Gdje kupiti auto do 3 godine staro
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Eki-bb
#1 Gdje kupiti auto do 3 godine staro
Trebam uzeti automobil do 3 godine starosti za cca 20.000 KM (srednja klasa) tipa renault megan ili scenic mozda ili negi drugi proizvodjac (da nije VW) Gdje? Ima li neko kakav link za pouzdane auto kuce koje prodaju rabljena auta kod nas?
- Alfons Kauders
#2 Re: Gdje kupiti auto do 3 godine staro
pogledaj po auto kucama koje tuse nove automobile, jer cesto imaju takvih autica koje dobiju staro za novo... cak pogledaj i asa-pva i asa-pss, jer i oni dobiju kola drugih proizvodjaca u takvim dealovima...Eki-bb wrote:Trebam uzeti automobil do 3 godine starosti za cca 20.000 KM (srednja klasa) tipa renault megan ili scenic mozda ili negi drugi proizvodjac (da nije VW) Gdje? Ima li neko kakav link za pouzdane auto kuce koje prodaju rabljena auta kod nas?
jos bolja opcija je da gledas u leasing kucama, vb, euroleasing i sl... jer se zna desit da oduzmu auta stara godinu-dvije kad neko zajebe s isplatom... mada ces tesko naci za 20000 auto te klase staro godinu dvije, osim najjeftinijeg megana sedan
btw to sto trazis nije srednja klasa, vec kompaktna, iliti b segment...
-
mirz@
Mozes naci auto te klase i tog godišta za tu lovu. Ja sam lično kupio prije tri dana Fiat Stilo JTD, 2003. godina. Kupio sam u autokuci Termag Auto na Podromaniji. Imaš i 2004. godište, auta u odličnom stanju, moj je npr. prešao 44 000km, ali je samo ovaj moj bio te kilometraže, ostali su oko 100 000, inače ljudi rade i servis Fiat-a, Alfe, Lancie. Znači zvanični serviser talijanskih automobila. Sto se tiče vozila, kako ti ljudi kažu da je, tako je, neće te zeznuti. Naravno imaš gore i Megana, i Peugeot 307 da kupiš, samo njihova cijena se kreće oko 18 do 19 hiljada, dok je Stilo oko 15 500 do 16 000, imaš ih i po 14 500 ali u lošijem stanju.
http://www.termagauto.com
Na stranici nisu izložena sva auta, tako da ti je moj savjet da odeš do gore i uvjeriš se sam. Ja sam zaista prezadovoljan. I da još nešto sa ljudima se možeš sve dogovoriti, pitaj sta god da te interesuje, reći će ti.
Također imaš u ASA Autu imaš nekoliko Octavia 2001 ili 2002. godište, TDi motori, ali vjeruj mi nisu ni blizu ovih vozila koja se u Termagu prodaju. Ovo ti govorim, jer sam proteklih tri mjeseca proveo vozajući se po BiH tražeći auto do 20 000, a da je mlađe godište, da nije 2000. godina.
Ako te još nešto interesuje i ako mogu pomoći pitaj, za neku auto kuću ili slično.
http://www.termagauto.com
Na stranici nisu izložena sva auta, tako da ti je moj savjet da odeš do gore i uvjeriš se sam. Ja sam zaista prezadovoljan. I da još nešto sa ljudima se možeš sve dogovoriti, pitaj sta god da te interesuje, reći će ti.
Također imaš u ASA Autu imaš nekoliko Octavia 2001 ili 2002. godište, TDi motori, ali vjeruj mi nisu ni blizu ovih vozila koja se u Termagu prodaju. Ovo ti govorim, jer sam proteklih tri mjeseca proveo vozajući se po BiH tražeći auto do 20 000, a da je mlađe godište, da nije 2000. godina.
Ako te još nešto interesuje i ako mogu pomoći pitaj, za neku auto kuću ili slično.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
-
skojotovski
opelov auto salon "AC Boras" kod mostara. cesto su sa firmama u relacijama staro za novo. ima dobrih auta, starih 2-3 godine, sa malo predene kilometraze. i ne samo opelovih.
