopije su....hopi wrote:uzeo ljetos, vani, sennheiser mx365 15€, probaj pik, ebay ne znam da li ih ima kod nas, odlične su a eto cijena nije strašna.
Nema ispod 150kmmexicorn wrote:http://artist.ba/mex/kategorija_sa_arti ... 29&kat=125
Sent from my GT-I9000 using Jelly Bean
-
mexicorn
#8 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
A ja mislio ti hoćeš dobre slušalice...nermin.padez wrote:Nema ispod 150kmmexicorn wrote:http://artist.ba/mex/kategorija_sa_arti ... 29&kat=125
Sent from my GT-I9000 using Jelly Bean
Nema nekog izbora ispod 100 KM, pogotovo ne kod nas. Ja sam dugo tražio i onda skontao da ću radije sačekati da skupim za neke Shure. Life is too short to listen to bad earphones.
Last edited by mexicorn on 24/09/2012 16:59, edited 1 time in total.
- Alfa159
#9 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Kmetu kakva ti je ovo slicica???
Hajd razligu, majke ti
Hajd razligu, majke ti
Last edited by Alfa159 on 24/09/2012 16:52, edited 1 time in total.
- shape of despair
#10 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Najjaci modeli sonyja su se prodavali za oko 80-90KM tipa ovih http://www.sony.ba/product/hpa-in-ear-c ... mdr-ed31lp mada mislim da je ovo neki srednji model i da nisu tako skupe
- Alfa159
#11 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Hahahaha cuj papka SLUSKE.
Kmetu sad fakat razligu!!!
Cuj sluske, odakle se ti skotrlja u nase krajeve???
Kmetu sad fakat razligu!!!
Cuj sluske, odakle se ti skotrlja u nase krajeve???
- Janjicar
- nermin.padez
#13 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Pa ne bih bas slusalice preko 100KM, zao mi dati tolike pare za metar kablamexicorn wrote: A ja mislio ti hoćeš dobre slušalice...
Nema nekog izbora ispod 100 KM, pogotovo ne kod nas. Ja sam dugo tražio i onda skontao da ću radije sačekati da skupim za neke Shure. Life is too short to listen to bad earphones.
shape of despair wrote:Najjaci modeli sonyja su se prodavali za oko 80-90KM tipa ovih http://www.sony.ba/product/hpa-in-ear-c ... mdr-ed31lp mada mislim da je ovo neki srednji model i da nisu tako skupe
Imam blizu Tehnomarket,pa cu pogledati Sony, valjda nisu lose Sony jbg cim su toliko para
- vukojebina
#14 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
ja prije godinu na ebayu uzeo sennheiser, ne znam tacno koji model, nemam one kutije vise..35 eura platio sa postarinom...znam da su u radnji bile 50 e...i dan danas ih svaki dan koristim, i vise nego zadovoljan...posebno mi se svidja sto izoliraju svu buku oko tebe, ne cujes apsolutno nista osim muzike, a i muzika na ovakvim slusalicama je poseban dozivljaj....
-
mexicorn
#15 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Opet, zavisi sta podrazumijevas pod kvalitetnim zvukom.nermin.padez wrote:Pa ne bih bas slusalice preko 100KM, zao mi dati tolike pare za metar kablamexicorn wrote: A ja mislio ti hoćeš dobre slušalice...
Nema nekog izbora ispod 100 KM, pogotovo ne kod nas. Ja sam dugo tražio i onda skontao da ću radije sačekati da skupim za neke Shure. Life is too short to listen to bad earphones.Kupio bih neke solidne ne moraju biti pretjerno skupe (dobre), mislim za 50KM-70KM da se mogu naci extra, da bude kvalitetn zvuk i bas
![]()
Potrazi na head-fi preporuku < $40 i trazi na eBay-u.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
-
NeyTheHa
#16 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Ja imam Shure, ekstra zvuk, pogotovo za vokale, slabiji je bas u poredjenju sa npr. on ear slusalicama, ali za finiju muziku su super, tako da za njih mogu reci sto se tice kvaliteta da su
...
eh sad sto se tice tog cjenovnog ranga i slusalica, naruci s vana, kod nas koliko sam ja razgledala ili imaju cheap slusalice jos losijeg zvuka (i ni ne skontas koliko je kvalitet zvuka slab dok ne probas neke koje valjaju) - i pod cheap pikam do nekih 30ak maraka, onda ima ogromni gap u cijenama tog srednjeg ranga i onda imas trecu kategoriju - relativno dobre slusalice koje su overpriced u poredjenju sa cijenama vani, tako da je moja preporuka da narucis, a sennheiser opcenito ima finih...
dodatna tuga je sto je kod nas izbor kriza - banaliziram, ali tri proizvodjaca na trzistu i nista vise...
edit: doduse, ove moje slusalice su bolje za vokala, zavisi od tipa
eh sad sto se tice tog cjenovnog ranga i slusalica, naruci s vana, kod nas koliko sam ja razgledala ili imaju cheap slusalice jos losijeg zvuka (i ni ne skontas koliko je kvalitet zvuka slab dok ne probas neke koje valjaju) - i pod cheap pikam do nekih 30ak maraka, onda ima ogromni gap u cijenama tog srednjeg ranga i onda imas trecu kategoriju - relativno dobre slusalice koje su overpriced u poredjenju sa cijenama vani, tako da je moja preporuka da narucis, a sennheiser opcenito ima finih...
dodatna tuga je sto je kod nas izbor kriza - banaliziram, ali tri proizvodjaca na trzistu i nista vise...
edit: doduse, ove moje slusalice su bolje za vokala, zavisi od tipa
- vukojebina
#17 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Zaboravih rec, kad se ove malo ofucaju, kuzno sam jedne bose, jes da su oko 150 eura ja mislim, al ono je perverzija...
