gdje kupiti dasku za surfanje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
edin_kovachi

#1 gdje kupiti dasku za surfanje

Post by edin_kovachi »

zanima me da li tko zna gdje se moze kupiti polovna daska za surfanje...=)
karanana

#2 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by karanana »

pretpostavljam da pitas za snowboard a ne za surf na moru.
imas na autopijaci dva mjesta gdje se prodaje polovna skijaska oprema. odmah kad udjes lijevo sa kurta schorka s lijeve i sa desne strane ces vidjeti gomile skija i opreme. to ti je nedjeljom a cak mislim da ovi rade i drugim danima.
The Nightwatchman

#3 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by The Nightwatchman »

karanana wrote:pretpostavljam da pitas za snowboard a ne za surf na moru.
imas na autopijaci dva mjesta gdje se prodaje polovna skijaska oprema. odmah kad udjes lijevo sa kurta schorka s lijeve i sa desne strane ces vidjeti gomile skija i opreme. to ti je nedjeljom a cak mislim da ovi rade i drugim danima.
ja samo ne kontam zasto ti mislis da se momak zabunio. kad dune s igmana, na vrelu bosne ima finijeh talasa.
callmethebreeeze

#4 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by callmethebreeeze »

a moze mozda i na bembasi surfati.
:D :D :D
The Nightwatchman

#5 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

:D :D
n3rm1n

#6 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by n3rm1n »

edin_kovachi wrote:zanima me da li tko zna gdje se moze kupiti polovna daska za surfanje...=)
definitivno najbolje daske za snowboard se prodaju u Hari shopu u buca potoku. uvoze robu iz bavarske i fakat su im daske najbolje u gradu. ne znam tacnu adresu, ali znam da je ulica amira krupalije
The Nightwatchman

#7 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

n3rm1n wrote:
edin_kovachi wrote:zanima me da li tko zna gdje se moze kupiti polovna daska za surfanje...=)
definitivno najbolje daske za snowboard se prodaju u Hari shopu u buca potoku. uvoze robu iz bavarske i fakat su im daske najbolje u gradu. ne znam tacnu adresu, ali znam da je ulica amira krupalije
nermine, citas li ti sta je napisao? ovaj s ovom daskom sto hoce moze surfati samo na lavini :D
edin_kovachi

#8 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by edin_kovachi »

ja znam sta sam rekao, daska za surfanje na vodi. Da li zna neko gdje semoze kod nas kupiti, moze i polovna??
The Nightwatchman

#9 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

edin_kovachi wrote:ja znam sta sam rekao, daska za surfanje na vodi. Da li zna neko gdje semoze kod nas kupiti, moze i polovna??
nemerenigdje
kubaJana

#10 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by kubaJana »

edin_kovachi wrote:ja znam sta sam rekao, daska za surfanje na vodi. Da li zna neko gdje semoze kod nas kupiti, moze i polovna??
pokusaj pitati u snowboard shopu na carsiji ili u miss irbinoj (iza bivse sarajeke, sad bbi centra), znam da je ta ekipa sebi kupovala u daske u Slo ili kada su na moru tj. u mjestima gdje vjetar puse :D tj. tamo gdje se ne mozes okupati k'o insan da se ne trzas svaki cas hoce'l te nesto pokupit' :run:
mozda neko od njih prodaje svoju... da bi kupio bolju, brzu i laksu... :D
hm, uglavnom, tesko ces to tek tako naci u bih, vidis samo kako nasi draaagi forumasi reaguju na spomen windsurfa :x
♥ Julianna ♥

#11 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by ♥ Julianna ♥ »

Jooj i mene zanima :roll: Ali me zanima više gdje surfat? :roll:
edin_kovachi

#12 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by edin_kovachi »

kubaJana wrote:
pokusaj pitati u snowboard shopu na carsiji ili u miss irbinoj (iza bivse sarajeke, sad bbi centra), znam da je ta ekipa sebi kupovala u daske u Slo ili kada su na moru tj. u mjestima gdje vjetar puse :D tj. tamo gdje se ne mozes okupati k'o insan da se ne trzas svaki cas hoce'l te nesto pokupit' :run:
mozda neko od njih prodaje svoju... da bi kupio bolju, brzu i laksu... :D
hm, uglavnom, tesko ces to tek tako naci u bih, vidis samo kako nasi draaagi forumasi reaguju na spomen windsurfa :x
hvala provjeriti cu, ma misim svake godine idem na more i dole budem po par mjeseci, prosle godine sam se stelio na jednoj dasci od profesionalca, ali nemogu cekati da mi se neko smiluje i da mi posudjuje dasku...vidjecu mozd neko i bude prodavao...netreba mi nist specially =)
Discball

#13 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by Discball »

Evo par slikica iz mjesta gdje ja idem na godišnji odmor...

Image

Image

Viganj na Pelješcu, vjerovatno najbolje mjesto za surfanje tokom cijele godine u HR, još je popularal Bol na Braču i Savudrija u Istri, dakako ima i još par odredišta ali su manje poznata.

Polovne daske za surfanje možeš uvijek kupiti u Vignju a za vrijem sezone i nove, najbolja ponuda je 1 Augusta kada se održava kup Hrvatske u Vignju tako da su tamo i sve poznate face iz HR, SLO, CZ, HU, AT, DE, SK itd...

Najbliži surf shop imaš u Makarskoj pa zatim Split a onda Zagreb...svi su relatvno skuplji od Njemačke ili Austrije, tako da je moj najčešći izbor Minhen i to obavezno sajam vodenih sportova, nautike i kampinga u Februaru na kojem definitivno dobiješ najbolje cijene i isplati se put radi jednog kompleta opreme...

Sretno,...
edin_kovachi

#14 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by edin_kovachi »

u svijetu se Korčulanski kanal vodi kao najbolja surfing places....ok nadam se da cu pronaci neku dasku i opremu s obzirom da sljedece godine aBd ljetujem na peljescu....=)
Last edited by edin_kovachi on 20/02/2009 17:36, edited 1 time in total.
edin_kovachi

#15 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by edin_kovachi »

prebacim se samo 30 tak km i u Viganju sam
Discball

#16 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by Discball »

Za viganj ti se podazumijeva kampiranje (nasravno ima i privatni smještaj ali je jako skup), konkretno u mom kampu ako nisi kamper (bilo šator bilo prikolica ili autodom) imaš bungalove za 6 osoba koji su pravo jeftini van sezone 50 EUR a u sezoni mislim da su bili 60 ili 65 EUR po danu. Za tehno frikove imaš par Wi-Fi spotova na samoj plaži, par finih restorana sa super velikim porcijama i još boljim cijenama (ja ove godine ostao ugodno iznenađen cijenama u restoranima) i na kraju ima samo jedan granap, što se mene tiče idealan odmor, hmm i da kažem nema naših papaka i seljakluka...
made in hercegovina

#17 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by made in hercegovina »

edin_kovachi wrote:u svijetu se Korčulanski kanal vodi kao najbolja surfing places....ok nadam se da cu pronaci neku dasku i opremu s obzirom da sljedece godine aBd ljetujem na peljescu....=)
cuvaj se dobro surferu....jos ako si surfer s miljacke...uhh ima da budes glavni na peljescu... :D
respo

#18 Re: gdje kupiti dasku za surfanje

Post by respo »

pa iduce godine u split i tamo kupis
Post Reply