- bascelik
Samo nemoj "AC Boras" spominjati. Kakvo smece znaju prodati po paprenoj cijeni to je jos nevidjeno. Dovoljno je napomenuti cuveni tal sa MUP-om HNK kada su policiju snabdjeli Astrama koje trose vise ulja vec goriva.skojotovski wrote:opelov auto salon "AC Boras" kod mostara. cesto su sa firmama u relacijama staro za novo. ima dobrih auta, starih 2-3 godine, sa malo predene kilometraze. i ne samo opelovih.
- fantom slobode
Vidio sam par peugeota 307SW u Jukicevoj uluci u peugetovom servisu u Sarajevu.Bili su ispod 20000 i sa pristojnom kilometrazom, otidji da pogledas tamo.
-
AdnanSA
Pa to da trose dosta ulja nije nikakvo čudo.Opel Astra 1,7 TD po uputstvu koje dolazi uz automobil trosi do 0,75 litara ulja na 1000 km.bascelik wrote:Samo nemoj "AC Boras" spominjati. Kakvo smece znaju prodati po paprenoj cijeni to je jos nevidjeno. Dovoljno je napomenuti cuveni tal sa MUP-om HNK kada su policiju snabdjeli Astrama koje trose vise ulja vec goriva.skojotovski wrote:opelov auto salon "AC Boras" kod mostara. cesto su sa firmama u relacijama staro za novo. ima dobrih auta, starih 2-3 godine, sa malo predene kilometraze. i ne samo opelovih.
To im je normalna potrošnja. Motor je potpuno ispravan i ne dimi plavi dim na ispuhu.Ispočetka nisam mogao da vjerujem ali tako je to kod Opela.
Nažalost ne prave svi dobro kao Japanci
-
skojotovski
ne lupaj gluposti. ja sam dva auta dole kupio i bio sam prezadovoljan. a to sa MUP-om je bila igranka. ali to nije tema.bascelik wrote:Samo nemoj "AC Boras" spominjati. Kakvo smece znaju prodati po paprenoj cijeni to je jos nevidjeno. Dovoljno je napomenuti cuveni tal sa MUP-om HNK kada su policiju snabdjeli Astrama koje trose vise ulja vec goriva.skojotovski wrote:opelov auto salon "AC Boras" kod mostara. cesto su sa firmama u relacijama staro za novo. ima dobrih auta, starih 2-3 godine, sa malo predene kilometraze. i ne samo opelovih.
- Alfons Kauders
ha ?! pa u svakom autu koje sam vozio pisalo je da je MAKSIMALNA potrosnja ulja 1l na 1000km... vozio sam dva opela, jednog iz 1990 i jednu astru B, nijedan nije trosio ni decilitar ulja na 1000km... smijesno fakat, cuj normalna potrosnja...AdnanSA wrote:Pa to da trose dosta ulja nije nikakvo čudo.Opel Astra 1,7 TD po uputstvu koje dolazi uz automobil trosi do 0,75 litara ulja na 1000 km.bascelik wrote:Samo nemoj "AC Boras" spominjati. Kakvo smece znaju prodati po paprenoj cijeni to je jos nevidjeno. Dovoljno je napomenuti cuveni tal sa MUP-om HNK kada su policiju snabdjeli Astrama koje trose vise ulja vec goriva.skojotovski wrote:opelov auto salon "AC Boras" kod mostara. cesto su sa firmama u relacijama staro za novo. ima dobrih auta, starih 2-3 godine, sa malo predene kilometraze. i ne samo opelovih.
To im je normalna potrošnja. Motor je potpuno ispravan i ne dimi plavi dim na ispuhu.Ispočetka nisam mogao da vjerujem ali tako je to kod Opela.
btw, znas da je te opelove dizelase pravio isuzu ?
-
milano
ja sto ga provali. Ja nisam htioAlfons Kauders wrote:ha ?! pa u svakom autu koje sam vozio pisalo je da je MAKSIMALNA potrosnja ulja 1l na 1000km... vozio sam dva opela, jednog iz 1990 i jednu astru B, nijedan nije trosio ni decilitar ulja na 1000km... smijesno fakat, cuj normalna potrosnja...AdnanSA wrote:Pa to da trose dosta ulja nije nikakvo čudo.Opel Astra 1,7 TD po uputstvu koje dolazi uz automobil trosi do 0,75 litara ulja na 1000 km.bascelik wrote: Samo nemoj "AC Boras" spominjati. Kakvo smece znaju prodati po paprenoj cijeni to je jos nevidjeno. Dovoljno je napomenuti cuveni tal sa MUP-om HNK kada su policiju snabdjeli Astrama koje trose vise ulja vec goriva.