-
NeyTheHa
#18 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Bose on ear, sto godina im, al zvuk ekstra, plus onaj awesome osjecaj kad se vozis trolom i ne cujes drndanje trolejbusa...
- vukojebina
#19 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
E e ..to to 
Ev upravo vidjeh da su pojeftinile, one sa mikrofonom su 130, a bez stoja..moglo bi to se ubrzat s kupovinom...
Ev upravo vidjeh da su pojeftinile, one sa mikrofonom su 130, a bez stoja..moglo bi to se ubrzat s kupovinom...
- nermin.padez
#20 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Nemam uslova za narudzbu vana, niti imam PayPal niti ne znam kako placati. Vukojebina sta te baca za*ebi te od 300KM (sve preko 100KM)! Nemoguce da se ne mogu dobre uzeti do 100injak KM
Nekako mi ovo sve djeluje precjenjeno 
- vukojebina
#21 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Znam druze, sve je to ok, al kad jednom se nadjes u blizini bilo cega od bose, (mislim na osobe koje vole kvalitetnu muziku i kvalitetan zvuk), vjeruj ne mozes ostat ravnodusan... slusalice su opet sitne, ja se bio zaletio za neko kucno kino od bose, 2,5 milje eura, jedva me zena odgovorila (ebem li joj novu spavacu sobu, i madrace i ormar
) Mada obrlatit cu je kad tad...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#22 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Da su Bose slusalie dobre moze reci samo neko ko nije cuo Utrasone,Grado,Shure,Beyer.. pa i sein sa nekim over ear modelima. Ja ne znam za konkretniju radnju osim artist.ba
Ja imam SE215 i poprilicno sam zadovoljan (Sansa Clip+ Rock Boxed + 320k ili cak i FLAC). Imas i kod njih taj model za manje od 200KM
Btw "dobrih" slusalica nema za te pare (mozda jedino JVC HAFX1 koje kostaju i dosta manje od tog ali trebas ici na Ebay)
PS.
ako vec ides na ebay moras da znas da senheiserki nema za 10-15 eura i da su to sve kineske kopije
Ja imam SE215 i poprilicno sam zadovoljan (Sansa Clip+ Rock Boxed + 320k ili cak i FLAC). Imas i kod njih taj model za manje od 200KM
Btw "dobrih" slusalica nema za te pare (mozda jedino JVC HAFX1 koje kostaju i dosta manje od tog ali trebas ici na Ebay)
PS.
ako vec ides na ebay moras da znas da senheiserki nema za 10-15 eura i da su to sve kineske kopije
- vukojebina
#23 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Ajd necemo se preseravat..mogu i ja sad naci neke i rec da bolje i od tih tvojih... no nije to poenta, nit je poenta ovdje bubat neku studijsku opremu, koju mozes nac u samo u nekim specijalizovanim radnjama.. ovdje pricamo u slusalicama za svaki dan i koje mozes kupit ili pogledat u nekom malo boljem media marketu...
- nermin.padez
#24 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
E upravo to. Znam i ja da ima skusalica i po 200, 300 i vise €, to je profesionalna oprema, i tesko je naci. Meni treba nesto multifunkcionalno (Za sve uredjaje...mp3 player, telefon, racunar....), za svaki dan,prihvatljive cijene, a vi mi nasli bubati najskuplju robuvukojebina wrote:Ajd necemo se preseravat..mogu i ja sad naci neke i rec da bolje i od tih tvojih... no nije to poenta, nit je poenta ovdje bubat neku studijsku opremu, koju mozes nac u samo u nekim specijalizovanim radnjama.. ovdje pricamo u slusalicama za svaki dan i koje mozes kupit ili pogledat u nekom malo boljem media marketu...
Last edited by nermin.padez on 25/09/2012 01:21, edited 1 time in total.
-
mexicorn
#25 Re: Gdje kupiti dobre sluske u Sarajevu?
Potpisujem sve.gentoo wrote:Da su Bose slusalie dobre moze reci samo neko ko nije cuo Utrasone,Grado,Shure,Beyer.. pa i sein sa nekim over ear modelima. Ja ne znam za konkretniju radnju osim artist.ba
PS.
Upravo te Shure ciljam. Pobjegoše mi na sniženju za cca. 130 KM. Može li se kod nas nabaviti kabl? On je svaki put bio razlog za kupovinu novih slušalica.
Daleko je ovo od najskuplje robe. Slušalice u rangu < 200KM mahom nisu ni srednja klasa. Očigledno nemamo iste standarde.nermin.padez wrote:E upravo to. Znam i ja da ima skusalica i po 200, 300 i vise €, to je profesionalna oprema, i tesko je naci. Meni treba nesto multifunkcionalno (Za sve uredjaje...mp3 player, telefon, racunar....), za svaki dan,prihvatljive cijene, a vi mi nasli bubati najskuplju robu