btw, znas da je te opelove dizelase pravio isuzu ?ne prave svi dobro ko japanci
- Alfons Kauders
ne mogu odolitmilano wrote:ja sto ga provali. Ja nisam htioAlfons Kauders wrote:ha ?! pa u svakom autu koje sam vozio pisalo je da je MAKSIMALNA potrosnja ulja 1l na 1000km... vozio sam dva opela, jednog iz 1990 i jednu astru B, nijedan nije trosio ni decilitar ulja na 1000km... smijesno fakat, cuj normalna potrosnja...AdnanSA wrote: Pa to da trose dosta ulja nije nikakvo čudo.Opel Astra 1,7 TD po uputstvu koje dolazi uz automobil trosi do 0,75 litara ulja na 1000 km.
![]()
![]()
-
AdnanSA
Površno čitate kao i obično.Alfons Kauders wrote:ne mogu odolitmilano wrote:ja sto ga provali. Ja nisam htioAlfons Kauders wrote: ha ?! pa u svakom autu koje sam vozio pisalo je da je MAKSIMALNA potrosnja ulja 1l na 1000km... vozio sam dva opela, jednog iz 1990 i jednu astru B, nijedan nije trosio ni decilitar ulja na 1000km... smijesno fakat, cuj normalna potrosnja...
![]()
![]()
slab sam
Napisao sam 1,7 TD taj motor je njemački i pravi ga Opel.
Spada u generaciju klasičnih dizela i nije uopšte sličan Isuzu 1,7 DTI.
1,7 TD ima 68 ks a 1,7 DTI ima 75 ks.
Toliko o vašem znanju i provaljivanju a Opel da zna praviti dizele ne bi ih kupovao po svijetu poćevši od BMW,Isuzu,Fiat i jesam li zaboravio još koga.
Vjerovatno jesam ali znate vi pa će te dodati....
- Alfons Kauders
covjek prica o autu starom 2-3 godine... koji se tad ugradjivao motor u astru classic dizel ? isuzu 1.7... a u novu astru pored njeg i Fiat / GM powertrain 1.3 i VN motori / Alfa 1.9 zar ne ?AdnanSA wrote:Površno čitate kao i obično.Alfons Kauders wrote:ne mogu odolitmilano wrote:ja sto ga provali. Ja nisam htio![]()
![]()
slab sam
Napisao sam 1,7 TD taj motor je njemački i pravi ga Opel.
Spada u generaciju klasičnih dizela i nije uopšte sličan Isuzu 1,7 DTI.
1,7 TD ima 68 ks a 1,7 DTI ima 75 ks.
Toliko o vašem znanju i provaljivanju a Opel da zna praviti dizele ne bi ih kupovao po svijetu poćevši od BMW,Isuzu,Fiat i jesam li zaboravio još koga.
Vjerovatno jesam ali znate vi pa će te dodati....
- Alfons Kauders
za tvoju informaciju 1.3 koji su razvili fiat i gm powertain je najbolji motor u klasi i dobio je nagradu za motor godine kad se pojavio... vn motori i alfu ne treba ni komentarisat... pa ljudi su izmislili jebeni common rail... inace ne gotivim opel sekunde, al fakat ne treba ni pretjerivat...AdnanSA wrote:GM,Opel i Isuzu(japanska treća liga) svejedno.Nasla krpa zakrpu.
btw, dosta o ovome, idemo u off topic
-
AdnanSA
Nemam nista protiv JTD 1,3 vozio sam ga u Lanciji Ypsilon i ide ludo.Pa prvi TDI se pojavio u Fiat Cromi ako se ne varam a i Alfa je izasla prva sa JTD.Alfons Kauders wrote:za tvoju informaciju 1.3 koji su razvili fiat i gm powertain je najbolji motor u klasi i dobio je nagradu za motor godine kad se pojavio... vn motori i alfu ne treba ni komentarisat... pa ljudi su izmislili jebeni common rail... inace ne gotivim opel sekunde, al fakat ne treba ni pretjerivat...AdnanSA wrote:GM,Opel i Isuzu(japanska treća liga) svejedno.Nasla krpa zakrpu.
btw, dosta o ovome, idemo u off topic
Potpisujem za off topic.